|
|||
|
|||
Κατσε να μας πει ο Θανασσης!
|
|
||||
|
||||
Παιδια δεν τα ξερω καλα κι εγω... δεν ειχα αλγες ποτε...
εχω πρασινη αλγη, πρασινοκαφε, μοβ , νυματοειδη πρασινη και νυματοειδη μοβ....
|
||||
|
||||
Να σας πω και εμενα για κυανο μου κανει αλλα δεν τρεχει και κατι
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
παιδια η πρασινη αλγη που εχω και η καφεπρασινη μου φενεται καπος φυσικο, οχι κατι κακο...
η μοβ ομως κανει κατι σαν βλενα, και εγλωβιζει οξυγονο στον βραχο... και εχει και μαλλια ... να την βγαλω??? με αλλαγη νερου οσο μπορω...?? να παρω εναν κυκλοφοριτη στο χερι και να την βγαλω απο τα βραχια...?? αλλα μετα πως την μαζευω....??
|
||||
|
||||
κυανο σιγουρα και αν βγαζει και φυσαλιδες είναι στα τελευταια του , στην αλλαγή νερού το σιφωναρεις και ξεκολλάει σαν δερμα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ειπες στα τελευταια του...??? Μακαρι... χεχε... σκεφτομαι να τραβιξω οτι μπορω με το σιφοναρισμα και αλλη μια σκεψη ειναι , πριν την αλλαγη νερου, κλεινω κυκλοφορητες , και αφηνω μονο εναν τον οποιο θα εχω στο χερι, τον περναω κοντα απο τα βραχια να βγαλει οση αλγη μπορει να ξεκολησει και στην συνεχεια με την αποχη μαζευω τα πιο πολλα, κανω και αλλαγη νερου σιφοναροντας και νομιζω κατι θα γινει.. τι λετε...???
|
||||
|
||||
μια χαρά σκέψη , από κυκλοφορία με τι είσαι τώρα;
|
||||
|
||||
κυκλοφορια εχω 2 WP40 αι την επιστροφη 6000/ωρα. στους κυκλοφορητες θα παιξει πατεντα... για πολυ καλητερη κυκλοφορια...
|
||||
|
||||
παιδια αυριο ειναι προγραμματισμενη να γινει γενικη καθαριοτητα στο ενυδρειο να φυγουν και οι πολλες αλγες...
Αλλα σημερα που σχολασα και ηρθα σπιτι ειδα την αλγη αρχισε να περνει τα πισω της.... εχει σε πολλα σημεια μαραμενα μαλλια... και μερικα κοβονται αιορουνται.... μαλλον παμε καλα...
|
||||
|
||||
Καλα παμε αγορινα
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Μια χαρά Θανάση.
¶στο λίγες μέρες ακόμα και θα υποχωρήσει μόνη της. Μην βάζεις χέρι μέσα και το ανακατέψεις. |
|
||||
|
||||
καλησπερα παιδια!!!!
η αλγη ειχε αρχησει να υποχωρει και χθες εκανα και ενα γενικο καθαρισμο και την βοηθησα λιγο κι εγω... σημερινες φωτο.... εφτιαξα κι ενα προσθετο βραχακι και το προσθεσα στο κοραλι μου για να παρει σχημα μεγαλωνοντας...
|
||||
|
||||
Mπράβο Θανάση.
Ωριμάζει σιγά σιγά. Για τον βυθό τι σκέφτεσαι αργότερα; Θα βάλλεις κοράλλια που εφαπλώνονται να τον καλύψουν ή θα τον αφήσεις γυμνό; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μπορεις να μου πεις μερικα...?? η μπορω να τα βρω καπου να τα δω...??
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αυτά που κάνουν πέτσα είναι τα star polyps, τα ζοας, και κάποια άλλα. Τώρα σε lps, έχω δει πολλούς να βάζουν fungies, ακανς, blastos, platygyras, favias και άλλα. Παίρνει πολύυυ όμως καιρό να κολλήσουν στο τζάμι. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
μερες επεξεργαζομουν το ενυδρειο... και τελικα σημερα βροχερη μερα, ξεκινησα απο το πρωι τις αλλαγες...
πριν λιγο τελειωσα αλλα νομιζω οτι μου αρεσει πιο πολυ τωρα.... ελεγα οτι δεν θα το πειραζα ξανα αλλα τελικα δεν ειμαι ανθρωπος να καθομαι υσηχος... πρεπει μαλλον να βαλω κοραλια αλλιως δεν τις γλυτωνω τις αλλαγες.... φωτο πιο βραδυ μαζι με την αλλαγη νερου για να ξεθολωσει λιγο...
|
|||
|
|||
Παράθεση:
θα κάνεις και άλλες αλλαγές μην ανχονεσαι! μόνο τα τζάμια να προσεχείς... |
|
||||
|
||||
τωρα θα ελεγα οτι μου αρεσει ετσι και δεν το ξαναπειραζω, αλλα δεν το λεω γιατι το ειχα ξαναπει....
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Six line chromis viridis |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
σε ευχαριστω παντος.... ------------------------- παιδια σας βαζω φωτο απο τις αλλαγες που εκανα στο ενυδρειο.... σκοπος ηταν να γινει πιο φωτεινο σε ολο το μηκος και πλατος, να εχει πιο πολλες θεσεις για κοραλια και σε διαφορα υψη... και να εχει και περισσοτερο χωρο για να κολυμπανε τα ψαρια... δεν εχει τελειωσει ακομη, εχω να κανω μια σημαντικη αλλαγη αυριο, αλλα σας βαζω φωτο να δειτε τι εκανα... ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.... ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 05-04-15 στις 21:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
παιδια σημερα ολοκληρωθηκαν οι αλλαγες και ειναι οι τελικες. 2 μερες το παλευω και τελικα Ικανοποιηθηκα με το αποτελεσμα...
|
||||
|
||||
Τα πιάτα με πλεξι τα κρέμασες;
|
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
δες τις απο κατω φωτο...
------------------------- μολις τελειωσα και κολλησα την φραγκιερα... Αυριο μπαινει στην θεση της...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 08-04-15 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
και κολλάς το πλέξι στο τζάμι με ενυδρειακή σιλικόνη;
|
|
||||
|
||||
δεν κολλαει το πλεξι με σιλικονη... αν δεις την φραγκιερα στο πανω μερος εχω φτιαξει 2 μανταλακια, και πιανουν πανω στην κοντρα. με τον ιδιο τροπο εχω κρεμασει και τα βραχια...
|
|||
|
|||
μαλιστα,κι εγω σκεφτομουν να φτιαξω εσωτερικο σαμπ απο πλεξι και θα προσπαθουσα να το κολλησω με σιλικονη...Ευχαριστω πολυ Θαναση!!!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα με fish only, με προοπτικες για reef...!!! | thanasis76 | Fish Only | 10 | 19-10-14 11:02 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |