|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ελπίζω να καταφέρω κάποια στιγμή να βρώ τη χρυσή τομή... Μια ερώτηση Ποιά είναι η αντιστοιχία στην KH απο ppm στις μονάδες που μετράμε εμείς με τα τεστ;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
GH & KH Range Aquarium Life 0º - 3º Discus, Arowana, Elephantnose, (0-50 ppm) Neons, Cardinals, Live Plants 3º - 6º Most tropical fish including (50-100 ppm) Angelfish, Cichlids, Tetras, Botia, Live Plants 6º - 11º Most tropical fish including (100-200 ppm) Swordtails, Guppies, Mollies, Goldfish 8º - 12º Marine fish and (140-200 ppm) invertebrates 11º - 22º Rift Lake Cichlids, Goldfish, (200-400 ppm) Brackish Water Fish Από τις οδηγίες της API http://www.apifishcare.com/pdf/GH_an...-59_Insert.pdf
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα κάτσω να δω μήπως έχω υπερβάλει με την KH που είναι στο 2. Ίσως με 1-2 ημέρες προετοιμασία να είμαι οκ. Ούτε 15 ημέρες προετοιμασία ούτε τύρφη στο προφίλτρο. Απο τι στιγμή που δεν υπάρχει κάτι ασβεστολιθικό στο ενυδρείο δεν νομίζω να μου ανέβει η KH που θα έχει το προετοιμασμένο...
|
||||
|
||||
1 dKH = 17.8ppm
Μη μπερδευουμε μονο τα ppm του tds με την KH. ------------------------- Τα τεστ μετρησης KH, δεν μετρανε ουσιαστικα ανθρακικη σκληροτητα, αλλά alkalinity. (τη δυνατοτητα δλδ να μενει σταθερο το pH) Αν δεν υπαρχουν παραγοντες οπως οξεα και co2 που κατεβαζουν το pH, ακομα και μηδενικη να ειναι η ΚΗ, μπορει το pH να μενει ουδετερο. Βασικα αυτο που πρεπει να προσεχουμε με χαμηλη ΚΗ ειναι η παροχη διοξειδιου, η οποια μπορει να φερει αποτομες διακυμανσεις στο pH. (με pH controller μειωνεται η πιθανοτητα για κατι τετοιο) Πολλα χρονια διατηρω ενυδρεια με ΚΗ1 (για να εχω χαμηλο pH) χωρις προβλημα. Δεν βαζω co2 ομως.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-12-13 στις 23:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Hardness: 0 – 143 ppm = 0 - 8 οπότε επιθυμητή είναι η 4. Σωστά δεν το έκανα;
|
||||
|
||||
Ναι στη μεση ειναι το 4.
hardness 0-143ppm = 0-8 dGH (οχι ΚΗ)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σ' ευχαριστώ!
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Βοήθεια σε κυκλοφορητή νερού – φίλτρο νερού | POURITANOS | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 155 | 11-05-09 22:20 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |