|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αλλα αν παρουμε ενα κομητη λιμνης και ενα κομητη ενυδρειου του ιδιου μεγεθους και ηλικιας και με το ιδιο χρωμα και εδω η διαφορα ειναι τρομερα απιστευτη σε ολα τους! σαν να βλεπεις αλλο ειδος ψαριου. πριν ενα μηνα χαρισα ενα κομητη σε ενα φιλο με μεγαλο ενυδρειο που φιλοξενει τρεις κομητες(που και αυτα εγω του τα εχω δοσει). οταν εβαλα τον αδελφο τους μεσα η διαφορα ηταν τεραστια! σε ολα του ηταν εντονος!!! απο χρωμα και μακρος ουρας, μεχρι αντανακλατικων! αγριμι πραγματικο! αρα για μενα με τα λιγα που ξερω και με αυτα που παρατηρω, μεγαλυτερη ανοχη δινω στις συνθηκες που ζει ενα χρυσοψαρο. και συνθηκες δε λεω να εχει μονο τα καταλληλα λιτρα και τα καταλληλα φυτα και φιλτρα, αλλα να εχει και τον ηλιο, τη μερα και την νυχτα, το κρυο και τη ζεστη τη γεμηση και τη χαση του φεγγαριου, την αλγη και ολα τα παραγωγα της μανας γης που δινει σε αυτο το ειδος. και λιγοτερη ανοχη δινω στο ειδος. αν τα φανκι χρυσοψαρα τα δοσουμε μια λιμνη με ενα καλο βαθος θα γινουν και αυτα δυνατα ψαρια! και αυτο γιατι το γονιδιο του κυπρινου μεσα σε ενα φυσικο περιβαλων υπερισχυει! |
|
||||
|
||||
εκτος απο το χρυσοψαρο της κοπελας μου που εχει ζησει 5.5 χρονια, δεν εχω ακουσει για περισσοτερο, αντε 3-4 χρονια παραπανω. Το χω διαβασει και γω αυτο στα ρεκορ guiness αλλα δεν το πιστευω.
|
||||
|
||||
Μπραβο Αποστολη και plakas ανεβασατε το επιπεδο της συζητησης.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον Αποστόλη. ¶λλο λίμνη, άλλο ενυδρείο. ¶λλη ανάπτυξη, άλλο χρώμα, άλλος χαρακτήρας! Ο Αποστόλης είπε τη σωστή λέξη, αγρίμια. Εννοείται ότι όσες ποικιλίες έχω δοκιμάσει, έχουν επιβιώσει όλες.
|
||||
|
||||
σπυρο πρεπει να ανεβει το επιπεδω γιατι τα χρυσοψαρα το αξιζουν
ειναι ενα ψαρι που εχει στο αιμα του την προσαρμογη και την αντοχη συναμα! για μενα ειναι ψαρια εργασιας!!! βασιλη πιστευω οτι τα 8 χρονια για ενα χρυσοψαρο ειναι η εφηβια του! αν χασουμε ενα χρυσοψαρο για μενα αυτο που θα φτεει κατα το μεγαλυτερο βαθμο θα ειναι το στρες! οταν βλεπει οτι μεγαλονη και ο χορος μικραινη νιωθει απειλη! οπως τα αιδονια στο κλουβι! γιαυτο και βλεπουμε να εχουν τασεις κανιβαλισμου! το ιδιο και τα κοι! γιαυτο και τα δωσα! η λιμνη διομιση x δυο, δε τα φτανε. εφαγαν τα φυτα, τα αυγα των χρυσοψαρων και οτι ηταν του χεριου τους να το αφομιοσουν! γιαυτο και η μεγαλι λιμνη 40 χιλιαδων λιτρων ειναι σε ανακατασκευη! αλλα μονο για χρυσοψαρα! τα κοι θελουν πολα παραπανω ειναι ποιο ρομαλεα ψαρια και το θολομα μιας λιμνης κατα το μεγαλυτερο ποσοστο ανηκει στα κοι. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Kάτι νέο που ανεβαίνει στην επιφάνεια σε σχέση πάντα με τις τεχνητές λίμνες, είναι η κατάργηση του παράγοντα διεκδήκηση στην τροφή προς επιβίωση. Η φύση μεριμνά ώστε να υπάρχουν πλουσιοπάροχα και πρωτεΐνες και χορταρικά, χωρίς καν τη δική μας συμβολή. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ευημερούν οι φάνσυ ποικιλίες εκεί έξω. Επίσης, το βιολογικό ρολόι των ποικιλιών δουλεύει το ίδιο καλά βάσει του κοινού πρόγονου, οπότε όλα καλά για τους λιμνάδες.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τα θαυμαζω παντως! ευγε!
|
||||
|
||||
τι ωραια που αναπτυξατε τοσο το θεμα μου χαιρομαι!
|
||||
|
||||
μακαρι να εχω αναπαραγωγη και να σου δωσω οσα θες! μου αρεσουν παρα πολυ τα shubunkins απο αυτα θα εχω! φετος ειχα μονο 2
|
|
||||
|
||||
ουαου!
σε ευχαριστω πραγματικα για την ευγενικη σου προσφορα! αλλα τα εν λογω ψαρακια γινονται ... γομαρακια!!! δεν θα μπορουσα να τους διαθεσω τον χωρο που πραγματικα θα τα εκανε ευτυχισμενα,ισως ουτε και μακροπροθεσμα... αλλα μιας και μιλαμε για τα ψαρακια σου,θα με ενδιεφερε απιστευτα να μαθω ποσο μεγεθος εχει το black moor που εχεις,καθως και ποσο καιρο το εχεις,δεδομενου οτι ειναι η πρωτη φορα που (εγω προσωπικα) μιλαω με εναν ανθρωπο που το εχει σε λιμνη και οχι σε ενυδρειο! ευχαριστω!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
εισαι πολυ "κακος"!
ζηλεψα ρε συ!!!! περιμενουμε φωτογραφιες!!!!!!!!!!
|
||||
|
||||
και αλλες φωτογραφειες. τελικα δεν ειναι μια παλαμη ποιο μικρα περιπου μιση
|
|
||||
|
||||
φοβερα ειναι,οπως και να εχει!!!!!!!!
μπραβο σου!!!!!!
|
||||
|
||||
ευχαριστω!!! ελα να τα δεις!
|
|
||||
|
||||
αχ τι ωραια
οταν θα εχεις shubunkin ειδοποιησε με! θα ηθελα ενα ειχα καποτε ενα θυληκο το εδωσα για αναπαραγωγη και μετα απεβιωσε πως και γιατι δεν εμαθα ομως τα μωρα εζησαν αλλα δεν ηταν και πολλα... και τωρα ψαχνω ενα... επισης κανα κιτρινο κομετ αμα παιζει μιλαμε τωρα για μεγεθοι περιπου 10εκ.-15εκ.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Mην χαίρεσαι Αποστόλη. Προσωπικά, έχω πάρα πολλά μικρά χρυσόμαψα στα χέρια μου, αλλά έχω πρόβλημα διάθεσης, έστω και αν τα δίνω δωρεάν. Σκεφτόμουν να περιορίσω και δύο κοι την άνοιξη για να κάνω μια αναπαραγωγή, αλλά μετάνοιωσα και δεν πρόκειται να το κάνω.
Ε, τί δηλαδή? Να τα δώσω τσάμπα στα διάφορα καταστήματα να τα μοσχοπουλούν στις γυάλες?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
καλα τα koi τα ειχα δοσει σε ενα πολυ καλο παιδι που ειναι εκτος φορουμ, εχει μια καλη λιμνη με σωστη εγκατασταση. μερακλης!!! και καναμε ανταλαγη! εγω koi και αυτος ειδη καλοπισμου κυπων. και παλυ καλα που βρεθηκε αυτο το παιδι!!! γιατι κανεις δε μου τα περνε λογο μεγεθους.... |
|
||||
|
||||
να τα δινεται μονο σε συνχομπιστες!
και αν θελετε λεφτα να τα δωσετε σε μιση τιμη απο αυτη των μαγαζιων....εγω οταν ειχα παει στο πετ σοπ που παω γιατι ψωνιζω και για τον σκυλο μου απο εκει τα εχει σε καλες συνθηκες τα περισσοτερα αλλα και γω προσεχω τι παιρνω <<το παιζω και γω εξυπνη>> θυμαμαι τελευταια φορα που πηγα ειχε ενα απιστευτο black moor μεγαλουτσικο με μακριες ουρες και μαυρο-σοκολατι χρωμα μεγαλουτσικο και ηθελα να το παρω αλλα δεν το πηρα γιατι δεν μπορω να το διατηρησω στο ενυδρειο με τους κομιτες μεσα και ειναι και πολυ ευαισθητα αυτα βαλτε και καμια αγγελια και εδω και φωτο ειναι πολυ συμαντικες! παντως αμα μου δωσεις να ξερεις οτι θα μπει σε ενυδρειο δεν εχω λιμνη ...125 λιτρα εχω
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ναι το ξερω εγω τωρα ασχολουμαι με πολλα χομπι
ενυδρεια ηταν απο τα πρωτα μετα bonsai και τωρα κακτοι πολλα μικρα κακτακια!!! εχω και τον σκυλο μου....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν έστω και τυχαία δει κάποιος κύπριος το θέμα αυτό και θέλει χρυσόψαρα, ας μου στήλει ένα π.μ.να έρθει να διαλέξει, δωρεάν, εννοείται.
|
||||
|
||||
αν ημασταν κοντα θα στα περνα ολααααααααα!!!! δε χορταινω
|
|
||||
|
||||
...και έχω πολύ όμορφα ψάρια αυτή τη φορά Αποστόλη.
|
||||
|
||||
γαμωτ* να μην μπορω να ερθω..
η να μου τα στηλεις.... τι ρατσες εχεις αυτη τη περιοδο?
|
||||
|
||||
μηπως αυτη η κουβεντα πρεπει να συνεχιστει με πμ?
|
||||
|
||||
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποια apple snail τρεφονται με φυτα και ποια οχι | kingrim | Σαλιγκάρια | 2 | 20-05-10 16:52 |
ποια ειναι αρσενικα και ποια θυληκα labidochromis sp yellow? | gramm.n | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 28-05-09 13:14 |
FAO (ασθενειες) | Christina | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 06-10-07 00:33 |
Ποια ψαρια θελουν μαλακο και ποια σκληρο νερο? | dr_yianni | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 07-09-06 15:04 |
ποια ζωοτοκα ειναι ποιο ανθεκτικα? | tolis_1234 | Ζωοτόκα | 5 | 28-11-04 00:28 |