|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
φυτεμα κλαδεματων μετα??
καλησπερα και παλι εχτες εβαλα καποια φυτα στο ενυδρειο 2 βαλισνιερες 2 ανουβιες (κοκκινα μερικα φυλλα του και αλλα πρασινα)??? πρεπει να παρω λιπασμα σε υγρη μορφη ετσι??εχω 2 λαμπες μια λευκη (ηλεκτρολογικα υλικα) και μια ροζ grow lux και οι 2 18watt.150 λιτρα ενυδρειο οπως εχω πει ειναι.πως καταλαβαινω οτι επιασαν τα φυτα???και τι προτιμω μαρκα να παρω για λιπασμα???
|
|
||||
|
||||
οι ανουμπιες δεν χρειαζονται πολυ το λιπασμα.ουτε φυτεμα,αλλα δεσιμο.αν φυτευθουνε,πρεπει το κεντρικο τους ριζωμα να μεινει εξω απτο εδαφος για να μη σαπισει.
πως τις φυτεψες? μην παρεις ακομα λιπασματα,ειναι νωρις.αφησε το λιγο οπως ειναι να εγκλιματιστουνε τα φυτα πρωτα.εγω δεν θα εβαζα τιποτα για κανα μηνα.αν θες να βαλεις κατι ντε και καλα,θα εβαζα αυτο. |
|
|||
|
|||
αμα μεινει εξω....μετα θα επιπλεει.μα εχει ελαχιστει ριζα ως καθολου....ετσι δεν ειναι?η τα εκανα σαλατα?
|
|
|||
|
|||
πως ανεβαζω μια φωτο να δεις??
|
|
||||
|
||||
Η ανούμπια δεν φυτεύετε, απλα τη δένεις με κάτι, πετονιά ας πούμε σε ένα ξύλο ή σε μία πέτρα, όταν μεγαλώσει θα αγκαλιάσει το αντικείμενο που την έβαλες και θα μείνει εκεί, οι ρίζες της ανούμπιας σαπίζουν αν της καλύψεις με άμμο ή χαλίκι
δες εδώ http://www.infopez.com/users/juan/An..._02Ene2008.jpg http://produto.mercadolivre.com.br/M...bia-nanas--_JM |
|
|||
|
|||
ναι αλλα το φυτο στη μεση που εχω ειναι ανουμπια???μπορεις να διακρινεις?
|
|
|||
|
|||
Δεν ειναι ανουμπια αυτο το φυτο στην μεση
|
|
||||
|
||||
Για Ludwigia μου θυμίζει το μεγάλο φυτό στη μέση, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, μια καλύτερη φωτογραφία από κοντά θα βοηθούσε φανταζομαι
|
|
||||
|
||||
Για Ludwigia repens μου μοιάζει, anubia με τίποτα, αυτό το φυτεύεις κανονικα, στο είπαμε αυτό γιατι μας είπες anubia
|
|
|||
|
|||
ενταξει ρε παιδες δε σας εβρισα δεν ξερ και ρωταω....ολα τα εχω φυτεμενα δηλαδη εκτος απο το κερατοφυλλο στη γωνια επανω και τελος δεν ριχνω καθολου λιπασμα?τιποτα?και τα φυτα που μου εδωσαν δεν εχουν υψηλες απαιτησεις ετσι??
------------------------- οντως τωρα που ειδα την φωτο στο google αυτο ειναι....καλο φαινειται αλλα μαλλον ζηταει πολλα.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη puntakias22 : 02-11-13 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- το Ludwigia repens είναι εύκολο φυτο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 02-11-13 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
οταν αρχιζω να βαζω...δηλαδη ποτε?σε ενα μηνα?οτι δεν εχει πιασει απο τα φυτα σε ενα μηνα το βγαζω ετσι?
|
|
||||
|
||||
δεν ξερει κανεις να σου πει ποτε θα πανε καλα τα φυτα,η αν θα πανε καλα γενικως.αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες.τον ενα μηνα παραπανω τον αναφερα σαν παραδειγμα.οπως και ναχει τα φυτα χρειαζονται να εγκλιματστουνε πρωτα για να αρχισουν να αναπτυσονται.εφοσον εχει νιτρικα το ενυδρειο σου,αφησε τα μονο με τα νιτρικα να δεις πως πανε και σε κανα μηνα θα δεις τι αλλο χρειαζονται και πρατεις αναλογα.
δεν υπαρχει λογος να το πλακωσεις στα λιπασματα απο τωρα.ουτε τοσα πολλα φυτα εχεις που να μην επαρκουνε τα θρεπτικα στοιχεια για να αναπτυχθουνε σωστα. αν αρχισεις τα λιπασματα απο τωρα, το πιθανοτερο ειναι πως θα εχεις αλγες αντι για φυτα.εμενα μαρεσουνε οι αλγες και δεν με πειραζει.εσενα? αν θες να ακουσεις περισσοτερα,κανε μια πληρη παρουσιαση του ενυδρειου σου για να ξερουμε για τι μιλαμε. καλο θα ειναι να διαβασεις και τα υπομνηματα στα φυτεμενα. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συντήρηση κλαδεματων.. | jimbit22 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 10-07-13 21:51 |
ειναι ο αραωνιτης μετα απο 5 μηνες ζωντανος μεσα στη σφραγισμενη συσκυασια? | ilias13 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 01-06-12 09:28 |