|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Αποβολη νερου απο το ενυδρειο στη λεκανη της τουαλετας χωρις αντλια
Καλησπερα παιδια εχω μια απορια, γινεται απο ενα ενυδρειο, ας πουμε απο το Juwel Rio με το επιπλο του κανονικα, να μπει ενα αλφαδολαστιχο ας πουμε 8-10 μετρων που να πηγαινει απο το ενυδρειο υψους περιπου ενος μετρου, στη λεκανη της τουαλετας χωρις καποια αντλια και μονο με τη δυναμη της βαρυτητας να φυγει το βρωμικο νερο της αλλαγης που θελουμε να κανουμε? Μιας και το ενυδρειο ειναι πιο ψηλα απο την λεκανη της τουαλετας? Φανταζομαι οτι για να παει μεχρι το πατωμα ειναι ενταξει, γινεται, αλλα ομως εδω εχουμε την λεκανη, για να φτασει εκει πανω θα πρεπει να ανεβει το αλφαδολαστιχο 40 εκατοστα πανω κατω. Θα το σπρωξει η βαρυτητα η δεν θα ανεβαινει το νερο χωρις την αντλια? Μπορει να σας ακουγεται χαζο αλλα το εχω απορια
|
|
||||
|
||||
Θα φτάνει εκεί το νερό εφόσον η στάθμη του νερού στο ενυδρείο είναι πιο ψηλά
|
|
|||
|
|||
Απλά, λόγω του μεγάλου μήκους, μην περιμένεις γρήγορη ροή.
|
|
||||
|
||||
Αυτό είναι που αναρωτιέμαι, πόση ροή θα έχει λέτε? Θα πέφτουν σταγόνιτσες μόνο? Πόση ωρα λέτε να πάρει για να αδειάσει ας πούμε εκατό λίτρα? Λεπτά ή ώρες?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
όσο πιο φαρδύ βέβαια τα λάστιχο τόσο μεγαλύτερος ο όγκος νερού
|
||||
|
||||
όσο πέφτει η στάθμη του νερού στο ενυδρείο θα μειώνεται και η ροή. μην περιμένεις να στο αδειάσει όλο.
|
|
||||
|
||||
ωραία οπότε γίνεται και χωρίς αντλία κι ας ειναι με μειωμένη ροή. σας ευχαριστώ παιδιά καλη μερα να εχετε
|
|
||||
|
||||
Ετσι ακριβώς, αλλά θα πρέπει να ρουφήξεις για να αρχίσει, και πρέπει να ρουφήξεις τόσο όσο να κατέβει η στάθμη του λάστιχου κάτω από τη στάθμη του ενυδρείου. Ποιος ο λόγος όμως χωρίς αντλία ? Παίρνεις μια αντλία φθηνή για να αδειάζεις αλλά και για να γεμίζεις το ενυδρείο σου
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
όχι φίλε μου δεν θα το αδειάσει όλο, εμένα σταματά στα 4-5 εκατοστά νερό... και μετά χειροκίνητα
|
|
||||
|
||||
Θα δουλέψει, και όσο πιο φαρδύ το λάστιχο τόσο καλύτερα και όσο πιο μεγάλη υψομετρική διαφορά τόσο καλύτερα. Ρόλο παίζουν δηλαδή το ύψος και το φάρδος του λάστιχου, το ύψος για τη ταχύτητα ροής και φάρδος για τον όγκο ανά ώρα. Και αν ο πάτος του ενυδρείου είναι πιο ψηλά από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής θα αδειάσει όλο (Αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων) Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παιδιά δοκιμάστε με 2 κουβάδες, ο ένας πάνω στο τραπέζι και ο άλλος κάτω να δείτε ότι θα αδειάσει και πόσο
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 02-12-13 στις 13:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
στην περίπτωση μας ο πάτος δεν είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής δες το διάγραμμα στην αρχή
|
|
||||
|
||||
Δες πού είναι το κάθε ύψος
το νερό θα πάει από το ψηλότερο σημείο στο χαμηλότερο μέχρι να γίνουν ίσα , στη περίπτωση μας δεν θα γίνουν ποτε και το φαινόμενο θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει το νερό στο σημείο εισόδου , εκεί που αρχίζει το λάστιχο δηλαδή αν το λαστιχο το βάλεις στο πάτο θα αδειάσει όλο
|
||||
|
||||
Εγω ετσι αδειαζω νερο. Το καλυτερο ειναι να βγαλεις τη σχαρα απτο σιφωνι και να βαλεις εκει το λαςτιχο. Ετσι η υψομετρικη διαφορα θαναι μεγαλυτερη και θα παει πιο γρηγορα. Και ναι παιζει ρολο και το μηκος του λαστιχου και μεγαλη κιολας. Οχι μονο το υψος...
