|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Γαριδάδικο με Red Fire Shakura
Διαστάσεις:36x24x38
Όγκος:30λτρ Κατηγορία:Γαριδάδικο Φυτά:anubia nana σε βράχο Ψάρια / ¶λλα είδη:Red Fire Shakura, 1 Blue Velvet, Ramshorn snails Φωτισμός: 11 watt Διάρκεια φωτισμού:9 ώρες την ημέρα Φιλτράρισμα:HL-BT200 3W Θερμοστάτης:jager 50 watt Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: Μέτρηση με strips jbl 6 in 1 pH:7.2 Γενική σκληρότητα (GH):>7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):- Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Αλλαγές νερού:κάθε 15 μέρες 10 λίτρα Θερμοκρασία:25 Μετά από δύο μήνες λειτουργίας με τις παραπάνω γαρίδες είπα να κάνω μια παρουσίαση του κύβου μου. Περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας. |
|
||||
|
||||
ωραια αρχη!
θα προτιμουσα να ειχες υγρα τεστ , γιατι μ αυτα δεν ξερουμε και τι ισχυει... παντως , αν δεν κανω λαθος οι γαριδες σου υβριδιζουν μεταξυ τους... την ξεμπαρκη velvet θα ελεγα να την αποχωριστεις , αλλιως θα χαλασουν τα χρωματα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τι φυτό προτείνεται να βάλω για χαλάκι στο βυθό? |
|
|||
|
|||
Καλή μας αρχή (στήνω 70lt για γαρίδες)το χαλίκι δεν θα το προτιμούσα στην ίδια σχεδόν απόχρωση με τις γαρίδες από φυτά η μος είναι το καλύτερο για γαρίδες, με το φωτισμό που έχεις χαλάκι δύσκολα,
|
|
||||
|
||||
απο φυτα δεν σκαμπαζω , θα περιμενεις τους φυτεμενους.
παντως με αυτην την λαμπα , δεν νομιζω να μπορεις να βαλεις καποιο φυτο τυπου χαλι... ειναι δυσκολα φυτα , θελουν co2 και λιπασματα. ισως θα σου πηγαινε καλα η saggitaria subulata, αν και δεν θεωρειται χαλι. |
|
||||
|
||||
Ωραιο γαριδαδικο. Για χαλακι οπως λεει και ο Γιαννης δυσκολα χωρις co2. Δυο επιλογες χωρις co2 ειναι cryptocorine parva ή echinodorus tenelus.
Προσωπικα θα εβαζα διαφορες κρυπτοκρινες και μερικα βοτσαλακια με moss και pelia. Εαν επιθυμεις να ασχοληθεις με co2 ή εστω με Seachem excel ή easy life easy carbo τοτε οι επιλογες γινονται περισσοτερες.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εννοώ μήπως κάνει κακό στα γαριδάκια μου. Και επίσης έχω και το Flourish. Το έχει δοκιμάσει κάποιος και είναι οκ να ρίξω? |
|
||||
|
||||
Kαλησπέρα και απο εμένα , πρόσφατα ασχολήθηκα με τις γαρίδες και εγω Sakura εχω Υπόστρωμα έχω seachem flourite τα φυτά μου πάνε τέλεια απλά έχω χαμηλό gh και kh για τα σαλιγκάρια μου (όχι για τις γαρίδες)
Λάμπα έχω μια διπλή 24 watt και έχω καταφέρει να μεγαλώσω και το μοντε κάρλο (γρασίδι) . Πάρε υγρά τέστ , οι γαρίδες είναι ευαίσθητες και δεν είναι καλό (για τις γαρίδες ) το ΝΟ3 που είναι 10 , άν είναι.... γιατι με χαρτακια αντε να είσαι σίγουρος Με γειά το Γαριδάδικο
|
||||
|
||||
Καλα ειναι βρε τα νιτρικα, ειπαμε, τοσο μη μου απτου ειναι κυριες;;;
|
|
||||
|
||||
10 νιτρικά μια χαρά είναι, ή Ρεντ Τσέρρυ είναι πολύ ανθεκτικές οι δικες μου δεν έδειξαν να ενοχλούνταν και πολλαπλασιάζονταν ακόμα και με πολύ φως και φουλ λίπανση αλλά μόλις σταμάτησα την λίπανση και εριξα και τα νιτρικά σχεδόν στο μηδέν είδα άλλο χρώμα γίναν κατά κόκκινες αίμα
|
||||
|
||||
Καλημέρα σας.
Μετά από τις μετρήσεις που έκανα με τα υγρά τεστ της Api τα αποτελέσματα είναι τα εξής. Παράμετροι: pH:7.6 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού:κάθε 15 μέρες 10 λίτρα Θερμοκρασία:25 |
|
||||
|
||||
Ένα update μετά από κλάδεμα και φύτεμα στο πίσω μέρος.
Μια φώτο με την blue velvet πριν την αποχωριστώ. Και μια φώτο από τσιμπούσι πάνω από το φίλτρο. |
|
||||
|
||||
κομπλε οι μετρησεις.
βαλε κανενα τουλι στο φιλτρακι για να μην τραβαει γοννο. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο μόνος λόγος που δεν του βάζω είναι επειδή είναι από μόνο του της πλάκας αν του βάλω και τούλι μετά δεν θα τραβάει τίποτα. Και μωρά βλέπω αρκετά κάτω. |
|
||||
|
||||
Μαλλον ο γονος γινεται κιμας....
|
||||
|
||||
Οκ με πείσατε.
Από αύριο βάζω τούλι και βλέπουμε. |
|
||||
|
||||
θα μπουκωνει πιο ευκολα, αλλα σιγουρα κατι μπαινει μεσα..
δεν ειναι τιποτα το καθαρισμα , κι εγω μικρο ειχα.. καθε βδομαδα με την αλλαγη , καθαριζα και το φιλτρακι |
|
||||
|
||||
Έτοιμο!!!
Ωραίο χρωματάκι ε? |
|
||||
|
||||
Κουκλα το φιλτρακι
|
|
||||
|
||||
Ένα update με τα φυτά χωρίς excell και χωρίς τίποτα.
|
|
||||
|
||||
Μπομπα τα φυτα!
Ωραιος! |
|
||||
|
||||
Θέλω να παραγγείλω ένα γρασιδάκι αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω.
Η λάμπα που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι 11watt. Και δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω στις γαρίδες excel και αν μόνο με excel μπορεί να αναπτυχθεί το γρασίδι. Μου αρέσει το http://aquapedia.ro/wp-content/gallery/sagittaria-subulata/sagittaria-subulata3.jpg |
|
||||
|
||||
Η sagittaria ειναι ευκολο φυτο..
Την ειχα κι εγω παλαιοτερα σε μικρο ενυδρειακι με παρομοια βατ, χωρις τπτ. Δεν την λες και γρασιδακι ,αλλα γρασιδοφερνει , γιατι μπορει να ψηλωσει αρκετα,αν και σε μενα εμενε μικρη. Μια χαρα θα παει ,δοκιμασε την. |
|
||||
|
||||
Τέλεια!!! Την έχει άμεσα και ο Γιώργος.
Οπότε κάτσε να βάλω μια παραγγελία. |
|
||||
|
||||
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
High grade Fire Red ή Painted Fire Red Grade (φώτο) | xNOVx | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 0 | 22-07-15 15:14 |