|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
μεχρι στιγμς δεν εχω καταλαβει πια λεντ ειναι καλυτερα για το ρεεφ μου και πια ποιοτικα. http://www.leds-global.com/customize...ium-p-301.html http://www.leds-global.com/50w-hybri...ium-p-305.html http://ac-rc.net/catalog/product_inf...roducts_id=240 αμα μπορεις να μου πεις τι παιζει στο καθενα θα σου ειμουν ευγνομων! |
|
||||
|
||||
Εγω θα επαιζα μεταξυ του dream led και του customized του αλλου , γιατι μπορω να συμπεριλαβω uv και λιγα κοκκινα , που βοηθουν ολα θα μεγαλωσουν κοραλλια το πρωτο δοκιμασμενο σιγουρα μεγαλωνει sps και με ωραια χρωματα , τωρα θα δοκιμασω και την καστομια του αλλουνου οποτε σε κανα τριμηνο θα εχω ασφαλη συμπερασματα να μοιραστω μαζι σας , το σιγουρο ειναι πως το καινουργιο λεντ που μου εφτιαξε ο δευτερος βγαζει παρα πολυ ομορφα χρωματα στα κοραλλια , θα παρομοιαζα το αποτελεσμα σαν να φωτιζω με τ5 αλλα με το τρεμοπαιγμα που κανουν τα λεντ και την χαμηλη καταναλωση , αν μεγαλωνουν και καλα τοτε δεν το συζητω αξιζει πολυ
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
αρα καλυτερη φαση το κοστιουμ με τ κοκκινα και uv??? |
|
||||
|
||||
Εγω πάλι ετοιμάζω δικια μου καστομια με αναλογια 1 cyan
1 red 1 blue 1 amber 1 uv 400-410 2 uv 410-420 1 uv 420-430 2 royal blue 2 cool white 50w το καθένα κ θα βάλω 4 σε διαστάσεις 80 x 60 x 65 |
|
||||
|
||||
Αυτα που εφτιαξα τωρα ειναι ακριβως ετσι
430nm x 3 440nm x 5 450nm x 9 460nm x 1 470nm x 2 590nm x 2 630nm x 1 660nm x 2 18k. x 14 10k. x 6 Με 90 μοιρες φακο και 1,7 αμπερ το ντραιβερ. Δημητρη καλα θα εισαι ποσα θα βαλεις απο το καθε τσιπ ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Κώστα δεν πήρα απο τον κινέζο. Εχω παραγγείλει απο Αμερική απο τον Steve όλα 3w Philips luxeon es κ εχω για λευκά cree XM-L.
Θα προσπαθήσω να φτιάξω τα προβολακια του www.reefll.com v3.0. Αν θυμάσαι το άρθρο που σου ειχα στείλει με τα uv κ royal blue. Θα ειναι όλα 3w luxeon (σύμφωνα με τα data sheets ειναι 40% παραπάνω απο τα cree XT-E, XP-E, XP-G σε lumens) κ για λευκά θα χρησιμοποιήσω 10w XM-L cree αλλα θα τα δουλέψω στο 1Α (γύρω στα 5w). |
|
|||
|
|||
Ρε αλανια κανετε μονι σας λεντ 50βατ με οτι συνδιασμους θελετε?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ευχαριστω πολυ! Led driver θα χρησιμοποιήσω ldd της meanwell dc/dc, καθε χρωμα διαφορετικό με διαφορετικό ρεύμα μεςω converter dc/dc κ οπωσδήποτε θα ελέγχονται απο jarduino. Θα εχει 4 ή 5 50w προβολείς. Αν πρόσεξες των συνδιασμο των LEDs σε καθε προβολέα τα τοποθετεί πολυ κοντά κ υποστηρίζει οτι με αυτόν τον τροπο αποφεύγει το disco effect. Στο reefll στοιχίζει ο καθε προβολέας 78$ κ εμενα οι 5 προβολείς θα μου στοιχίσουν 150$ (με τα λευκά να προϋπάρχουν). |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Δημητρη οταν εισαι ετοιμος κανε παρουσιαση , σιγουρα ενδιαφερει πολυ κοσμο
|
|||
|
|||
Αν και εχασα την μπαλα σιγα σιγα ξεκιναω να σας καταλαβενω.
Πιστευω οτι θα με βοηθισετε οταν θα ειναι να παραγγιλω! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα αργήσω πολυ να το φτιάξω γιατι χρόνος δεν υπάρχει καθόλου. Βλέπω προς το τέλος του καλοκαιριού να το φτιάχνω. |
|
|||
|
|||
Εστω οτι περνω 3 50βατα και εναν αρντουινο τι αλλο χρειαζετε απο τροφοδοτικο γιανα μπορω να αναβω απο καθε λεντ μια μια σειρα?
Επισις της μοιρες της κανουμε με φακος η ειναι αναλοα απο το λεντ; |
|
||||
|
||||
Χρειάζεσαι τροφοδοτικο, led drivers, arduino με κωδικα.
