|
|||
|
|||
Αεραντλία SOS
Καλημέρα σας....
έχω φυτεμένο ενυδρείο μεικτού όγκου 70 lt... Χρησιμοποιούσα την αεραντλία ELITE 80L, η οποία έκανε πολύ θόρυβο!!! Προχθές, επειδή μου έβγαζε πολύ φυσαλίδα, μείωσα τη ροή από μια βαλβίδα Τ, που έχω τοποθετήσει υποβρυχίως....Με μεγάλη μου έκπληξη, μειώθηκε ο θόρυβος και η ροή των φυσαλίδων... Χθες όμως η αεραντλία τα έπαιξε......Δεν βγάζει καθόλου φυσαλίδες, δηλ. αέρα. Και τώρα τα ερωτήματα: 1. Την αεραντλία την χρησιμοποιούσα 24 ώρες/24ωρο. Χρειαζόταν? 2. Ποια μου προτείνετε ώστε να είναι αφενός οικονομική, αφετέρου αθόρυβη? 3. Πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύει η αντλία? Από test CO2 που έκανα, η χρωματική κλίμακα μου έδειξε ανεπαρκής ποσότητα....¶ρα πάω για μπουκάλα. Μήπως ήταν περιττή η 24ωρη λειτουργία της? Σας ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
Η αεραντλια δεν χρειαζεται σε νορμαλ κατασταση.
Και οπως φαινεται στο δικο σου απο την μετρηση co2 δεν ηταν απαραιτητη. Γιατι με την αναταραξη της επιφανειας προσθετει στο νερο μεν οξυγονο οταν ειναι ελλειπες, αλλα διωχνει και το διοξειδιο, βαση του φαινομενου της εναλλαγης αεριων. Μια ελαφρια αναταραξη της επιφανειας τουνερου απο την εξοδο του φιλτρου φτανει.
|
|||
|
|||
Αγαπητέ Delta,
από ότι κατάλαβα, με συμβουλεύεις να μην βάλω καθόλου αεραντλία και να γυρίσω το σωληνακι της εξόδου του φίλτρου προς τα πάνω ώστε να επιτύχω ανατάραξη της επιφάνειας? Σωστά? Μήπως όμως έτσι "χαλάσω" την κυκλοφορία του ενυδρείου μου? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν δημιουργειται ετσι προβλημα στην κυκλοφορια, θα πρεπει να εχουν σχεδον ολοι εδω το ιδιο προβλημα και δεν το νομιζω. Η αγορα μιας αεραντλιας ετσι κι αλλιως επιβαλλεται για ωρα αναγκης, οπως και μιας με μπαταρια αν θελουμε να ειμαστε καλυμμένοι 100%
|
|||
|
|||
Η αγορα μιας αεραντλιας ετσι κι αλλιως επιβαλλεται για ωρα αναγκης, οπως και μιας με μπαταρια αν θελουμε να ειμαστε καλυμμένοι 100%
Μήπως μπορείς να μου πεις ποια είναι η ώρα ανάγκης? Μήπως βρίσκομαι σε κατάσταση ανάγκης και πότε έρχομαι σε αυτή? Sorry για τις ερωτήσεις απλά μαθαίνω..... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
πρωτα δες αν εχει φυγει το καπελακι απο τη θεση του η αν εχει σκιστει αν δεν εχει γινει τιποτα απο αυτα προσπαθησε να μετακινησεις το λαμακι πιο κοντα η πιο μακρυα απο το μαγνητη τις περισσοτερες φορες που ειχα προβλημα αυτες ηταν οι λυσεις μου αυτο που σου λεει ο delta ισχυει
|
|||
|
|||
Την άνοιξα και είχε σκιστεί η μεμβράνη μέσα από το καπελάκι.
¶λλαξα τη μεμβράνη με ένα τσοχάκι και λειτούργησε άψογα, μειώνοντας τόσο τη ροή όσο και το θόρυβο... Από ότι φαίνεται όμως δεν είχε διάρκεια..... Ποιοι είναι οι λόγοι ανάγκης που πρέπει να λειτουργήσει η αεραντλία? Νόμιζα ότι πρέπει να λειτουργεί συνέχεια για οξυγόνωση..... Όσο ζεις μαθαίνεις .... |
|
||||
|
||||
Σε περιπτωση ελλειψης διαλυμενου οξυγονου στο νερο πχ σε ψηλες θερμοκρασιες με παρραλληλη ελλειψη συστηματος ψυξης του ενυδρειου, σε περιπτωση τετοιας θεραπειας που επιβαλεται ισχυρη οξυγονωση, σε περιπτωση προσωρινης διαμονης ψαριων σε δοχειο σχετικα μικρο για τον αριθμο τους, η αεραντλια μπαταριας σε περιπτωση διακοπης ρευματος με παραλληλα τα προηγουμενα προβληματα.
|
|||
|
|||
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.....
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αεραντλία | valantis315 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 18-08-10 22:56 |
Diy Co2 & Αεραντλία ???? | stratosss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 05-05-10 19:28 |
Αεραντλία! | Perazzi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 15-01-09 03:03 |
Αεραντλία;;; | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 21-11-07 15:57 |
αεραντλία | liana | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 18-07-07 17:23 |