|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Οταν είναι να κάνω εργασίες που θα ανακινήσουν βυθό, έχω προετοιμάσει ένα βαρέλι νερό , έχω μια αντλία που βγάζει συνέχεια νερό, και την πάω εκεί που θα κάνω δουλειά να τραβάει ότι χώμα σηκώνεται , και από το βαρέλι προσθέτω συνέχεια νερό
|
|||
|
|||
Παράθεση:
γι'αυτό κ είσαι "Ο Μάστορας" άλλωστε η egeria όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει κ λιγότερο, οπότε ίσως απλά την αντικαταστήσω με τα κλαδέματα της rotala να γλιτώσουμε κ εγώ κ τα ψάρια |
|
||||
|
||||
Ουτε εμενα μ αρεσει η egeria... Διωξτην και βαλε κατι της προκοπης!
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
κάνει κακό στα χρυσόψαρα να τρώνε τα φυτά ? τελικά νομίζω πως είναι καλύτερα να "διώξω" σιγά σιγά την egeria κ να την αντικαθιστώ με κλαδέματα rotala. θα είναι δύσκολο κ για μένα κ για τα ψάρια η απότομη μετακίνηση. αν προσθέσω ένα μικρό σποτάκι πάνω από την γωνία του φίλτρου, θα καταφέρω να κάνω την rotala να μεγαλώσει κάθετα ? υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα με άλγη ? |
|
||||
|
||||
Δεν την εχω δοκιμασει εκει...προφανως θα την τρωνε..
Οχι δεν κανει κακο... Απλα δεν μ αρεσει το φυτο...πως ειναι ,πως μεγαλωνει... Για την rotala δεν ξερω να σου πω... Δυσκολα φυτα για μενα |
|
|||
|
|||
όσο περνάει ο καιρός νομίζω πως τα ψάρια έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε ένα φυτεμένο.
δεν περνάει μέρα που να μην κάτσω μπροστά στο ενυδρείο ψάχνοντας τρόπο να βελτιώσω την εικόνα των φυτών. τα ψάρια είναι σα να μην υπάρχουν πλέον. στην ίδια γωνία που είχα την caroliniana κ η οποία είχε αρχίσει να λιώνει πρόσθεσα μερικά κλαδάκια sessiflora (δωρεά του sarpijk ). από την Μ.Πέμπτη μέχρι σήμερα δεν λένε να πάρουν τα πάνω τους. δεν έχουν αναπτυχθεί ούτε ένα εκατοστό κ μερικά ούτε καν τις κορυφές δεν σήκωσαν. αντίθετα, μερικά κοτσάνια της caroliniana που είχανε μείνει πέταξαν καινούρια κλαδάκια κ άρχισαν να αναπτύσσονται. μήπως είναι καταραμένη η γωνία ??? στον ίδιο χρόνο έχω κλαδέψει δύο φορές rotala κ moss (επίσης δωρεά του Στέφανου ) κ μια φορά την rubin. μέχρι κ η angustifolia μεγαλώνει πιο γρήγορα έτσι μου 'ρχεται να γεμίσω τις γωνίες με rotala, την πλάτη με rubin κ να ξηλώσω τα υπόλοιπα |
|
||||
|
||||
..
Μερικες φορες συμβαινουν περιεργα πραγματα με τα φυταΣε μενα ας πουμε εγινε το αντιθετο,η ροταλα δεν με πηγε καθολου με καλο φως και co2..ολα τα υπολοιπα φυτα δε προλαβαινω να κλαδευω,την εβγαλα λοιπον και γεμισα τη γωνια με sessiliflora και μια χαρα.Μη σκοτιζεσαι ιδιαιτερα κρατας αυτα που ευδοκιμουν στο ενυδρειο σου και δοκιμαζεις παραλληλα
|
||||
|
||||
Τώρα θα φταίει ο Γιάννης (tsala) αν μπει και γράψει "βάλε χρυσόψαρα"???
Συμφωνώ πως αν μπλέξεις με φυτά κι αρχίσεις να κοιτάς κι aquascape κλπ κλπ, τότε είσαι με ψαλίδι στο χέρι - κι όχι μόνο! |
|
|||
|
|||
μόνο 55 λίτρα είναι το ενυδρείο οπότε την γλυτώνω
|
|
||||
|
||||
Και πάλι θα βρει τρόπο να σε πείσει!!!
(σορρυ για τα σπαμ) |
|
||||
|
||||
Αν δεν εχεις ψαρια να ασχοληθεις , να τα χαιδεψεις ,να τα ταισεις στο στομα ,να σου τσιμπολογισουν τα χερια , ασχολεισαι με τα φυτα.
Περα απο την πλακα τωρα, βαλε χρυσοψ.. εεε βαλε οτι φυτο τραβαει και βγαλε τα αλλα.. Και σε μενα στο γαριδαδικο δεν πηγε η sessiliflora και την εβγαλα...παρολο που παλαιοτερα πηγαινε σφαιρα.. Εχω κι εγω μια καταραμενη γωνια που δεν παει πολυ φως... Απλα προσπαθω και δοκιμαζω πιο θα παει καλυτερα. |
|
||||
|
||||
Γιωργο παμε στο κομματι της χημειας. Λιγο νιτρικο καλλιο λεω να παρεις για να αρχισει λιπανση.
|
|||
|
|||
είπα να ξεκινήσω με λίγο παραπάνω φωτισμό στις γωνίες οπότε παρήγγειλα μερικά led panels από ebay.
αν μη τι άλλο, δεν χάνω φυτά, οπότε δεν ανησυχώ. απλά με μπερδεύει λίγο η κατάσταση μιας κ τα περίμενα πιο εύκολα τα εύκολα ------------------------- αν κολλήσω την moss πάνω στο εσωτερικό φίλτρο (ψηλότερα από την εισαγωγή εννοείται) θα πιάσει ? υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 18-05-16 στις 11:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
έχω παρατηρήσει ότι όλα τα φυτά έχουν μια κλίση προς τα εμπρός. μάλλον οφείλεται στον ήλιο που μπαίνει το πρωί στο σαλόνι κ χτυπάει ακριβώς στον απέναντι τοίχο.
υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω αυτό ? τώρα οι λάμπα ανάβει 15:00 - 22:00. αν την ανάβω νωρίτερα θα διορθωθεί η κατάσταση ? θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα οι περισσότερες ώρες ? |
|
|||
|
|||
στην πρώτη φώτο είναι Alternanthera reineckii 'Mini'. στην κατάσταση που είναι τώρα έχω ελπίδες να ανακάμψει ή τζάμπα περιμένω ?
στην δεύτερη είναι κάποιο είδος άλγης μάλλον. μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα ? να την αφήσω στην ησυχία της ή να την ξηλώνω όπου την βρίσκω ? |
|
||||
|
||||
Δε χανεις τιποτα ασε το φυτο να προσαρμοστει.Ειναι αργης σχετικα αναπτυξης . Εαν το στελεχος ειναι ζωντανο τοτε θα ριζωσει. Η αλγη ειναι σαν τριχα ή απλα εχει παρει πρασινο χρωμα? Απο το εξτρα φως ειναι.
|
|||
|
|||
θα το αφήσω το φυτό κ ότι γίνει. η Lobelia cardinalis έπιασε ήδη κ σήκωσε κ τα φυλλαράκια της
έξτρα φωτισμό δεν έχω βάλει ακόμη. περιμένω τα led μέσα στη βδομάδα. είναι σαν πλαστικό χνούδι κ έχει κολλήσει στα πετραδάκια |
|
||||
|
||||
Ειχες μεσα moss ball?
|
|||
|
|||
μόνο την moss που μου έστειλες εσύ κ την κόλλησα πάνω στα βραχάκια
------------------------- δεν με ανησυχεί κ είναι σε ελάχιστη ποσότητα ... απλά αναρωτήθηκα ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 06-06-16 στις 18:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Mε μια οδοντοβουρτσα προσπαθησε να την αφαιρεσεις.
|
|||
|
|||
μόνο σε δυο τρία σημεία στο βυθό είναι. θα την βγάλω με τη λαβίδα.
ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
η difformis δεν φαίνεται καλά. αν δεν ήταν στο ενυδρείο θα έλεγα ότι θέλει πότισμα
τα χαμηλά φύλλα δείχνουν μαραμένα. τι της λείπει ? |
|
||||
|
||||
Νιτρικά😃
|
||||
|
||||
Μην του λες τετοια , θα κανει αλλαγες καθε 3μηνο
|
|
|||
|
|||
δεν τα γλυτώνω τα λιπάσματα δλδ ?
με ένα μηλοσαλίγκαρο που λερώνει αρκετά απ'όσο έχω διαβάσει δεν θα μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση ? ------------------------- χαχαχα πες το ψέμματα ... έχω χρόνο για να ασχοληθώ με το ενυδρείο κ δεν υπάρχει τπτ να κάνω ... έχω αρχίσει να σκέφτομαι μια μονομαχιέρα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 21-06-16 στις 11:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Το φυτό πάντως μία χαρά είναι Γιωργο τα νιτρικά παραπάνω θα βοηθούσαν. Κλαδεψε το χαμηλά για να φιυντωσει
|
|||
|
|||
άρχισε κ η moss να γίνεται λίγο καφέ όπως κ μερικά φύλλα από την rubin κ την difformis. η leucocephala είναι λες κ σταμάτησε να αναπτύσσεται. δεν θυμάμαι πότε είδα καινούριο φυλλαράκι τελευταία φορά
μήπως μπορείς να προτείνεις κάποιο λίπασμα γιατί έχω αρχίσει να τα λυπάμαι τα φυτάκια μου ? |
|
||||
|
||||
Ενα γενικο λιπασμα θα βοηθουσε πιστευω, σε συνδιασμο με ενα νιτρικων που στην περιπτωση σου χρειαζεται..
Λεω εγω τωρα , περιμενε και τον Στεφανο να σου πει.. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή στο φυτεμένο μου 60lt | giannisaek | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 12-12-10 12:51 |
Παρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 10-03-09 19:08 |
ΞΑΝΑΠαρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 20 | 03-07-08 14:21 |
Ανθεκτικά γατόψαρα | bessy | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 17-01-08 13:44 |
Ανθεκτικά ψάρια | Λιβέρης Σταύρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-12-07 10:40 |