|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
145 λιτρα κυβος με ασπονδυλα και φυτα
Συγνωμη για την ποιοτητα των φωτο και βιντεο, ειναι απο κινητο.
|
||||
|
||||
ομορφα πραγματα μπραβο Σπυρο!!κοκκινησε ο τοπος
|
|
||||
|
||||
Όπως πάντα μας εκπλήσσεις.
Συγχαρητήρια Σπύρο
|
||||
|
||||
Τι να γράψεις σε τέτοια παρουσίαση???? Μόνο το "500λιτρο του Γουλανδρή & της Χοντρής"...την "κερδίζει"!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Ωραιο και ανετο το ενυδρειο, με την αλλαγη ειδες περισσότερες εκδυσεις? Βαλε βρε κανενα φυτάκι, εχω κατι ανουμπιες τερατα αν θέλεις... |
|
||||
|
||||
τρελλο παρτυ οι γαριδες!πρεπει να αποκτησανε νεα ζωη εκει μεσα
κατσε να πρασινισει λιγο απτις αλγες και θα ειναι ο γαριδοπαραδεισος το ενυδρειο |
|
||||
|
||||
Πολυ ομορφο Σπυρο.Και η οργανωση σου σε τεχνικο εξοπλισμο αψογη.
Να το χαιρεσαι φιλε |
|
||||
|
||||
Thanks dudes.
Παράθεση:
Πεφτει πολυ φαι. Μια μερα μεσοβδομαδα, μου παραπεσε τροφη και επιασε χιονοθυελα μεσα στο ενυδρειο Τηη επομενη δεν ειχα τι να κανω και του κοπανησα επιτοπου μια αλλαγουλα 30% με το συστημα που εχω φτιαξει και σε μιση ωριτσα ηταν ετοιμο. Απλα ανοιξα μια βανα βγηκε το νερο απο την αποχετευση. Εφαρμοσα στο λαστιχο της αποχετευσης, στο λαστιχο της βρυσης που ειναι εξω απο τη μπαλκονοπορτα (εχω Reducer στην ακρη του λαστιχου μονιμα) ανοιγωντας τη στο σιγανο. Πεταξα μεσα στο ενυδρειο και τους δυο καβατζα θερμαντηρες (200+300W) που εχω γραμμενους και στον εξοπλισμο πιο πανω, και μαζι με το 200αρη του ενυδρειου, δεν αφησαν την θερμοκρασια να πεσει πανω απο 1C. Εβαλα και Prime στο ενυδρειο (το οποιο το βαζω μονο σε εκτακτες περιπτωσεις οπως αυτη οπου δεν προλαβαινω να πρετοιμασω νερο). Τα φυτα θα μεγαλωσουν. Ειναι μικρα ακομα. Ευχαριστω. ------------------------- Βασικα μετεφερα στην αρχη μονο μερικα helena. Την αλλη μερα ειδα οτι ειναι ΟΚ και μετεφερα και ολα τα αλλα σαλιγκαρια. Τις γαριδες ηθελα να τις καθυστερωσω λιγο,γιατι το ενυδρειο ετρεχε μονο 20 μερες περιπου και ο βυθος (νομιζα) ηταν αγουρος. Ομως ειχα ριξει και μπιχλα μεσα στο ενυδρειο χυμα να παει στο βυθο και πιστευω οτι ειχε μπολιαστει και ο βυθος*. Μαζευοντας ομως σαλιγκαρια, πρεπει να πηρα και καναδυο cherry, γιατι την αλλη μερα τις ειδα να κυκλοφορανε μεσα στο καινουριο ενυδρειο. Τις αφησα, αφου τις ειδα ζωηρες και φαγανες. Μια πρεπει να ηταν και με αυγα γιατι την επομενη μερα ειδα και μικρα να κυκλοφορανε. Αφου ειδα οτι και την επομενη υπαρχαν ολες ζωντανες και φαγανες, μετεφερα και ολες τις υπολοιπες απο το μικρο. Οπως ρωτησες, μεσα σε 2-3 μερες ειδα πολλα πουκαμισα κατω. Εχει γεμισει ο τοπος μικρα. * Ειχα μεταφερει ηδη πριν μερικες μερες καποια φυτα απο το παλιο γαριδαδικο, ελπιζωντας να παρουν μαζι τους με τις ριζες και τιποτα μικροοργανισμους. Μερικες μερες μετα το στησιμο (ετρεχε με τροφη σε αποχη) θολωσε το νερο, μετα ξεθολωσε και εγινε κρυσταλλο. Ηταν ετοιμο. Τσεκαρα και εσωτερικα το τζαμι και δεν ειχε γλιτσα καθολου. Παρ'αυτα το αφησα να τρεχει (για το βυθο) Οσο ετρεχε το ενυδρειο για να στρωσει, εκανα το εξης. Το νερο που εβγαζα απο το παλιο γαριδαδικο για να κανω αλλαγη, το πεταγα μεσα στο καινουριο (αφου ειχα αφαιρεσει την αναλογη ποσοτητα) και μαζι ξεπλενα μεσα στο ενυδρειο και το διχτακι με τα υλικα. Αυτο ηταν το μονο μπολιασμα που του εκανα βασικα. Μετεφερα και ετεροτροφα βακτηρια δλδ και μικροοργανισμους, με τη μεταφορα του νερου, φυτα κλπ
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 24-01-14 στις 00:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο!Και αναλυτικότατη παρουσίαση!!
|
|
||||
|
||||
Μαυρος βυθος με Red Cherry. Αυτα ειναι. Τρελη αντιθεση.
Καπου παλαιοτερα ειχα διαβασει οτι οσο πιο σκουρος ο βυθος, τοσο πιο εντονο γινεται το κοκκινο των Red Cherry. |
|
||||
|
||||
ωραιο και οντως αναλυτικοτατη η παρουσιαση! πιστευω θα εδειχνε πιο ωραιο αν αλλαζες την πετρα αυτη με μια λαβας.
να το χαιρεσαι! |
|
||||
|
||||
Πολυ ομορφο!!!Δεν περιμενα κατι λιγοτερο
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πετρες γενικα δεν χρησιμοποιουσα στα προηγουμενα ενυδρεια (Αμαζονιος) και δεν ειχα πολλες επιλογες διαθεσιμες. Πιστευω λοιπον να μιλας για τις ασπρες μαρμαροπετρες. (ο γρανιτης μου αρεσει τελικα πολυ με το μαυρο βυθο, και δεν θα τον αλλαζα). Αν εβαζα πετρες λαβας, θα ηταν ειτε κοκκινου χρωματος ειτε μαυρου. Αν εβαζα μαυρες, δεν θα ξεχωριζαν απο το μαυρο βυθο. Αν εβαζα κοκκινες, δεν θα ξεχωριζαν οι γαριδες επανω στις πετρες. Αν δεις στο αλλο ενυδρειο με τα χρυσοψαρα, εχω βαλει εκει ολη τη κοκκινη λαβα (δεξια κατω απο το ξυλο) και τις αλλες ασπροκοκκινες jasper πετρες (αριστερα), γιαυτο ακριβως το λογο. (να μου μεινουν αυτες οι πετρες για τις γαριδες) Τις μαρμαροπετρες επιπλεον τις εβαλα δοκιμαστικα, και γιατι συνηθως δεν μενουν για πολυ καιρο ασπρες. Ηταν και αναγκαιες για να κρατησουν κατω το ξυλο. Αν προσεξεις στη τριτη φωτο, δεξια, πισω απο το ξυλο και διπλα απο τη εισοδο του φιλτρου, φαινεται ελαχιστα μια τριτη μαρμαροπετρα που παταει το ξυλο και που την ειχα στο μικρο γαριδαδικο, η οποια εχει παρει πιο φυσικο χρωμα με το πρασινο της αλγης να τη ζωντανευει. Δεν την εβαλα μπροστα για να μην εχω δυο διαφορετικες μαρμαροπετρες, μια ασπρη και μια πρασινωπη. Αφησα τις λευκες μπρσστα με σκοπο να