|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
μπράβο Γιώργο! !!
Δάσκαλος της Μεσογείου. ... |
|
||||
|
||||
Μπράβο Γιωργο κρατάς το επίπεδο του μεσογειακού πολύ ψιλά!
Φοβερή δουλεια σε ολα τα επίπεδα και μεγάλος οδηγός η "σταγόνα"! Καλη συνεχεια να εισαι πάντα καλα! |
|
||||
|
||||
Η αγάπη μας γι'αυτό που μας ευχαριστεί είναι αυτή που μας προτρέπει για να κάνουμε πάντα το καλύτερο.
Δάσκαλος.....όχι...μάλλον πειραματιστής, αναγνώστης και οπαδός των συζητήσεων με άλλους συνχομπίστες. Ξέρεις εσύ Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας και για τα καλά σας λόγια. Και εγώ για να σας ευχαριστήσω ανέβασα ένα βιντεάκι με τον χορό του σπειρογράφου μου Bispira volutacornis.
|
||||
|
||||
Απίστευτο θέαμα!
Να το χαίρεσαι φίλε μου!!! |
|
||||
|
||||
μιλάμε για φανταστική ατμόσφαιρα!
μπραβο Γιώργο! |
|
||||
|
||||
χαρμα οφθαλμων φιλε!!! τυφλα να χουν τα τροπικα!!!
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!!
Είναι πανέμορφος όντως......πρόσεξα και την μουσική που του έβαλα και έτσι ήρθε και έδεσε. Ευχαριστώ πολύ. Τα μεσογειακά μπορεί να μην έχουν ΤΑ απίθανα χρώματα των τροπικών αλλά έχουν άλλη χάρη....
|
||||
|
||||
Ο χρόνος τελειώνει και έπιασε κρύο ενώ ήρθαν χιόνια.
Τα νερά της Μεσογείου βέβαια και ιδιαίτερα του Αιγαίου παραμένουν σε μέση θερμοκρασία περίπου 17 οC. Ζέστη σαν να λέμε...... Συμπλήρωσα αισίως 4 χρόνια λειτουργίας του ενυδρείου. Τέσσερα χρόνια που μου έδωσαν πολύ ευχαρίστηση μέσα από το χόμπι μας και πολύ περισσότερες γνώσεις. Είπα και εγώ λοιπόν να σας ζεστάνω για αυτά τα 4 όμορφα χρόνια που πέρασαν, με τις τελευταίες πιστεύω για φέτος φωτογραφίες του ενυδρείου..... Πάμε παρακάτω...πάμε για τα καλύτερα που έρχονται........
|
||||
|
||||
Με το καλό και για την καινούρια χρονιά!
Πανέμορφα!!! Αχ αυτός ο σπειρογράφος... |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ !!!
Οι σπειρογράφοι ήταν και άλλοι, αλλά ας όψετε ένας κόχυλας που τους έκανε συχνά πυκνά επιδρομή...
|
||||
|
||||
Ωωωω... κακός κόχυλας!
|
|
||||
|
||||
Eκπεμπει υγεια Γιωργο περα απο την ομορφια..τι να λεμε..και βλεπω και βελτιωση στις φωτο μεγαλη .
|
||||
|
||||
Μπραβο ρε φιλε μιλαμε για πραγματικο στολιδι!!!!
|
|
||||
|
||||
μπράβο Γιώργο!
ότι και να πούμε για αυτό το θέμα είναι λίγο! χρόνια πολλά φίλε με υγεία να χαίρεσαι την οικογένεια σου! |
|
|||
|
|||
Ωραία πράγματα φίλε και νιώθω τυχερός που το έχω κοντά το ενυδρείο και μπορώ να το χαζεύω οπότε θέλω.
Είναι κάτι διαφορετικό κάτι ξεχωριστό. Καλή συνέχεια και καλή χρονιά να έχουμε . |
|
|||
|
|||
κύριε εσείς που χάθηκατε;
Δεν πιστεύω να οργοσατε τον βυθό της θάλασσας να βρήτε κοράλλια; |
|
||||
|
||||
I'm back......
Χαιρετώ την ομήγυρη........
Μετά από αρκετό διάστημα περιστασιακής έως καθόλου παρακολούθησης του forum επέστρεψα δριμύτερος. Η "Σταγόνα" τρέχει μια χαρά. Ελάχιστα παραμελημένη βέβαια αλλά ας όψονται τα εργασιακά. Ευελπιστώ στο μέλλον για καλύτερα αποτελέσματα. Χάρηκα που σας ξαναβρήκα όλους εδώ. Θα τα λέμε συχνότερα. Τα καλύτερα έρχονται και τα ακόμη καλύτερα.....στο μέλλον.
|
||||
|
||||
ΚΑΛΩΣ τον.
