|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
εξαιρετικός...πολλα μπράβο...
|
|
||||
|
||||
Όντως πολύ εντυπωσιακό το ενυδρείο αυτό ...
|
|
||||
|
||||
Ένα site με πολύ υλικό κυρίως για τα apistogramma είναι το παρακάτω:
http://apisto.sites.no/
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Πολλα μπραβο.....
|
|
||||
|
||||
ειναι λιγο καθυστερημενο το σχολιο,αλλα δεν το ειχα δει το θεμα.
καταρχην,πολλα μπραβο τα σπαει το ενυδρειο!!! δευτερον,κανα update με νεες φωτο θα κανεις? τριτον,για εξηγησε αν θες λιγο πως επιασες το πλεγμα στα τζαμια,τι πλεγμα ειναι και πως εχεις βαλει τα φυτα?(καθονται απλα στις τρυπες και οι ριζες στο νερο?) |
|
||||
|
||||
Καταπληκτικο το ενυδρειο, μονο μια ερωτηση ομως απο που πηρες τον panaque L204 ? Γιατι θελω και γωωω
|
|
||||
|
||||
Σας ευχαριστώ!
Το ενυδρείο είναι το ίδιο όπως στις τελευταίες φωτογραφίες που είχα ανεβάσει με μόνη εξαίρεση ότι μεγαλώσανε τα φυτά.. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν κάποιες αλλαγές (αναγκαστικά) γιατί σκέφτομαι να βγάλω τον πλεκο και να του φτιάξω δικό του ενυδρείο γιατί α)έχει γίνει πολύ κτητικός και ο χώρος είναι περιορισμένος και β) έχω βαρεθεί να ξεβουλώνω το φίλτρο αφού μασουλάει από ξύλα μέχρι ξερά φύλλα, alder cones και καρύδες Ειδικά αυτά τα φύλλα.. Ανεβάζω δυο παλιότερες φωτογραφίες με το πλέγμα. Είναι αυτό που βάζουμε σαν προστατευτικό τα δέντρα, στα μπαλκόνια κτλ. Το έχω κόψει σαν Π όπως φαίνεται στην 1η φωτο και το έχω κολλήσει όπως στη 2η..Ουσιαστικά έκοψα κάποια τετραγωνάκια του πλέγματος και τα έδεσα με το Π χρησιμοποιώντας πετονιά.. Σ'αυτά πέρασα βεντούζες και το κόλλησα στο τζάμι.. Τις βεντούζες τις αγόρασα από μαγαζί με είδη σπιτιού/νοικοκυριού (φωτο 3)...Προφανώς έβγαλα τα γαντζάκια Πλέον έχω βάλει μαύρο πλέγμα και δε φαίνεται καθόλου, το πράσινο φαινόταν πολύ αφύσικο στο όλο σύνολο. Τα φυτά απλά τα στήριξα πάνω και οι ρίζες στο νερό.. Καθώς οι ρίζες μεγάλωσαν τυλίχθηκαν κάπως στο πλέγμα και τα φυτά σταθεροποιήθηκαν, όχι όμως εντελώς, γι' αυτό κάποια τα έχω σταθεροποιήσει με το πλαστικοποιημένο σύρμα που χρησιμοποιούμε στους κήπους. Η αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω diy γλαστράκια, σαν αυτά που χρησιμοποιούν στo riparium, αλλά προσωρινά είχα βολευτεί με το πλέγμα...και το έχω 2 χρόνια περίπου @Ηλιας21 Τον L204, τον αγόρασα πριν 3,5 χρόνια από ένα πετ σοπ στη Θεσσαλονίκη. Από τότε τον έχω δει σε λίστες καταστημάτων, αλλά όχι και πολύ συχνά. Πάντως αν σκέφτεσαι για ξυλοφάγο, να ξέρεις ότι λερώνει αρκετά... Αλλά είναι πολύ όμορφος
|
||||
|
||||
ωραιος! thanx
|
|
||||
|
||||
Επίσης στα riparia χρησιμοποιούν και τις σχεδίες () της φωτογραφίας για να στηρίξουν μικρότερα φυτά.
Σε ξένα φόρα τα ονομάζουν trellis rafts, αλλά στα ελληνικά δεν ξέρω την ονομασία τους. Τέλος πάντων, στη diy εκδοχή τους είναι φτιαγμένα από υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε στο camping
|
||||
|
||||
Κάποιες φωτογραφίες με το ενυδρείο, όπως ήταν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι..
