|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Διαφορετικός Controller θερμοκρασίας STC-1000, διπλής εξόδου (θέρμανση-ψύξη) στα 220V
Έπεσε στα χέρια μου ένας STC-1000 από ebay, ο οποίος έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με τον κλασσικό που έχουμε οι περισσότεροι.
1) Στην οθόνη όπως θα δείτε, τα εικονίδια που μας ειδοποιούν αν δουλεύει η ψύξη ή η θέρμανση είναι διαφορετικά. Αντί για τελίτσες όπως εδώ: Έχουν το εικονίδιο της ψύξης για την ψύξη και του ήλιου για την θέρμανση: 2) Έχει επιλογή για μηδενική χρονοκαθυστέρηση στην ψύξη, σε σχέση με τους άλλους που το λιγότερο είναι το 1 λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες παίρνουν κατευθείαν μπροστά όταν ανέβει η θερμοκρασία παραπάνω απ' αυτό που έχουμε ορίσει: 3) Όταν αλλάζουμε τις ρυθμίσεις στο μενού, η αποθήκευση της ρύθμισης γίνεται απλά απελευθερώνοντας το κουμπί S, σε σχέση με τον άλλον που έχοντας πατημένο το S πρέπει να πατήσουμε μία φορά το κουμπί power. 4) Το σήμα των βαθμών Κελσίου (οC) δεν αναγράφεται στην οθόνη, αλλά είναι βαμμένο πάνω στο κάλυμμα της πρόσοψης. Έτσι η οθόνη είναι πιο ευανάγνωστη, αφού δείχνει μόνο θερμοκρασία και την κατάσταση που βρίσκεται (ψύξη ή θέρμανση) 5) Σε κάθε πάτημα πλήκτρου κάνει μπιπ, όχι όπως τον κλασσικό που χτυπάει μόνο όταν αποσυνδεθεί το αισθητήριο. Επίσης κάνει μπιπ και όταν επανέλθει το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής. Η συνδεσμολογία είναι ίδια, γιατί είχα τον κλασσικό στον οποίο κολλούσε το ρελέ της ψύξης, και έπρεπε να χτυπάω τον controller κάθε φορά για να ξεκολλήσει και να πάρουν μπροστά οι ανεμιστήρες. Απλά έβγαλα φώτο την συνδεσμολογία που είχα κάνει στον παλιό και σύνδεσα τον νέο με τον ίδιο τρόπο. Κατά τ' άλλα είναι ίδιος, έχει και αυτός 2 ρελέ θέρμανσης-ψύξης και δουλεύει στα 220v. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε όποιον του πέσει στα χέρια του παρόμοιος controller. |
|
||||
|
||||
Υπάρχει και αυτός αλλά δεν τον έχω ψάξει πως ακριβώς λειτουργεί
και είναι σχετικά φτηνός από το ebay http://www.ebay.com/itm/311584466368 |
|
||||
|
||||
Ωραίος φαίνεται. Και πιο εμφανίσιμος σε σχέση με τον stc-1000. Έχει 3 ρελέ απ' ό,τι βλέπω, αλλά δεν ξέρω αν υπάρξει πρόβλημα γιατί αναφέρει ότι είναι για συμπιεστή, θέρμανση και φωτισμό. Δεν ξέρω αν μπορείς να πειράξεις τις παραμέτρους ώστε ένα απ' αυτά να το ορίσεις σαν ψύξη. Ίσως το compressor;
|
|
||||
|
||||
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές ως προς την εμφάνιση, όχι όμως ως προς τη λειτουργία.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ίσως μπορούν να μας απαντήσουν οι πιο ειδικοί στα ηλεκτρονικά |
|
||||
|
||||
αυτος ειναι ο stc ; http://www.ebay.com/itm/351575072559...%3AMEBIDX%3AIT
κατω απο 10 ευρω
