|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τι φταιει?
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω τι δε παει καλα με το συγκεκριμενο φυτο αλλα και με ολον τον ειδον hygrophilla
Συμβαινει μονο σ αυτα το ενυδρειο τρεχει απο 3 σεπτεμβριου Χωρις κανενα προβλημα στα υπολοιπα φυτα Το συγκεκριμενο φυτο ξεκιναει με κατσαρα φυλλα ενω τα παλια σχηματιζουν τρυπες πολυ μικρες και στη συνεχεια πεφτουν το φυτο ομως αναπτυσσετε Κανονικα Απο λιπανση κανω καθημερινη με καλιο diy enema cooper σιδηρο seachem νιτρικα δε ριχνω τα κραταω σταθερα 30-40 co2 200 φυσσαλιδες το λεπτο και excel καθημερινα προτεινομενη δοσολογια φωτισμο 4 τ5 39w 8 ωρες. Να συμπληρωσω οι αλλαγες νερου ηταν 50 βρυση 50 οσμωση την οποια σταματησα. |
|
||||
|
||||
Μερικές παρατηρήσεις, που δεν ξέρω αν έχουν σχέση με το πρόβλημα,
νερό όσμωσης γιατί βάζεις ; έχεις και ψάρια μέσα και τι είδος ; Τα νιτρικά γιατί τόσο ψηλά ; για τα φυτά αρκεί απλά να υπάρχουν , ή 5 ή 40 το ίδιο είναι, excel γιατί ρίχνεις αφού έχεις co2 ; πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο και έχεις 200 φ/λ ; Μήπως το νερό είναι πολύ όξινο ; Τα φυτά προτιμούν το ουδέτερο προς ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον
|
||||
|
||||
Επειδή υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να είναι ελλειψη καλιου, ένα ανωδυνο μετρο που μπορεις να παρεις είναι να αυξησεις το καλιο και να περιμενεις να δεις αν υπαρξει διαφορα.
δωσε και τις πληροφοριες που ζητησε ο προλαλησας.
|
||||
|
||||
Αν σου πω πως οταν αρχισα να ριχνω το καλιο σε μπιλακια αρχισε να μου μαδαει το stargrass???
Ισως φταιει αυτο...η ποιοτητα δηλαδη...εγω ριχνω απο αυτο στο συνολο 15ppm την εβδομαδα(για τα 200λιτρα που εχω) και μαλλον χρειαζεται περισσοτερο...
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
αρα καλα έχεις το CO2 αλλά και το νερό από Α/Ο.
Προσθεσε τότε κάλιο όπως σου ειπε ο panos-alex/polis. Για το άλλο που είπε ο panos84 δεν μου έχει τύχει, εγω βάζω καλιο της seachem, και σε σχεση με τα άλλα λιπάσματα ειναι αυτο που βάζω άφοβα πιο πολύ, δεν ειχα ποτε προβλημα. Εχω ακουσει όμως πως το excel δημιουργει προβλήματα σε καποια φυτα. Τι κιτρίνισμα αυτο μου φαινεται πιο πολύ για ελειψη σιδήρου, αλλά ο σίδηρος θελει προσοχή γιατι αναπτυσει άλγη
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το μισό co2 γιατί λες ότι πάει χαμένο; Με τι κάνεις διάχυση; Η εικόνα του φυτού δείχνει για έλλειψη κάλιου και σιδήρου. Συχνό φαινόμενο όταν η polysperma μεγαλώνει. Βέβαια λες ότι ρίχνεις οπότε κάτι δεν πάει καλά. Ούτε cooper χρειάζεται καθημερινά ένα ενυδρείο. Γενικά είναι λίγο περίεργη η λίπανση που κάνεις. Το excel θα σου έλεγα να το σταματήσεις! Δεν έχει κανένα λόγο να πέφτει σε ενυδρείο που έχει διοξείδιο. Απλά βρες τρόπο να έχεις καλύτερη διάχυση γιατί με 200 φυσαλίδες το λεπτό σε 200 άρι έπρεπε να είσαι τίγκα στο co2!!! Βάλε και μια φωτό ολόκληρου του ενυδρείου αν μπορείς ώστε να δούμε την γενική του κατάσταση και την φυτόμαζά του. Αν δεν έχεις φυτά απαιτήσεων τότε είναι προτιμότερο να ρίχνεις "γενική" λίπανση και στην polysperma να κόψεις τα άρρωστα φύλλα και να χώσεις από κάτω ταμπλέτες για να την βοηθήσεις να πάρει τα πάνω της... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Πρέπει να μειώσεις τα νιτρικά , ή ταίζεις πολύ ή έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση, ισως να βοηθούν και αυτα στην ανάπτυξη άλγης.