πρασινισουν μαζι σταδιακα. Αν δεν μου αρεσουν, κατι θα βρουμε να κανουμε. Ισως βαλω κι αλλο γρανιτη. Ευχαριστω και παλι ολους. Περιμενω κι αλλες προτασεις σχολια και ιδεες. *Το project "δυο μονο ενυδρεια πλεον", ενα μεγαλο χρυσοψαραδικο και ενα μεγαλο γαριδαδικο, δεν μου κοστισε σχεδον τιποτα, αφου το μονο που χρειαστηκε να αγορασω επιπλεον, ηταν ενα εξωτερικο φιλτρο για τις γαριδες 43Ε, η αμμος 20Ε και δυο λαμπες 15Ε, και δυο καινουριες λαμπες που θα βαλω στο μεγαλο 10-15Ε (με πατεντα "κοινες λαμπες εμποριου σε juwel φωτιστικο" ), χρηματα που βγηκαν και απο πωληση περισσευούμενων υλικων απο τα προηγουμενα ενυδρεια. Ηθελα να βγαλω το εσωτερικο, καλο μεν φιλτρο της juwel, γιατι με περιοριζε στην πτωση σταθμης γιατι εχει πολλες εισοδους που δεν μπορουν να καλυφθουν για να μη ρουφανε γαριδες, συν οτι δεν μπορουσα να εγκαταστησω το συστημα ευκολης αλλαγης (το κρατησα ως καβατζα σε πιθανη βλαβη καποιου φιλτρου). Και εβαλα και δυο τροφοδοτικαπου ειχα για να βαλω 2 χ Τ8 14W λαμπες, αφηνωντας εκτος το φωτιστικο της juwel με τις δυο δυνατες Τ5 24W η μια. Τα δυνατα φωτα θελουν και λιπσσματα και διοξειδια κι εγω δεν βαζω τετοια, και χρειαζονται και φυτα φαγανες φυσικα, και τα φυτα τα προτιμω να ειναι "αργα" (για να μη κλαδευω)
|
||||
|
||||
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από 'σένα φίλε Σπύρο Με γειές, να το χαίρεσαι!!
|
|
|||
|
|||
Μπραβο Σπυρε!
Εγω οταν ειχα το ιδιο ενυδρειο ειχα αλλαξει το "μαμα" φωτιστικο(το πουλησα) του με ενα της παλιοτερης σειρας των ριο που ηταν με Τ8 (2Χ15 watt). Ετσι ειχα χαμηλοτερο φωτισμο και φθηνο (εβρισκα osram fluora & gro lux 2,5-3 ευρω).Το ενυδρειο τοτε ηταν ζευγαρωστρα δισκων
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το κακό (καλό) με τις μεγάλες αλλαγες σε γαρίδες ειναι οτι τις ωθεις να αλλάξουν πουκάμισα, που καμια φορά αν δεν ειναι ετοιμες μπορουν να παρουσιασουν προβλημα στην εκδυση. Προσεχε με το φαι.... θα σου βγουνε τερατάκια.... Παρόμοιο τροπο στρωσιματος ακολουθω στα ενυδρεια, βάζω το νερο απο τις αλλαγες στα αλλα ενυδρεια,για να μεταφερω μικροοργανισμους, μοςς, βαζω μερικα υλικά απο στρωμμένο ενυδρειο, και μπολιαζω τον βυθό τραβωντας με συρριγκα απο στρωμενο βυθο την μπιχλα. Αν ειναι στρωμένο καλα το ενυδρειο θα παρατηρησεις, τους μικροοργανισμους στα τζαμια, αν τους ειχες και εξαφανιστουν παει να πει οτι κατι δεν παει καλα.... ειναι πιο ευαισθητοι απο τις γαρίδες. Αν θέλεις εκδυσεις, μπορεις να ταίζεις σπανάκι βρασμένο ανα 1-2 εβδομάδες. Για τις ανουμπιες το γνωρίζεις νομιζω, δεν τις κλαδευουμε μεσα στο ενυδρειο... |
|
||||
|
||||
Υποκλίνομαι! Αυτή είναι παρουσίαση!
