|
|||
|
|||
Μαυρισμενες Ανουμπιες
Καμια ιδεα πως(αν) μπορω να σωσω τις ανουμπιες και τις δυο κρυπτοκορινες?
Μοιαζουν σαν να καίγονται, εχουν μαυρισει. Να προσθέσω οτι στο ενυδρείο εγινε θεραπεία για ick 7ημερες με esha exit και 2000. Το προϋπήρχε απλά τωρα χειρότερεψε πολυ. Να προσθέσω επίσης οτι ο φωτισμός δεν ειναι υψηλός καθως εχω τον rehau 240 που δεν έχει καν ανακλαστήρες στις λαμπες του. Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Επισης υπάρχει αυτος ο τεράστιος λεκες στο τζαμι, που δεν ξέρω αν εχει επιβαρύνει. Πιστεύω οτι προέρχεται απο τη Θεραπεία για το ick. Παντως στο ενυδρείο έχει ηδη μπει φίλτρο με ανθρακα για να τραβήξει οτι εχει μείνει απο τα φάρμακα. Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 05-02-17 στις 17:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
...
Φιλε μ καλησπέρα!
Δεν είναι λεκές απ τη θεραπεία αλλά μου μοιάζει για κυανοβακτήριο. Μετρήσεις κ τιμές νερού θέλεις να μας δώσεις??? Και μια φωτό από πιο μακριά θα βοηθούσε. Δοκίμασες να το απομακρύνεις με μια οδοντόβουρτσα-χέρια???? Είναι σαν γλίτσα και όταν προσπαθείς να το απομακρύνεις βγαίνουν μεγάλα κομμάτια???? |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αμμωνία μηδεν, Νιτρώδη μηδεν, Νιτρικα 10. Παντως απο τοτε που εβαλα ανθρακα να τρεχει, εδω και 3 μερες, αρχιζει με πολυ αργους ρύθμους να υποχωρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι χαλκός απο τη θεραπεία με exit και 2000? Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Διάβασε αυτο το άρθρο μπορεί να σε βοηθησει..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31750
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Δεν είχα δοκιμάσει τοσο καιρο γιατι περιμενα ότι θα φυγει με τον ανθρακα. Τι λες, να το καθαρισω ολο με το ενυδρειακο βαμβακι? Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
...
Δεν είναι υπόλειμμα απ τη θεραπεία φίλε μ στο ξανα λέω και έχω την εντύπωση πως και το exit και το esha2000 είναι αυτοδιασπώμενα .
Εγω στη θέση σ θα έκανα μια μεγάλη 50-60% αλλαγή με πολύ καλή σκούπα βυθού και θα έτριβα τζάμια και φυτά και θα προσπαθούσα να απομακρύνω όσο περισσότερο απ το κυανό... Στη συνέχει για 2 μέρες δεν θα τάιζα αλλά ούτε και θα άναβα φώτα!Θα σκέπαζα το ενυδρείο κ με ένα σεντόνι για να μη περνάει ούτε το φως του δωματίου και τη 3 μέρα ξανά μεγάλη αλλαγή με καλή σκούπα και κατα 99% θα το εξαφάνιζα!!!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
....
Δοκίμασε αυτό που σ είπα!!!!
Τα φυτάκια σ και τα ψαράκια δεν θα πάθουν τίποτα για 2-3 μέρες νηστικά και χωρίς φωτισμό |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 05-02-17 στις 18:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
...
Φίλε μ είναι όντως κυανοβακτήριο.
|
|
|||
|
|||
Κανει κακο στα ψαρια?
|
||||
|
||||
...
