15-12-16, 19:29 | #1 |
Αρχαριος
15-12-16, 19:29
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Χαιρετώ την παρέα.
Έχοντας ξεκινήσει την ενασχόληση με τα ενυδρεία 3 μήνες τώρα...θέλω τα φώτα σας λόγω έλλειψης γνώσεων στη πανίδα.... Αφού λοιπόν το ένα ενυδρείο 1.00*0.4*0.45 φιλοξενεί χρυσόψαρα 3. Το άλλο 0.45*0.3*0.45 φιλοξενεί έναν μονομάχο. Πρόσφατα αγοράστηκαν άλλα τρία ενυδρεία Το ενα 60*30*30 54λιτρα Το σλλο 1.20*45*60 300λιτρα. Το αλλο 30*30*30 Θα ήθελα να μου πείτε τις προτάσεις σας σχετικά με την πανιδα και χλωριδα σε κάθε ένα από αυτά. Δεδομένου του μικρού χρόνου ενασχόλησης...θαθελα να ναι γλυκού νερού μέχρι να αποκτησω εμπειρία. Αν μπορούσα να εκφερω προσωπική επιθυμία...μου αρέσουν κιχλίδες πιρανχας αλλά δεν έχω εις γνώση ποικιλία ειδών. Παρακαλώ πολύ για τις προτάσεις σας.. |
|
Εμφανίσεις: 6312
|
|
||||
|
||||
βλέπω μπήκες δυναμικά στο άθλημα
|
|
|||
|
|||
Ναί φίλε μου....μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η φροντίδα...
Έχεις να μου προτείνεις κάποια σκέψη? |
|
||||
|
||||
στο 300λιτρο μπορεις να βαλεις πολλα ειδη...
κιχλιδες , τι κιχλιδες σ αρεσουν? πες λιγο παραμετρους , θα ναι βρυσης,θα επεξεργαζεσαι ,τι σκεφτεσαι να κανεις κλπ... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το νερό θα είναι βρύσης και θα υο επεξεργαζομσι για να το φερω εκει που πρεπει...θα ήθελα να μου προτείνετε ένα συνολικό πλάνο στο τι να κάνω...μισς και όπως ανέφερα δεν έχω γνώσεις ακόμα...μου αρέσουν τα επιθετικά ψάρια... |
|
|||
|
|||
Καλώς ήρθες. Επιθετικά ψάρια στα λίτρα αυτά δε θα έβαζα. Αν σου αρέσουν τα χρώματα μπορείς να πας σε αφρικανικές κιχλίδες της λίμνης Malawi που έχουν πολύ ωραίο χαρακτήρα και θα δεις όμορφα ψάρια.....μιλάω για το 300λιτρο.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
για επιθετικά ψάρια δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έχω ασχοληθεί (δεν μου αρέσουν κιόλας) το 30*30*30 άνετα μπορεί να γίνει ένα ωραίο φυτεμένο με γαριδουλες,για το 60*30*30 ένα αντίστοιχο εγώ το έχω φτιάξει με rainbowfish,όλα είναι ανάλογα με τα γούστα του καθενός |
|
||||
|
||||
Δυο παρατηρήσεις/προτάσεις :
- με εμπειρία μόλις 3 μηνών πως θα διαχειριστείς 5 ενυδρεία? Πριν πάρεις οποιοδήποτε ψάρι μελέτησε τις ανάγκες του και συζήτησε το εδώ. Δες τις παρουσιάσεις ενυδρείων και πάρε ιδέες. -δεν υπάρχουν επιθετικά ψάρια. Επιθετικός μπορεί πχ να είναι ένας άνθρωπος αλλά δεν έχω δει ψάρι να επιτίθεται χωρίς λόγο σε κάποιο άλλο. Απλά το κάθε είδος απαιτεί συγκεκριμένο χώρο/λίτρα/περιοχή και κατάλληλους συγκάτοικους. |
|
|||
|
|||
Κλεόβουλε προφανώς εννοεί θηρευτές.
|
|
||||
|
||||
imo
κι άλλη λάθος ονομασία |
|
|||
|
|||
Τέλος παντων κατάλαβες τι εννοεί.....
|
|
|||
|
|||
ναι φίλε νεκροθάφτη, εννοούσα θηρευτές. Σε ευχαριστώ.
Κλεόβουλε νομίζω διάθεση χρειάζομαι για τα υπόλοιπα αφήνω τις ελπίδες μου σε σας....ότι μου λέτε...θα κάνω... |
|
||||
|
||||
Κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας φίλτατε τελετάρχα
Όλοι κατάλαβαν τι εννοεί ο φίλος. Αλλά "ουκ έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν έναντι καλών κ' αγαθών ιχθυδίων" επειδή έχουμε, κακώς, συνηθίσει να χρησιμοποιούμε λάθος όρους. Κατάλαβες κι εσύ τι εννοώ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για τα 60*30*30 54λιτρα 1.20*45*60 300λιτρα σου έχω προτάσεις. Το πρώτο με κιχλίδες Τανγκανίκα και το δεύτερο με κιχλίδες Malawi. 1. http://www.cichlid-forum.com/profile...ory.php?cat=11 http://www.cichlid-forum.com/profile...ory.php?cat=14 2. http://www.cichlid-forum.com/profile...gory.php?cat=2 Δες για κάνα είδος που σ' αρέσει και συζητάμε δυνατούς συνδυασμούς κλπ |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Που το βρίσκω πόσα να πάρω?? http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=2260 ------------------------- Και αυτο για το 300λιτρο ? Πόσα??? http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=944 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EPANTAZ : 16-12-16 στις 20:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Το N.brichardi το βρίσκεις εύκολα και σε αγγελίες.
