|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Δηλαδή αυτή η λαδίλα σημαίνει πως ταΐζω πολύ;
|
|
||||
|
||||
το αν ταιζεις πολυ η λιγο το οριζουν οι κατοικοι του ενυδρειου και οχι το πρωτεινικο φιλμ στην επιφανεια..αν δεν μενει τροφη στο βυθο δεν ταιζεις πολυ,που ειναι και το σωστο.απλα καποιες τροφες βγαζουν λιγο παραπανω 'λαδιλα' χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλες.με λιγα λογια δεν ειναι κατι κακο και το καταπολεμας ευκολα με καλη αναταραξη επιφανειας..αν ομως το αφηνεις να υπαρχει μειωνεις την ανταλαγη αεριων στην επιφανεια του νερου και κατα συνεπεια το οξυγονο..
ετσι οπως το βλεπω στην φωτο που ανεβασες εισαι μια χαρα παντως απο οξυγονο |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ για την τέλεια απάντηση.
Και άλλη μια ερώτηση. Όταν κάνω αλλαγή νερού πρέπει να κάνω κάτι με την άμμο; Χρειάζεται σκούπα βυθού ή κάτι αλλο; |
|
||||
|
||||
εχεις βρωμια δηλαδη στην αμμο πριν κανεις αλλαγη?γενικα αντι για 'σκουπισμα' βυθου προτιμω να καταπολεμω την 'βρωμια' με εξτρα κυκλοφορια.
πχ ενας η ακομα και δυο κυκλοφορητες η wave maker που να καταπολεμουν καθε νεκρη ζωνη που μαζευει κιχλιδοκακακια |
|
||||
|
||||
Καλημέρα.
Τα τζάμια στο ενυδρείο μου έχουν αρχίσει να πιάνουν λίγη άλγη. Τα καθαρίζω με το μαγνήτη ή λέτε να βάλω ένα plecostomus leopard 5cm που βρήκα σε ένα κατάστημα? Να θυμίσω πως έχω 7 μικρά saulosi. |
|
||||
|
||||
Ο pleco δεν έχει καμιά δουλειά εκεί μέσα.
Από ζωντανό αλγοφάγο κάνα σαλιγκάρι Nerite. Τα τζάμια καθάριζε τα μ' ένα μαλακό καθαρό σφουγγάρι (και ενυδρείου κάνει). Ο μαγνήτης υπάρχει περίπτωση να πιάσει κάποιο κόκκο άμμου και να στα χαράξει. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα τα κάνω με σφουγγάρι. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια. |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα.
Μετα απο δυο μήνες που τρέχει το ενυδρείο και ένα μήνα με ψάρια και φυτά μέσα ακομα δεν μπορώ να ανεβάσω τα νιτρικά. Με το ζόρι να φτάσουν το 5. Αλλαγές κάθε βδομάδα 40lt. Τροφή τρεις φορές τη μέρα αλλα δεν μένει σχεδόν τίποτα κάτω. Θερμοκρασια 24,5. Ειναι φυσιολογικό; |
|
|||
|
|||
Και δεν χαιρεσαι?
Νιτρικα θελεις να εχεις ή υγειη ψαρια? Απλα βεβαιωσου οτι δεν εμφανιζεται αμμωνια και νιτρωδη. |
|
||||
|
||||
Αμωνία και νιτρώδη έχω σίγουρα μηδέν.
Απλά δεν πρέπει να έχω και 10 με 15 νιτρικά; |
|
|||
|
|||
Οχι απαραιτητα,αρκει να εισαι σιγουρος οτι ειναι στρωμενα τα βιολογικα υλικα σου.Τα νιτρικα και τα φωσφορικα ειναι τοξινες τις οποιες αποβαλουμε απο το ενυδρειο με αλλαγες νερου.Ειναι αποδεκτα ως ενα βαθμο (εως 40 για παραδειγμα) αλλα οσο λιγοτερα εχεις τοσο το καλυτερο για τα ψαρια σου.
