|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
CO2 μια στο τοσο;
Καλησπερα!
Πριν ξεκινησω το post μου να σας πω οτι ειμαι παντελως ασχετος οσων αφορα τα φυτεμενα! Θελω τη γνωμη σας. Εχω ενα 60λιτρο ενυδρειο το οποιο θα ξεκινησω αφου καταληξω στο τι θα βαλω μεσα! Σιγουρα θα βαλω καποια ευκολα φυτα χωρις αναγκες σε CO2 οπως πχ java ferna. Θελω να ρωτησω: Εαν εγω προσθετω CO2 μια στο τοσο κοινως!!, θα βοηθησω καθολου τα φυτα;; Η δεν εχει νοημα εφοσον δεν θα εχουν συνεχως παροχη; Το εχει δοκιμασει κανεις αυτο; |
|
||||
|
||||
Υποθετω λες οτι θα φτιαχνεις DIY CO2 με μαγια και ζαχαρη και δεν θα το εχεις σε μονιμη βαση ή οτι θα ριχνεις κανενα excel μια στο τοσο?
Γενικα, αν δεν εχεις σταθερη παροχη, μονο κακο θα κανεις με την ανισορροπια που θα προκαλεσεις κατα τη γνωμη μου.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Με DiY σκεφτόμουνα αλλα οχι με μαγια και ζαχαρη. Λόγω της δουλειάς μου (βιοχημικός) εχω τη δυνατότητα να παρέχω CO2 με μπαλόνι ( τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στο εργαστήριο). Μάλλον όμως έχεις δίκιο! Δεν θα υπάρχει καμια σταθερότητα στο σύστημα έτσι..: |
|
||||
|
||||
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Θοδωρή, ή βάζεις συνέχεια και σταθερό αν είναι δυνατόν ή δεν βάζεις καθόλου. Και μη σκέφτεσαι μόνο τα φυτά, σκέψου και τα ψάρια που τη μία θα είναι σε όξινο περιβάλλον και την άλλη όχι, θα τα τσακίσεις. Τα οικοσυστήματα εξαρτώνται και στηρίζονται από την ισορροπία και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος, αν κάτι αλλάξει και μάλιστα απότομα δεν αντιδρούν γρήγορα και οι συνέπιες είναι καταστροφικές
|
|||
|
|||
Προφανώς στο σενάριο που έκανα θα υπήρχε μια περιοδικότητα στο χρόνο και στην ποσοτητα της προσθήκης CO2. Έχετε όμως δίκιο.
Το java fern με καμία anubia θα με δυσκολέψει πολύ λέτε; ώντας τόσο αρχαριος;;; |
|
||||
|
||||
Anubia και java fern δε χρειαζονται CO2, οποτε μην ασχολεισαι αν δεν προκειται να βαλεις πιο απαιτητικα φυτα και να παρεχεις σταθερα CO2 και λιπασματα.
|
|||
|
|||
Οχι, τα συγκεκριμένα φυτα που αναφέρεις ειναι πολυ εύκολα και ωραια. Πρόσεχε και στις δυο περιπτώσεις ομως, την τζαβα να την δέσεις σε καποιο κορμό και την ανουμπια η σε κορμό η σε πέτρα. Αν την ανουμπια αποφασίσεις να την φυτέψεις φρόντισε ο δρομέας να ειναι εξω και τα ριζίδια μεςα. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις προτεινω δέσιμο...
|
|
|||
|
|||
Αυτά τα φυτά χρειάζονται λιπάσματα πιο σπάνια εννοείς; Η καθόλου;;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η λίπανση αν είναι ισορροπημένη δεν κάνει ποτέ κακό, όπως επίσης και το CO2, σε κάποια φυτά όμως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν, όχι ότι αν υπήρχαν θα τα ενοχλούσε
|
|||
|
|||
Σας ευχαριστώ όλους!
Τι θα καναμε χωρίς εσας και εμείς οι άσχετοι! |
|
||||
|
||||
Το βασικο που πρεπει να εχεις στο μυαλο σου, ειναι οτι χρειαζεται σταθεροτητα σε οτι και να παρεχεις στα φυτα σου. Καλυτερα για ευκολα φυτα να προσφερεις λιγα και σταθερο, παρα πολλα και οποτε θυμασαι.
Ριξε μια ματια και σε αυτο, μπορει να σε βοηθησει.
|
|||
|
|||
Αν αποφασίσεις να βαλεις και καποιο αλλο είδος φυτού, μπορείς να αγοράσεις και καμια ταμπλέτα βυθού να του βάζεις μια στο τοσο
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Εσείς ποιο άλλο είδος θα μου προτείνατε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giakgrig : 15-09-15 στις 16:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Όλα τα φυτά που σου πρότεινε ο Θοδωρής είναι εύκολα και μπορούν να μπουν άνετα χωρίς λιπάσματα και χωρίς CO2. Αν βάλεις βέβαια καμια ταμπλέτα στην αρχή θα βοηθήσει, μετά από μερικούς μήνες όμως δεν θα χρειάζεται, θα έχει αποκτήσει ο βυθός θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και θα αναπτύσσονται μια χαρά
|
|||
|
|||
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.
Το ενυδρείο θα στρωθεί με την μέθοδο της προσθήκης ποσότητας αμμωνία στην αρχή μονο.. Αυτο θα γίνει πριν βάλω φυτά μέσα ή μετα;;;;;; |
|
||||
|
||||
δε σε επηρεάζει μπορείς να έχεις και φυτά μέσα κατά το στρώσιμο...
|
|||
|
|||
Απλά όπως είπα, θα προσθέσω πιο μεγάλη ποσότητα αμμωνιας αρχικα..Όχι λίγο λίγο κάθε τόσο. Δεν θα τα επηρεάσει ετσι;
|
|
||||
|
||||
Μη βάλεις μεγάλη ποσότητα αμμωνίας , μέχρι 4 ppm, με πολύ αμμωνία θα σκοτώσεις τη βιολογία και θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Θα χρειαστεί μετα απο λίγο καιρό να ξαναπροσθεσω αμμωνία; θα δουλέψει σίγουρα με 4ppm? |
|
||||
|
||||
Η περιεκτικότητα σε αμωνία (ppm) είναι άσχετη με μέγεθος ή αν είναι φυτεμένο ή είδος νερού (μαλακο/σκληρο).
Και βέβαια θα ξαναβάλεις αμμωνία, θα την παρακολουθείς να έχει τη περιεκτικότητα που θες πχ 3 ή 4 ppm. Οταν αρχίσει ο κύκλος αζώτου η αμμωνία θα μειωνεται
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Όταν λες να παρακολουθώ την περιεκτικότητα;; Θέλω να ακολουθήσω την μέθοδο στην.όποια προστίθεται ποσότητα αμμωνιας αρχικά και αφηνεται για κάποιες.βδομάδες.. Μέχρι να παρθούν οι επιθυμητές μετρήσεις. Αναφέρεται και σε.ενα υπόμνημα.. Σε αυτή.την.περίπτωση θα βάλω 4ppm;;; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αρα 4ppm αρχικα και μετα Αυτό που είπες.. Σωστά; |
|
||||
|
||||
Ναι, σωστά
|
|||
|
|||
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΟΣΟ ΨΑΧΝΩ ΤΟΣΟ ΧΑΝΟΜΑΙ.... | ChocolatePuma | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 40 | 08-09-12 20:00 |
Ειναι τοσο δυσκολο να κρατηθεις..... | Pritanis | Δίσκοι | 14 | 14-02-05 17:04 |
Γιατι τα κανετε ολα τοσο πολυπλοκα? | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 26-01-04 17:40 |