|
||||
|
||||
Firemouth με τιγράκια ταιριάζουν δεν θα υπάρξει πρόβλημα συμβίωσης
|
|
|||
|
|||
Τελεια! Ευχαριστω πολυ.
|
|
|||
|
|||
Γεια σας και παλι. Σημερα προσθεσα αλλα 5 τιγρακια κι εγιναν 8.
Εχουν γινει ωραιο κοπαδακι απλα παρατηρησα 2 πραγματα και θελω να σας τα πω να μου πειτε γνωμες... 1. Το 1 ειναι μονο του κατω απο το φιλτρο, οχι συνεχεια καποια στιγμη παει με τα αλλα και μετα απο λιγο παλι μονο του... 2. Ορισμενες φορες βλεπω καποιο να ειναι καθετα για καποια δευτερολεπτα (δεν ξερω αν ειναι το ιδιο παντα ή διαφορετικο καθε φορα) και μετα κολυμπαει κανονικα... Παντως με το φως ειναι μια χαρα πλεον, στην αρχη μολις ανοιξε λιγο φοβοντουσαν και ηταν κατω αλλα μετα ολα καλα... Σε 3-4 μερες θα βαλω κι ενα κοπαδακι των 8 green barbs, την αλλη βδομαδα 2 firemouth και τελος (γλυφτη μου ειπατε οτι δε χρειαζεται). |
|
||||
|
||||
Με το ζευγαρι των Firemouth εγώ πάντως θα το σκεφτόμουν...αν ισχύουν όσα γράφονται (από seriouslyfish)
"...Not an overly aggressive cichlid, but still a cichlid nonetheless – not ideal for a community aquarium with small fish. Can be housed with similar sized, peaceful fish. May be aggressive when breeding."
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα που κάποια στιγμή κάθεται κάποιο μόνο του, με τα τιγράκια δεν θα χρειαστείς pleco είναι πολύ γρήγορα και δεν πρόκειται να πέφτει τροφή κάτω, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές στο τάισμα.
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas12 : 31-03-14 στις 21:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η εμπειρία δεν αντικαθιστά τα άρθρα...ωστόσο και τα άρθρα έμπειροι τα έγραψαν
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Έχω στο ενυδρείο μου ένα ζευγάρι γιαυτό το λέω, βλέπω συμπεριφορές καθημερινά είναι πολύ ήρεμες σε σχέση με άλλες κιχλίδες.
Πάντα εξαρτάται από το ψάρι που θα σου τύχει, γιατί τα ψάρια που έχω εγώ δεν έχουν καμία σχέση με το προφίλ που γράφουν είναι τελείως διαφορετικά. |
|
|||
|
|||
Τωρα πραγματι τα ταϊσα κι εκαναν ολα σαν τρελα! Πιστευω να μην υπαρχει κατι και να ειναι απλα οτι ειναι πρωτη μερα και ειναι αγχωμενα...Ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μην αγχωνεσαι. Οταν τρώμε, όλοι τρελαινόμαστε!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2. Σίγουρα παίζει ρόλο η ιδιοσυγρασία αλλά σπάνια ξεφεύγει από τον γενικό "χαρακτήρα" του είδους... σημαντικότατο ρόλο όμως παίζει και το μέγεθος του ενυδρείου.- ------------------------- ΑΝ και τα Ελληνικά που έμαθα στο σχολείο... διαφέρουν από αυτά που μαθαίνουν σήμερα (ορθογραφικά)... έχω την αίσθηση ότι... στο δημόσιο για να μπεις πρέπει να είσαι γλείφτης (το άλλο είναι γλύπτης).- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 31-03-14 στις 21:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάντως ο @nikos24 αποφασισε, γλύφτη, γλειφτη ή γλύπτη, να μην αγοράσει (ελπίζω!)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Χαχα ναι το αποφασισα! |
|
||||
|
||||
Έτσι κάνουν όταν τρώνε
|
|
|||
|
|||
Το αλλο κοπαδακι να το βαλω λετε ολο (8 ψαρια) ή 4 και μετα απο 2-3 μερες τα αλλα 4;
|
|
||||
|
||||
Τι άλλα ψάρια για κοπαδάκι... σκέφτεσαι;
|
|
||||
|
||||
Εάν πιστεύεις ότι το φίλτρο σου είναι στρωμένο και μπορεί να αντέξει και άλλα ψάρια βάλτα τώρα που είναι μικρά έτσι ώστε το κάθε είδος να πιάσει τον χώρο του μέσα στο ενυδρείο, μετά να ξέρεις ότι τα τιγράκια θα κυνηγήσουν ότι ψάρι μπει μέσα στο ενυδρείο και ειδικά εάν είναι μικρό.
|
|
|||
|
|||
Οπως ειπα και παραπανω θελω 8 green barbs και 2 firemouth.
|
|
||||
|
||||
Για 110 λίτρα με τιγράκια... μιλάμε!!!!!
------------------------- Διάβασε το link... κάντα 10... και ξέxνα τα άλλα.- http://diszhal.info/english/cyprinds..._tetrazona.php ΥΓ. Και διάβασε και αυτό... http://diszhal.info/english/cichlids...thys_meeki.php Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 31-03-14 στις 22:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Δυστυχως σημερα παλι τα ιδια με το φως...Ηταν μια χαρα και με το που ανοιξε το φως αμεσως ολα πηγαν κατω. Τελικα δεν συνηθισαν..
Να κανω κατι ή απλα να κανω υπομονη και μετα απο μερες θα το συνηθισουν και θα συμπεριφερονται κανονικα και με το φως ανοιχτο; |
|
||||
|
||||
Μάλλον τους έρχεται πολύ απότομα το φως όταν ανάβει, λογικά θα το συνηθίσουν σε λίγες μέρες.
|
|
|||
|
|||
Αντε να δουμε...Μακαρι
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάμε τώρα πιο πέρα... το άνοιγμα όπως και το κλείσιμο των φώτων είναι πολύ ουσιαστικό στην προσαρμογή των ψαριών. ΔΕΝ ξέρω πως το κάνεις... αλλά θα σου δώσω μια ιδέα... για το πως πρέπει να γίνεται. Πριν ανοίξουν τα φώτα... στον χώρο θα πρέπει να υπάρχει ήδη φως για τουλάχιστον μισή με μια ώρα.... αυτό σημαίνει ότι έχεις πχ. αφήσει ανοιχτά παραθυρόφυλα για να μπαίνει το φως και να γίνεται με φυσικό τρόπο η ανατολή ή ανοίγεις τα παράθυρα σου κάπως αργά (ειδικά αν ο ήλιος... είναι ήδη ψηλά). Στο κλείσιμο κάνεις κάτι παρόμοιο... σβήνουν πρώτα τα φώτα του ενυδρείο και παραμένει κάποιος μικρότερος εξωτερικός φωτισμός... για μισή με μια ώρα. ΑΝ το ενυδρείο έχει ανεξάρτητες λάμπες (ή έχεις βάλει "moonlight")... αυτό γίνεται πιο εύκολο. Υπάρχει και σύστημα ανατολής-δύσης που είναι το ιδανικό... αλλά θα πρέπει να το φτιάξεις ή να το αγοράσεις. Το άνοιγμα και το κλείσιμο των φώτων καλό είναι να γίνεται με αυτόματο χρονοδιακόπτη... ώστε η φωτοπερίοδος να έχει κάποια σταθερότητα διάρκειας. ΑΝ έχεις αναμμένα εξωτερικά φώτα που δημιουργούν σκιές όταν περνάς μπροστά από το ενυδρείο ... καλό θα είναι να τα αποφύγεις, ειδικά κατά την περίοδο του εγκλιματισμού των ψαριών.- |
|
||||
|
||||
συνφωνω απολυτα με τα παραπανω!αν συνεχισουν να εχουν αυτη τη συμπεριφορα και δειχνουν φοβισμενα κοιτας το νερο σου και τα αλλα που εχουμε πει!
