|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
ψαροφορουμ ειναι αλλα ολο το υπολοιπο φορουμ εχει απιστευτη ποσοτητα πληροφοριων για ενυδρεια.....εξ'αλλου μακη γιαυτο εγινε και οι κατηγορια...για να μην γραφουμε για ενυδρεια εκει αλλα ολα τα αλλα...εκτος αν θεωρεις καλο να μην υπαρχει σαν κατηγορια...
|
||||
|
||||
τώρα εγώ θα είμαι ο κακός;;; τι σε κάνει το λες με τόση σιγουριά
|
|
||||
|
||||
Το να προλαβαίνεις ένα θέμα πριν εξελιχθεί σε καυγά/παρεξήγηση/ αποχώρηση μελών κτπ είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει αλλά πολλές φορές παρεξηγείται.
από την άλλη όσοι έχουν κάνει Mod σε κάποιο φόρουμ θα ξέρουν πόσο χρονοβόρο και παρεξηγήσιμο είναι το να είσαι mod.. Η ρετσινιά "φασίστας" είναι το πρώτο όνομα που σου κολλάνε πριν καλά καλά συστηθείς ... Χωρίς mods ένα φόρουμ θα ήταν σαν μια κοινωνία χωρίς αστυνομία .. Χάος ... Φιλικά και χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός, Ιωσάς.
|
||||
|
||||
Μια κοινωνία αυτορυθμιζόμενη μπορεί να υπάρξει υπέροχα χωρίς νόμους και αστυνόμους. προϋποθέτει παιδεία και σεβασμό. τα προκλητικά ποστ λοιπόν, τουλάχιστον τα δικά μου στο 99% των περιπτώσεων, είναι προκλητικά γιατί αντιλαμβάνομαι ότι τα παραπάνω στοιχεία λείπουν από τον συνομιλητή μου. και μιλώντας πάντα για τα δικά μου προκλητικά ποστ, προσπαθώ πριν ξεφύγει το θέμα να κρατήσω ένα αυστηρό αλλά αξιοπρεπές ύφος στα γραπτά μου. ξεφεύγω όταν βλέπω ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει και το παρατραβάει. Η μόνη πραγματικά άδικη επίθεση που έχω κάνει είναι στην ΑλεξάνδραΤ (κι έχει περάσει καιρός από τότε και δεν θυμάμαι τον λόγο )
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν δεν υπάρχουν κανόνες σε ένα σύνολο τότε το χάος θα επικρατήσει σε βάθος χρόνου ....
|
||||
|
||||
....Είναι και αυτός ο έρμος ο γραπτός ο λόγος που τον έχουμε σκοτώσει εντελώς
|
||||
|
||||
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα "ψαροφόρουμ", εγώ θέλω να προσθέσω ότι μέσα από το κοινό μας ενδιαφέρον/χόμπι, εγώ αισθάνομαι ότι είμαστε μια παρέα.. Εξ'άλλου, πώς δημιουργούνται οι παρέες? ¶πο άτομα με κοινά ενδιαφέροντα! Συμφοιτητές στη σχολή, συνάδελφοι στη δουλειά, παίζαμε μαζί μπάσκετ, κ.τ.λ., γιατί όχι και το "έχουμε κοινό ενδιαφέρον τα ενυδρειακά"! Και με χαροποιεί το γεγονός να συζητάμε και άλλα θέματα, και καλώς το κάνουμε, και αν εξαιρέσουμε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, το κάνουμε και καλά και με επιτυχία! Και στο κάτω κάτω, όσο περισσότερες συζητήσεις υπάρχουν, και όσο περισσότερες διαφωνίες/αντιπαραθέσεις, ακόμη και αν προκύπτουν προβλήματα κατά καιρούς με διαγραφές και κλειδώματα, για μένα δείχνει κάτι το υγιές, στοιχείο της επικοινωνίας είναι και αυτό! Look at the bright side, με άλλα λόγια!
Αυτά για σήμερα.. Καληνύχτα σε όλους! (δεν πιστεύω να με "κράξει" κανείς όσο τρώω και κοιμάμαι, εε? mac, σε σένα μιλάω! Μήν κοιτάς που δε σχολίασα κι εγώ τα ροζάκια σου! )
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
πολλοι παντως απ'οσους εγραψαν ως τωρα ισχυριζονται οτι πρεπει να παραμενουν τα ποστ.. (εκτος αν δινει λαθος πληροφοριες για το χομπυ)....για να ακουσουμε κι αλλες γνωμες....
|
||||
|
||||
παιδια συγνωμη με ολο το θαρος, μην το κανετε αυτο μια ομαδα ειμαστε.ολοι βοηθανε με τον τροπο τους.και εγω στην αρχη που μπηκα δεν ηξερα τι να κανω ρωτουσα καποιοι μου απαντησαν πολυ ωραια και καποιοι αποτομα,αλλα εγω τους ελεγα ευχαριστω γιατι δεν ξερεις τι εχει ο αλλος.και δεν πρεπεινα βγαζουμε συμπερασμα ποτε για καποιον απο τον τροπο που γραφει.γιατι αλλιως ειναι να γραφεις και αλλιως να μιλας απο κοντα.τωρα αν σβηνονται καποια απο τα ποστ ε δεν πιραζη βρε παιδια χαμογελαστε η ζωη ειναι πολυ ωραια.
|
||||
|
||||
Αυτή η γυναίκα μου με έχει καταστρέψει
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Έγραψα αυτό: Παράθεση:
Υ.Γ. Τι θα γίνει με το ενυδρείο, θα μας το δείξεις επιτέλους?
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
ναι χοντρουλη μου δεν αναφερομουν σε σενα....πιο πανω αρκετοι λενε να παραμενουν...και φυσικα υπαρχει και ο αντιλογος..
|
||||
|
||||
Αφού είμαστε τόσοι πολλοί άμα ξανασβηστεί ποστ κάνουμε κατάληψει στα γραφεία του συλλόγου.
Όχι καλέ μου mac δεν το είπα για σένα γιατί δεν παρεξηγούμαστε εμείς σαν κοινότητα Όλους τους αγαπάμε |
|
||||
|
||||
δημητρη η ζωη ειναι πολυ ωραια και δεν θελει ανχος.εμενα πολυ μου αρεσει εδω με εσας αλλα δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους να εχουν κοντρες. εγω ειμαι στον κοσμο μου δεν εχω ανχος πλεων γιατι αν και ειμαι 25 εχω πολλα προβληματα υγειας και κοιταω να περναω καλα.στην αρχη με κραξανε λιγο με το ενυδρειο αλλα τους ελεγα δεν με πιραζη πειτε οτι θελετε, ο καθενας λεει την γνωμη του δεν μπορεις να του την αλλαξεις. δεν το λεω για καποιον προσωπικα γενικα μιλαω δεν εχω τιποτα με κανεναν σας αγαπαω ολους και σας σεβομαι παρα πολυ
|
||||
|
||||
Γνώμη μου είναι πως όταν πλέον δεν υπάρχει κάτι να αντλήσεις από ένα θέμα θα πρέπει να σβήνεται... Και επειδή στο σύνολο οι ερωτήσεις-απορίες είναι πάντα ένα επίκαιρο θέμα για αρχάριους και μη, τα μόνα που μένουν είναι αυτά τα οποία δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα του φόρουμ και υπήρξαν απόψεις και διαπληκτισμοί των μελών... Ρόλος του φόρουμ αυτού δεν πιστεύω σε καμία περιπτωση πως είναι να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας διαβάζοντας θέματα στα οποία ηρθαν σε αντιπαράθεση 2 ή παραπάνω μέλη... Καλό είναι οποιοδήποτε και αν είναι το θέμα στο οποίο δίνουμε απάντηση να γράφουμε σεβόμενοι τον άλλον και σε ήπιο τόνο στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου... Όταν όμως αυτό δεν πετυχαίνεται, που είναι και πολύ φυσικό να συμβεί λόγω του ότι γράφουν 2500 διαφορετικές προσωπικότητες, και ξεκινάει μια αντιπαράθεση καλό είναι να συνεχίζεται σε πμ ώστε να μην επηρεάζει το θέμα και άλλα μέλη του φόρουμ και να λυθεί η όποια παρεξήγηση μεταξύ των ενδιαφορουμένων...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
και τι απο τα 2 θα ηταν πιο χρησιμο για τον περιοσρισμο τους...να τις βλεπουμε σαν παραδειγμα προς αποφυγιν ..η να μη τις βλεπουμε καθολου?
