|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
πως πανε οι εργασειες?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το fiberglass δε χρησιμοποιείται μόνο για την περεταίρω στεγανοποίηση της δεξαμένης, αλλά πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο στεγανοποίησης. π.χ. πάω σε ένα ακραίο παράδειγμα, σε μια σεισμική δόνηση. Εύκολα μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα που μπορείτε εύκολα να αναλογιστείτε όταν μετά από 3-4 χρόνια με τη βοήθεια του Θεού θα υπάρχουν μέσα 10 nishikigoi 80 εκατοστών το καθένα. Σε μια τέτοια περίπτωση απωλείας θα είναι σχεδόν αδύνατον να αντιδράσω με τόσα πολλά και τεράστια κοι. Το fiberglass έχει την ιδιότητα και μπορεί να ξεκολλήσει από το μπετόν σε μια τέτοια περίπτωση, δημιουργώντας έμμεσα μια δεύτερη δεξαμένη μέσα σε αυτήν από μπετόν που ενδεχομένως έχει πάθει φθορά. Τέτοιου είδους δεξαμένες δεν γίνονται για να υπάρχουν απώλειες, αλλά για να εγγυηθούν κάπως περισσότερο έναν ενδεχόμενο κίνδυνο που μεταξύ μας δεν είναι ποτέ μακρια στην συγκεκριμμένη γωνιά της γης που ζούμε. Παράθεση:
Παράθεση:
Θα γίνει παράλληλα καταρράκτης με φυτά, μος και φτέρες και ανάλογη Ιαπωνέζικη μικρή λίμνη 1500 λίτρων στο πίσω μέρος (όπως βλέπετε τους κορμούς των δύο φοινικιών στις πιο πάνω φώτο). όπου θα είναι γεμάτη με φυτά και θα υπερχειλίζει στην μεγάλη δεξαμένη, μαζί με το νερό του καταρράκτη. Γίνεται και ανάλογη έρευνα για τοποθέτηση των δύο προπικών μου νυμφαίων απευθείας στη μεγάλη λίμνη, με τα nishikigoi. Με το καλό θα μεγαλώσουν και τα παμπού και θα φτάσουν τα 3 μέτρα ύψος, έτσι θα δέσουν περισσότερο τις δύο ξεχωριστές λιμνούλες και θα φαίνονται μια. Κάνετε λίγο υπομονή όμως....ακόμα βρίσκομαι σε σκέψη για κάποια θέματα. Υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζε πολύ περισσότερο. Την περισσότερη εργασία μέχρι τώρα την έχω κάνει εγώ με μόνο μικρή βοήθεια από φίλους.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 21-08-10 στις 23:05 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και αυτό γιατί. Η κατασκευή από τούβλα είναι εύκολη, στιβαρή και δεν απαιτεί γνώσεις και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη στεγανότητα .Mια και υπάρχει αστοχία υλικού λόγω του ότι η κατασκευή, είναι κομματάκι κομματάκι. Έτσι εκεί έρχονται τα υλικά που ενισχύσουν την στεγανότητα. Σε ένα μεγάλο σεισμό (Μακριά από μας……. ) συγκεκριμένα η δικιά σου λίμνη δεν θα πάθει τίποτα το σπίτι πάλι όλο και κάτι θα πάθει.
|
||||
|
||||
Eυχαριστω πολυ Βασιλη για τις χρησιμες πληροφοριες σου!
Το μπετον ακομα και αν δημιουργησει ρογμες, αν ειναι περασμενο με στεγανωτικο υλικο, ακομα και σε μια ακραια κατασταση (σεσμος) παλι υπαρχει κινδυνος? Πως παει η κατασταση? Αμφιβαλω να εχεις χασει εστω μια σταγονα νερο πλην της εξατμισης.. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το fiberglass ομως ακομα και αν σπασεις το μπετον θα μεινει εκει αθεικτο Δηλαδη, εαν π.χ τραβηξεις με καποιον τροπο το fiberglass να βγει απο την υφισταμενη λιμνη τοτε θα εχεις μια εξτρα κατασκευη.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όχι, δεν έχασα ούτε σταγόνα. Δεν περίμενα βέβαια να έχω απώλειες από το σκυρόδεμα, αλλά εκεί στις ενώσεις των πλαστικών και των σωληνόσεων. Η δεξαμένη έχει αδειάσει εντελώς και από Δευτέρας αρχίζουν τα έργα στο χώρο φίλτρανσης. Το καλό είναι ότι πήγα στη δουλειά την εβδομάδα προ του δεκαπενταθγούστου, έτσι θα έχω τουλάχιστον ακόμα 4-5 μέρες διακοπές για να διαμορφώσω περεταίρω το χώρο. Αυτό ακριβώς! Αυτός είναι εξάλλου και ο τρόπος που κατασκευάζουν μεγάλα κουτιά με fiberglass, με τη μέθεδο του καλουπιού.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μπορεί πράγματι να δημιουργήσεις τον πυθμένα της δεξαμένης με οπλισμό και παράλληλα τα πλευρά να γίνουν κτιστά όπως αναγράφεις. Η μόνη διαφορά όμως είναι ότι αυτού του είδους κτίσμα μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε ανοικτούς χώρους με γκαζόν ή και διάφορα ποα που οι ρίζες τους δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Στην δική μου περίπτωση με τα μεγάλα δέντρα να απέχουν μόλις 50 εκατοστά από το πλευρό της δεξαμένης, μόνο η πίεση που θα ασκούν προς το χώμα, μπορούν οχι μόνο να σου δημιουργήσουν ρογμές, αλλά να σου γκρεμμίσουν ακόμα και ολόκληρο το πλευρό. Μην ξεχνάμε ότι με τους ανέμους η πίεση αυτή θα πολλαπλασιάζεται προς τη βάση, έτσι? Προσωπικά δεν θα ήθελα τίποτε να το αφήσω στην τύχη. Όλα βήμα προς βήμα έχουν μελετηθεί για αρκετό καιρό. Παράλληλα τα όσα γίνονται εδώ, θα είναι ένα εφόδιο για το μέλλον για τους νέους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια τέτοιου είδους κατασκευή. Όλα για το χόμπυ λοιπόν.
|
||||
|
||||
Tελικα τι εγινε?Γεμισε η λιμνη?Περιμενουμε φωτογραφιεεες!!!!
|
|||
|
|||
Το εχω λατρεψει όλο αυτό!!!! Μαγευτηκα απο την κατασκευή και περιμένω πως και πως φωτογραφίες με την εικόνα της λίμνης σου σήμερα!ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ!!!!!!Έτσι για να χορτάσουμε όλοι μας....Συγχαρητήρια και εύχομαι καλή πρόοδο σε ότι επιχειρείς!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα εξαιρεθούν βέβαια προς το παρόν ο καταρράκτης και η παρακείμενη λίμνη για τα φυτά και τα χρυσόψαρα, τα οποία θα τελειώσουν κάπου στο άμεσο μέλλον (εύχομαι τη φετεινή χρονιά) γιατί από χρόνο γιοκ, λόγο της δουλειάς μου... και από κούραση...να φάνε και οι κότες.
|
|||
|
|||
Απίστευτο, φανταστικο, εκπληκτικο..... είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και είχα την ατυχία να ανοίξω το θέμα σου. Εδώ και 2 ώρες διαβάζω αποσβολομένος με την ελπίδα να μην τελιώσουν οι σελίδες και οι φωτογραφίες... Βασίλη δεν έχω λόγια για το τί έφτιαξες κ ευχαριστώ που το μοιράστικες μαζί μας...!!!
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ποιες φωτογραφιες??????? Αμα την δεις τωρα πως ειναι θα πεσεις ξερος
|
||||
|
||||
Ε αντε ντε να τη δουμε κ εμεις που ειμαστε μακρια....
Δωσε φωτο στο λαο.... |
|
||||
|
||||
ΦΩΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ |
|
||||
|
||||
Υπαρχει κανενα νεο;;;
|
||||
|
||||
που βρισκομαστε ανεβασε καμια φωτοοοοοο (απαιτηση λαου-Οργη Θεου)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 20-12-10 στις 10:07 |
|
||||
|
||||
Παιδιά, θα ήθελα να απολογηθώ για την μακρά απουσία μου που είχε να κάνει μόνο με τη φύση της δουλειάς μου. Το υλικό που έχω είναι αμέτρητο, αλλά για να μπορέσω να το ανασύρω και να το οργανώσω θα απαιτηθεί πάρα πολύς χρόνος. Φωτογραφικό υλικό για την εξέλιξη της δεξαμένης και του φυσικού περιβάλλοντα χώρου σας παραθέτω πιο κάτω, με την επιφύλαξη ότι αυτά που βλέπετε είναι μόνο το 50% της ολης εικόνας που επιδιώκεται να δημιουργήσω, κάπου στο επόμενο καλοκαίρι.
Ο χώρος της φίλτρανσης, είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα, οπότε θα ήθελα να με πιστώσετε λίγο χρόνο ακόμα ώστε να τα οργανώσω σχέδια και φωτογραφικό υλικό για να γίνομαι απόλυτα κατατοπιστικός. Κάλυψη χώρου φίλτρανσης: Πέτρινη επένδυση τοιχωμάτων Η καθαρότητα του νερού, μέρα νύκτα μέχρι τον πυθμένα ...και η σημερινή κατάσταση που βρίσκεται ακόμα κάπου στο 40 με 50% Θα μιλήσω εκτενέστερα για το κάθε σημείο ξεχωριστά στην ώρα του. Υπολείπονται: 1. Η διεκπεραίωση της γέφυρας (Ιαπωνέζικο στυλ) 2. Η δημιουργία του καταρράκτη 3. Η δημιουργία λίμνης υπερχειλιζόμενης λίμνης 2000 λίτρων για τα χρυσόψαρα μου. 4. Η ανάπτυξη των φυτών και το κλάδεμα τους. 5. Μερικές αλλαγές που θα κάνω στο παρόν σχήμα/εμφάνιση.
|
||||
|
||||
Τι να λεμε τωρα.......ΟΑΣΗ......Μπραβο ρε Βασιλη.
|
||||
|
||||
Οντως ΟΑΣΗ...φοβερη δουλεια!
Εχεις την καλοσυνη να πεις τι αντλιες χρησιμοποιεις? Με ενδιαφερει ιδιαιτερα η αντλια που φενεται στην πρωτη σου φωτο η μαυρη. Little giant ειναι? |
|
||||
|
||||
Καταπληκτικη δουλεια ....περιμενουμε με και αλλες φωτο και βιντεοοο!
|
||||
|
||||
Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
που ζεις βρε φιλε????????????πανεμορφο!!!!
|
|
|||
|
|||
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα, ειδικά ο περιβάλλοντας χώρος. Τα συγχαρητήρια μου!.
|
|
|||
|
|||
Τι να λεμε τωρα...........οι φωτο την αδικουν, αλλο πραμα απο κοντα!!!!!!!
Εκανες ομως ρε Βασιλη ενα τεραστιο λαθος που αναβασες μια συγκεκριμενη φωτογραφια
|
||||
|
||||
τέλειο......... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Βίντεο, δυστυχώς!
|
||||
|
||||
Μπράβο σου! Καταπληκτικό αποτέλεσμα!
|
|
||||
|
||||
προσεγμενη και απο οτι φαινεται με πολυ προσωπικη δουλεια
μεσα στη δεξαμενη που περνουσες πολυεστερα πρεπει να πεθανες απο τις αναθυμιασεις πολυ ομορφο το αποτελεσμα και το υφος που εχεις δωσει στη λιμνη σου περιμενουμε και αλλες φωτο
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Υ.Γ. Σημειώστε τη πιο πάνω επισήμανση σαν ιδιαίτερα σημαντική.
|
||||
|
||||
Πάρα πολύ όμορφη ... με μια ιδιαίτερη ομορφιά ... αυτή η πολύ προσεγμένη λιτή διαμόρφωση ... πραγματικά κινέζικο στυλ ( τα σανίδια αντί για πέτρες στις άκρες τις λίμνης και οι λίγες πέτρες ταιριασμένες με τόση γεωμετρία και ταυτόχρονα με τόση φυσικότητα! )
... αλλά και κάτι άλλο ... έχει κι έναν εξωτικό χαρακτήρα ... τα δέντρα, οι κορμοί των δέντρων δημιουργούν μια άλλη ατμόσφαιρα! .... κι αυτό που με συναρπάζει σ΄έναν χώρο - όποιος κι αν είναι αυτός - είναι τα διαφορετικά επίπεδα. Δίνουν μια άλλη διάσταση που δίνει μια ξεχωριστή ομορφιά, γοητεία, με μια πινελιά ... πως να το πω; ας πω μια πινελιά μυστηρίου σε στυλ "ανακάλυψε όλες τις κρυμμένες γωνιές"! Τελικά η Κύπρος διδάσκει την λίμνη! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |