|
||||
|
||||
Tiger Barbs + Cherry Barbs?
Καλησπέρα Ασιάτες. Ήθελα να ρωτήσω αν ταιριάζουν αυτά τα 2 είδη από άποψη συμπεριφοράς και ποιες είναι οι αποδεκτές διαστάσεις ενυδρείου που μπορεί να τα φιλοξενήσει. Επίσης, σε τι διαστάσεις μπορεί να μπει το ένα από τα 2 είδη.
Έτσι για να έχουμε έναν μπούσουλα, σε ενυδρείο 100χ40χ30 μπαίνει κάτι από τα 2; Ευχαριστώ προκαταβολικά
|
||||
|
||||
Αποψη μου: Καλυτερα περισσοτερα απο το ιδιο ειδος παρα 2 μικρα γκρουπ. To υψος ποσο ειναι?
|
||||
|
||||
Ναι μάλλον καλύτερα ένα είδος! Από τα 2 είδη προτιμώ τα τιγράκια. Κοίτα, οι διαστάσεις θα γίνουν ανάλογα τι θέλουν τα ψάρια. Απλά αν κάποιο από αυτά μπαίνει σε 100μήκος 40 πλάτος 30 ύψος, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να το επιλέξω. Αλλά μπορώ να δώσω και 40 ύψος αν χρειαστεί.
|
||||
|
||||
Και τα δυο ειδη μπορουν να μπουν σε τετοιο ενυδρειο.
Δεν ξερω μαζι πως θα τα πανε , δεν εχω πετυχει κατι παρομοιο .. Παντως οι διαστασεις ειναι καλες (με 40 υψος ακομη καλυτερα) |
|
|||
|
|||
το ύψος είναι του γυαλιού ή το καθαρό ?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
https://www.youtube.com/watch?v=cxmDnpjnV2Y
|
||||
|
||||
Δεν νομιζω να εχεις προβληματα...
Ισως να το δοκιμαζα ,απο μια 10αδα το καθενα.. Αλλα σκεψου πως μια 20αδα τιγρακια θα ηταν αλλη φαση.. Κι εμενα μ αρεσουν περισσοτερο |
|
||||
|
||||
20άδα τιγράκια σε 120 ή 160 δεν είναι πολλά;
|
||||
|
||||
Καντο 100 χ 40 χ 40 και θα ναι μια χαρα (με το καταλληλο φιλτρο)
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για διακόσμηση λέω για χαλαζιακή άμμο, καμιά ρίζα, λίγες κριπτοκορίνες και ντοματιές και μερικά ξερά φύλλα.
|
||||
|
||||
Συμφωνω!
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Γιάννη. Μακάρι να βρω και κανένα μη ασβεστολιθικό βραχάκι, αλλά δύσκολα.
|
||||
|
||||
Γιαννης
Για μη ασβεστολιθικα , ψαξε για πετρα λαβας (μαυρη η κοκκινη) , η ξυλοπετρες . Δοκιμασμενα σε μαλακο νερο |
|
||||
|
||||
Ωχ ναι! Μπερδεύτηκα! Λάβα δεν θέλω να βάλω γιατί δεν θα μοιάζει τόσο βιοτοπικό.
|
||||
|
||||
Τελικά το συγκεκριμένο ενυδρείο φτιάχτηκε 100χ40χ40 και έχω βάλει μόνο 5 τιγράκια (δεν βρήκα άλλα ακόμα και λέω να μη βάλω αλμπινο ή πράσινα). Από διακόσμηση έχει χαλαζιακή άμμο, πολύ ρίζα με λίγο μος δεμένη πάνω της, κριπτοκορίνες και ντοματιές. Προχθές στήθηκε και δεν έχω φωτό ακόμα.
Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει είναι να αυξηθεί η ομάδα των τιγρακίων...
|
|||
|
|||
Εγώ πάντως έχω 10 cherry barbs σε 240 λίτρα και είναι σκέτη ζαλάδα.
Βάλε καμία φωτογραφία να χαζέψουμε. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συγκάτοικοι με tiger barbs | planetgeo7 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-08-15 06:23 |
Tiger Barbs | Stratoss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 18-01-12 11:49 |
tiger barbs! help! | omiroswagdy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 02-09-11 19:34 |
Tiger Barbs | spetzouras | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 17-11-06 20:22 |