Τα led χωρις φακό έχουν διασπορά 120 μοίρες ((εκτός απο ledgroupbuy που μερικά τα φτιάχνει με όσες μοίρες θες). Απο εκεί κ πέρα ανάλογα με τ led περνεις τον φακο του με τις μοίρες που θες. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
εναν αρντουινο τον κωδικα πιος τον κανει? ενοοεις να τον προγραματισεις? led driver? φακο δεν θελω να βαλω γιατι πιστευω οτι θα ανεβαζει θερμοκρασια στο μπροστιο μερος.... |
|
||||
|
||||
Τα LEDs έχουν την ιδιότητα να μη εκπέμπουν θερμότητα στο μπροστινό μέρος αλλα στο πίσω τους. Γι'αυτο θέλουν πολυ καλη ψυκτρα (φαντάσου τα 50w!) κ οποιαδήποτε πολυ καλη ψύξη με ανεμιστήρες. ¶ρα ο φακός δεν επιρεαζει καθόλου το μπροστινό μέρος.
Led driver θα πάρεις αναλόγως που θα δουλέψεις το led, δηλ στα amper που θα δουλεύει. Κώδικες υπάρχουν διάφοροι που φτιάχνουν, ακόμα υπάρχουν κ στο Ίντερνετ free αλλα πρέπει να εχεις μια σχετική εμπειρία για να τους περάσεις αλλιώς πας σε έτοιμο controller. Το τροφοδοτικο σου δεν θα το πάρεις ακριβως στα ampere που χρειάζεσαι αλλα 20-40% παραπάνω. Αν τα δουλέψεις τα led στο max δεν κάνει το τροφοδοτικο που αν έφερες. Ανεμιστήρες δεν θα βάλεις; Θα τραβήξουν κ αυτοί απο το τροφοδοτικο. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
εχεις καποιο λινκ για τροφοδοτικο και λεντ driver? οταν λες ετοιμο κοντρολερ τι ενοοεις? ποιες οι διαφορεσ? |
|
||||
|
||||
Οτι θες πολυ ευχαρίστως να σε βοηθήσω.
Σε λίγο που θα ανοίξω το PC θα σου στείλω να δεις. |
|
|||
|
|||
οκ θα το δω αργοτεερα τοτε!!!
|
|
||||
|
||||
Μπορεις να μας πεις στα ποσα volt κ amper θα παιζει το καθε καναλι σου?
|
|
|||
|
|||
Δεν υπαρχει φωτιστικο ακομα θα ξεκινησω μολις μαζεψω ολα τα πραγματα.
|
|
||||
|
||||
Αλλο σε ρωτησα. Οταν φτιαχνουμε ενα φωτιστικο led υπολογιζουμε ποσα καναλια θα εχει αυτο, ποσα leds κ ποσα ampere. Το συγκεκριμενο custom multichip απο leds-global.com δουλευει με 5 καναλια x 350mA ή 1 καναλι x 1,750A. Εσυ τι ακριβως θελεις να κανεις?
Αν ξεκαθαρισεις τον τροπο στησιματος του φωτιστικου μετα θα πρεπει να αποφασισεις αν θα πας σε τροφοδοτικο ac-dc http://ac-rc.net/catalog/product_inf...roducts_id=264 κ led driver dc-dc http://coralux.net/?wpsc-product=meanwell-ldd-h-driver ή led driver- τροφοδοτικο ac-dc http://ac-rc.net/catalog/product_inf...products_id=75 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
τα λεντ αυτα αμα δεν κανω λαθος εχουν πεντε καναλια..... θελω να εχω πεντε σταδια. σε καθε σταδιο να αναβει και μια σειρα απο τα λεντ. γιανα γινει αυτο δεν ξερω....... πρεπει να εχω τροφοδοτικο για οσο ειναι 3 σειρες λεντ? αρα 5 τροφοδοτικα ή κανω λαθος? |
|
||||
|
||||
Δεν καταλαβαίνω τα σταδια
|
|
|||
|
|||
σανατολη και δυση σε 10 φασης να αναβει μια μια σειρα απο το καθε λεντ και να σβηνει αναλογα....
------------------------- και μιας που το προχοραμε το σκηνικο λεω να αρχισουμε να παραγγέλνω απο εβδομα οποτε θελω λινκ για arduino,οθονη και οτι αλλο χρειαζεται για να δολευει σωστα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sakisdraminos : 22-07-14 στις 18:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Σακη θα ψάξεις στο eBay για arduino atmega 2560 με οθονη TFT 3.2
http://m.ebay.co.uk/itm/300918389429...IDESC&gxo=true |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή φωτιστικού 80λιτρου ενυδρείου | Anna10 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 06-08-12 23:41 |
βοήθεια πιθανή γέννα | orestis_tr | Δίσκοι | 4 | 29-08-11 17:28 |
Πιθανή βάση ενυδρείου - Ενισχυση | tsoum | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 10-12-10 18:22 |
DIY CO2 gone wrong... πιθανή καταστροφή; | Synthercat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 16-04-09 22:11 |
Πιθανή γέννα; | flying_guardian | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-03-08 18:38 |