Παράθεση:
Αμεσα όμως απειλεί τα φυτά...τα καλύπτει και πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να φωτοσυνθεσουν |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Μηπως το "βλεπει" ο ηλιος καποιειες ωρες?
|
|
||||
|
||||
Ναι...και πρέπει να δράσει άμεσα πριν σ καλύψει τα πάντα!
|
|
||||
|
||||
Βασικά όπως κάθε άλγη θα κάνει τον κυκλο και θα φυγει.. τωρα για αισθητικους λογους αν θες με ενα σφουγγαρακι καθαρα για χρήση ενυδρείου πάρτο ελαφρα από το τζάμι.. απλά πρόσεχε να μην ταϊζεις πολύ γιατί και αυτο επιβαρύνει την κατάσταση.. με μέτρο..
|
|||
|
|||
Οχι συνέχεια και απευθειας αλλα κάποιες ωρες μαλλον ναι
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 05-02-17 στις 19:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
...
Παράθεση:
Το θέμα είναι πως μπορείς να το ξεφορτωθείς με καλή αλλαγή και πλήρη συσκότιση για 2-3 μέρες... ------------------------- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816 δες εδώ!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanlee : 05-02-17 στις 19:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Μολις μετρήσα Νιτρικα και είμαι στα 10.
Αρχισα ηδη συσκότιση και πιο αργά θα κανω μια μεγάλη αλλαγή νερού και θα το Καθαρισω εντελώς πανω απο το τζαμι. Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Ξεκινα αμεσα συσκοτιση στο ενυδρειο και μετα βλεπεις.Μετα ερυθρομικυνη
Απλα εχω μπερδευτει γιατι φαινεται σα σκονη ολο αυτο!
|
||||
|
||||
...
Παράθεση:
Πρώτα τζάμι μετά απομάκρυνε ελαφρός και απ τα φυτά με το χέρι όσο μπορείς και στο τέλος αλλαγή και σκούπα να ρουφήξεις τα υπολείμματα και όλα αυτά με κλειστό το φίλτρο για να μη ρουφάει κομμάτια...ρίξε και ένα σεντόνι πάνω απ το ενυδρείο μετά για κανα 2-3 μέρες και ξανα κάνε μια καλή αλλαγή και θα δεις πως θα εξαφανιστεί... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
....
κυανό είναι φίλε!ας κάνει μια καλή αλλαγή και συσκότιση και ερυθρομικύνη απ τη τρίτη μέρα αν δεν δει αποτέλεσμα...
|
|
||||
|
||||
Γιαυτο ειμαι και γω υπερ συσκοτισης μπας και την βγαλει αναιμακτα ο φιλος.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ευχαριστώ Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Η ερυθρομυκίνη επιβαρύνει, βλάπτει καθόλου τα ψάρια? Σκοτώνει τη Βιολογια του Φιλτρου? Ξέρει κανείς? Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 06-02-17 στις 00:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Έχω κάνει δύο φορές θεραπεία με ερυθρομυκίνη. Δε κάνει κακό σε ψάρια και βιολογία. Θέλει προσοχή στη χρήση της (γάντια κτλ) και αφού πρώτα εξαντλήσεις θα έλεγα εγώ όλους ρους τρόπους αντιμετωπισης του κυανου (συσκότιση 4-5 μέρες χωρίς καθόλου τροφή, καλή οξυγόνωση του ενυδρείου και κυκλοφορία του νερού). Η συσκότιση θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μη περνάει στο ενυδρείο ρο παραμικρό φως. Εγώ το είχα καλύψει με μαύρες σακούλες σκουπιδιών και κουβέρτα για 5 μέρες. Αποτέλεσνα δε βλέπεις πάντα με τη μέθοδο αυτή αλλά δοκίμασέ το πρώτα πριν πας σε ερυθρομυκίνη.
|
|
|||
|
|||
Ερωτηση? Στην υποθετικη περίπτωση που μεταφερω ρα ψαρια σε ενα μικρό ενυδρείο και αδειασω τελειως το ενυδρειο με το κυανοβακτήριο, πεταξω ολο το χαλικι, ανουμπιες,και πλυνω το ενυδρείο με καυτο νερό και κρατησω μονο τις ριζες για να δεσω καινούριες ανουμπιες πανω, γλιτώνω?