Θες να βγαλω ενα βιντεο να παρεις μια ιδεα απτη ροη; Genecr δικια εχει ο τακης. Ολο θα το αδειασει. Απλα πσο κατεβαινει η σταθμη κανει υποπιεση λογω του υψους του ενυδρειου και μειωνεται η ροη. Επισης αν ας πουμε εχουν αδειασει τα μισα λιτρα και κανει πως περνει αερα το λαστιχο που ειναι μεσα στο ενυδρειο...κλαφτα. Δεν ξαναπερνει μπρος με τιποτα πρεπει να ρουφηξεις πολυυυυυ δυνατα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
δε διαφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά το έχω κάνει κάποιες φορές και δεν αδειάζει όλο, όταν η στάθμη του νερού στο ενυδρείο πέσει πολύ, τότε αυξάνεται και το ύψος που πρέπει να ανέβει το νερό για να βγεί από το ενυδρείο. Οταν το υψος αυτό είναι αρκετο σε μένα σταματά το σιφωνάρισμα και μένει νερό.
|
|
||||
|
||||
Τι να πω; Εγω πριν παρω την eheim 1260 μου (το μαναρι μου μεχει σωσει χαχα) αδειασα ολο το 450αρι ετσι....στο σιφωνι ομως οχι στην τουαλετα.
Με λαστιχο 12/16 εχει τρελη διαφορα. Εχω ενα μικρο λαστιχο 4-5 μετρα και ενα μεγαλο 17 μετρα, καμια σχεση η ροη. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Κατω απο τη λεκανη ειναι το συφωνι του μπανιου γιατι δεν αδιαζεις εκει?
|
|
||||
|
||||
Γιατι δεν το δοκιμαζεις ?
|
||||
|
||||
όλο αδειάζει , anyway ... για να μην ρουφάς το λάστιχο και πάθεις καμια ανακοπή , όταν θα στερεώσεις το λάστιχο εντός του ενυδρείου αντί να αδειάσεις γεμίζεις το λαστιχάκι σου με νερό ώστε να φύγει όλος ο αέρας και μετά τα πράγματα είναι εύκολα το βγάζεις από το βρυσάκι που το έχεις συνδέσει τσαλακώνοντας το για να μην σου στάζει μέχρι να το πας στο σιφόνι σου .
|
||||
|
||||
Οντως παιδια δεν το ειχα σκεφτει καθολου αυτο με το σιφωνι, ειναι πολυ καλυτερη η ιδεα αυτη (μη σας πω πως ειναι και πιο κοντα στο ενυδρειο απο τη λεκανη της τουαλετας χαχα)
Με καλυψαν οι απαντησεις σας δεν νομιζω να χρειαστει αλλα αν θελεις και δεν σου ειναι κοπος βγαλτο να υπαρχει γενικα το βιντεο να το δει κιολας και καποιος αλλος που θα εχει την ιδια απορια με μενα πιο μετα Οντως ειναι μεγαλη βοηθεια το φορουμ αυτο, σου ανοιγει τα ματια με αυτα που ακους. Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια ολους σας. ΥΓ: Και κατι αλλο να σας ρωτησω, μπορω? Εσεις με ποιο τροπο στεγνωνετε τους σωληνες του εξωτερικου φιλτρου, τους σωληνες αλλαγης νερου? Ετσι ωστε να μην μενει καθολου νερο μεσα, ουτε σταγονιτσες να μην υπαρχουν. Ειτε ειναι οι χοντροι σωληνες ειτε ειναι τα σωληνακια αεραντλιας. Πως γινεται να ειναι τελειως καθαροι, μετα την χρηση τους, ετσι ωστε να πανε να μεινουν για λιγο καιρο στη ντουλαπα? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και με 2 βανάκια (ενα στην αρχή και ένα στο τελος) κάνεις αυτή τη δουλειά αλλά επίσης τα κλείνεις όταν τελειώσεις και θες να μεταφέρεις το λάστιχο χωρίς να γεμίσεις το τόπο ότι νερά έχουν μείνει μέσα στο λάστιχο
|
||||
|
||||
Να δοκιμασω να το κανω το ολο αυτο? Δεν υπαρχει το αλφαδολαστιχο καν, δεν εχω τοσο μεγαλο βασικα και ηθελα να σας ρωτησω πρωτα προτου το παρω
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
----------------- Εκτος βεβαια αν το κανω τα μεσανυχτα που δεν νομιζω να το καταλαβει κανενας Αλλα και παλι θα ηθελα να ακουσω τις αλλες λυσεις, αν υπαρχουν βεβαια. |
|
||||
|
||||
προσωπικά όταν τελειώσω και με το γέμισμα e.t.c μαζεύω το λάστιχο χωρίς να το αφαιρέσω από την βάνα που το έχω τοποθετήσει ώστε να μην αδειάζει κατά την ώρα του μαζέματος και όταν φτάσω στο βανάκη το αποσυνδέω και σηκώνοντας το τυλιγμένο λάστιχο λίγο ποιο ψιλά από την άλλη άκρη που αποσύνδεσα , αδειάζει όλο .
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντλια νερου | puntakias22 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 09-12-13 14:24 |
αντλια για αλαγες νερου | ανδρεα | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-02-13 02:18 |
αντλια νερου | kyrtokaros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 21-02-11 21:16 |
Αντλια για αλλαγες νερου. | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 08-07-08 15:21 |
αντλια νερου... | bas_754 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-06-07 17:28 |