Μια εικόνα... χίλιες λέξεις.- |
|
|||
|
|||
Πάλι φωτογραφίες θέλεις καναρινι μου;
|
|
||||
|
||||
Πέρασε ο καιρός........και χαίρομαι που τα ξαναλέμε.
Δυστυχώς μετά από συσωρευμένη παραμέληση ......δυστυχώς..... η "Σταγόνα" έφθασε στο σημείο που πιστεύω ότι έκλεισε τον πρώτο και σημαντικό κύκλο της. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το όλο εγχείρημα ήταν εξαιρετικά χρήσιμα και θα αξιοποιηθούν στο επόμενο εγχείρημα που βρίσκεται η εξέλιξη...... Το ενυδρείο έκλεισε όπως το ξέρατε και ξεκινάει ένας νέος κύκλος. Πριν από 2 εβδομάδες λοιπόν διαλύθηκαν τα πάντα...... Τα ζωντανά βγήκαν και άλλα αφέθηκαν ελεύθερα ή κρατήθηκαν ζωντανά σε φρέσκο θαλασσινό νερό και αρκετή κυκλοφορία. Ο βράχος μπήκε σε πλαστικά δοχεία με αρκετή κυκλοφορία, προκειμένου να καθαρίσει αφενός και να διατηρηθεί ζωντανός αφετέρου. Η άμμος βγήκε και καθαρίστηκε. Ο εξοπλισμός βγήκε, διαλύθηκε και συντηρήθηκε.
|
||||
|
||||
Καμία επιπλέον πληροφορία????????? |
|
||||
|
||||
Αν και καθυστερημένα θέλησα να περιγράψω την διαδικασία διάλυσης.
Τα ζωντανά βγήκαν και άλλα αφέθηκαν ελεύθερα ή κρατήθηκαν ζωντανά σε φρέσκο θαλασσινό νερό και αρκετή κυκλοφορία. Ο βράχος μπήκε σε πλαστικά δοχεία με αρκετή κυκλοφορία, προκειμένου να καθαρίσει αφενός και να διατηρηθεί ζωντανός αφετέρου. Η άμμος βγήκε και καθαρίστηκε. Βέβαια εξηγήθηκε και η απορία που είχα βεβαιώνοντας με ότι αν και παχύ στρώμα η άμμος μέχρι και κάτω διατηρούνταν ζωντανή ενώ διατηρούσε και την απαραίτητη βιολογία. Ο εξοπλισμός βγήκε από το σαμπ το οποίο καθαρίστηκε. Η μούργα που είχε μαζέψει τους τελευταίους μήνες....ήταν μπόλικη..... Εδώ ήταν και η τελευταία μου ανάρτηση μιας και το ενυδρείο αυτό πια είναι μια ανάμνηση που θέλω να θυμάμαι ευχάριστα, μιας και ήταν ένα μεγάλο και διδακτικό βήμα στο χώρο του Μεσογειακού ενυδρείου. Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα που αποκτήθηκαν...πολύτιμα. Το ταξίδι όμως δεν τελείωσε εδώ αλλά συνεχίζεται.........καθώς έχει πέσει ΝΕΑ ΣΤΑΓΟΝΑ.... TO BE CONTINUED......
|
||||
|
||||
Θα περιμένουμε να μας καταπλήξεις με το επόμενο μεσογειακό εγχείρημα
|
|
||||
|
||||
Ανάμεικτα συναισθήματα μου προκάλεσε, το κλείσιμο της σταγόνας....
απο την μια η λύπη, διότι υπήρξε και θα υπάρχει φυσικά, μεγάλος οδηγός για πραγματικούς χομπίστες! απο την αλλη η χαρά, καθώς σύμφωνα με τα συμφραζόμενα σου, αλλα βλέποντας οτι κρατάς σε εγρήγορση και τον βράχο, θέλω να πιστεύω οτι ετοιμάζεις κατι πολύ καλό; Μπράβο Γιωργο, περιμένουμε νεότερα... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7 (0 μέλη και 7 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η μικρή μου ζούγκλα | drbig | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 39 | 29-05-10 23:55 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |
Απο το πανεπιστήμιο Αιγαίου............ | aristomenis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-01-08 00:40 |