|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
χανουν πολυ στις φωτο
ισως φταιει και η εποχη λιγο βεβαια,παντως το καλοκαιρι απο κοντα φαινονται απιστευτα. τακη τωρα που βλεπω τη φωτο,μαλον εχεις δικιο για το κολπο που θες να κανεις απο πανω με τα φυτα.θα δειξει πολυ. ποντεδεριες η/και ιριδες θα εβαζα.αλλα υπαρχουν κιαλλα πολλα φυτα.αν δεν κανεις κινηση πριν την ανθοκομικη και εχεις ορεξη,παμε και μαζι τοτε. θελω κιεγω να ψωνισω και αυτη τη φορα για αλλαγη,θα εχω και λεφτα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Οι βελτιώσεις σε μια DIY κατασκευή πάντα μπορεί να υπάρχουν.
Έτσι έκανα μια βελτίωση για τις αλλαγές/προσθήκες νερού. Έφτιαξα μια πρίζα που έχει σαν διακόπτη ένα ρελέ. Από αυτή τη πρίζα παίρνουν ρεύμα οι αντλίες. Όταν ο χρονοδιακόπτης ανοίξει την ηλεκτρομαγνητική για να στείλει φρέσκο νερό στο ενυδρείο θα σταματούν να δουλεύουν οι αντλίες, έτσι θα έχω λιγότερη ανάμιξη φρέσκου νερού με το παλιό, και θεωρώ πως έτσι θα φεύγει από την υπερχείλιση λιγότερο φρέσκο νερό , αφού είσοδος και έξοδος νερού βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές. Έφτιαξα ένα κουτάκι από πλεξιγκλάς (από τι άλλο θα το έφτιαχνα) που έβαλα το ρελέ. Έτσι θα έχω προστασία να μην ακουμπήσω κατά λάθος τις επαφές και κάνω περμανάντ στα μαλλιά μου. Βρήκα και μια παλιά πρίζα τοίχου που είχα και την έβαλα και αυτή σε κουτάκι. Έβγαλα το πλεξιγκλάς που έχω όλες τις πρίζες βιδωμένες και έβαλα τη καινούρια κατασκευή Το έβαλα πάλι στη θέση του Έβαλα στη θέση τους και όλα τα φις και έτοιμο. Αύριο η αλλαγή/προσθήκη νερού θα γίνει με αυτόν τον τρόπο. Βγάζοντας το πλεξιγκλάς που είναι βιδωμένες οι πρίζες , βρήκα άλατα νερού στο οριζόντιο κομμάτι, που σημαίνει πως με τις βροχές έγλυφε το νερό και πέρναγε μέσα στο ντουλάπι, αλλά η κατασκευή με το πλεξιγκλάς προστάτευε τις πρίζες. Επίσης το ντουλάπι χρησιμεύει και σαν αποθηκευτικός χώρος, φυλάω εκεί τα 2α τζάμια από το ενυδρείο με τα συννεφάκια
|
||||
|
||||
αυτα ειναι!
να δω τι αλλο θα δουν τα ματακια μας απο σενα!! |
|
||||
|
||||
το εχω απορια..ξυπνας το πρωι και ψαχνεις να βρεις τροπο να μαστορεψεις κατι??η προσπαθεις να φτασεις το ενυδρειο σε υψηλοτερο επιπεδο?παντως οτι απο τα 2 κι αν ειναι,τα καταφερνεις μια χαρα
|
|
||||
|
||||
Πάντα υπάρχει χώρος για βελτιώσεις.