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Να πω πως και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα σας στείλουν με πλαστικό αισθητήρα, για αυτό ίσως είναι καλύτερα να κάνετε μια ερώτηση στον πωλητή, και αυτό χωρίς να είναι απαραίτητο πως αν παραγγείλετε θα έχει πλαστικό αισθητήρα. Αυτό το λέω , γιατί πριν μερικούς μήνες που πήρα έναν STC για λογαριασμό ενός φίλου, παρόλο που η φωτογραφία είχε πλαστικό STC και η περιγραφή έλεγε πως ο αισθητήρας έχει μήκος 1,5 μέτρο (συνήθως οι πλαστικοί έχουν 1,5 μέτρο μήκος , ενώ οι μεταλλικοί 1 μέτρο μήκος), ο STC ήρθε με μεταλλικό αισθητήρα με μήκος 1 μέτρο. Έκανα βέβαια τις ανάλογες ενέργειες, γιατί αλλιώς αγόραζα έναν με μεταλλικό αισθητήρα πολύ πιο φθηνά (ακόμα και με 8 Ευρώ) και έδινα και άλλα 2,80 και έπαιρνα πλαστικό αισθητήρα από ΕΨΕΜ. Με τα πολλά ο Κινέζος μου έστειλε δωρεάν άλλον STC αλλά και αυτόν με μεταλλικό, δεν έδωσα συνέχεια και αγόρασα 2 πλαστικούς αισθητήρες και καθάρισα . Αν σας τύχει κάτι τέτοιο στείλτε μήνυμα στον πωλητή και αν δεν βγάλετε άκρη καταγγελία στο PAYPAL και πάρτε τα λεφτά σας πίσω -------------- Παιδιά εδώ θα δείτε κάποιες λεπτομέρειες για να αναγνωρίζεται τους STC www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223/#3
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Συμφωνώ για τον αισθητήρα. Και εγώ είχα μπλέξει όταν ζητούσα πλαστικό αλλά άκρη δεν έβγαζα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο βασικός τρόπος λειτουργίας είναι ίδιος όμως , σωστά ;
|
||||
|
||||
Ναι και ο τρόπος αποθήκευσης είναι διαφορετικός. Ο βασικός τρόπος λειτουργίας μπορεί να είναι ίδιος και σε αυτόν που έδειξε ο xristos, δεν σημαίνει όμως ότι είναι ίδιοι.
|
|
||||
|
||||
.
AgMa ποσο κοστιζει ο συγκεκριμενος εχει διαφορα;λινκ;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Καλημέρα με αυτά τα χρήματα καλύτερα να πας σε αυτό αυτόν: Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Λίγο δύσκολο, από όσο ξέρω έχει πάνω από 50 Ευρω
|
||||
|
||||
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου. Εγώ παράγγειλα τον κλασσικό stc 1000 και μου ήρθε αυτός. Η τιμή είναι ίδια με των υπόλοιπων.
Ούτε οι ίδιοι οι κινέζοι δεν ξέρουν τι πουλάνε |
|
||||
|
||||
..
Αυτο ειναι αληθεια
|
|||
|
|||
ξέρει κανεις που πουλάνε πλαστικό αισθητήρα μέσω ίντερνετ?
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
για δες και στο Ebay http://www.ebay.com/itm/2M-NTC-10k-W...cAAOSwnDZT-rC8
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Τον ίδιο αισθητήρα πήρα απ' τον συγκεκριμένο πωλητή.
Είναι πλαστικός ναι μεν, αλλά είναι άσπρος σε χρώμα. Νόμιζα ότι αυτό το άσπρο που δείχνει στις φώτο είναι προστατευτικό κάλυμμα, αλλά τελικά είναι το χρώμα του. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000 | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-05-18 07:21 |
STC 1000-220V | ChocolatePuma | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 151 | 19-03-14 22:30 |
DIY θέρμανση-ψύξη-φωτοπερίοδος | ΠΕΤΡΟΣ Κ. | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 15-01-14 14:41 |
Ερώτηση για DIY ψύξη με ανεμιστήρες και controller θερμοκρασίας | Kasper | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-06-13 10:16 |
βοήθεια με controller θερμοκρασίας stc 1000 | n_vergopoulos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 06-06-12 19:31 |