|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Σχεδιάζω γαριδάδικο.
Είμαι στα σχέδια ενός γαριδάδικου 50χ40χ45 70 lt περίπου καθαρά που λειτουργεί με μικρά γκαπι που θα δοθούν σε φίλους.τα προβλήματα αρχίζουν γιατί στην επαρχία τα υλικά δεν τα βρίσκουμε εύκολα.το ψάχνω για μαύρο χαλαζιακό χαλικάκι ή άμμο. Μος θα μου δώσει ένας φίλος από φυτά δεν υπάρχει πρόβλημα το 200lt το κλαδεύω κάθε βδομάδα. Τώρα το ενυδρείο έχει διακοσμητική λάβα από το praktiker αλλά νομίζω ότι δεν κάνει για φυτά. Από γαρίδες Red Cherry και Amano. (περιμένω απόψεις και σχόλια.)
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν ξέρω παραμέτρους απο amano να σου πώ , αλλά απο ότι ξέρω ένας φίλος τις έχει σε υφάλμηρο για να αναπαράγονται. Φαντάζομαι θα σου πούνε τα παιδιά εδω Απο φυτά βάλε τα πάντα όλα , ήθελα να σου στείλω η κακομοίρα και μετά θυμήθηκα αυτο το ενυδρείο που αναφέρεις
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ξέχασα να ρωτήσω θα βάλεις και σε αυτό co2 ??
|
|||
|
|||
Έχω μεγάλη φιάλη από κάβα με ένα τάφ με 2 βασανάκια νομίζω ότι θα είναι εύκολο πιο πολλά υλικά τα έχω .
|
|
|||
|
|||
Αυτό κάνει για τις γαρίδες. Europet Bernina Dark 1-3mm 10kg
|
|
|||
|
|||
Η αρχή έγινε αλά δυστυχώς τα σχέδια άλλαξαν και το χαλίκι δεν έφτασε,περιμένω 10 κιλά την επόμενη βδομάδα υπομονή.
|
|
||||
|
||||
Αυτό που έβαλες είναι απλό μαύρο χαλαζιακό χαλίκι ?? Οι πέτρες τι περίεργες .. διαφορετικές αγορασμένες ??
Θέλω να δώ τι θα κάνεις με τα φανταστικά φυτά σου
|
|||
|
|||
Είναι Europet Bernina Black 1-3mm από το aquariumshop οι πέτρες είναι από τον Ταύγετο,όσο για τα φυτά θα δούμε.
|
|
||||
|
||||
Ασε τις πετρες που ενδεχόμενος θα ανεβαζουν σκληρότητες. Ωραιο το μαυρο υποστρωμα,βαλε ξυλο μεσα κ moss. Περα απο το στρώσιμο πρεπει να ωριμασει το ενυδρειο αρχικά. Οποτε ξεχνα για λιγο το διακοσμο,δωσε βαση στα φυτα,moss κ δημιουργία αλγης. Μετα απο δίμηνο θα βάλεις γαριδες. Κ αν εχεις υπομονη κ παει καλα,μπορεις να βαλεις κ γαρίδες σοβαρές.
|
|
|||
|
|||
οταν σου ερθει και το υπολοιπο υποστρωμα παρε τηλ.θα το στησουμε μαζι.....ξερεις..
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
το έβρασα και είναι σε δοχείο με νερό.τα φυτά η μος και εγώ περιμένουμε το χαλίκι για να συνεχίσουμε οι γαρίδες θα μπουν Απρίλιο. |
|
|||
|
|||
Χωρίς εσένα γαριδάδικο δεν στήνω.
|
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο το ξύλο , σούπερ θα δείξει
|
|||
|
|||
είναι δώρο από το φίλο THEOFIL7 μαζί με μια πέτρα.
|
|
|||
|
|||
¶ρχισε το στήσιμο αν και το χαλίκι δεν ήρθε περιμένω.Θα το βάλω όταν έρθει στην αριστερή πίσω πλευρά. Το φίλτρο μπολιάστηκε και δουλεύει με αρκετό ενυδρειακό βαμβάκι για να καθαρίσει η θολούρα. (Περιμένω απόψεις και διορθώσεις.)
|
|
|||
|
|||
Μια φωτό ακόμη.
|
|
||||
|
||||
Tι σκέφτεσαι ?? Θα βάλεις και άλλα φυτά ??Το μαύρο μπαστούνι πίσω τι είναι θερμοστάτης?
Να σου πώ γουστα είναι αυτά να κάνεις ότι σου αρέσει εσένα .
|
||||
|
||||
Mου αρεσει το στησιμο με την ριζα και τις κρυψωνες απο κατω.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- ευχαριστώ αλλιώς το άρχισα στην πορεία έγιναν πολλές αλλαγές. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 11-02-16 στις 16:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ωραιος, προχωρα!
Εβαλες κανενα σαλιγκαρακι μεσα να ωριμασεις τον βυθο σιγα σιγα; |
|
||||
|
||||
Το έβλεπα και δεν καταλαβαινα τι είναι Αυτό θα σου έλεγα κάποιοι φίλοι μου που ασχολούνται με ακριβές γαρίδες δεν βάζουν σχεδόν τίποτα στο ενυδρείο μόνο moss Εγω που ήθελα και φυτεμένο και γαρίδες έβαλα ότι υπήρχε διαθέσιμο Μου αρέσει πάντως θα γίνει πολύ ωραίο και θα δείχνουν ωραίες οι γαρίδες στο σκούρο υπόστρωμα
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ θα βάλω και σαλιγκάρια όταν θα μπει και το υπόλοιπο χαλίκι.
|
|
|||
|
|||
Δυο καινούργιες φωτό.
|
|
||||
|
||||
Δοκίμασε λίγο μερικές αλλαγές στο aquascape σου να δεις πως θα είναι...
Α. από την πίσω δεξιά γωνία πάρε την μία από τις δύο πέτρες και τοποθέτησε την στην γωνια μπροστά από την ανούμπια... μετά φέρε την ανούμπια πιο μπροστά. Β. Βάλε την ριζα πιο δεξια, δίπλα από το φίλτρο, όχι μπροστά όπως είναι τώρα και να κάθετε πιο ΅΅χαμηλά΅΅ , μετά μετέφερε την μπροστινή δεξια πέτρα στην αριστερή γωνία μπροστά από την ανούμπια.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Βάλε την ριζα πιο δεξια, δίπλα από το φίλτρο, όχι μπροστά όπως είναι τώρα Το εσωτερικό σαμπ το έβγαλα δουλεύει φίλτρο 300lt εσωτερικό και στην πορεία βλέπουμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 12-02-16 στις 14:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Έγιναν κάποιες αλλαγές.
|
|
|||
|
|||
Πήρε την τελική μορφή του τώρα μόνο μικρές αλλαγές μπορούν να γίνουν. Μπήκανε μερικά μικρά γκαπυ αρκετά σαλιγκάρια και περιμένω να στρώση ο βυθός.
|
|
||||
|
||||
Ωραιος! Υπομονη τωρα λιγο καιρο.
Ωραια χρωματα τα σαλιγκαρια! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γειά στα χέρια σου Βλέπω τα σαλιγκαράκια σου και σκέφτομαι τα δικά μου που με αφήσανε ...
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Γαριδάδικο.... | nicpapa | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 319 | 23-06-22 21:01 |
γαριδάδικο | golf20 | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 24 | 06-03-14 22:34 |
Νέο γαριδάδικο... 30 λιτρα κύβο; | Βασίλης Κ | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 10 | 17-08-13 19:46 |
Γαριδάδικο (CRS) | j.p. | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 6 | 30-11-11 00:46 |
Το γαριδάδικο μου | posidwnas | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 3 | 25-08-10 01:30 |