|
||||
|
||||
κουμπαρε να της χαιρομαστε γιατι ειναι ωραια αλλα με μετρο και χαβαλε οχι με κοντρες.θα ηταν πολυ ωραια να μιλουσαμε για κατι αλλο και να υπηρχε και πολυ γελιο.χαμογελαστε η ζωη ειναι πολυ μικρη και πρεπει να την ζεις εντονα.δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα! συγνωμη αν ειπα κατι κακο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για την ώρα ε; ¶ρα παραδέχεσαι αγαπητέ Πάνο ότι μπορεί να εξελιχτεί και στραβά όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Αλήθεια αν ήσουν εσύ mod ήθελα να σ έβλεπα Όπως καταλαβαίνεις αν και σε συμπαθώ ψηφίζω ναι στις αμπάρες στις κλειδαριές και στα μαστίγια Αγαπητέ Πάνο εγώ βλέπω, και δε μου αρέσει καθόλου, ένα καινούριο χούι που έχουν αποκτήσει κάποια παλιά μέλη και "απαντάνε" υποτίθεται, με κεφαλαία σε αυστηρό τόνο και με έντονο ρουζ. Και να λέγανε και τίποτα σωστό και τεκμηριωμένο καημός δεν ήτανε. Φταίω εγώ τώρα να τους αποκαλέσω γκέι παπαγαλάκια την άλλη φορά που θα ξανασυμβεί; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2. Οταν δεν εξυπηρετουν τιποτα. 3. Καποιες φορες 4. Οχι (αυτες περι συμμορφωσης ειναι "περιεργες παλιες τακτικες") 5α. Καμια φορα 5β. Οταν δεν εχουμε να πουμε κατι χρησιμο για ολους, ακομα και για να γελασουν Υγ τωρα θα διαβαζω και τι ειπανε και οι αλλοι Edit : για να τη σπασω και στον mac ------------------------- double post Για να το προχωρησω το θεμα ομως. Συμπληρωνω. Εμενα μου εχουν σβηστει μερικα ποστ (σε αγγελιες), άλλα δικαιολογημενα βαση "κανονισμων" και άλλα αδικαιοληγητα παλι βαση "κανονισμων". Εξηγηση, απο τα ΠΜ που ανταλαξα, δεν πηρα ικανοποιητικη και το θεμα (τουλαχιστον για μενα) εμεινε μετεωρο και ανεξηγητο. Επισης σβηστηκε και μια αγγελια μου (μαλλον απο λαθος) Το θεμα που συζηταμε ειναι αν "επιτρεπεται" να σβηνονται ποστ? Γνωριζω οτι το φορουμ εχει θεσει καποιους κανονες που πρεπει να ακολουθουνται για να ειναι επιτρεπτη η επικοινωνια μας και εμεις τους ειχαμε αποδεχτει οταν γιναμε μελη. Απο την αλλη εχω καταλαβει, γενικα στα φορουμ οχι εδω συγκεκριμενα, οτι αν θελει το φορουμ να σβησει κατι θα το σβησει. Γι'αυτο δεν χρειαζεται να σκαμε και πολυ επ'αυτου. Ειναι αυτο που λενε "δυό γάιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα" Και στο'πα ασε δεν θελω να συμμετεχω.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-05-08 στις 04:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Αφηνωντας στην ακρη τις περιπτωσεις των αρχαριων που ξαναρωτανε τα ιδια, υπαρχουν χοντρα τρεις αλλες κατηγοριες που συχνοτατα εξελισσονται σε προβληματα.
1. Οι πλακιτσες. Ισχυει οτι μεταξυ γνωστων μπορουμε να λεμε οτι θελουμε, αλλα απο την αλλη οταν το διαβαζουν κιαλλοι που μπορει να ανηκουν σε πιο ειδικες κοινωνικες ομαδες τοτε δημιουργειται προβλημα. πχ αν καποιος αρχισει να λεει ανεκδοτα με εβραιους, ποντιους, gay, ξανθιες κλπ ολο και καποιος θα βρεθει να παρεξηγηθει. Και ας πουμε οτι τα ανεκδοτα απλα απαιτουν μια καλη δοση χιουμορ, ομως απο καποιο σημειο και μετα το πραγμα ξεφευγει. ΠΧ.. απο ενα ανεκδοτο για ξανθιες ευκολα φτανουμε να μιλαμε υποτιμητικα για γυναικες... Μεχρι καποια να τα παρει στο κρανιο και να αρχισει τα pm στους mods. Εδω ισχυει γενικοτερα αν την πλακα που κανουμε θα την καναμε μπροστα στη γιαγια/πεθερα/γυναικα/συντροφο/μανα/εργοδοτη/γειτονα...κλπ Αν η απαντηση ειναι οχι τοτε το ποστ ειναι υποψηφιο για σβου. 2. Θεματα εντελως ασχετα, και συνηθως ειδικου ενδιαφεροντος. πχ εμβολια, θρησκευτικα- πολιτικα θεματα, και γενικοτερα θεματα που δεν αγγιζουν το αντικειμενο του φορουμ. Επειδη εδω ειναι πολυ ευκολο να πλατιασουμε απιστευτα, και το συγκεκριμενο φορουμ παραμενει θεματικο και οχι γενικης χρησεως, επιβαλλεται ενας γενικος περιορισμος σε τετοια θεματα. Και ναι βεβαιως να συζητησουμε για το πχ Ηλιελαιο... αλλα δεν θα το κανουμε και υπομνημα. Ειδικοτερα σε θεματα urban myths, παραπληροφορησης και δοξασιων, ειμαστε λιγο ευαισθητοι.. τι να κανουμε τωρα.. (π.χ. μαγνητακια στη βενζινη..) 3. Φαινομενα μοντερνας οχλοκρατιας. Οταν καποιος κανει κατι στραβό και το παρουν χαμπαρι πολλοι, τοτε αρχιζει ο καθενας να βαζει απο ενα λιθαρακι... Το τελικο αποτελεσμα ομως ειναι ασχημο συνολικα. Παραδειγμα το χτεσινο thread της φιλης μου νικολ.... Ολοι το ξερουμε τι εχει γινει, αλλα... ΟΧΙ ετσι, δεν ειναι τροπος αυτός. Φυσικα και ειναι πολυ δυσκολο να συγκρατηθει κανεις ,απλα μην εχουτε αποριες γιατι μετα πεφτει σβου και lock....(συμπεριλαμβανομενων και των δικων μου ποστ) Με την ευκαιρια, για τα περι δημοκρατικοτητας, ελευθεριας του λογου και αλλα τετοια που ακουγονται κατα καιρους, να θυμισω οτι εδω δεν ειναι η οδος πανεπιστημιου και οποιος θελει διαδηλωνει κανοντας τα ολα μπαχαλο. Δοξα τω Θεω τοσα blog υπαρχουν γυρω γυρω, ο καθενας μπορει να ανοιξει ενα και να βγαλει το αχτι του... Στην τελική κανενα δεν υποχρεωσαμε να γραφει ή να διαβαζει αυτά που λεμε. Ας μην μας κανει και αυτος το ιδιο.Τελικος κριτης ειναι το συνολο, που αν δεν του αρεσει θα φυγει.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 27-05-08 στις 08:34 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αν ημουν mod....μμμμ...ευχαριστω δε θα παρω! ..σοβαρα τωρα...δε ξερω τι θα εκανα και δε γνωριζω τι παροτρυνσεις θα ειχα απο τον admin.. η συμπαθεια αμοιβαια...κι εγω δεν ειμαι κατα....μαλλον προς τα εκει κλινω αλλα αναρωτιεμαι ακομη...
|
||||
|
||||
Ενα μονο εχω να πω:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
αυτο εννοεις εσυ "παροτρυνση" χα χα....πολυ καλο..
|
||||
|
||||
Μετρήσεις κάνατε?
Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες όπως φωτισμός, ταϊσμα, κτλ |
|
||||
|
||||
Επίσης σε πόσα λίτρα είσαστε;
Τι θεραπεία κάνατε μέχρι τώρα; |
|
||||
|
||||
Να πω κι εγω με τη σειρα μου οτι συμφωνω απολυτα με το να κλειδωνονται,ακομα και να σβηνονται ποστ τα οποια ξεφευγουν.