Βάζεις μια ομαδούλα 4-5 ψαράκια στο 60άρι και σε λίγο θα έχεις περισσότερα απ' όσα χωράει. Φτιάχνουν αποικία και δεν συγκατοικούν με άλλα είδη παρά μόνο σε μεγάλα ενυδρεία γιατί είναι πολύ περιοχικά. Τα Tropheops δεν είναι εύκολα ψάρια για αρχάριους. Το συγκεκριμένο δύσκολα θα το βρεις άμεσα διαθέσιμο αλλά υπήρχε νομίζω σε πρόσφατες προπαραγγελίες καταστημάτων. Όλες οι κιχλίδες της Malawi μπαίνουν σε χαρέμια (1 αρσ. με 3-4+ θηλ.). |
|
|||
|
|||
Για μαλαουι ποια θα μου προτεινες κλεόβουλε?
Και πόσα χαρέμια? |
|
||||
|
||||
Για το 1.20*45*60 300λιτρα
μπορείς να συνδυάσεις 3 χαρέμια mbuna. Συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί. Μερικοί που μου 'ρχονται στα γρήγορα, με όμορφο συνδυασμό χρωμάτων : -Labidochromis caeruleus + κάποιο είδος Cynotilapia + Iodotropheus sprengerae -Labidochromis sp.Perlmutt + Pseudotropheus cyaneorhabdos + Pseudotropheus sp.acei -Labidochromis sp.Hongi + Pseudotrophes sp. "red top Ndumbi" + Metriaclima callainos κλπ. (γκουγκλάρισε για να τα δεις) *Αν πάρεις μικρά, βάζεις 6+ μέχρι να ξεχωρίσει το φύλο και να απομακρύνεις τα υπεράριθμα αρσενικά. Ότι άλλο συνδυασμό σκεφτείς, να ρωτάς πριν αγοράσεις ψάρια. Πριν βάλεις ψάρια πρέπει να κάνεις "στρώσιμο". Δεν βάζεις όλα μαζί τα ψάρια αλλά σταδιακά. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 19-12-16 στις 19:55 |
|
||||
|
||||
εγω λεω να βαλεις τα χρυσοψαρα στο 300λιτρο να γουσταρεις!
|
|
|||
|
|||
Φιλε tsala έχω κάτι στο μυαλό μου για αργότερα...θα σας το πω αφου βαλω να τρεχουν αυτα που λέμε τώρα....
Για τα τωρα λοιπόν...κλεόβουλε να βαλω τη ταγκανίκα στο 300 και να παρω ενα πιο μεγσλο για τη μαλαουι? Να βαλω φυτεμενο με γαριδουλες στο 60αρι (θα μπορουσα να βαλω και χταποδακια σε αυτο) και στο 30αρι να το εχω για νοσοκομειο? |
|
||||
|
||||
Για βάλε καμιά φωτο απ' τα ενυδρεία
|
|
|||
|
|||
Φυσικα κλεοβουλε μου...αυριο μεσημερι θα τα εχω σηκωσει όλα...
Για να μη χανω χρονο εβαλα και μια αγγελια ζητησης για νεγαλυτερο ενυδρειο... ------------------------- Τα υπαρχοντα δυο φαινονται το ενα στα tetra το αλλο στα χρυσοψαρα...(αλλα επειδη θα κατεβει στο διαγωνισμο χρυσοψαρων...δεν φαινεται ολο..) Τα αλλα 3 οπως ειπα αυριο μεσημερακι.. ------------------------- Κλεοβουλε μου δε προλαβα να παω στο γραφειο σημερα Αυριο θα σηκωσω... ------------------------- προσπαθώ...να σηκώσω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EPANTAZ : 18-12-16 στις 17:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Και αυτες...75 εκ με μεσα του το μικρο 0.30 και στη διπλανη φωτο αλλο 60λιτρο.
Εχω κλεισει και με φιλο απο φορουμ ενα μεγαλουτσικο μηκους 1.60...θα το παρω τη βδομαδα.. |
|
||||
|
||||
Έτοιμο το fishroom
Θα βοηθήσω όσο μπορώ να φτιάξεις όμορφα αφρικάνικα! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Θα κανω οτι μπορω για να είναι άψογα...κσι για τα ψαρια που θα φιλοξενηθούν.... Εχω και μια διαθεσιμη πλευρα 5μ για μεγαλο ενυδρείο... |
|
||||
|
||||
Την τιμή θα την συζητήσουμε αργότερα
προχώρα εσύ κι εδώ είμαστε |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Πες μου τωρα...παω παιρνω πετρες από ποταμια και άμμο επίσης? ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Και ποια ψαρια πρεπει νσ παρουμε αδερφε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EPANTAZ : 18-12-16 στις 21:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
κοιτα να αποφυγεις τα ψευτικα διακοσμητικα , γιατι στου μονομαχου βλεπω μπολικα.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρχαριος | tsoubas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 09-05-15 10:13 |
αρχαριος | Giorgio st | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 9 | 17-04-13 16:33 |
Αρχαριος! | AnthonyT. | Χρυσόψαρα | 6 | 19-03-13 19:25 |
Αρχαριος | Ψαρακας | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 03-03-13 02:05 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |