|
||||
|
||||
αστον να γελαει, προσωπικα εχω στρωσει ενα σωρω ενυδρεια ετσι οπως κι ενα σωρω συγχομπυστες οποτε θελοντας και μη η διαδικασια δουλευει, και φυσικα και στη φυση καπως ετσι συμβαινει κι οχι με μπουκαλοηλιθιοτητες και placebo-απατες
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- το ξερω οτι δουλευει η μεθοδος...τοσοι ανθρωποι εστρωσαν ετσι...4 μηνες διαβαζα πριν ξεκινησω και συγκεντρωνα πληροφοριες σχετικα.Απλα ισως να ειμαι και ο μοναδικος που θα αποτυχει.. τις αλλες μεθοδους με τα μπουκαλακια την ειχα δοκιμασει προπερσυ με συμβουλες απο αλυσιδα πετ και ειχα ενα πολυ ωραιο νεκροταφειο guppys σε 2 μηνες..βεβαια ουτε ειχα ιδεα απο aquatek και φορα...μονο τυφλη εμπιστοσυνη σε μαγαζια... οποτε ειπα να δοκιμασω ετσι αυτη την φορα χωρις θυματα... Υπομονη εχω.... Νο2 δεν εχω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 14-04-14 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
βασικα κατι ακουγεται παραξενο... NO2 με αυτη τη μεθοδο εχεις σε καμια βδομαδα οπως και να το κανεις, ακομα και σε κουβα με ενα φιλτρο...
Να ελεγες πως αργουν τα no3 το καταλαβαινω (αυτα αλλοτε τα εχεις γρηγορα κι αλλοτε περιμενεις αρκετα) αλλα no2 παντα σε οτιδηποτε πειραμα και να εχει γινει εχουμε πολυ γρηγορα... ...η ερωτηση ισως ειναι λιγο χαζη, αλλα υπαρχει τιποτα που πιστευεις πως λειτουργει ως απολυμαντικο μεσα στο ενυδρειο σου?
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η ειρωνια, απο την αλλη, ειναι μια αλλη ιστορια, η οποια μονο ποιοτητα επαγγελματια δε δειχνει.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εχω το συνηθειο να φυτευω κατα τη διαρκεια του στρωσιματος οποτε τα filterwool τα κανω κ...λο και τα αλλαζω... δεν ειναι και τοσο κρισιμη η βιολογια που κατακρατανε τετοια υλικασε σχεση με τα λεγομενα "βιολογικα υλικα"... Και καθε μερα να το αλλαζες παλι δεν θα ετρεχε τιποτα... τεσπα ειναι λιγακι περιεργο το οτι δεν εχεις δει no2, αλλα δεν αποκλειεται να φταιει και το τεστ σου η ο τροπος που μετρας (δε μπορω να το εξηγησω... αν δεν ειχες no3 θα ελεγα οκ, απλα ετυχε να αργησει, αλλα no2? )
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
υποτειθεται πως η αμμωνια πεφτει και την ανεβαζουμε συμπληρωνοντας κι αλλη αμμωνια...
ετσι οπως το περιγραφεις μοιαζει με αποστειρωμενο... Νερο εβαλες απο βρυση? (οχι πως και αν εβαζες διαφορετικο δε θα επρεπε πια να εχει ηδη αποικειες, αλλα ετσι με ψιλοχαζες ερωτησεις ψαχνω μπας και δουμε τι μπορει να φταιει)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
δεν μπορείς να πας λίγο νερό για ανάλυση να δούμε τι συμβαίνει? (και τι περιέχει αντίστοιχα...)
|
||||
|
||||
αυτο δεν το χω ξανακουσει, αλλα ξερω γω? υποτειθεται αυτα τα πραγματα ειναι καθαρα...
|
||||
|
||||
Ετσι απο περιεργεια μετρα πεχα
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- τo ph ειναι 7,5 με 8 στο νερο μου....με τετρα τεστ πεχα, υγρο.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 15-04-14 στις 07:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Φρεσκια η μετρηση?
|
|||
|
|||
Φρεσκια....χθεσινη για την ακριβια... ιδια μετρηση και στην βρυση μου εχω.
|
|
|||
|
|||
Να πω και εγώ μέσα σε όλα μια χαζομάρα…….
