|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ενα καλοκαίρι το καθένα έβγαλε...και μετά
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Δεν τα έχω δοκιμάσει, σκουριάσανε δηλαδή ή απλά σταματησαν να δουλεύουν; Τα DIY μου είναι σαν καινούρια μετά από 2 καλοκαίρια χρήσης (μόνο 1 βιδα έχει αρχίσει να σκουριάζει λίγο και θα αντικατασταθεί)...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα ανοιξα,τα "καθαρισα", τα εκλεισα...δεν αλλαξε τπτ. Οσες φορές κι αν το δοκίμασα Νομίζω πως τα diy με ανεμιστηράκια υπολογιστών, είναι πιο σκυλιά...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Εγω προσωπικα παντος ειμαι κομπλε κ χωρις ανεμιστηρακια.. Το εχω σε σκιερο κ δροσερο μερος.. Ακομα κ σε καυσωνες δεν ανεβαζει στο ενυδρειο πανω απο 0,5 βαθμους.. Την θερμοκρασια την ελεγχω με κοντολερ.. Ισως ειναι κ το σπιτι ετσι που βοηθαει
|
|
||||
|
||||
Εφοσον δεν εχεις ανεμιστηρακια τον κοντρολερ τι τον θες?
|
||||
|
||||
Toν ειχα τον εβαλα.. Ετσι ειμαι κ σιγουρος για την θερμοκρασια
|
|
||||
|
||||
Δεν εχει χρησιμότητα βεβαια,απλα σε περιπτωση που κολλησει στο on ο θερμοστατης θα του κοψει το ρευμα.
|
||||
|
||||
εγω λεω πως εχει χρησιμοτητα, αφ ενος γιατι εχει διπλη ασφαλιστικη διαταξη και αφ εταιρου γιατι αλλη ακριβεια εχει ενας κανονικος κοντρολλερ κι αλλο ενα μηχανικο ελασμα που ανοιγοκλεινει με τη θερμοκρασια.
Στους αυτοματισμους οταν θελουμε να ελενξουμε θερμοκρασια βαζουμε παντα κοντρολλερ (ακομα και σε απλες εφαρμογες με μια μονο εξοδο) ενω θερμοστατες χρησιμοποιουμε για βοηθητικες λειτουργιες οπως διπλη προστασια ή αλαρμς κτλ
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
|||
|
|||
Μετά από ημέρες κατάφερα να συνδεθώ!!!
Σήμερα αν όλα πάνε κατ ευχήν θα πάρω το καινούριο ενυδρείο το οποίο θα είναι σε καθαρά λίτρα 54. Ερωτησούλα: Μιας και θέλω να ξεκινήσω το στρώσιμο αλλά και την διακόσμηση πριν μπει μέσα ο Αρθούρος, - ο οποίος ευτυχώς την έχει παλέψει μια χαρά μέσα στην γυάλα χωρίς αρρώστιες, ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω πέτρες για να βάλω μέσα σε συνδυασμό με φυτά. Η αλήθεια είναι θα προτιμούσα ρίζες, αλλά ο σύντροφος μου θέλει να του θυμίζει βουνό Που μπορώ να βρω πέτρες κατάλληλες για να κάνω διακόσμηση; Πιστεύετε ότι στα 54 λίτρα θα είναι δύσκολο να κάνω μια αξιοπρεπή διακόσμηση; Επίσης, υγρά τεστ της API υπάρχει περίπτωση να βρω πουθενά σε κατάστημα; Μιλάω για το σετάκι με όλα τα τεστ μέσα, μην τα παίρνω ένα ένα. Μπόλι στο φίλτρο βάζω από την πρώτη μέρα; -Πολλές απορίες - πονοκέφαλος! |
