|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
red crystal shrimp σε 60l απορίες
η συνέχεια από εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78073
γεια σε όλους αυτή τη στιγμή κάνω προσαρμογή σταγόνα σταγόνα τις πρώτες 7 crs μου το ενυδρείο είναι 60 λίτρα με akadama ibaraki 5mm με εσωτερικό eheim και ένα αεροφιλτρο. 45 μέρες έκανα να το στρώσω με τροφή σε αποχη. στο χώρο υπάρχει ένα γομάρι inverder και θα μπει και controller με funakia. μετρήσεις με api σταγόνες ph 6.4 gh 3 kh 1 tds 115 πως τις βλέπετε τις μετρήσεις οι έμπειροι θα τη παλέψουν τα γαριδάκια μου δεν μιλάω για αναπαραγωγές ξέρω ότι είναι δύσκολο το μεγάλωμα των μικρών. |
|
||||
|
||||
Επρεπε να το αφηνες ακομη λιγο, για το στρωσιμο για σιγουρια να στρωσει καλά ο βυθός.
Το gh σου προσεξε , θα εχεις προβληματα στις εκδυσεις. Πρεπει να ειναι 5-6 το gh. Εχεις πάρει καποιο mineral? |
|
|||
|
|||
το ψάχνω λέω για mosura mineral plus k tds up. εσύ τι λες προτείνεις κάποιο; εδώ να υποθέσω δεν θα βρω mosura ε; μονο ebay; και κάτι άλλο με τα gh/kh της api μετράω και την πρώτη σταγόνα στο αποτέλεσμα. που ρίχνω για να πάρει το πρώτο χρώμα |
|
||||
|
||||
Δες για τι bee shrimp mineral , το tds σου ειναι μια χαρα εκει. Νομιζω το εχει ο άβυσσος!
Με χρηση αο και μινεραλ πετυχαινεις tds 120 gh 5 kh 0 . Για το τεστ kh μπορεις να βαλεις διπλασια ποσοτητα νερου ωστε να μετραει ανα 0.5 |
|
|||
|
|||
ty nicpapa
|
|
||||
|
||||
Αν δεν το βρήκες το λινκ εινα παρακατω.
http://abyssos.gr/main/eshop-categor...gr-detail.html |
|
||||
|
||||
Καλή αρχή με το γαριδάδικο αλλά.. βιάστηκες λίγο.
Από τη στιγμή που σκέφτηκες να βάλεις crs έπρεπε να φτιάξεις το νερό σου ανάλογα με τις απαιτήσεις τους, δηλαδή νερό Α/Ο και το ανάλογο mineral πριν βάλεις τις γαρίδες μέσα. Επιπλέον έπρεπε να το αφήσεις κάνα 3μηνο να στρώσει καλά και να έρθει σε ισορροπία και κατά προτίμηση μετά το μήνα με κάποια ψαράκια μέσα. Στη προκειμένη περίπτωση, αν οι γαρίδες σου είναι χαμηλού grade πολύ πιθανό να τα καταφέρουν ίσως με μικρές απώλειες αλλά αν μιλάμε για υψηλού grade γαρίδες δυστυχώς η αποτυχία είναι δεδομένη. Το A/C θα είναι συνέχεια αναμμένο στο δωμάτιο; Νομίζω ποιο οικονομικό θα ήταν αφού μιλάμε για 60λιτρο να έβαζες ένα μικρό ψυκτικό. Η θερμοκρασία στο ενυδρείο δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τους 23C.
|
|||
|
|||
ευχαριστώ alex για τις απαντήσεις.
είμαι σε πειραματική φάση και έτσι πήρα 7 και όχι 20. διαβάζω ότι τις χάνεται ακόμα και εσείς που το έχετε το άθλημα. έχεις να προτείνεις κάτι για ψυκτικό; |
|
||||
|
||||
http://www.fish-street.com/resun_mini20_chiller
Μπορείς να ψάξεις και στις αγγελίες για να βρεις κάτι καλύτερο σε καλύτερη τιμή. Δυστυχώς για CRS με το Ελληνικό καλοκαίρι το chiller είναι μονόδρομος γι αυτό κι εγώ στράφηκα σε Sulawesi.
|
|||
|
|||
τρομερές γαριδούλες είναι στα μελλοντικά μου σχέδια.