(μέχρι και πόσες απόχες έχεις μας έγραψες ) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σπυρο και αυτο μια χαρα οπως το χρυσοψαραδικο!Τι και αν ειναι 2 μονο οπως λες ποιο πανω σημασια εχει οτι ειναι σουπερ!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στο 50αρι ταιζα το ιδιο κι αναγκαστικα εκανα και μεγαλη αλλαγη 80-90% Δεν ειπα για μικροοργανισμους στα τζαμια, αλλα για γλιτσα (το ζελε που κολλανε τα βακτηρια) Ναι το εχω ακουσει για τις ανουμπιες. Ισως παιζουν ρολο και τα λιτρα. Εγω κοβω κανα σαπακι απο τις ανουμπιες μεσα στο ενυδρειο και δεν αντιμετωπισα προβλημα. Παράθεση:
Να βαλω τον αλλον να σκεφτει τι τις κανει δυο αποχες, μικρη και μεγαλη?
|
||||
|
||||
Σωστός !!! Να χαίρεσε να διαβάζεις
Παράθεση:
Σπύρο έχεις αναρτήσει κάπου αυτό το ωραίο σύστημα που λες για τις αλλαγές
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γιατι οταν λεω "σαπακια", εννοω κοψιμο ολο το φυλλο με το μισχο του. Δεν εχω κοψει βεβαια το ριζωμα (χοντρο κλωναρι κατω) μεσα στο ενυδρειο. Περιττο να χρειαστει να γινει κατι τετοιο μεσα στο ενυδρειο. Θελω να πω μηπως ειναι καποια ενυδρειακη "υπερβολη", που εχει στηριχθει μεν στην αληθη πληροφορια οτι η ανουμπια εχει καποια τοξικοτητα, που ομως δεν ξερουμε ποσο μεγαλη ειναι αναλογα με τη διαλυση της στο νερο. Παράθεση:
|
||||
|
||||
Αλλος ενας παραδεισος για τους "φιλους" σου Σπυρο!
Υ.Γ. Και εγω γενναιες εβδομαδιαιες αλλαγες νερου κανω (γυρω στο 50%), ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα.
|
||||
|
||||
Πες τωρα και την απάντηση...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Τη μικρη την εχω για τις μικρες γαριδες Νο 3-4 και τη μεγαλη για τις μεγαλες, ατλαντικου
(σπρωχνω με τη μικρη στη μεγαλη, οτι θελω να ψαρεψω)
|
||||
|
||||
Όταν πιάνεις τις άγριες της φυλής sakura να βάζεις τη μία απόχη μέσα στην άλλη... δεν είναι να παίζεις με αυτά!
|
||||
|
||||
Το ξοκοκκαλισαν κανονικα το μπουμπουκι της ανουμπιας.
Και νομιζα τοσες μερες, οτι καθονται πανω του, γιατι τους αρεσε η θεα απο εκει.
|
||||
|
||||
είναι πολύ φαγανες οι κοκκινουλες!!
|
|
||||
|
||||
χαχαχαχα!αυτο βρηκαν να φανε?ελεος!
που να ητανε και πεινασμενες δηλαδη.θα τρωγαν και τα τζαμια περιτο να πω οτι το ενυδρειο τα σπαει.το ειδα απο κοντα και επαθα πλακα.το αδικουνε παρα πολυ οι φωτογραφιες! |
|
||||
|
||||
Σπύρο τι τροφές ταίζεις και πόσο συχνά?
Θα πρότεινα να κοιτάξεις τις τροφές αν έχουν λήξει...εφόσον πλέον οι γαρίδες τρωνε τα μπουμπουκια!!!!
|
||||
|
||||
ομορφη ληψη....
ευχαριστουμε που τη μοιραστηκες. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|