Και λογικο ειναι με 50% αλλαγη να μειωθούν λίγο τα νιτρικά, τα 30 θα γινουν 15 και τα 40 20. Πρέπει να κάνεις μερικές διαδοχικες αλλαγες να τα χαμηλώσεις πολύ και να ξεκινήσεις απο εκει σαν βάση. Και τώρα που σταμάτησες την Α/Ο θα βάζεις από λιγο αν θες να αρχίσεις να βάζεις πάλι, μη πάθουν τα ψάρια οσμωτικο σοκ. Να ξέρεις πως οι καλες αλλαγες μειώνουν την άλγη σημαντικά
|
||||
|
||||
Ποτέ δεν ειχα θέμα με τα νιτρικά σε φουλ φυτεμενο...τωρα έχω σε 200λιτρα πενήντα τετρα και νιτρικά ρίχνω 5ppm*3 την εβδομάδα και στο τέλος μετράω 5ppm.Για μένα φίλος δεν ξέρω αν έβγαλες φυτά ,αλλα αν το κανείς φουλ φυτεμενο θα σου λυθεί το πρόβλημα.
Έλα κ να σ δώσω να βάλεις σταργκρας κ σεσιφλορα κ βλέπεις....
|
||||
|
||||
Την φωτό την ζητάω για να δούμε την φυτόμαζα. Αν μας έδινες περισσότερες λεπτομέρειες θα βοηθούσε. Πόσα και τι ψάρια έχεις μέσα ώστε σου φεύγουν τόσο ψηλά τα νιτρικά; Τι φυτά έχεις; Τι φωτισμό;
Το excel δεν είναι λύση αν έχεις μόνιμο πρόβλημα με άλγες. Και δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιείς συνέχεια για να την καταπολεμήσεις. Πρέπει να βρεις την αιτία που τις δημιουργεί. Φως; Διοξείδιο; Νιτρικά; Κάτι άλλο; Αυτό που λες για το Co2 πάντως εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση. Οι 200 φυσαλίδες είναι υπεραρκετές. Πως καταλαβαίνεις ότι "το μισό πάει χαμένο". Τι ph έχεις; |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το κο2 ειπαμε το κανω διαχυση με το συνσυν οποτε καθως χτυπαει στην επιφανεια για μια μικρη αναταραξη χανετε αρκετο κο2 6,8 με 7 ειναι το πεχα |
|
||||
|
||||
τον διάχυτη γιατί τον αλλαξες?
Εγώ με 50φυσαλιδες και σταματημένο το βράδυ μου ρίχνει τη μερα το πεχα 0,1 μέχρι να σβήσουν τα φωτα και έχω και πόση φωτοσύνθεση.
|
|||
|
|||
Το θεμα ηταν τι λειπει απο το φυτο οχι το πεχα μου ουτε τα νιτρικα νομιζω πως ξεφυγαμε απο το θεμα.
|
|
||||
|
||||
Για μενα λείπει κάλιο.βάλε 20ppm την εβδομάδα μιας κ βάζουμε από το ίδιο κ μάλιστα εφόσον εκωψες τα. νιτρικά βάλε 25 με 30.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πολλη αλγη, τι φταιει; | aNe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 03-04-13 01:32 |
Φταιει το ξυλο??? | Γιαννης Μ5 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 06-03-10 16:17 |
τι μπορει να φταιει; | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 06-02-10 00:20 |
δεν ξερω τι φταιει!!! | Κυριάκος | Ζωοτόκα | 8 | 06-03-09 17:14 |
Τι φταιει; | Θεοδωρος | Bettas | 10 | 07-01-08 19:18 |