|
|
||||
|
||||
Καλημέρα στη παρέα.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στο ενυδρείο έχω τον Eheim/Jaeger heater 100W και το έχω βάλει επίτηδες στους 19C. Το ενυδρείο είναι στους 24C και ο θερμοστάτης ανάβει. Όταν η θερμοκρασία πάει στους 25C σβήνει. Δεν μπορώ να κατεβάσω με τίποτα την θερμοκρασία κάτω από από τους 25C παρά μόνο να βγάλω τον θερμοστάτη από το ρεύμα. Αλλά αν το κάνω αυτό πέφτει πολύ η θερμοκρασία. Τι λέτε να φταίει? Τον έχω αγοράσει καινούργιο πριν από δύο μήνες. |
|
||||
|
||||
Πιθανών να θέλει ρυθμιση ο θερμαντήρας, πιθανών και να μη ρυθμίζεται άλλο, εδω είναι που λέμε πως ένας STC σε γλυτώνει από αυτου του είδους τα προβλήματα
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο θερμοστάτης θα συνδεθεί πάνω και του και θα ανάβει απο εκεί; Ή δουλεύει μόνο σαν θερμόμετρο; |
|
||||
|
||||
Σωστά, συνδέεις τον θερμαντήρα επάνω στον κοντρόλερ και αναβοσβήνει αυτός τον θερμαντήρα, ρυθμίζεις όμως τον θερμαντήρα σε μια ψηλή θερμοκρασία. Τώρα αν ο δικός σου ενω τον έχεις στους 19 σβήνει στους 25 , τον αφήνεις έτσι, δεν θα ανεβάσει ποτέ πάνω από 25, αν θες πιο πάνω , ανεβάζεις και τον θερμαντήρα, λειτουργεί όμως και σαν θερμόμετρο
|
||||
|
||||
Ισιδωρε, βαλτο στο προγραμμα σου να αγορασεις εναν STC-1000 ειναι απαραιτητος κατα την γνωμη μου σε ολα τα ενυδρεια. Δεν κοστιζει κιολας και οταν τον παρεις και τον βαλεις θα καταλαβεις τι εχανες τοσο καιρο που δεν τον εχεις.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εχεις να μου προτείνεις κανένα μαγαζι ή ακομα και eBay που μπορώ να το αγοράσω; |
|
||||
|
||||
Βαλε φιλε μου μια αγγελια οτι ζητας κοντρολερ και ολο και καποιος θα δινει...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Καλύτερα από έξω(πιο φθηνά)!
|
|
||||
|
||||
Τέλεια!!!
Η θερμοκρασία για αυτή τη περιοδο ειναι καλά στους 24; |
|
||||
|
||||
Καλά είναι
|
|
||||
|
||||
Καλημέρα σας.
Επανέρχομαι με μια φωτό γιατί νομίζω πως βρήκα τον πρώτο αρσενικό. Αν κάνετε λίγο ζουμ θα δείτε πως τα δυο πτερύγια που έχει απο κάτω έχουν αρχίσει να μαυρίζουν. ¶ρα καλά δεν νομίζω πως ειναι αρσενικό; |
|
|||
|
|||
Αν και δε φαίνονται ακόμη οι ραβδώσεις του... μάλλον είναι, αλλά δώστα λίγο χρόνο ακόμη. Ο αρσενικός αρχίζει να μαυρίζει και το πάνω και τα κάτω πτερύγια και ξεκινάει να μπλεδίζει από το κεφάλι.
|
|
||||
|
||||
Ένα update με τα μωρά μου.
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα.
Μια θυληκιά ειναι μπουκωμένη. Ξέρουμε πόσες μέρες κυοφορεί μέχρι να αφήσει τα ψαράκια; |
|
||||
|
||||
Γύρω στις 3 βδομάδες.
Με το καλό! |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν εχω μεγάλες προσδοκίες γιατί ειναι η πρώτη της φορά. Απλά θέλω να δω πως θα τα πάει. |
|
||||
|
||||
ενταξει την πρωτη φορα συνηθως ειναι αποτυχια αλλα ετσι ειναι η φυση.εμπειριες..μετα απο 2-3 φορες θα γενναει σαν κουνελα
|
|
||||
|
||||
Καλημέρα.
Μόλις παρήγγειλα το http://www.ebay.com/itm/360823592248...%3AMEBIDX%3AIT Μήπως δεν είναι για την Ελλάδα; |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος σε Malawi 180lt | pako13 | Malawi | 33 | 13-09-15 17:58 |
Νέος σε Malawi 120lt | vasilis 1988 | Malawi | 6 | 13-09-15 17:51 |