|
||||
|
||||
νέος στα multies
Καλημέρα και καλές γιορτές έχω ένα ενυδρείο 120 λιτρα αυτόν τον καρφουρ (άδειο) και θα ήθελα να το κάνω για multies μπορώ να βρω κάπου κελύφη από σαλιγγάρια έτοιμα χωρίς να μπω στην διαδικασία να βγάλω εγώ τον κάτοικο από μέσα?
|
|
||||
|
||||
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69271
με το καλό! |
|
||||
|
||||
σήμερα θέλω να παω να αγοράσω πέτρες για το 120 λίτρο που έχω . Όμως έχω μπερδευτεί δεν ξέρω τι να διαλέξω. Έχεις κάνεις να προτείνει κάτι?
|
|
||||
|
||||
Mάντρα ή απο τη φύση(απο καθαρή μεριά). Πχ θάλασσα, ποτάμι, βουνό κλπ.
Τι ψάρια θα βάλλεις εντέλει? |
|
||||
|
||||
μουλτις Θα βάλω. Θα πάω σε μάντρα και θα ήθελα να μου προτείνεται κάνε όμορφο είδος πετρας
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα Βασίλη!!!
Εγώ πήγα και αγόρασα τις πέτρες μου στο Leroy Merlin...μοιάζουν με πλάκες Καρύστου αλλά δεν είναι τόσο κοφτερές (αν είναι κοφτερές μπορεί να τραυματιστούν τα ψάρια σου)Αμμο πήρα χαλαζιακή λεπτόκοκκη απο τον Ερμή στην Βάρης-Κορωπίου. Μπορείς να τα δεις στο θέμα που έχω ανοίξει. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα πάς και θα διαλέξεις ότι σου αρέσει. Μόνο να κοιτάξεις να μην 'έχουν κράματα μετάλλων οι πέτρες. Βασικά, δεν θα χρειαστείς πολλές. Λίγες ίσα ίσα για να το ομορφύνεις. Τα μουλτις δεν είναι πετρόψαρα. |
|
||||
|
||||
θα είναι υπερβολή στο 120 λίτρο εκτός από τα μουλτις να βάλω και ένα ζευγάρι julidochromis?
|
|
||||
|
||||
τι μήκος έχει το ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
1 μέτρο είναι εκείνο του καρφουρ
, |
|
||||
|
||||
Γνώμη μου, με σωστό στήσιμο και οριοθέτηση περιοχών,μπορείς να βάλεις κι ένα ζευγάρι μικρόσωμα julidochromis (transcriptus,ornatus).
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αρκεί να είναι έτοιμο το χαρέμι απο τα μουλτις και το ζευγάρι από τα julidochromis, αλλιώς πιστεύω θα έχεις θέματα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Όμως δεν ξέρω που να βρω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vasilis 1988 : 14-01-14 στις 09:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάντως και στο Leroy θα βρείς μεγάλη ποικιλία και μετά στον Ερμή στην Βάρης-Κορωπίου. Ψαράκια έχεις βρεί? |
|
||||
|
||||
Έχω βρεις τα μουλτις. Τα πετρόψαρα όχι ακόμα
|
|
||||
|
||||
Στον ερμη στην βαρη εχει αρκετη ποικιλια.Απο εκει πηρα και εγω
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κατα την άποψη μου, και ζευγάρι έτοιμο να μην βρεις, αν βάλλεις 5,6 μικρά δεν θα έχεις θέμα. Μόλις σχηματιστεί ζεύγος διώχνεις τα περίσια. |
|
||||
|
||||
μάλιστα , δηλαδή προτείνεις σε φίλο που δεν έχει εμπειρία να ξεκινήσει με το δύσκολο τρόπο δηλαδή να βάλει 10 μουλτις μέχρι να βγει χαρέμι και 5-6 julidochromis μέχρι να βγει ζευγάρι σε 1 μέτρο μήκος;
εγώ πάντως όχι |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
2ον, δεν είναι ο δύσκολος τρόπος, μια χαρά τρόπος είναι, 3ον, αν δεν μάθει να ξεχωρίζει ζευγάρι που όπως λές είναι το δύσκολο, πώς θα εξεικιωθεί με το είδος και τις συμπεριφορές του? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μια χαρά το βλέπω.
Θα πρότεινα πάντως να αφαιρέσεις τη μικρή στοίβα πέτρες για να μην εγκατασταθούν κι εκεί πετρόψαρα. Με μια συστάδα βαλισνέριες ανάμεσα στις πέτρες και στο κομμάτι με την άμμο και τα κελύφη, θα περιορίσεις και την οπτική επαφή ανάμεσα στα 2 είδη. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Βάλτες αν μπορείς πάνω στις άλλες (προσοχή στη στατικότητα ).
Έβαλες πρώτα τις πέτρες και μετά την άμμο? ή το αντίθετο? |
|
||||
|
||||
πρώτα έβαλα την άμμο και μετά πίεση λίγο προς τα μέσα τις κάτω κάτω πετρες
|
|
||||
|
||||
Λάθος.
Τώρα που είναι νωρίς διόρθωσε το. Με το σκάψιμο των ψαριών και την μετακίνηση της άμμου θα έχεις πιθανά κατολίσθηση. Βάζοντας πρώτα τις (κάτω τουλάχιστον) πέτρες και ρίχνοντας μετά την άμμο, "δένει" καλύτερα το οικοδόμημα |
|
||||
|
||||
Τωρα να βγάλω όλη την άμμο?
|
|
||||
|
||||
με ταλαιπωρείτε γέρο άνθρωπο
Βγάλε τις πέτρες, τράβα την άμμο δεξιά, στρώσε τις πέτρες και ρίξε την άμμο από πάνω να "δέσει το γλυκό". Βάζοντας μετά και το νερό η άμμος θα κλείσει κενά και θα σταθεροποιήσει την πολυκατοικία των πετρόψαρων. Δεν είναι δύσκολο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vasilis 1988 : 14-01-14 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Θα στρώσει?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
οδηγείες για multies | genecr | Tanganyika | 25 | 23-05-13 21:26 |
multies και υπόστρωμα | stydio | Tanganyika | 10 | 24-03-13 19:18 |
60l multies | scooby14 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 5 | 01-03-13 18:54 |
Multies με....? | billos95 | Tanganyika | 7 | 29-11-11 23:11 |
multies babys | Obelix(Reifen) | Tanganyika | 15 | 08-07-04 16:16 |