Χρειάστηκε να το ξεστήσω για να βάλω τον πλέκο σε δικό του και με την ευκαιρία αλλάζω και το aquascape, γιατί άρχισα να το βαριέμαι λίγο Κι εδώ φαίνεται πώς έχει ροκανίσει το ξύλο ο πλέκο..το κλαδάκι είχε αρχικά πάχος όσο είναι κάτω στην άκρη του! Θα ακολουθήσει υλικό και από το νέο στήσιμο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.... ------------------------- Στήθηκαν τα ξύλα... Τα κομμάτια που βγαίνουν έξω από το νερό είναι κλαδιά βελανιδιάς αποφλοιωμένα. Το κλαδί που κάνει την "κοιλιά" και βυθίζεται κατά το ήμισυ το στήριξα στο πίσω τζάμι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.. Συνέχεια έχουν τα φυτά..λογικά αύριο
Θάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thab : 25-08-14 στις 18:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τα φυτά είναι σπαθίφυλλο, φτέρη και κισσός. Τον τελευταίο, εαν αναπτυχθεί, θα τον πιάσω στα κλαδιά..
Ο τρόπος που στηρίζω τα φυτά υπάρχει εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81882
|
||||
|
||||
Ωραια πατεντα για τα φυτα.
Οσον αφορα τωρα το στησιμο, νομιζω πιο καλα μου αρεσε πριν (μπορει βεβαια να το αδικουν και οι φωτο), αλλα οκ, οχι οτι τωρα δεν ειναι ωραιο.
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!
Και δεν βλέπουμε συχνά riparium |
|
||||
|
||||
Ωραια κατασταση εχεις κανει!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σκέφτομαι να βάλω και κανένα άλλο φυτό, γι' αυτό αφαίρεσα τα σπαθίφυλλα..οπότε έχει δρόμο ακόμα Πάντως, αν έχεις καμιά ιδέα, είνα καλοδεχούμενη... Παράθεση:
Και η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον! Ευχαριστώ nazgul
|
||||
|
||||
Πολυ ωραιες ασχολιες.
|
||||
|
||||
Πρόσθεσα ένα νέο φυτό σήμερα..Συγκόνιο (Syngonium sp.) Οι ρίζες του είναι πιο παχιές σε σχέση με το σπαθίφυλλο.. Και στο ενυδρείο..
|
||||
|
||||
Μποστανας θες να γινεις εσυ κ δεν μας το λες.τωρα που το ενυδρειο δεν εχει κ πολλες κρυψωνες δεν εχεις τσαμπουκαδες??
|
|
||||
|
||||
Ε όχι δα!
Αφού βλέπεις ότι ο βυθός μένει πιστός στην ξεραΐλα Πέρα από κάτι ψευτοκυνηγητά, δεν υπάρχουν σοβαροί τσαμπουκάδες.. Πού και πού βλέπω κάτι επιδείξεις και τινάγματα, αλλά ως εκεί..τα συγκεκριμένα δεν έχουν γίνει ζευγάρι. Πάντως, μόλις μεγαλώσουν ξανά οι ρίζες των φυτών θα δημιουργηθούν κι άλλες κρυψώνες.
|
||||
|
||||
πολυ ωραιο μπραβο σου!
|
|
||||
|
||||
τι ηλικια εχουν τα ψαρακια?
|
|
||||
|
||||
Είναι 3 ετών και 3 μηνών..
Παππούδες πια.. Το παρακάτω site δίνει χρόνο ζωής 3-5 χρόνια http://diszhal.info/english/cichlids...a_nijsseni.php
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Τι ενυδρειαρα έχεις φτιάξει ρε φιλέ,να το χαίρεσαι! Μακάρι να βγει και το δικό μου τόσο ωραίο! Πολύ ωραία ψαράκια, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτω τι είδος θα βάλω
Τα ξύλα είναι απο Πετ σοπ ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τουλάχιστον είδα συμπεριφορές ζευγαρώματος από τους γονείς τους (f0), οι οποίοι άρχισαν τις γέννες κάνα 3μηνο αφότου μπήκαν στο ενυδρείο.. Παράθεση:
Τα ξύλα από Πατρινά πετ σοπ (ήμουν φοιτητής εκεί ), εκτός από τα δυο μεγάλα κλαδιά που βγαίνουν εκτός νερού..αυτά είναι από βελανιδιά! Τα apistogramma είναι κόλλημα!
|
|||
|
|||
Αυτά που είναι από βελανιδιά χρειάστηκαν κάποια επεξεργασία για να τα βάλεις?
|
|
||||
|
||||
Κατ' αρχάς ήταν ξερά (και μαζεμένα από καθαρό μέρος, χωρίς φυτοφάρμακα).
Το μόνο που έκανα ήταν να τα αποφλοιώσω και να τα ξεπλύνω με βραστό νερό.
|
||||
|
||||
Και κάποιες πιο πρόσφατες, τραβηγμένες μέσα Ιουνίου..πλέον τα φυτά είναι λίγο πιο αναπτυγμένα..
Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν αλλαγές..
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Apistogramma. | Dimitris77 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 08-09-11 16:06 |
Πλεκο με apistogramma nijsseni-να βαλω; | thab | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 13 | 19-02-11 20:57 |
apistogramma ? | jimfytakis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 8 | 24-11-07 21:53 |
Apistogramma | Γιώργος06 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 7 | 28-02-07 16:33 |
που θα βρω apistogramma? | Nassos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 10-08-06 09:34 |