|
||||
|
||||
γεια σου,
αν πάρεις μπόλι, θα βάλεις κατ ευθείαν και το ψάρι. οπότε αγόρασε το χαλίκι, και τις πέτρες. κοντά σου έχει το petcity της μεσογείων στο υπόγειο αλλά είναι λίγο τσιμπημένες οι πέτρες , το χαλίκι οκ γενικά δεν είναι ακριβό, τώρα κανένα ξυλαράκι μπορείς να βάλεις έχει και στα βουνά θέλεις και κάποια φυτάκια και οπωσδήποτε ένα φυτό επιφανείας μη φυτεύσιμο. δεν ξέρω αν σκοπεύεις να κάνεις σκούρο νερό. αν τελειώσεις με την διακόσμιση και ξεθολώσει το νερό, βάλε μπόλι και τον Αρθούρο μαζί αφού του κάνεις αρκετή ώρα προσαρμογή για να μην σοκαριστεί. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στη διαδικασία του στρωσίματος, κάθε πότε αλλάζουμε το νερό; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Έχω πονοκεφαλιάσει με τις πέτρες, βρήκα σε διάφορα pet shop χύμα, αλλά δεν ξέρει κανείς να μου πει αν είναι ασβεστολιθικές ή όχι. Αυτό το τεστ με το ξύδι πως γίνεται; Σε στεγνή πέτρα, βρασμένη, στο νερό; Πώς; Ο μονομάχος θέλει ένα PH 6-7.5 σωστά; Το τεστ τις API που βρίσκω, κάνει μέτρηση από 7 και πάνω Δεν κάνει ε; Βρήκα αυτόν τον μετρητή της Seachem...http://fish.aquaristic.net/Seachem-p...ater_test.html κανείς που να τον έχει δοκιμάσει; Γνώμες; Συγγνώμη βρε παιδιά για τις τόσες απορίες, αλλά διαβάζω και διάφορα μέσα στο φόρουμ, και αντί να βοηθιέμαι μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Αν κρατησεις 6-6.5 θα ειναι πολυ καλυτερα και απο αποψη υγειας μια και οσο πιο οξινο τοσο λιγοτερα παθογονα Παράθεση:
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
(Χωρίς να θέλω να χαλάσω το ποστ του φίλου...) Νίκο, κάποιες προτάσεις για τα παραπάνω, υπάρχουν (λινκ ή συγκεκριμένα μοντέλα) ?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
προσωπικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με αυτο http://www.gchydro.com/Hanna+Checker...+HI-98103.html. Θελει βεβαια σωστο καθαρισμο και συντηρηση αλλιως αντιο ηλεκτροδιο (ειναι βεβαια αρκετα οικονομικο). Ενας αξιοπιστος controller που θα μετραει συνεχως ειναι βεβαια πολυ καλυτερη περιπτωση, και αν καποιος εχει ενα μονο ενυδρειο καλυτερα να επιλεξει αυτη τη λυση
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Λοιπόν το ενυδρείο έχει μπει από χθες στον έλεγχο για διαρροές, περιέχει μέσα φίλτρο, θερμοστάτη, αντλία και λάμπα αλλά όχι ανακλαστήρα. Διαστάσεις: 60Χ34Χ30 Θερμοστάτης: Tecatlantis | 50W Φωτισμός: Tecatlantis Nature | 438mm, 15W, T8 (1 λάμπα μόνο) Αντλία:Tecatlantis Easyflux 200 | 230L/h, H max (M) 0.43, 3.5Watt Από ότι είδα, η αντλία δεν έχει ρύθμιση για αργή λειτουργία, οπότε σε περίπτωση που είναι πολύ δυνατή, να βάλω σφουγγαράκι στην απόληξη; Φίλτρο:Mini Biobox 2 | περιέχει: κάποια κεραμεικά, λέγονται Aquaclay λευκό σφουγγάρι Fiber κάποια σαν καρβουνάκια που είναι άνθρακας και μπλε σφουγγάρι αλλά το αραιό (όχι το fine) Τι κρατάω, τι βγάζω, τι αλλάζω; Επίσης, από μη-ασβεστολιθικό βρίσκω μόνο λάβα.. που δεν ξέρω καν αν είναι όντως ΜΗ ασβεστολιθική, η απλά δεν ξέρουν τι μου λένε. Από τεστ υγρά της JBL είναι καλά; Μάλλον για αυτά με βλέπω. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
το εχει και ο Καλογεροπουλος στον Πειραια (το πιο γνωστο μαγαζι χημικων) αλλα σε λιγο πιο τσιμπιμενη τιμη . Τι εννωεις να το διαχειριζεσαι μονη σου? Το ph μετριεται με ph-μετρο. Η μεθοδος με τα υγρα τεστ δεν ειναι τοσο ακριβης (θες το ματι του σουπερμαν για να καταλαβεις ποσο ειναι το ph σου)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Από τα υλικά του φίλτρου είναι όλα οκ; Πήρα και siporax για να αλλάξω τον άνθρακα αλλά δεν ξέρω για τα υπόλοιπα τι παίζει... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παρε το ph μετρο και τα υγρα καλλιμπραρισματος, (4.1 + 7.0 ph) οταν σου ερθει διαβασε προσεκτικα πως το ρυθμιζεις και αφου το καλλιμπραρεις με τα υγρα (ειναι πολυ ευκολη υποθεση) μπορεις να το χρησιμοποιησεις. Τα υγρα τεστ εννωειται δε χρειαζονται και πιο πολυ μπερδευουν κατα τη γνωμη μου, αφου ειναι αδυνατο να δεις διαφορες κατω απο μισο η και παραπανω της κλιμακας. Για τις υπολοιπες παραμετρους τα υγρα τεστ ειναι μονοδρομος αλλα δε μας πολυνοιαζει αφου τα τοξικα πρεπει να ειναι μηδενικα (αυτο αδυνατο να μπερδευτει), τα no3 φτανει να τα γνωριζουμε στο περιπου, ενω οι σκληροτητες μετρωνται με ακριβεια αφου μετρας σταγονες. ------------------------- Παράθεση:
οκ ειναι. Βεβαια το σφουγκαρι νομιζω καλυτερα να εμπαινε κατω, αλλα δεν υπαρχει τρελη διαφορα
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 18-04-13 στις 18:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ποιό σφουγγάρι εννοείς να πάει από κάτω; Τους αλλάζω θέση όπως θέλω, δεν είναι ενιαίο όλο αυτό αλλά κουτάκια ξεχωριστά. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Δεν ειναι πολυ κρισιμο παντως, απλα θα κατακρατα περισσοτερη βρωμα ωστε να μη μπουκωνουν τα υπολοιπα υλικα
|
|||
|
|||
Σοφία έχουμε κανένα νέο από το project?