Και υπάρχει και συνέχεια για αυτό το ενυδρείο, σκέφτομαι για κάτι σε aquaponic.
|
||||
|
||||
πολυ ενδιαφερον!καλα το σκεφτηκες εφοσον το ενυδρειο βρισκεται στον ταρατσοκηπο..πιστευω μπορεις να κανεις παπαδες εκει πανω!φανταζομαι θα εχεις κατι συγκεκριμενο στο νου σου.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
σκεφτομαι να βάλω μια ζαρντινιερα (οχι μεγάλη, 60 Χ 30 Χ 20) πάνω από το ενυδρείο , η αντλία από το φίλτρο φτάνει να ανεβάζει το νερό στη ζαρτινιέρα , και το νερό θα γυρίζει στο ενυδρείο. Στη ζαρτινιέρα σκέφτομαι να βάλω πάπυρο για αρχή, ρύζι που μου έδωσε ο Γιώργος kgf12345 και βλέπουμε, μπορεί να μπει ακόμα και φυλλοδενδρο , πόθος , ιριδα κλπ
|
||||
|
||||
ομορφα πραγματα
|
|
||||
|
||||
αντε Τακη, αρχισε να σπερνεις να δουμε τι θα βγει.. μπας και γλυτωσουμε τις 200λιτρες αλλαγες εβδομαδιαιως
|
|
||||
|
||||
Τόσο καιρό κανένας δεν είπε "Βρε μεγάλε , αν είναι νύχτα , πως βλέπεις μέσα στο ντουλάπι" , για αυτό λοιπόν, επειδή το Σάββατο βράδυ κάτι έπαθε η αεραντλία και δεν εβλεπα , έβαλα φωτισμό και στο ντουλάπι. Ειχα ένα σποτάκι με διακόπτη που το είχα στο γραφείο των παιδιών, κόντυνα το καλώδιο, το βίδωσα σε ένα κομμάτι πλεξιγκλάς , και κόλλησα το κομμάτι πλεξιγκλάς στο κουτί με τα ηλεκτρολογικά του ενυδρείου, και έτοιμο
|
||||
|
||||
μας τυφλωσες!!
|
|
||||
|
||||
Ημέρα εργασιών σήμερα και βελτιώσεων
Αφού βρήκα τη κατάλληλη σωλήνα έφτιαξα μακρύ ρακορ για να αντικαταστήσω τα παλιά αλλά και να βάλω καινούρια για το aquaponic που υπάρχει πλέον πάνω από το ενυδρείο. Με βιδολόγο έφτιαξα βόλτες 1/2 ίντσας Έφτιαξα συνολικά 5 ρακόρ και μερικά ακόμα να υπάρχουν γιατί πρέπει να επιστρέψω τον βιδολόγο ¶νοιξα και 2 καινούριες τρύπες στο ενυδρείο για τις σωλήνες του aquaponic και αντικατέστησα τα παλιά και έβαλα και τα καινούρια Τα παλιά, εξωτερικά δεν είχαν ροδέλα αλλά και εσωτερικά δεν είχαν λαστιχένια φλάντζα, μόνο ενυδρειακή σιλικόνη, και φοβόμουνα πως με κάποια μικρή κίνηση (σφύξιμο κλπ) μήπως είχα κάποια διαρροή Ενώ τώρα έσφιξα τις εξωτερικές ροδέλες και δεν μπορεί να υπάρξει πιθανότητα για διαρροή Στη παραπάνω φωτογραφία φαίνεται και το κομμάτι μαύρο πλεξιγκλάς που έκλεισα τις τρύπες του aquaponic στο καπάκι. Κατέβασα τη στάθμη του νερού αρκετά χαμηλά και με ποτηροτρύπανο 1/2 ίντσας άνοιξα τις τρύπες του ενυδρείου, όσο τρύπαγα η γυναίκα μου είχε την ηλεκτρική σκούπα εσωτερικά , κολλημένη πάνω στο πλέξι για να ρουφήξει τυχόν πριονίδια από το κόντρα πλακέ, όλα πήγαν μια χαρά, ήταν πολύ εύκολο, μετά στις τρύπες εσωτερικά έβαλα ενυδρειακή σιλικόνη για να προστατέψω το σόκορο και πέρασα τα ρακόρ, τα έσφιξα και όλα μια χαρά
|
||||
|
||||
Αυτές τις μέρες το ενυδρείο έκλεισε χρόνο.
