|
||||
|
||||
Τι τροφή τους πήρες?
Όταν ξεκινήσεις άρχισε με πολύ μικρές ποσότητες και 3-4 φορές τη μέρα. Παρακολουθάς τις μετρήσεις και αν όλα τα ψάρια τρώνε. |
|
|||
|
|||
Σπιρουλινα σε στικς
Αλγη Φυλαρακια Εγχρωμες μπιλιτσες για κιχλιδες αφρικης... Πόσο ειναι το λίγο και πόσο το πολυ σε ποσότητα? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα τροφέους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα. Υπολόγισε στην αρχή 1-2 μικρά πέλλετ τροφής για κάθε ψάρι. Μετά αυξάνεις ποσότητα σιγά σιγά αλλά ποτέ να μη φτάσεις να μένει αφάγωτη. |
|
|||
|
|||
sera florA
TROPICAL CICHLID GRAN OMEGA ONE SUPER COLOUR FLAKES |
|
|||
|
|||
Ηλία τα tropheus θέλουν πολύ προσοχή στην τροφή τους. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά, αλλά φοβάμαι πολύ το οποιοδήποτε μπιλάκι σε αυτά τα ψάρια. Έχουν μεγάλο σε μήκος πεπτικό σωλήνα και είναι πολύ ευαίσθητα στο να πάθουν bloat. Είναι ο μόνος ''πονοκέφαλος'' για αυτά τα ψάρια, καθώς αν δεν το προλάβεις το ένα κολλάει το άλλο και μπορείς να χάσεις όλο το κοπάδι σου. Τα έχουμε ξαναπεί και με τον Κλεόβουλο για το θέμα του ''μπιλακίου'' σε αυτά τα ψάρια και μου αρέσει ''να διαφωνούμε'', ώστε να βγαίνει κάτι θετικό για όλους μας και φυσικά για τα ψάρια μας. Σίγουρα το μπιλάκι μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα ένα ψάρι σε σχέση με το φυλλαράκι. Εγώ προσωπικά δίνω της Tropical 3algae, Tropical spirulina και Tropical spirutabin. Χρειάζονται μικρές ποσότητες τροφής και πάντα να εξαφανίζεται αυτό που ρίχνουμε το πολύ μέσα σε ένα λεπτό. Θα έλεγα το πολύ τρεις φορές την ημέρα. Δεν θα πάθουν κάτι από τη λίγη τροφή (ίσως να μη μεγαλώσουν τόσο γρήγορα), αλλά υπάρχει μεγάλο ρίσκο να δημιουργηθεί θέμα από υπερβολικό τάισμα. Από τις τροφές που έγραψες μόνο τη sera flora θα έδινα. Τις άλλες σίγουρα όχι.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Συμφωνώ Πασχάλη με τα παραπάνω. Όσο για το μπιλάκι/πέλλετ, αν η τροφή είναι ακατάλληλη εγώ πιστεύω ότι θα κάνει την ίδια ζημιά (ίσως πιο αργά?) σε όποια μορφή κι αν είναι (Flakes, ταμπλέτα, στικς κλπ). |
|
|||
|
|||
Ωραία μπορείτε να μου πείτε τροφές που μπορω να παρω για κάθε ψαράκι (λίμνη)?
|
|
|||
|
|||
φωτο
|
|
|||
|
|||
Κανα σχόλιο φιλαράκια?
|
|
|||
|
|||
Εγώ τι γνώμη μου λέω, από την εμπειρία. Δίνω φυλλαράκι Tropical 3algae + Tropical spirulina (όχι την forte) και Tropical spirutabin. Και τα πιο πάνω που σου τεκμηρίωσε ο Κλεόβουλος σωστά είναι. Εγώ απλά φοβάμαι το μπιλάκι, μόνο για αυτά τα ψάρια. Αλλά αν έχουμε στην πορεία και εμπειρίες από άλλους συνχομπίστες...μπορεί να διαψευστούν οι φόβοι μου
|
|
|||
|
|||
Και τα illangi μεγαλώνουν και οκορφαίνουν...
Εχουν αρχισει και αυτα να βγαζουν χρωματα...πολυ ομορφακαι δραστηρια ψαρια.... Ταιζω και εδω 09.00 και 15.00 με σπιρουλινα και φιλαρακια...τριμενα ... Nh4 0 No2 0 No3 10 |
|
|||
|
|||
Έγινε αλλαγή και εδώ...225λίτρα ήτοι 50%
Κατά τη διάρκεια της αλλαγής....έψαχνα να βρω 2 ψάρια που εδω και 4 μέρες δεν τα βλέπω... Κουνησα πέτρες κοιταξα γυρω γυρω...τίποτα... Ελπίζω να κρύβονται....αλλιώς θα είχα δει πτωματα έτσι δεν είναι? Ηταν 15 στην αρχη τωρα ξαφνικα 13... Μήπως βάλω μικρη υποβρύχια κάμερα... |
|
||||
|
||||
Βγαλτα στο silver alert
Στη θεση σου θα τα φηνα στην ησυχια τους.και το χειροτερο να εχει γινει η βιολογια των φιλτρων σου θα το υποστηριξει. Παρατηρηση και chill |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μεγαλη συγκεντρωση spirulina- μαυροι λεκεδες στα tropheus, σε μενα τουλαχιστον πριν 4-5 χρονια,εκτοτε αποκλειστικα nls
|
|
|||
|
|||
Ναι θα συμφωνήσω και εγώ, ότι έχει μεγάλη συγκέντρωση σε σπιρουλίνα. Ειδικά στα malawi το έχω δει και εγώ να βγάζουν μαύρα στίγματα.
|
|
|||
|
|||
Μπορει να μπει κάποιο πλέκο μέσα μαζι με τα illangi για να τρωει καμμια αλγη?
|
|
||||
|
||||
Γιατί να μην την ξύνουν τα Tropheus την αλγη? εξάλλου χρειάζεται μαλακό νερό
|
|
|||
|
|||
φωτο
|
|
||||
|
||||
Όμορφα ψάρια! Μπράβο Ηλία!
(για να μη γράφω σε όλα τα θέματα σου, αν θέλεις τώρα που μπήκαν όλα τα αφρικάνικα σε μια σειρά, πάνε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=120 συμπλήρωσε τη φόρμα για κάθε ενυδρείο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42399 κι έτσι θα μπορούμε να τα βλέπουμε συμμαζεμένα ) |
|
|||
|
|||
Βεβαιως Κλεοβουλε μου. Σε ευχαριστω.
Δες και το δευτερο betta και τα αλλα δυο φυτεμενα μου.. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηλίας-Malawi | EPANTAZ | Malawi | 92 | 17-09-17 19:28 |
Ηλίας: Κατασκευή βάσης ενυδρείου | Ηλίας | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 18-01-10 18:47 |
New tanganyika look!!! | Σπύρος Μ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 0 | 02-03-09 19:23 |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |