|
||||
|
||||
Φυλο apple snail
Μπορούμε με κάποιον τρόπο να ξεχωρίσουμε το φύλλο των εν λόγο σαλιγκαριών; Εχω τρια σαλιγκάρια, τα δύο υγιέστατα το 3ο παραπαίει λίγο και θα ηθελα να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να έχω αναπαραγωγές!
|
|
||||
|
||||
Φωναξε μια φιλη σου σπιτι και βαλτην να σηκωσει τη μπλουζα της μπροστα στο ενυδρειο....οποιο απο τα σαλιγκαρια ερθει στο τζαμι ειναι αρσενικο.
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
χαχαχα
|
|||
|
|||
Αν δεν κάνω λάθος είναι ερμαφρόδιτα, με την έννοια ότι αν έχεις 2, το καθένα παίρνει τον κατάλληλο ρόλο και την κάνουν την "δουλειά".
Σε καμια περίπτωση βέβαια δεν κατακρίνω την εξαιρετική ιδέα με την φίλη. |
|
||||
|
||||
δαγκωτό στην φίλη
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Χρειζονται ατομα διαφορετικου φυλου για αναπαραγωγη. Μπορεις να ξεχωρισεις το φυλο, την ωρα της αναπαραγωγης το αρσενικο ειναι απο πανω Οταν τα θηλυκα ειναι ετοιμα για γεννα, εχουν σκουροχρωμο το κεντρο στο πισω μερος του κελυφους http://img.photobucket.com/albums/v8...-snail-002.jpg (τα εχω διαπιστωσει και εγω στα δικα μου, τα χαρακτηριστικα αυτα) Το πιο σιγουρο ειναι να βγαλεις απο το νερο το σαλιγκαρι, να το κρατησεις αναποδα και οταν βγαλει εξω το ποδι του για να ερθει στα ισια, θα δεις στα αριστερα (οπως βλεπουμε απεξω) τη θηκη του αναπαραγωγικου οργανου του, μποστα απο το βραγχιο ή ctenidium ή gill (μεσα στη δεξια μερια του mantle cavity) Τα θηλυκα δεν εχουν Ανατομια του αρσενικου (δες εκει που ειναι το penis sheath - θηκη οργανου) http://www.applesnail.net/content/anatomy.htm Ανατομια του θηλυκου http://www.applesnail.net/content/anatomy_female.htm Κοιτα και εδω http://www.applesnail.net/content/an...production.php
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ Σπύρο για την διόρθωση και τις πληροφορίες που μπορεί ν' αποδειχθούν χρήσιμες, ειδικά αν ο tsoum δεν πείσει την φίλη του να βοηθήσει.
|
|
||||
|
||||
με λιγα λογια και με τους 2 τροπους θα παρεις ματι
|
|
||||
|
||||
Εχω πει μια φίλη να έρθει καποια στιγμή να μου πλύνει τα πιάτα (γιατί εγω ο ανεπροκοπος εχω προμηθευτεί πλαστικά πιατα κ πιρούνια) οπότε θα την "αγγαρέψω"! :P
Ευχαριστώ Σπύρο για τις πληροφορίες. Αλλα βγαίνουν ποτέ απο το καβούκι όταν είναι εκτός νερού; |
|
||||
|
||||
Τωρα για ένα σαλίγκαρο που έχει κάτσει εδώ και 3-4 μέρες έτσι τι γίνεται;
Κινείται, αλλα λίγο μόνο; Μήπως θέλει ροδάκια για να μπορεί να μετακινείται. |
|
||||
|
||||
Στπ φωτο πιο πανω δεν ειναι εξω απο το νερο?
|
||||
|
||||
Δλδ αυτά τα δύο είναι κοπελιές;
|
|
||||
|
||||
Ετσι νομιζω
|
||||
|
||||
Αυτό είναι το εσωτερικό απο τα δύο και η άλλη φωτογραφία το τρίτο που δεν είναι και πολύ καλα. Το καβάλησε και ένα planorbis
Ελπίζω να μην πέτυχα 3 στα 3 θυληκά ρε γμτ... Θα ρωτήσω τον φίλο που μου τα έδωσε αν έχει κανενα ακόμα μπας και καταφέρω αναπαραγωγη! Μηπως να γράψουμε ενα αρθρο ρε συ Σπύρο να μας το πινναρουν; |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
apple snail | harris samos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 14-08-09 19:25 |
apple snail | aaaooll | Σαλιγκάρια | 3 | 19-11-07 20:02 |
Apple snail | dimitrisgiannoulakis | Σαλιγκάρια | 3 | 29-01-07 18:18 |
Apple snail RIP ? | abrous | Σαλιγκάρια | 7 | 04-01-07 09:34 |
Apple Snail - Zebra Snail - Τριχοειδής Μαύρη ¶λγη | PascM | Σαλιγκάρια | 5 | 26-02-06 12:54 |