Μετά από αυτό τον ένα χρόνο λειτουργίας μπορώ να πω πως κατασκευαστικά λειτουργεί άψογα, έγιναν κάποιες βελτιώσεις που βοήθησαν ακόμα περισσότερο στη καλή λειτουργία και στην εύκολη συντήρησή του. Ήταν μια πρόκληση για μένα να καταφέρω να συνδυάσω 3 διαφορετικά υλικά (ξύλο, πλεξιγκλάς, γυαλί) και να έχω αυτό το αποτέλεσμα, και τελικά θεωρώ πως τα κατάφερα, ο συνδυασμός πέτυχε και το ενυδρείο κατασκευαστικά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου σε όλες τις δυσκολίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ζέστες , κρύα , βροχές , ακόμα και λίγο χιόνι, κανένα πρόβλημα, και όλα αυτά με πολύ εύκολη συντήρηση και με πάρα πολύ μικρή απασχόληση. Τους κατοίκους του τους παρακολουθείτε σε αυτό το θέμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81651 και χάρη σε αυτή τη κατασκευή πιστεύω πως βελτιώθηκε αρκετά η διαβίωσή τους, τους χαίρομαι και εύχομαι να τους χαίρομαι για πολλά χρόνια ακόμα, ξεκούραστα και χωρίς προβλήματα
|
||||
|
||||
Ο καλος ο μάστορης φαινεται από το αποτέλεσμα.
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Μπραβο Τακη!
|
||||
|
||||
να τα εκκατοστησει! |
|
||||
|
||||
Σήμερα το πρωί είχαμε διακοπή ρεύματος, απο το πρωι στις 8:30 μέχρι πριν από λίγο.
Στο τροπικό φυτεμένο πριν την διακοπη η θερμοκρασία ήταν 25,1 , μετα τη διακοπή είχε πεσει στους 23,1 Τα συννεφάκια πριν την διακοπή ήταν 17, μετα τη διακοπή 19. Και το ξύλινο πριν την διακοπη 17, μετά τη διακοπή 17
|
||||
|
||||
ανεβηκε δυο βαθμους στα συννεφακια?απο τον ηλιο να φανταστω..
|
|
||||
|
||||
Ναι, το χτυπάει ο ήλιος , οταν ήρθε το ρευμα πήραν μπρος τα ανεμιστηρια
|
||||
|
||||
Αυτα ειναι... Ξυλινα!
Να δω κι εγω ποτε θα το "χτυσω"... |
|
||||
|
||||
Χθες έβρεξε λάσπη
είπα και εγώ να πλύνω τα ενυδρεία στη ταράτσα
|
||||
|
||||
νερο μεσα νερο και εξω!!!
Χχααχαχ μια χαρα!!
|
||||
|
||||
Για να καταλάβεις Λουκά τη προστασία από το νερό που δίνει στο κοντρα-πλακέ το συντηρητικό ξύλου
|
||||
|
||||
Αμ δεν καταλαβα,καταλαβα!!!Μια εικονα χιλιες λεξεις ποσο μαλλον ενα βιντεο!!!
|
||||
|
||||
αυτα ειναι!Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟς ΤΡΟΠΟς.......
|
|
||||
|
||||
Γραψε κι ενα "don't try this at home" (with your regular aquariums)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
απλα καλυτερα με πιεστικο........ |
|
||||
|
||||
ενυδρεια παντος καιρου μια χαρα τα βρισκω
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
D.I.Y Ξύλινο ενυδρείο | Fish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 23-02-16 06:51 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |
Ενυδρείο ξύλινο | tkalamat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 09-06-14 10:31 |
Κόντρες σε ξύλινο ενυδρείο;;; | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 04-12-06 11:04 |
Ξύλινο Ενυδρείο | johnny98130 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 16-10-04 15:36 |