ειλικρινά σκέφτομαι σοβαρά να νοικιάσω κάνα ημιυπόγειο η υπόγειο και να δημιουργήσω μια φάση να βγάζω το άχτι μου. |
|
|||
|
|||
είχαμε και μια έκδυση.
μερικές φωτογραφίες απο τα γαριδάκια αλά από κινητό. |
|
||||
|
||||
Φτού - φτού! Να σου ζήσουν!
|
|
||||
|
||||
Φτασε το gh στο 4-5. Το μικρο gh ειναι χειροτερο απο το πιο μεγαλο.
Το kh καθοριζει και το ph σου οποτε εαν βλεπεις να ειναι σταθερο το ph σου χωρις controller με co2 και ειναι απο 6,3 - 6,8 ειναι καλα. Και εγω ηθελα το mineral plus αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει Ελλαδα και ειναι και ακριβο. To tds up υπαρχει εδω σου προτεινω και το GH+ της borneo για να φτιαχνεις το νερο της οσμοσης σου. Το ενυδρειο ειναι λιγο μικρο καθως το ειδος θελει σταθεροτητα στους παραμετρους πραγμα πολυ δυσκολο να κρατηθει με ενα 60αρι. Φαντασου πχ το καλοκαιρι (δεν θα σε παω στο chiller) καθως χανει νερο απο την εξατμιση ανεβαινει το tds (εξατμιζεται νερο αλλα οχι και τα αλλα υλικα του νερου). Εγω βλεπω στο 500 (500+240sump) μεσα σε μια εβδομαδα εαν δεν συμπληρωσω νερο οτι μπορει να ανεβει 10 μοναδες το tds σε μια εβδομαδα. Καλη αρχη. P.S Μην τις φοβασε απλα θελουν προσοχη και αγαπη.
|
|||
|
|||
ty γιάννη
βλέποντας το δικό σου γαριδαδικο κύλισα στη γαρίδα και είμαι εξαρτημένος 1 χρόνο τώρα |
|
|||
|
|||
ph 6.4
kh 0 gh 4 tds 140 ένα τεράστιο ευχαριστώ στον kifina για τις γαρίδες και τα καλούδια που μου έστειλε,τον χρόνο που μου αφιέρωσε για τις πολύτιμες συμβουλές του για τη διατήρηση τους. χωρίς το κλιματιστικό ακόμα μονο με controller κρατάω χαλαρά 23.5 αλλαγή μόνο όσμωση χρησιμοποιώ το gh up borneo wild και το tds up τησ mosura είμαστε πλέον στις 30 crs και προς το παρόν δεν έχω απώλειες. θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι πάντως. |
|
||||
|
||||
Αν δε βάλεις chiller, να τους λες πολλά κρύα αστεία!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πρέπει να βάλεις άμεσα chiller αλλιώς βγάλε όσες πιο πολλές φώτο μπορείς τώρα να τις θυμάσαι να τις χαίρεσαι όπως κάναμε όλοι όσοι δεν βάλαμε ψυκτικό σε crs.
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alex_Salonica : 02-06-14 στις 08:52 |
|
|||
|
|||
Ωραιος, καλη αρχη!!! Η αληθεια ειναι οτι χρειαζεσαι chiller, μπορω να καταλαβω ομως την ανυπομονησια σου να τις φιλοξενησεις!Και εγω στηνω για crs αλλα λεω να τις αποκτησω απο Σεπτεμβρη που θα φυγουν οι πολλες ζεστες...Σου ευχομαι να παν καλα ολα!
|
|
||||
|
||||
Να είσαι καλά για τα λόγια σου.
