|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Καλησπερα και χρονια πολλα σ΄ ολους,
Εν ταχει,περιμενωντας 4ο μελος στην οικογενεια ειμαι σε διαδικασια μετακομισης και αυτό που ηθελα να ρωτησω είναι αν θα την παλεψουν χωρις απωλειες γυρω στα 11 ενηλικα και καμια 15αρια μικρα σε ένα ένα “γυμνο” 180αρι για περιπου 7-10 μερες. ο αραγωνιτης που θα βρισκεται μεσα σε σακια για μπαζα αυτο το διαστημα φανταζομαι θα "πιασει" διαφορα οποτε..... βρασιμο? εννοειται ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες αλλα περισσοτερο των φιλων που εχουν - ειχαν tropheus(Θαναση...Κλεοβουλε.... ) λογο του ιδιαιτερου του χαρακτηρα τους και της πολυπλοκοτητας του εντερικου τους συστηματος που τα καθιστα σε συνθηκες "stress" επιρρεπη σε (φτου φτου στα οροι στα αγρια βουνα) bloat |
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου φίλε, αν και είχα καιρό, που το ειδα και το ξεχασα!, χάθηκες. Αλλά δικαιολόγησε...
Καλή λευτεριά ! Καλη μετακομιση!! Και χωρις απωλειες!!! Αφου σε απαντησουν οι παλιοι στα ερωτηματα που τους εθεσες, να θεσω κι εγω καποια λογω επικειμενης εισοδου στο γκρουπ των τροφεαδων! Απο γεννες και υβριδισμο πως πηγες; Τωρα με την μετακομιση θα αλλαζες κατι στο στησιμο; Πχ αμμο πετρες κλπ; Θα εβαζες μαυρη βασαλτικη;ειναι λιγο χοντροκομμενη αλλα θα δημιουργουσε εντονη αντιθεση με χρωματα των ψαριων...
|
||||
|
||||
Με το καλό το νέο μέλος και η μετακόμιση!
Είναι πολύ ζόρικα για τόσα τροφέους το 180άρι και οι μέρες είναι αρκετές, οπότε δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς τι θα γίνει Η πρόταση μου είναι να επιλέξεις μια πιο σύντομη διαδικασία. Όταν θα είσαι έτοιμος να μεταφέρεις το ενυδρείο να τα κάνεις όλα σε μια μέρα. Εγώ μετέφερα και έστησα περισσότερα ενυδρεία (το ένα με τροφέους) σε μια μέρα και σε πολλή μεγαλύτερη απόσταση |
|
|||
|
|||
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου φίλε μου !!!!! Εγώ σαν νταμαράκιας που είμαι θα σου πω πως οι πέτρες σου μΆαρέσουν και να τις αφήσεις.Και στο δικό μου τα tropheus εκτός τις βόλτες ευχαριστιούνται και το παιχνίδι με τις πέτρες !Η σκληρότητα του νερού σου είναι πολύ καλή,το πετυχαίνεις με epsom salt ή με κάτι άλλο;
|
|
|||
|
|||
Με το καλό το νέο μέλος της οικογένειάς σου φίλε!
Όσον αφορά τα ψαράκια σου είναι πολύ ωραία και να τα χαίρεσαι! Τώρα μια και έχω αρκετά χρόνια και εγώ tropheus ξέρω πως είναι ευαίσθητα σε θέμα stress. Και η δικιά μου γνώμη είναι ότι θα κάνεις να το κάνεις σε μία μέρα για να μην έχεις θέματα. Αλλιώς πραγματικά με το 180αρι και τόσα ψάρια και δύο μετακομίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Πάντως θα ήθελα να μάθω τι έγινε με τις γέννες, είχες υβριδισμούς; Γιατί εγώ μέχρι τώρα τα tropheus μου τα έχω σε spicies tank. |
|
|||
|
|||
Με το καλο το νεο μελος..
Αν συνδιασω το νεο μελος, με την μετακομιση, περνω σαν αποτελεσμα, μεγαλυτερο σπιτι => μεγαλυτερο ενυδρειο, σωστα; Συμφωνω σε αλλαγη μιας μερας. Και καμια light διατροφη για αρχη. Τον αραγωνιτη μην τον βραζεις, πολυ καλο πλυσιμο με αρκετο νερο μικρες ποσοτητες καθε φορα. μηπως ειναι ευκαιρια να πας σε ενυδρειο με μεγαλυτερο μηκος;; |
|
||||
|
||||
Ευχαριστω παιδια για τις ευχες και τις απαντησεις
να ειστε ολοι καλα κατι τετοιο σκεφτομουν Κλεοβουλε αλλα ειναι αδυνατο.θα προσπαθησω να περιορισω τις μερες σε 2-3 καταλαβαινω οτι και παλι δεν ειναι ενταξει αλλα.... Παράθεση:
Παράθεση:
στην συνεχεια ξηλωσα ολα τα kasanga και τον τελευταιο χρονο εχω μονο nkonde πιθανοτατα να υπηρχαν και υβριδισμοι που αγνοω,αυτος ειναι και ο λογος που ξηλωσα ολα τα kasanga και δεν πουλησα ποτε μικρα παρα μονο χαρισα σε φιλους που,θελω να πιστευω, δεν θα τα κυκλοφορησουν. χομπιστες σε ξενα forum εχουν φιλοξενησει με επιτυχια δυο ειδη στο ιδιο ενυδρειο υπαρχει και μια αποψη που υποστηριζει πως οταν εχεις δυο αποικιες tropheus πολυ συχνα (δεν ειναι κανονας) αναπαραγεται μονο η μια που "επικραττει" ενω η αλλη οχι.Δεν εχει δηλαδη να κανει με την "ορθη" αναλογια αρσενικων - θηλυκων που ειναι μια αλλη θεση αναφορικα με την επιτυχη διατηρηση δυο αποικιων.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι που θα προτεινα. καπου εχει αναρτηθει μεσα στο GAB χαρτης συμβατοτητας tropheus που παρεχει μια σχετικη ασφαλεια σε θεματα υβριδισμου. και πολυ καλα κανεις δυστυχως οχι Θαναση,θα αραιωσω την αποικια και το θεμα του overpopulation που σωστα εντοπισες θα αντιμετωπιστει.σκεφτομαι να αφησω 15 κομματια |
|
||||
|
||||
Αν είχα μεταφορικό μέσο θα κατέβαινα ρε φίλε να το ξεπετάγαμε σε 3-4 ωρίτσες
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Κάποιος /οια πρόθυμος/η να σουλουπώσει σε photoshop 3-4 φωτογραφίες μου για τον διαγωνισμο? η ποιότητα είναι μαδαφακεν κινητού
|
|
||||
|
||||
Είπε μπαμπά ή όχι ακόμη? (το μωρό όχι το kassanga)
|
|
||||
|
||||
ειπε,αλλα κυριως λεει μαααμ(chakula)
βρεθηκε κι ακρη για τις photo ευχαριστω παιδια |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Πολυ ωραιο ενυδρειο και υπεροχα ψαρια , να τα χαιρεσαι!
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Νομιζω απο τα ποιο ομορφα setup σε αφρικανικο!
Δεν ξερω απο την μια φαινεται απλο απο την αλλη ξεχωιζει και σιγουρα δεν τοσυναντας ευκολα!!! Ευχομαι μετα την μετακομιση να γινειακομη ποιο ωραιο... |
|
||||
|
||||
Δυο χρονια εψαχνα τροφεους τωρα που αποφασισα να ξεστησω μου κοπανας στην μαπα τα nkode????????
|
|||
|
|||
Γύρνα πίσω ωρε!!!!!
|
|
|||
|
|||
Βασικά φίλε ελπίζω να είσαι καλά. Να είναι όλοι οι δικοί σου καλά. Και ελπίζω να σε ξαναδούμε εδώ με κάποιο νέο στήσιμο που θα μας δώσει νέες ιδέες.
|
|
||||
|
||||
Να σαι καλα,αυτη ειναι η τωρινη του μορφη ,προσπαθησα να φερω ενα-δυο τεμαχια btn περυσι αλλα τα μεταφορικα ηταν γδαρσημο οποτε η αναβαθμηση εφαγε παραταση |
|
||||
|
||||
spoiler
|
|
|||
|
|||
Τώρα τι έγινε? Που πήγαν τα tropheus?..........
|
|
||||
|
||||
Από τον Μάιο 3 bloat φίλε… ούτε να το συζητάω θέλω…. Δεκαετια περίπου στο σαλόνι μου ήταν… θ απλώσω τα χεράκια μου κι άλλου τώρα. Η αγορά βέβαια είναι άδεια εκτός από tropheus που παραδόξως υπάρχουν πολλά πλέον από χομπίστες Αν πέσει υπόψη σας κοπάδακι Paracyprichromis κάντε ένα κόπο και pm me
|
|
|||
|
|||
Κρίμα ρε συ, μέσα στο χόμπι είναι και οι αναποδιές. Eύχομαι να ξαναγυρίσεις το συντομότερο στα ιδιαίτερα tropheus.Γιατί μια φορά tropheus, μια ζωή tropheus.
Καλή ευκολία με την νέα σου προσπάθεια. |
|
||||
|
||||
Να σαι καλά φίλος.Χωρίς να λέω μεγάλη κουβέντα,δεν με ξαναβλέπω προς τα κει….όχι σύντομα τουλάχιστον.
|
|
||||
|
||||
Αχ ρε Κλεοβουλε τι με κανς….
Το πρασινίζω κι εγώ σιγά σιγά
|
|
||||
|
||||
Ομορφιές
κάουντος έχεις ή μούλτις? |
|
||||
|
||||
Καουντος και σιμιλις καπετάνιο
|
|
||||
|
||||
Αγαπημένα και τα δύο
Αν βγάλεις μικρά κάουντος και αποφασίσεις να δώσεις ίσως μπω στον πειρασμό να στήσω ένα ταγκανικάνικο |
|
||||
|
||||
ανθήσαμε
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Trigon 190 | mimisrx8 | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 2 | 27-02-11 18:30 |
Tropheus Duboisi,Tropheus Bulu Point fotos | domresvanis | Tanganyika | 26 | 04-02-11 09:54 |
Νεο REEf (trigon 350) | VRILO | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 75 | 22-07-08 22:04 |
Juwel Trigon 190 | gsa | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 29-02-08 20:35 |