|
|
||||
|
||||
![]()
Ο άσπρος αραγωνιτης αντανακλά περισσότερο το φώς αποτι ξέρω.Κοκκομετρια μέτρια ώστε να μην σηκώνεται με την κυκλοφορία του νερού αλλά και να μην είναι χοντρός και χώνεται τροφή ανάμεσα.Ακόμα ο χοντρός δυσκολεύει καποια ψάρια όπως wrasse και goby.Ο βράχος είναι πολύ σοβαρό θέμα στο θαλασσινό και πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά.Ειδικά αν ξεκινήσεις με ζωντανό πρέπει να τον παρατηρήσεις καλά για τυχόν απταισιες και άλλα τέτοια παράσιτα.Η ποσότητα που θα χρειαστείς είναι περίπου 1 kg/10 λίτρα νερού περίπου αναλόγως και το πόσο έχεις σκοπό να φορτώσεις το ενυδρείο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- προσπαθω να παραγγειλω αυτό: http://www.charterhouse-aquatics.co....dcd2a9d0009928 και δεν γινεται.....γνωρίζετε τιποτα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 02-11-15 στις 00:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μήπως δεν εγκρίνονται τα λεφτά? |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα!σακη δεν δεχεται τον ταχυδρομικο κωδ.
|
|
|||
|
|||
![]()
προσωπική μου άποψη είναι ότι , αποφασίζεις πόσα θα χώσεις και αγοράζεις βράχο ... προσπάθησε όσο πιο πολύ πορώδη μπορείς.
αυτό που συμπέρανα απο την δικιά μου προσπάθεια είναι ότι αν έβαζα τώρα πχ 10 κιλά βράχο , μετά έβαζα ψάρια και μετά απο 2 μήνες έλεγα .... αχ να είχα κι αλλο βραχο ....με τίποτα δεν θα έβαζα νέο ζωντανό βράχο .... ίσως μόνο στο σαμπ για κουράρισμα κανα δυο κομματια... σκέψου τώρα να τα εχεις φτιάξει όλα και να προσθέσεις βραχο και να σου κάτσει μια απταίσια και να μην την παρεις χαμπάρι... μπορείς να βάλεις μισό ζωντανό και μισό νεκρό..... ----------- θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή που έκανα ήταν να βάλω σχεδόν 35 κιλά βράχο σε ένα ενυδρειο+σαμπ 280+60 λιτρα. ισως για το λογο αυτό το ενυδρειο παει σφαιρα...το φιλτράρισμα. κάνε την υπέρβαση , βρες την αρχιτεκτονιική που θέλεις , ρώτα πχ τον νινταλ που θα σου έρθει και παρτα όλα με την μια. οι εμπειροι για πειτε .. τα λεω σωστά?
REEF LIGHT Main display : 80x60x60h , Sump : 60x50x40h Lighting : Kessil A360W Controller : Apex Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000 Skimmer : RLSS 6 Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500 |
|
||||
|
||||
![]()
μιχαλη εχεις δικιο!δηλαδη να παω να παρω 40κιλα πανω κατω βραχο και μετα ολα τα αλλα εε?καλυτερα πιστευω γιατι θα κανω και αλλο παζαρι σε αυτα τα κιλα.τι λες?
------------------------- απο που ομως????ξερεις κανενα καλο μαγαζι? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 02-11-15 στις 11:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εχω την εντύπωση οτι δεν παραδιδει στην Ελλάδα...
REEF LIGHT Main display : 80x60x60h , Sump : 60x50x40h Lighting : Kessil A360W Controller : Apex Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000 Skimmer : RLSS 6 Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500 |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω ετσι καταλαβα.....
κανενα που να στελνει υπαρχει??? |
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε τον Ιγνάτιο Τηλ, έχει πιο φθηνό νεκρό βράχο, πολύ καλής ποιότητας και με πολύ λιγηοτρερα μεταφορικά από Γερμανία. Έχει και νεκρό αραγωνιτης, τον τελευταίο μην τον πάρεις ζωντανό, πετάς χρήματα!
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω γρηγορη να εισαι καλα φιλε!το τηλ του ιγνατιου που θα το βρω?
------------------------- παιδια καλημερα!μια ερωτηση για εμπειρους-παλιους>εαν βαλεις νεκρο -ζωντανο βραχο μαζι στις ιδιες αναλογιες πανω κατω ποσο θα χρειαστει για να ζωντανεψει ο νεκρος περιπου?και σε πιες θεσης τοποθετειται ο ζωντανος?αναμεσα-πανω κατω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 04-11-15 στις 12:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τσεκαρε το igna.gr Νικο , δεν υπάρχει κανόνας για το πότε θα πιάσει βιολογία και ο υπόλοιπος βράχος , γύρω στο τρίμηνο θα μπορεί να υποστηρίξει όλα τα ψάρια εξαρτάται ομως
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 13:34 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απο εδω και περα πρεπει να εχεις περισοτερο υπομονη!!! Τι εκανες απο βραχο και αραγονιτη... |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω μαυρο αλλα μου αρεσει !!!
Γουστα ειναι αυτα!
|
|||
|
|||
![]()
Τον μαριναρησες καλα;
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω ξεκινησει με μισολογα να το λεω στη γυναικα μου για ψυσιμο στο φουρνο γιατι ξερω ότι μυριζει λιγο,αυριο που θα λειπει θα τον "θωρακισω"εξωτερικα κανα 2ωρο στους 200βαθμους......
![]() ------------------------- μηπως θα επρεπε να βρω 3-4 κομματια πιο μεγαλα ν.βραχου για να τα ξεκινησω σαν βασης και πανω τους να χτισω τα υπαρχον που εχω.τι λετε οι εμπειροι? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 12-11-15 στις 22:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και να τον σβησεις και με ενα καλό κρασί ρε συ Νίκο χαχαχα , ποσό καιρό είναι νεκρός ; Καλύτερα να βάλεις τον ζωντανό απο πάνω Νίκο
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
για δωσε λιγο σχημα να δουμε!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 13:39 |
|
||||
|
||||
![]()
βαζοντας λοιπον την πρωτη δοση στο φουρνο εκανα ένα πειραμα χωρις κολλες τσιμεντα κτλ. για να περασει η ωρα αλλα και για να φτιαξω ένα πλανο!βεβαια θελω τις γνωμες σας για να δω εάν το πλανο που εχω είναι σωστο η είναι αλλου για αλλου...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 13:43 |
|
|||
|
|||
![]()
Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου;
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο , δεν ειναι κακό θα έλεγα μηπως να το εκοβες καπου να μην ειναι συνεχόμενο να κανείς σαν νησιά την φάση να έχει και καλυτερη κυκλοφορία
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ με τον Κώστα για 2 ή 3 νησιά, και δεν θαεδινα 45 εκ ύψος, θα έφταναν μέχρι 35 εκ.
|
|
||||
|
||||
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 13:44 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- καλησπέρα!εχω παρει χρωμα πλαστικο ματ μαυρο αλλα δεν εχω προλαβει ακομα κ.τακη.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 14-11-15 στις 22:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 13:46 |
|
|||
|
|||
![]()
Ή πλατη ωραία έγινε, τον βράχο ελπίζω να μην τον αφήσεις έτσι!
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω γρηγορη!εκρεμει ο ζβραχος.εσυ τι προτείνεις?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
paul.asty reef tank | paul.asty | Reef | 32 | 25-01-18 13:28 |
reef tank junior | voas | Nano Reef | 571 | 18-01-18 12:32 |
NikNik Reef 550l | niknik | Reef | 131 | 15-08-16 08:56 |
Saltwater Aquarium and Reef Tank e-Book | freediver | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 2 | 23-11-14 16:59 |
Antesco's reef tank | antesco | Reef | 53 | 11-01-07 01:00 |