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα,
το project ξεκίνησε την Δευτέρα να δουλεύει μόνο με pistia, ξύλα και χαλίκι μέσα - φίλτρα και θερμοστάτες εννοούνται, στους 25 βαθμούς για να μπορώ να ανεβάσω αργότερα σταδιακά την θερμοκρασία. Τρίτη μπήκαν μερικές ρίζες κρυπτοκορίνα wendtii green - αν την είδα σωστά και για μοκέτα διάσπαρτη eleocharis parvula - αν πιάσει. Τρίτη βράδυ μπήκε το μπόλι και μερικά κλαδέματα από Hygrophila Difformis, και Τετάρτη πρωί μπήκε μέσα ο μονομάχος μετά από πολυώρη διαδικασία με σακούλα για να του έρθει μαλακά η αλλαγή συνθηκών και θερμοκρασίας. Στην αρχή διστακτικός - έμεινε και νηστικός εκείνη τη μέρα, πιο πολύ κρυβόταν κάτω από τις pistia και το φύλλο catappa που είχα βάλει από το βράδυ μέσα. Από την επόμενη ημέρα δεν έχει σταματήσει να κάνει βόλτες σε ΟΛΟ το ενυδρείο, να περνάει κάτω από τα ξύλα, ανάμεσα από το θερμοστάτη και το φίλτρο, που τους έχω αφήσει αρκετό κενό γιατί ήξερα ότι θα πάει στα στριμωχτά, να κάνει sprint μεταξύ επιφάνειας και βυθού και μετά να αράζει ή πάνω στο χαλίκι ή πάνω στην moss που είναι δεμένη στα ξύλα. Επίσης ένα θετικό σημάδι για μένα, είναι ότι από την πρώτη κιόλας μέρα γέμισε την επιφάνεια με φουσκάλες - ήμαρτον αυτό το ψάρι πολύ θέλει να γίνει πατέρας! Το μπόλι πρέπει να έχει πιάσει, γιατί και οι μετρήσεις που βλέπω με τα sticks - μέχρι να έρθουν τα υγρά την άλλη εβδομάδα, μου δείχνουν ΝΟ3-0 και ΝΟ2 κάπου στο 10 - σύμφωνα με το στικ είναι το επόμενο κουτάκι από το 0. Επίσης, κοίταξα το φίλτρο στα siporax με τα οποία αντικατέστησα τον άνθρακα, και είδα ότι έχουν μικρά στιγματάκια και αυτά επάνω - όπως τα siporax που πήρα με το μπόλι, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι η αποικία εξαπλώνεται. Θα ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα που θα ανάψει το φως - τον φωτόκυκλο τον έχω προς στιγμήν στις 6 ώρες. Περιμένω σχόλια, αν έχει κάποιος τώρα, ή και μετά που θα ανεβάσω την φωτογραφία. |
|
||||
|
||||
Συγχαρητήρια, γιατί έκανες μια άριστη, μεθοδική προετοιμασία εγκατάστασης για τον μονομάχο σου.
Να τον χαίρεσαι!!! περιμένουμε να τον καμαρώσουμε.
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ Μαρία, η ψυχούλα μου το ξέρει πώς κρατιόμουν να μην τον βάλω μέσα από την πρώτη μέρα να χαρεί την άπλα του ο κύριος! Με έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ που πολύ εύκολα τον άφηνα μόνο του εκεί μέσα να κουνάει την ουρά και να πηγαίνει πέρα δώθε όλη μέρα! Πάντως το εία με τα μάτια μου, ότι έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά όταν έχει χώρο από όταν είναι στην γυάλα! Είναι πραγματικά εκπληκτικά ζωντανά!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μηπως τα λες αναποδα? Αν εχεις no2 εχεις πολυ χοντρο προβλημα
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ΝΟ3: 0-10 (πιό πολύ κλίνει προς το 10) ΝΟ2: 0 GH: >7d KH: 6d-10d (πιό πολύ κλίνει προς το 6) Ph: 7.2 CI: 0 (δεν έχω ιδέα τι είναι και αν πρέπει να υπάρχει ή όχι) |
|
||||
|
||||
Cl (χλώριο) όχι CI Μια χαρά είναι στο 0 (λογικά αν μετρήσεις νερό βρύσης θα είναι πάνω από το 0). ¶ντε περιμένουμε και φωτος!
|
Tags |
αρχάριος, betta, μονομάχος, νεό ενυδρειό |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία Ενυδρείου Τροπικού Υφάλου (Reef) Συμβουλές Τεχνικές Λύσεις | accnt | Reef | 9 | 10-04-17 08:49 |
Δημιουργία Καινουριου Ενυδρείου | danaek | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-10-12 16:36 |
Δημιουργία Ενυδρείου | danaek | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 10-10-12 21:52 |
Δημιουργία Ενυδρείου για Pearlscale | Diabolist23 | Χρυσόψαρα | 13 | 21-06-12 11:57 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |