|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τροφες Διαρκειας Αποριες
Μιας και θα φυγω για 2 εβδομαδες και δεν θα εχω κανεναν να μου τα ταισει, θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως γινεται με τις τροφες διαρκειας. Σε τι μορφη ειναι, πως τις ταιζεις? τι διαφορα εχουν απο τις κανονικες, και γενικα οτι πληροφορια μπορειτε να μου δωσετε
ευχαριστω |
|
||||
|
||||
Ειναι σε μορφη στικς( εχει η tetra) και διαλυονται σιγα-σιγα στο νερο.Ριχνεις συμφωνα με τις οδηγιες(υπ' οψη ειναι για ταισμα μια εβδομαδας).
|
|||
|
|||
ξερω οτι υπαρχουν και για δυο εβδομαδες παντως. οταν λες διαλυονται σιγα σιγα? που τις βαζεις? πως τις βαζεις? δηλαδη τα ψαρια τρεφονται μεσω του νερου? δεν τρωνε στερεα τροφη?
|
|
||||
|
||||
Απλά το βάζεις μέσα στο ενυδρειο και αρχίζει και διαλύεται σιγά σιγά δίνοντας τροφή . Για παράδειγμα εμένα στην αρχή μου έβγαλε flakes και αργότερα καθώς περνούσαν οι μέρες σπιρουλινα . Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο ΑΛΛΑ πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες που σου δίνει !!!!
|
|||
|
|||
xm καταλαβα, ελπιζω να βρω να κανουν και για τις λαμπιντο και για τα χρυοψαρα. αν ξερει κανεις κι αλλες λεπτομερειες ας μας πει
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παιδια βρηκα μια σε ενα πετ σοπ σημερα. Ειναι ενας σαν κυβος/ κωνος και το βαζεις στο νερο και κραταει τα ψαρια για 2 βδομαδες. Αξιζει λετε; 1,5 ευρω εχει. Μηπως κανει κακο;
|
|
||||
|
||||
Προσωπικα θα προτιμουσα να ειναι ατάιστα 2 εβδομαδες παρα να βαλω καποια τετοια "τροφη" ... Δε ξερω καν αν την ετρωγαν και λογικα θα "λερωνει" πολυ το νερο ... σε συνδιασμο οτι 2 εβδομαδες θα ειναι χωρις αλλαγη νερου δε θα το διακινδύνευα να πω την αληθεια!
|
||||
|
||||
κανενα ψαρι δεν πεθανε απο ασιτεια, απο τετοιες "τροφες" δεν ξερουμε τι μπορει να παθουν. ΜΑΚΡΥΑ καλυτερα.
|
|
|||
|
|||
πφφφ μη μου λετε τετοια...
ειναι παντως πραγματικη τροφη απο οτι διαβασα πανω. δηλαδη εχει ... τροφη. δεν ειναι απλα καποιο ζουμι. βεβαια εχω κι εγω τις σκεψεις μου οπως εσεις. οι μερες που θα λειψω θα ειναι ακριβως 18. τα ψαρια που θα εχω ειναι χρυσοψαρα, convicts και λαμπιντο. Να μην βαλω καθολου τροφη λετε? σε ενα απο τα 3 ενυδρεια θα εχω ταιστρα. Και αν βρω ταιστρες με 10 ευρω (υπαρχουν απλα δεν νομιζω οτι προλαβαινουν να μου ερθουν εως το σαββατο) θα επαιρνα αλλες 2 |
|
||||
|
||||
Βαγγελη τις αποψεις σου για την εμπιστοσυνη σου σε ολα τα προιοντα και παραπροιοντα που βγαζουν οι εταιριες τις εχεις τονισει, αλλα επειδη πιθανων και καποιος αρχαριος διαβαζει και σχηματισει λαθος εντυπωση πρεπει να υπωθει πως οτι χειροτερο ειναι να βαλουμε στο νερο μας κατι που απελευθερωνει συνεχως θρεπτικα συστατικα. Να ταισουμε ειπαμε, οχι να στρωσουμε το ενυδρειο!
Τα ψαρια και στη φυση ελαχιστες φορες εχουν την πολυτελεια να τρωνε καθε μερα, και ειδικα τα σαρκοφαγα, και μερικες φορες μενουν μηνες χωρις να φανε τιποτα, και σε αυτες τις συνθηκες εχουν πολυ καλυτερο προσδοκιμο ζωης απ οτι στα ενυδρεια (δε λεω βεβαια πως αυτος ειναι ο λογος, εννωειται). Εμεις σα χομπυστες ωφειλουμε να τα προστατευσουμε απο τους πιθανους εχθρους που εχουν στο φυσικο τους περιβαλλον κσι φυσικα απο αγαπη τα ταιζουμε πολυ καλυτερα (και υπερβολικα σε σχεση με τη φυσικη τους κατασταση) αλλα δε χρειαζεται να φτανουμε και σε ακροτητες προσπαθωντας για το καλυτερο ευ-ζειν να ριψοκινδυνεψουμε την ιδια τους τη ζωη. Ειδικα το καλοκαιρι τα τρελαινουμε με τις σκληροτητες που εκ των πραγματων δυσκολα μπορουν να κρατηθουν σωστες λογο καθημερινης αναπληρωσης, ας μην κανουμε τι νερο τους εντελως βοθρο! |
|
|||
|
|||
Μα δεν αντιλεγω. Απλα επειδη οπως ειπες εχω την ταση να εμπιστευομαι τα εμπορικα προιοντα και ΔΕΝ ειμαι εμπειρος ειπα να ρωτησω.
Φυσικα και θα κανω οτι προτεινετε. Την περασμενη βδομαδα που εφυγα για 5 μερες τα αφησα τα χρυσοψαρα αταιστα και ηταν σε τελεια κατασταση οταν γυρισα. Βεβαια αλλο 5 κι αλλο 18 μερες! και για αυτο αγχωνομαι. μακαρι να βρω ταιστρες. αν οχι, απλα θα δω εδω τι προτεινουν οι πιο εμπειροι και θα κανω αυτο. σε περιπτωση που υπαρχουν και μωρα 1 μηνα, τι αλλαζει? |
|
||||
|
||||
ειδικα τα χρυσοψαρα το χειμωνα ποσες φορες νομιζεις πως μπορουν να φανε στη φυση? μια? δυο? καμια? αφου οι λιμνες ποιανουν στρωμα παγου.
Οταν ειναι να λειψουμε τετοιο διαστημα αλλο πραγμα ειναι ο δαιμονας μας που πρεπει να λυσουμε κι αυτο ειναι η εξατμηση. Ευτυχως βεβαια εχεις 600 λιτρα, αλλα ολο και θα βρεις τη σταθμη πεσμενη |
|
|||
|
|||
α μπα, η σταθμη δε μου δημιουργησε προβλημα οταν εφυγα για πεντε μερες. και στα 3 ενυδρει δεν κατεβηκε ουτε το 1/10 μεσα σε 10 μερες περιπου (αλλαξα νερο πριν φυγω)
|
|
|||
|
|||
Τα χρυσοψαρα ΔΕΝ τα ταιζουμε κατω απο 10 c μιας και δεν εχουν καθολου καυσεις.
Γι αυτο και αντεχουν κατω απο τον παγο μηνες! |
|
|||
|
|||
Η αποφαση παρθηκε. ευχαριστω
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
2 σοβαρες αποριες τροφες και φωτισμος | panosg7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 15-11-11 21:19 |
τροφες!!! | thanasis76 | Δίσκοι | 6 | 02-02-10 15:21 |
Τροφες | Manolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 05-04-09 19:22 |
Aποριες, αποριες περισσοτερες αποριες | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 24-05-07 12:51 |