Ξεκίνα από το μηδέν ένα ένα τα βήματα. Δηλαδή! Βράσε το βιολογικό υλικό που έχεις πλύνε καλά το φίλτρο σου και σε βαλε σε ένα κουβά βαρέλι ότι νάνε νερό αμμώνια θερμοστάτη και το φίλτρο να δουλεύει σιγουρέψου ότι το νερό θα οξυγονώνεται .αστό έτσι για μια εβδομάδα και μέτρα από εκεί και έπειτα την αμμωνία. κάπου εκεί θα ξεκινήσει να πέφτει το πολύ σε 12 μέρες έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο από τον κύκλο του αζώτου. Ακούγετε υπερβολικό αλλά από όσο έχω διαβάσει κάτι δεν πάει καλά! Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις λέμε φτου και από την αρχή και σιγουριά για το κάθε βήμα! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Αν υποθέσουμε ότι κάτι σκοτώνει τα βακτήρια!!! Ξεκινάς αφαιρώντας παράγοντες και μετά ένα ένα προσθέτεις και βλέπεις .
τι? Μπορεί να φταίει. Σιγουρεύεις την βάση σου και προχωρείς. Και στην έσχατη αφού προτού βάλεις τα ψάρια θα το αλλάξεις το νερό! Κάνεις και οικονομία έτσι! |
|
|||
|
|||
Εγω προτείνω να κάνεις το εξής...βγάλε τα όλα, να μήν μείνει τίποτα μέσα εκτός απο τα τζάμια και το φίλτρο...καθάρισε με μπολικο νερό το φίλτρο και τα υλικα, βάλε νερό, αντιχλώριο, βάλε αμμωνία και αν μπορείς βάλε και βιολογικό υλικό απο φίλο, καποιος απο αθήνα θα μπορεί να σου δώσει!
Εαν πιστεύουν οι υπόλοιποι οτι θα την παλέψει για μισή μέρα, εγώ μπορώ να σου στείλω οσο θές (εχω το 700αρι που έχει οχι μπόλι αλλά δάσος ολόκληρο....). Αφού δεις οτι γίνεται δουλειά (λογικά με αμμωνία και μπόλι πρέπει μετά απο 1-2 μέρες να δεις διαφορά) ξαναβάζεις αμμωνία, μηδενίζει, ξαναβάζεις, μηδενίζει, βάζεις ελάχιστη για συντήρηση και βάζεις το υπόστρωμα και τα υπόλοιπα...προτεινω να πάρεις νέα αμμωνία ΚΑΘΑΡΗ, αν και αφου σου είπε οτι εχει ξαναδώσει για ενυδρείο τοτε ξέρει.... το να αδειάσεις χωρίς να βρεις τι φταίει δεν ειναι λύση, ουτε το να κατσεις 2 μήνες έτσι ειανι ομως. τουλάχιστον ετσι οπως στο λέω θα βρεις πάνω κάτι τι φταει. επίσης, αν μπορείς ρίξε όλο το μπουκαλάκι μέσα (οχι με την μια), να είσαι sure οτι την εξαφανίζει για πλάκα. Οταν έστηνα το 700αρι μετρούσα με ενα τεστ που την είχε παίξει, διαρκώς εβλεπα αμμωνία, τελικα μετά απο 20 μέρες αλλαξα τέστ και ειδα το φως το αληθινό. Φρικαρισμένος, του έριχνα φουλ αμμωνία μέχρι που στο τέλος του έβαλα μισό μπουκάλι, σε φάση που άνοιγες το καπάκι και η αμμωνία ενοχλούσε τα ρουθούνια...Σε 2 μέρες το τέστ έβγαζε 0, απλα πράγματα! Στρώσιμο με αμμωνία και μπόλι, δύναμη! οσο για αυτο που είπε ο πετσοπάς, αν ήξερε θα καταλάβαινε οτι τα ζουμιά θέλουν αμμωνία για να συντηρηθούν, οποτε.... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 15-04-14 στις 17:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για κανε τωρα και τεστ αμμωνιας στη βρυση.
|
||||
|
||||
κοιτα, αν δεν εμπιστευεσαι το φαρμακειο καλυτερα παρε απο χημικα ή εστω και μαγειρικη (εχει δοκιμαστει και δουλευει, αλλα ειναι τελειως αυθαιρετη η δοση της αφου θελει νερο για αραιωση)
|
|||
|
|||
Μηδεν αμμωνια στην βρυση μου....
------------------------- Αυριο θα παω να ψαξω για αμμωνια....ειπαμε καθαρη,να μην αφριζει οταν την ανακινουμε?κανα αλλο τιπ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 15-04-14 στις 20:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
τι εγινε τελικα, εχουμε νεοτερα???
|
|
|||
|
|||
Φιλε μου εχουμε φοβερα νεα... πριν 20 μερες βγηκαν ολα βραστηκαν επλινα με ξυδι ξανα το ενυδρειο,πηρα αλλη αμμωνια 25 τις εκατο, και τωρα εχουμε εκατομυρια βακτηρια....σε αλλα ενυδρεια..γιατι στο δικο δεν ζει ΤΙΠΟΤΑ..χθεσινη μετρηση μετα απο 18 μερες Νο2 0.αμμωνια στο 3 με 5...απογοητευση....απο δευτερα θα ζητησω μπολι σε αγγελια...δεν παει αλλο..
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Σου προτείνω, αν πάρεις μπόλι, να αλλάξεις το 90% του νερού και να επιβεβαιώσεις ότι έπιασε το μπόλι με τροφή. Μην ξαναχρησιμοποιήσεις αυτή την αμμωνία. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Οκ αν για κάποιο λόγο δε σου στρώνει με αμμωνία δε θα στρώσει ούτε με μπόλι ούτε με τίποτα!
Υποθέτω πως ΚΆΤΙ στο ενυδρείο (δεν μπορώ να υποθέσω τι) είτε εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων, είτε πολύ χειρότερα σκοτώνει τη ζωή γενικότερα. Δεν έχει τύχει να ακούσω τέτοιο πράγμα οπότε μόνο υποθέσεις μπορώ να κανω, αλλά δώσε καλύτερα λεπτομερή περιγραφή του τι υπάρχει μέσα στο ενυδρείο, καθώς και οποιαδήποτε επεξεργασία έχεις κάνει απορρυπαντικων χημικών, αποστείρωσης κτλ μήπως και βγάλουμε κανένα λογικό συμπέρασμα, διαφορετικά πρέπει να δοκιμάσεις ένα ένα τι μπορεί να φταίει (με νούμερο ένα ύποπτο το βυθο)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- δεν εχω φωτογραφικη ρε γαμ@το...μονο ενα ρημαδι κινητο με καμερα της κακιας ωρας....θα προσπαθησω να δανειστω απο ενα φιλο μηπως καταφερω και ανεβασω τιποτα να δειτε.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 05-05-14 στις 20:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρωσιμο με αμμωνια! | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 23-02-13 23:28 |
Στρωσιμο με αμμωνια | Annoulini | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 12-09-12 14:57 |
Στρωσιμο με αμμωνια | water_turtle_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-02-10 21:53 |
Στρωσιμο Με αμμωνια (help) | gkampanis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 02-06-09 13:15 |
Στρωσιμο με αμμωνια | sam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 19-11-07 12:46 |