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Γι'αυτο το λογο 1 ωρα πριν ανοιξουν τα φωτα του ενυδρειο αναβω το φως του δωματιου... Το φως του ενυδρειου αναβει και σβηνει με χρονοδιακοπτη. Το εχω ρυθμισει να ειναι ανοιχτο 8 ωρες... Σημερα και τις 8 ωρες τα τιγρακια ηταν κατω κι ετρεμαν. Με το που εκλεισε το φως αμεσως ανεβηκαν κι αρχισαν να κολυμπανε μια χαρα... Ποσες μερες λετε να κανουν να συνηθισουν και να ειναι μια χαρα με το φως; Εχω υπομονη απλα θελω να ξερω οτι θα συνηθισουν, δε μπορω να τα βλεπω ετσι |
|
||||
|
||||
ΑΝ οι συνθήκες νερού είναι καλές... και ΔΕΝ υπήρχε τραγική διαφορά από αυτές του ενυδρείου που βρισκόντουσαν... ο αριθμός των ψαριών είναι ικανοποιητικός... σε 1 το πολύ 2 εβδομάδες... λογικά θα πρέπει να το έχουν ξεπεράσει.
Τα'ι'ζεις τουλάχιστον μια ώρα μετά... αφού πρώτα τα φώτα του ενυδρείου, έχουν ανάψει... και ελάχιστη ποσότητα ώστε να παρακινηθούν να βγουν σε αναζήτηση της τροφής. Όταν το κάνουν... ρίξε ελάχιστη ακόμη... ΑΝ ΔΕΝ βγουν... άστα να πεινάσουν (ΔΕΝ θα πάθουν τίποτα)... και θα το κάνουν. Αφού έχεις "ειδικές" συνθήκες στον χώρο σου... δείξε... μεγαλύτερη υπομονή.- |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αυτο με το ταϊσμα το εκανα σημερα... Πανε πολυ γρηγορα στην επιφανεια και αρπαζουν την τροφη και αμεσως κατω, μιλαμε για τρομερο φοβο... Θα κανω υπομονη, ελπιζω σε 2 βδομαδες το πολυ να το εχουν ξεπερασει. |
|
||||
|
||||
Φυσιολογικές κινήσεις κάνουν... προσαρμόζονται σε ένα νέο και άγνωστο περιβάλλον.
Στην φύση... ΔΕΝ ξέρεις πότε θα σε φάνε ζωντανό... γι' αυτό φυλάγεσαι από παντού. ¶λλωστε τα τιγράκια... έχουν αυτό το στυλ (της ταχύτατης εφόρμησης στην επιφάνεια για το φαγητό).- |
|
||||
|
||||
Τα τιγράκια και γενικά τα ψάρια χρειάζονται κρυψώνες από φυτά ή από βράχο, για να μπορούν να κρύβονται όταν κάτι τα τρομάζει, δημιούργησε κρυψώνες και θα ηρεμήσουν πιο γρήγορα, στο λέω γιατί είχα τιγράκια 1,5 χρόνο και ποτέ δεν είχαν τέτοια συμπεριφορά σε εμένα, αλλά από κρυψώνες το ενυδρείο έχει full . Τους αρέσει να μπλέκονται μέσα σε φυτά να ξέρεις αυτά τα ψάρια κινούνται και κυνηγιούνται συνέχεια μεταξύ τους.
|
|
||||
|
||||
Ούπςςςςςςςςς... ξέχασα να το γράψω.
Βάλε και καμιά φωτογραφία... να δούμε τι έχεις φτιάξει... να πάρεις και ιδέες για βελτιώσεις.- |
|
|||
|
|||
Απο κρυψωνες δεν εχει το ενυδρειο, δεν εχω καθολου φυτα. Μονο ενα πλοιο διακοσμητικο που εχω βαλει εχει κρυψωνες (απο κατω ειναι ολο τρυπες ωστε να μπαινουν μεσα) και παντα θα παει καποιο εκει και καθεται με το φως ανοιχτο.
Αυριο θα βαλω και φωτο να δειτε... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τιγρακια | ilias13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 21-03-11 15:30 |
τιγρακια σε...αμοκ | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 33 | 19-09-09 13:06 |
τυρφη σε τιγρακια? | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 13-09-09 18:14 |
τιγρακια | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 12-03-08 16:48 |
ΤΙΓΡΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ :D | griffin_23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 09-02-04 04:22 |