Και ας μου πει οποίος γνωρίζει, απο τι προέρχεται το κυανοβακτήριο και τι το προκαλεί? Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Αναγνώριση:Βασικά πρόκειται για βακτήριο και όχι για άλγη το οποίο ήταν από τα πρώτα που εμφανίστηκαν στη γη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μια μορφή ζωής που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του ζωικού αλλά και του φυτικού βασιλείου. Αν εμφανιστεί πολύ γρήγορα θα εξαπλωθεί σε όλες τις επιφάνειες του ενυδρείου ακόμα και πάνω στα φυτά προκαλώντας το θάνατο τους! Επίσης το νερό του ενυδρείου έχει μια παράξενη μυρωδιά.
Τι φταίει: Εμφανίζεται σε ενυδρεία με λίγα νιτρικά και όπου τα επίπεδα CO2 είναι χαμηλά καθώς και σε σημεία που δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία νερού. Αντιμετώπιση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ερυθρομυκίνη (ήπιο αντιβιοτικό). Εναλλακτικά μπορούμε να αυξήσουμε το CO2 (στα 30 ppm που είπαμε και πριν) αλλά τα νιτρικά μας (περίπου στα 20) όπως και να αυξήσουμε (η βελτιστοποιήσουμε) την κυκλοφορία του νερού ειδικά στα σημεία που εμφανίστηκε. Είναι πολύ εύκολο να το απομακρύνουμε δεν είναι κολλημένη στις επιφάνειες αλλά πολύ εύκολα ξαναεμφανίζεται. Η συσκότιση 4 ημερών που αναφέραμε παραπάνω μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα! Πρέπει να προσέξουμε μετά τη συσκότιση η τη θεραπεία να απομακρύνουμε όλη τη νεκρή άλγη προσπαθώντας να μη την διασκορπίζουμε σε ολόκληρο το ενυδρείο (με σκούπα βυθού είναι ότι πρέπει) αφού καθώς αποσυντίθεται μειώνεται πολύ το ποσοστό το οξυγόνου. Το παραπάνω γεγονός κάνει απαραίτητη τη χρήση αεραντλίας! Πριν τη συσκότιση επίσης πρέπει να έχουμε ΝΟ3: 10 -20! Μετά από όποια από τις μεθόδους διαλέξουμε πρέπει να κάνουμε συχνά μετρήσεις για αμμωνία. Φυτά όπως το κερατόφυλλο (Ceratophyllum demersum) και Egeria densa (Elodea) βοηθάνε. Πολλοί υποστηρίζουν ότι απελευθερώνουν στο νερό κάποιες ουσίες που εμποδίζουν το κυανοβακτήριο. ------------------------- Παράθεση:
Μην αγχώνεσαι 1.Καλή αλλαγή με σκούπα και καθάρισμα τζαμιών φυτών με το χέρι(και κλειστά φίλτρα) 2.Πλήρη συσκότιση για 3-4 μέρες 3.Μεγάλη αλλαγή πάλι με σκούπα...
Μην αφήσεις την απογοήτευση μιας στιγμής να σου χαλάσει τα όνειτα μιας ζωής. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanlee : 06-02-17 στις 14:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Εχω ξεκινησει αυτο που ειπαμε για συσκότιση, κτλ κτλ.
Απο το petshop που ψωνιζω, ενας υπάλληλος που εμπιστεύομαι, μου πρότεινε ένα ενυδρείακο φαρμακο για το κυανοβακτήριο που δεν επηρεάζει ουτε ψαρια, ουτε βιολογια(δεν θυμάμαι το όνομα του, παντως δεν εχει ερυθρομυκίνη γιατι το ρωτησα) Και εχει 30€. Τι λετε? Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Μπορεις να μας πεις τη ονομασια του φαρμακου?..και κραζουμε μετα τον petshopa
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άλγη σε Ανουμπιες | Fishermen1234 | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 15 | 28-12-16 14:03 |
ΑΝΟΥΜΠΙΕΣ | George1324 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 25-08-11 17:43 |
Ανουμπιες με κλαδοφορα | beat89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 20-02-11 23:51 |