Εάν ειναι δροσερό το δωματιο μπορείς να κρατήσεις την θερμοκρασία στους 24. Ειναι μικρό το ενυδρείο. Θα χρειαστείς αυτόματη αναπλήρωση γιατι υπάρχει μεγάλη απώλεια σε καθαρό νερό και πρεπει να αναπληρωσεις με το ίδιο. Το προβλημα ειναι οτι μου είπες οτι το νερό σου βγάζει 33 tds δηλαδή δεν καθαρίζει εντελώς. Εκεί θα υπάρχει προβλημα καθώς εσύ θα προσθετεις νερό με 33tds αλλα το νερό που εξατμίζεται ειναι μόνο καθαρό οπότε πρεπει κάθε εβδομάδα να κανεις μεγαλύτερες αλλαγές ωστε να κρατάει το tds στα επιθυμητά επίπεδα.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ελπίζω να προλάβω τους καύσωνες Παράθεση:
και είναι στο 17. φτιάχνω κάθε κυριακή 15 λίτρα τα 8 αλλαγή και το υπόλοιπο το γυρνάω με μια αντλία και συμπληρώνω την εξάτμιση μέσα στη βδομάδα. ερώτηση συμπληρώνω (την εξάτμιση) μονο από όσμωση ξερο 17 tds η από αυτό που έχω φτιάξει 130tds |
|
||||
|
||||
ναι συμπληρωνεις μονο με ΑΟ την εξατμιση, και οταν κανεις τις αλλαγες σου και ειναι 140 το tds σου εσυ προσθετε 120 για να ισοσταθμισεις το 17αρι που σου βγαζει η ΑΟ.
------------------------- Παράθεση:
Ειναι ηδη ετοιμο να μπουν κανε μια προσπαθεια.
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 05-06-14 στις 23:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Χρηστο περιμενω να μου ερθει το tds meter που παραγγειλα πριν 2 βδομαδες για να μπορω να κανω τις αναλογες μετρησεις.μολις ερθει θα την κανω την προσπαθεια αν κ ξερω οτι δν θα εχω πολλες ελπιδες μιας κ το καλοκαίρι αυτο θα το βγαλω με ανεμιστηρακια κ προσθηκη για την εξατμηση παρομοια με του φιλου nitroqqq.Πονταρω στη προσπαθεια απο φθινοπωρο κ φυσικα με chiller το επομενο καλοκαίρι!
|
|
|||
|
|||
σήμερα είδα και δυο αυγομένες
μια χαλια φωτό |
|
||||
|
||||
Προσεχε γιατι η περιοδος που ειναι αυγωμενες ειναι η δυσκολοτερη περιοδος σε μια γαριδα. Προσπαθησε να εισαι ακριβης με τις αλλαγες σου να τους προμυθευεις οσο το δυνατον καλυτερα τα στοιχεια-ιχνοστοιχεια (trace) που χρειαζονται ωστε να γεννησουν και να κανουν μωρα. ------------------------- Παράθεση:
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 16-06-14 στις 18:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Πως πάνε φίλε μου οι γαριδούλες??
|
|
|||
|
|||
όλα καλά με τις γαριδούλες αλλα τώρα με το μουντιάλ τις αμέλησα λίγο.
έκανα και μια γκάφα δεν αναπλήρωσα το νερό για δυο μέρες και τέλος οι αυγομένες |
|
|||
|
|||
Τι θερμοκρασια κρατας στο ενυδρειο?
|
|
||||
|
||||
γιατί τέλος ; ανέβηκε η θερμοκρασία ή δεν έκανες αλλαγή και ανέβασες τόσα πολλά νιτρικά ;
|
|||
|
|||
24 με κλιματιστικό και 2 120 aria funakia
μονο τις 2 αβγωμένες έχασα από την εξάτμιση γιατί δεν είχα αναπληρώσει το εξατμισμένο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, κάνεις αναπλήρωση με Α/Ο και με την εξάτμηση ανέβηκε το GH και τις έχασες ;
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
τιμη σε crystal red shrimp | 6981giwrgos | Γαρίδες του γένους Caridina | 20 | 16-09-10 08:48 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |