|
||||
|
||||
ΞΕΚΙΝΗΜΑ REEF ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 250 DT + 70 SUMP
Μιας και το μικρόβιο του θαλασσινού είχε μπει για τα καλά και μιας και τα φυτεμένα τα είχα φτάσει στο maximum, πήρα την απόφαση να μετατρέψω το μεγάλο φυτεμένο σε reef. Και μιας και από diy πάμε καλά, αρκετό από τον εξοπλισμό τον έφτιαξα μόνος μου, μειώνωντας έτσι το αρχικό κόστος.
Πάμε λοιπόν: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Είδος ενυδρείου:reef Τύπος ενυδρείου -διαστάσεις:100x50x60 Πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο:Περιπου 2 μηνες Συνολικά λίτρα:250main+70 sump=320 μικτα Sump (ναι/όχι):ναι Skimmer: Diy (για 500 λτρ) Φωτισμός: Diy 120w led Κυκλοφορία:18000 λτρ (3 sun-sun 10000-5000-3000, οι οποίοι θα αλλαχτούν αργότερα με κάτι πιο επώνυμο) Υπόλοιπος εξοπλισμός (πχ όζον, UV κλπ): Diy arduino controller ¶λλες πληροφορίες: (πχ ύπαρξη refugium, chaeto, DSB, algae scrubber κλπ):refumium με chaeto Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ):Αλλαγη νερου 20% καθε 15 ημερες η νωριτερα,μετρησεις 2-3 φορες την εβδομαδα και αναλογα προσθηκη προσθετων ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Ιχθύες(είδη και αριθμός):Για την ώρα 1 ζευγος ocellaris clowns Ασπόνδυλα(είδη και αριθμός): Κοράλλια(είδη και αριθμός): Soft corals: Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών (τάισμα, πρόσθετα, αναπαραγωγή,fraging):1 φορά την ημερα flakes(ocean nutrition formula 2) ανά 2ήμερο, μιας και τα ψαράκια μπήκαν πρόσφατα Δοσομετρική αντλία(Ναι/Οχι):Ναι Diy Ρουτίνα δόσεων( πόσο και πόσες φόρες την ήμερα): όχι ακόμα καθόσον δεν έχουν μπει ακόμα κοράλλια Ca: Mg: KH: Strodium: Iodium: Elements: ¶λλες παρατηρήσεις: ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ (συμπληρώστε τις τιμές και με τι τεστ μετράτε και πόσο συχνά) Αλατότητα:1025 PH:8,2 KH: ΝΗ3/NH4:0 ΝΟ2:0 ΝΟ3:10 PO4:0,25 Ca: Mg: Θερμοκρασία:26 |
|
||||
|
||||
καλή αρχή φίλε μου να εχεις!
μπραβο μπραβο σιγά σιγά και με υπομονή θα κάνεις πολύ όμορφη κατάσταση βλέπω! αλλαγές νερού καλύτερα 20% εβδομαδιαία! πως σκέφτεσαι να το μπουσταρεις? επίσης πρέπει να ανεβάσεις την αλατοτητα σε 1,027 νομιζω! καλή συνέχεια σου ευχομαι κρατα μας ενημερους..... keep reefing.......... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Την αλατότητα λέω να την πάω στο 1026. Από κοράλια θα παίξω για αρχή με μαλακά. Από ζωντανούς οργανισμούς, θέλω να βάλω σίγουρα ένα συνεργείο καθαρισμού και αργότερα 1 blue tang + 1 yellow tang. Σιγά σιγά όμως. Για τις αλλαγές νομίζω πως έχεις δίκιο. Απλά θέλω να βρω τη ρουτίνα του με το χρόνο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
επισης να βαλεις ενεργό και αντιφωσφορο! μπορείς να πάρεις απο w.w που ειναι πολύ φτηνος! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το βράχο γιατί να τον βγάλω από το σαμπ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
περιττός!τον έχεις στο ενυδρείο σου...... |
|
|||
|
|||
Καλή αρχή στα αλάτια φίλε .
Το ενυδρείο εχει στρώσει από ότι φένετε στης μέτρησης σου ! Η αλατοτητα είναι καλή πιστεύω 1025-1027 είσαι καλά . Για τα υπόλοιπα πιστεύω ότι είσαι καλά . |
|
|||
|
|||
Καλη αρχή φίλε.
|
|
||||
|
||||
Οταν λες Diy δοσομετρικη τι ακριβως εχεις κανει?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτό |
|
||||
|
||||
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ φιλε!
πολύ όμορφη πατεντα! τους χαιρετισμούς μου στην πατρίδα Κρητη! |
|
||||
|
||||
Καλη αρχη και απο μενα!!!
μπραβο πολυ καλη η δοσομετρικη πες 2-3 πραγματα παραπανω!!! τον αντιφοσφωρο και τον ανθρακα πωσ τον εχεις? με ροη σε ριακτορα? λεντ δουλευεις μουλτιτσιπ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τη δοσομετρική την ελέγχει ένας κοντρόλερ arduino που έχω φτιάξει. Γενικά ο κοντρόλερ ελέγχει σχεδόν τα πάντα στο ενυδρείο. Τον αντιφόσφωρο και τον άνθρακα τον έχω στο σαμπ σε κάλτσα. Έχω φτιάξει και ριάκτορες αλλά λόγω έλλειψης χώρου κάτω από το ενυδρείο (στο λίγο χώρο που υπάρχει θα μπει το δοχείο αυτόματης αναπλήρωσης). Τα λεντ είναι Multichip 12v 10W το καθένα (6 λευκά 20000k και 6 royal blue) |
|
||||
|
||||
ιντα κάνεις εσυ?έχουμε κανένα νέο?
το νησί μας τι λέει φέτος? |
|
|||
|
|||
Έχουμε κανένα νέο ?
Βάλαμε κανένα κοράλλακι ? |
|
||||
|
||||
Αγορι τι κανεις ;
Μπήκες πολύ δυνατά αλλα μας άφησες με την χαρά! Τι νεα εχουμε ;τρέχει το ενυδρείο ; |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
δυστηχώς στο σαμπ που τον ειχα με φως κλπ κλπ , ουσιαστικά ανέπτυξα ενα ακομα ενα ενυδρειο με ολα τα παρεκλομενα και κυρίως το συχνο καθαρισμα του σαμπ και τον χαμο με τα σαλιγκαρια. ενα απο αυτα μια μερα πηγε και εκατσε στο φλοτερ της αναπληρωσης. ευτυχως που υπηρχε και φλοτερ ασφαλείας πιο πανω και το απεξ καθαρισε...αλλιως θα εβαζα δισκους ...
REEF LIGHT Main display : 80x60x60h , Sump : 60x50x40h Lighting : Kessil A360W Controller : Apex Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000 Skimmer : RLSS 6 Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500 |
|
||||
|
||||
Μιας και έχω πολύ καιρό να κάνω κάποια ενημέρωση και αφού χρειάστηκε να μετακομίσω λόγω δουλειάς από Κρήτη στη Ρόδο, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για ένα update.
Όπως ανέφερα, λόγω μετακόμισης, έχασα κάποια κοράλλια, αλλά ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος τα κατάφερε. Τα ψάρια ευτυχώς δεν έπαθαν το παραμικρό. Και επειδή δεν μπορώ να κάτσω φρόνιμος, αλλαγή στο scape και σε αρκετό εξοπλισμό. Αλλάχτηκε το σκιμμερ (μπήκε ένα reef octopus ro-ps-2000int), ριάκτορας ασβεστίου cleartides C150, φωτισμός Τ5 6Χ39 (3 blue plus, 2 coral plus, 1 purple plus), αντλία επιστροφής jebao dcs5000, jebao cp40 crossflow και diy ats. Ορίστε και μερικές φώτο |
|
|||
|
|||
Πολύ ωραίο. Πως στερεωσες τον βράχο φίλε μου?
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ φίλε.
Κόλλησα τζάμι με κόντρες στη μέση της πλάτης και για περισσότερη ασφάλεια, το στήριξα με διαφανο σωλήνα πλέξι στον πάτο του ενυδρείου |
|
||||
|
||||
Πρωτότυπο κ ωραίο aquascape για τα ελληνικά δεδομενα. Πιστεύω όμως ότι χάνεις πολύ χώρο κ φοβάμαι για chemical fight στο μέλλον.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
Καλη επανεμφάνιση φιλε!
Πραγματικό στολίδι ο ύφαλος σου και πολύ πρωτοποριακό στήσιμο! Μπορεις να χαμηλώσεις το ύψος της βάσης που κάθεται ο βράχος, το λεω αυτο γιατι χάνεις αρκετό όγκο ανάπτυξης κοραλλιου! Απο μετρησεις και ρουτίνες τι ακολουθείς; Καλη συνεχεια να εχεις... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δυστυχώς σε ύψος δε μπορώ να χαμηλώσω γιατί έχω κολλήσει τη βάση που πατάει ο βράχος στο πίσω τζάμι. Από ρουτίνες έχουμε και λέμε: αλλαγή κάθε 15 μέρες (αλάτι tropic marin reef pro) ριάκτορας ασβεστίου βακτήρια -τροφή prodibio κάθε 15 μέρες (μετά από αλλαγή) prodibio reef booster καθε 15 μέρες (πριν από αλλαγή) prodibio iodi-strodi καθε 15 μέρες acropower καθε βδομάδα τάισμα κοράλλια μέρα παρά μέρα τάισμα ψάρια κάθε μέρα (πέλλετ-κατεψυγμένη-flakes) Μετρήσεις: νιτρικά 0 (salifert) φωσφορικά 0 (hanna) ΚΗ 8-8,3 (salifert) CA 440 (salifert) MG 1380-1500 (salifert) PH 8-8,2 Salinity 1025 |
|
|||
|
|||
Στο ριακτορα τι υλικό έχεις;
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Ωραίος το καλύτερο ...
Μια χαρά τα πας φίλε! Μπορεί να μην τα συμπαθώ τα prodibio αλλά άμα το βρεις θα είσαι κομπλέ. |
|
||||
|
||||
Μια χαρά και οι τιμές σου σούπερ με τα ταισματα που κανεις....
Καλη συνεχεια κρατά μας ενήμερους! |
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο φίλε.
Μία ερώτηση στο ats ακούγεται καθόλου το νερό που κυλάει ; δηλαδή κάνει κάποιον ενοχλητικό θόρυβο;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Εάν το δυχτάκι καταλήγει μέσα στο νερό του σαμπ, δεν ακούγεται καθόλου |
|
||||
|
||||
καλησπερα φιλαρακι!
βάλε μας όποτε έχεις χρόνο καμιά φώτο να χαζέψουμε λίγο.... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Thanasis.... Reef... Ξεκινημα!! | thanasis76 | Reef | 491 | 27-05-16 16:53 |
Ξεκινημα Reef 200λιτρα+Sump | Dream Waters | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 19-04-16 21:43 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |