|
||||
|
||||
Παράθεση:
βεβαια το παιδι που μου τον εφερε δεν ξερω ποση ωρα τον ειχε εκτος νερου.... |
|
||||
|
||||
Ο φιλος ομως ειχε το βραχο εξω απο το νερο για λιγοτερο απο μοση ωρα!!!
|
|
||||
|
||||
Δεν πεθανε , ομως επειδη για να ταξιδεψει δεν γινεται λογο βαρους να τον εχουνε μεσα σε σακουλες με νερο τον τοποθετιυνε σε κουτες απο φελιζολ με βρεγμενες εφημεριδες και ταξιδευει απο ινδονησια για ελλαδα και αλλου τελος παντον ,οποτε μικρο μερος της ζωης πεθαινει αλλα αρκετο για να ανεβασει αμμωνια οποτε αναγκαστηκα πρεπει να περασει καποιο διαστημα μεχρι να μπει το πρωτο ζωντανο
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Μου αρεσει το χρωμα. Ειμαι περιεργος τι αντιδραση κανει στο ενυδρειο.
|
|
||||
|
||||
Αν την έβαλες για moonlight, αν ο μετασχηματιστής της έχει ποτενσιόμετρο, ρυθμισε τα βολτ και βάλτο να δουλεύει στα 7,5 βολτ ώστε να αποδίδει λίγο.
|
|
||||
|
||||
Οπότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Απλώς το χαμηλώνω λίγο. Παντός στην φωτο φαίνεται πιο φωτεινό απο οτι είναι.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όσο πιο χαμηλά το βάλλεις(να δουλεύει βασικά και η ταινία) τόσο το καλύτερο. |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Με κάποιο είδος σφουγγαριού μοιάζει.
|
|
||||
|
||||
δεν ειναι τιποτα κακο ε??
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
λοιπον παιδια, ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι οι μετρησεις μου βελτιωθηκαν αισθητα....
NH4 0 NO2 0.5 NO3 μαλλον εχει χαλασει το τεστ γιατι μου δειχνει παντου 6. PH 8 αλατοτητα 1024 την εχω λιγο χαμηλα γιατι ειχα συμπληρωσει λιγο νερο και τελικα ηταν παραπανω απο οσο ηθελε....τωρα περιμενω να εξατμιστει.... πως το βλεπετε??? σε ποσες μερες λετε να ειμαι ετοιμος??? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Επίσης, τέτοια σκαμπανεβάσματα στην αλατότητα απέφυγε τα. |
|
||||
|
||||
τωρα για ψαροσυνθεση...
λεω για μερικα σαλιγγαρακια καμια γαριδα και ενα ζευγαρι κλοουν για αρχη.... οχι ολα μαζι εννοειται... τι λετε?? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Βάλε πρώτα συνεργείο καθαρισμού και αν όλα πάνε καλά βάλε και τα 2 κλοουνάκια. Ενημέρωνε μας με τις κινήσεις, τις ρουτίνες και τις μετρήσεις σου. |
|
||||
|
||||
οταν λεμε συνεργειο καθαρισμου,
ποια ακριβως λεμε??? σορυ αλλα τωρα μαθαινω... |
|
||||
|
||||
Συνεργείο καθαρισμού συνήθως λέμε σαλιγκάρια και ερημίτες, αλλά συνεπάγοναι και οι αστερίες(ορισμένοι), οι κάβουρες(ορισμένοι), οι γαρίδες(ορισμένες) κλπ κλπ...
|
|
||||
|
||||
μολις εκανα μετρησεις και ειναι ακομα καλυτερες....
NH4 0 NO2 0,3 NO3 20 PO4 1 αντιφωσφορο δεν εχω βαλει καθολου στο ενυδρειο.... τωρα λεω να βαλω..... επισης, το σκιμερ εχει ενα σφουγγαρι με κατι πετρες μεσα,...μαλλον ανθρακα.. να το βγαλω και να βαλω καινουριο ανθρακα??αυτο που εχει εχει τρεξει περιπου μια βδομαδα PH 8 κατα πασα πιθανοτητα αυριο θα ειναι και τα νο2 ο τα φωσφορικα τωρα που εβαλα αντιφωσφορο θα πεσουν, οποτε ειμαι σχεδον ετοιμος για ζωντανο οργανισμο... μηπως ξερετε κανενα μαγαζι με θαλασσινα ζωντανα γιατι εγω δεν εχω ιδεα απο που να παρω? το πρωτο ζωντανο τι να ειναι?? σαλιγγαρι η κανα ζευγαρι κλουν?? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Περίμενε λίγες μέρες(2,3 ακόμα) και αν είναι όλα οκ, ξεκινάς με κανα ασπόνδυλο, και αν όλα πάνε οκ ξεκινάς μετά απο καμια βδομάδα με το πρώτο ψάρι. Οι πέτρες ήταν μαύρες? Βασικά αν είναι άνθρακας δεν θα είναι πέτρες. Σαν χαλικάκι ψιλό. Απο καταστήματα στην αθηνα, είναι κάποια όπως: aquario, aquariumshop, petsupermarket, ωκεανος, υδατινος κοσμος, cosmozoo, corals24(φέρνει και ψάρια τώρα τελευταία), fish & pet, aquamedor, aqualife και άλλα... |
|
||||
|
||||
Βασικά είναι ένα σφουγγάρι με μαύρο χαλικακι μέσα. Μάλλον είναι ανθρακας.
|
|
||||
|
||||
Μάλλον.
|
|
||||
|
||||
μηδενισαν και τα νιτρωδη....
εβαλα και τους πρωτους κατοικους... 3 σαλιγγαρια τροχους |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάρ' το λίγο πιο αργά το πράγμα. Είναι απο τα λίγα πράγματα που δεν θέλουν βιασύνες. |
|
||||
|
||||
δεν βαζω τιποτα αλλο ακομα....
μονο τα σαλιγγαρακια για να φανε καμια αλγη... για ψαρι θα περιμενω ακομα... |
|
||||
|
||||
Αν εννοείς το διάτομο, και σαλιγκάρια να μην βάλλεις, θα κάνει τον κύκλο του ούτως η άλλος.
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
:thumbup::thumbup:
Πολυ καλυτερο! Αντε να στρωσουμε να μπει και κανενα ψαρακι μεσα |
|
||||
|
||||
Ασχετος με τα αλάτια , αλλά αισθητικά πολύ καλύτερα ετσι
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκινημα reef ....τι θα χρειαστω αν μπορειτε επειδη ειμαι νεος ..αναλυτικα...help | leo8 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 29-04-11 13:47 |
80L Ξεκινημα | Big Al | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 23-12-10 19:06 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |
Νεο Ξεκινημα | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 27-12-05 09:59 |