Και το λεω αυτο με κριτηριο τα γραφομενα μου στο προσφατο ποστ της ΝΙΚΟL.Τοσο ευκολα τσιμπησα,και τσαντιστηκα απο τα γραφομενα καποιου που θελει με οποιοδηποτε τροπο να τραβηξει την προσοχη και να προκαλεσει,που προσπαθησα κι εγω να απαντησω με (οποιο διαθετω) χιουμορ.Αποτελεσμα να φαινεται πως ειμαι σε αντιπαραθεση με καποιον που δεν εχω δει κι ουτε προκειται να δω ποτε στη ζωη μου.Και δεν εχω και κανενα προβλημα να ζητησω συγγνωμη απο οσους θιχτηκαν απο τα γραφομενα μου.Επεσα στην παγιδα...Εδω οντως κολλαει φοβερα το σοφο αποφθεγμα που εχει στην υπογραφη της η ριτα Δεν ξερω αν το πηρατε χαμπαρι,αλλα καλοκαιριασε κι εγω τουλαχιστον προτιμω μια βολτουλα,μια εκδρομη,να παρω τις παραλιες απο το να (ξανα) σχοληθω με ανθρωπους που θελουν να τραβουν την προσοχη με οποιονδηποτε τροπο.Βαρβαρα σπορ που ταιριαζουν περισσοτερο στη μουνταδα του χειμωνα. Σβου λεμε...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τώρα βεβαια συζηταμε και Παράθεση:
mikenuke εγραψες.... |
|
|||
|
|||
Θα σας πω την δική μου τακτική την οποία και εφαρμόζω.
Όσον αφορά το κλείδωμα θεματικών ενοτήτων, ένα θέμα κλειδώνετε όταν: α) δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιώδες πια. Εξηγώ... όταν έχουν λυθεί όλες οι απορίες και έχει κλείσει το θέμα αλλά συνεχίζονται (ακατάπαυστα) δημοσιεύσεις άσχετες με το θέμα (είτε με χιούμορ, είτε με αντιπαραθέσεις, είτε του στυλ... "πότε θα βρεθούμε για κανα καφέ Μήτσο;" ), ήρθε η ώρα για λουκέτο. β) τα μέλη αρχίσουν να έρχονται σε έντονες αντιπαραθέσεις. Τότε κλειδώνετε το θέμα ακόμα κι αν δεν έχουν λυθεί όλες οι απορίες της θεματικής ενότητας. Οπότε όποιος έχει κι άλλες ερωτήσεις, δεν έχει παρά να ξεκινήσει ένα καινούρια θέμα θέτοντας εκεί τις νέες ερωτήσεις του. γ) αν το ζητήσει ο δημιουργός της θεματικής ενότητας. Όσον αφορά το σβήσιμο δημοσιεύσεων: Γενικά είμαι κατά των σβησιμάτων επειδή, όπως σωστά ειπώθηκε, ο γραπτός λόγος του καθενός είναι που μένει και αυτό εντέλει θα κριθεί. Προσπαθώ να μη σβήνω δημοσιεύσεις παρά μόνο αν αναγκαστώ. Αναγκάζομαι λοιπόν να σβήσω δημοσιεύσεις μελών όταν σε σοβαρά θέματα απαντούν με άσχετα με το θέμα μηνύματα (όπως πχ. "θα βρέξει σήμερα") μόνο και μόνο για να ανεβάσουν το κοντέρ τους. Οι παλιότεροι θα ξέρουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Τέλος, όσον αφορά το σβήσιμο θεματικών ενοτήτων: Είμαι εντελώς κατά του να σβήνονται ολόκληρες θεματικές ενότητες. Ακόμη και αυτές που περιέχουν έντονους τσακωμούς. Όπως είπα παραπάνω, αυτές θα πρέπει να κλειδώνονται και να μένουν εκεί. Οι μόνοι λόγοι (κατ' εμέ) να σβήνονται θεματικές ενότητες είναι (στο επι παντός επιστητού ας πούμε) όταν δημιουργούνται θέματα που μπορούν να θίξουν κάποια πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες. Όσον αφορά τα ***, οι διαχειριστές θα πρέπει να ελέγχουν και να φιλτράρουν τα μηνύματα των μελών και να διορθώνουν (όπως έκανα νωρίτερα σήμερα ) τις "λέξεις". Στη συνέχεια, θα πρέπει να στείλει ΠΜ στο μέλος ενημερώνοντάς τον και κάνοντάς του παρατήρηση. Το ίδιο ισχύει και όταν κάποιο μέλος έχει ανάρμοστη συμπεριφορά... τρώει κίτρινη κάρτα όπως θα έλεγε ο γαύρος. |
|
|||
|
|||
δηλαδη αυτος που κανει μια ερωτηση για ενα θεμα εχει και καποιο ειδος ιδιοκτησια στο θεμα;
αυτο δεν το καταλαβαινω |
|
||||
|
||||
Προτείνω να κλειδωθεί το θέμα...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εχει κανεις το CD "AGA Aquascaping Contest"? | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 07-03-05 00:35 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
"Λίμνουλα" (κοινώς σκάφη με νερό) στον κήπο | Simpethera | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 22-09-03 14:50 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |