|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σπυρο πιο πανω καποιος δοκιμασε να κανει το εγχειρημα με την ιδια αντλια με την δικια σου και απετυχε..Εγω απλως ειπα την γνωμη μου,βλεποντας τι γινεται στο σπιτι μου οταν πεφτει η πιεση του δικτυου και χρειαζεται να βαλω το πιεστικο στην πριζα για να ποτισει.Απλα δεν ποτιζουν....Σταζουν.Τι μπεκακια εχεις στις γλαστρες σου;(γιατι αν εχεις αυτα που σταζουν τοτε ειναι φυσιολογικο.)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σε 1-2 βροχης δεν θα φτασει η πιεση?
|
||||
|
||||
Θα φτασει,απλα βρε Σπυρο δεν νομιζω να κανουν βροχη 2-3 μπεκακια.Γνωμη μου παντα και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πιο πανω εχω δωσει λινκ για τα Spray Nozzles ή τα mist που ειπε ο myronlas. Πιστευω οτι θα τα ξετιναξει οχι απλα θα δουλεψει.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
αυτες η αντλιες δεν μπορουν να πιεσουν,χρειαζεται πιεση για να τα φουσκωσει. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aiptek : 18-11-10 στις 11:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μιλαμε για την ιδια ανλτια eheim compact 1002 ? Εδω ειναι το σχεδιο της βεραντας και το νερο εφτασε (οριακα μεν αλλα εφτασε), απο το βαρελι στο κεντρο μεχρι το τελος αριστερα στο τελευταιο παρτερι. κλικ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Kώστα πάμε για Yard?…. Το λάστιχο δεν πρέπει να είναι μεγάλου μήκους έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη πίεση και να γίνει εκτόνωση από τις βαλβίδες. Εννοείτε πως στην μία άκρη πρέπει να είναι ταπωμένο. Το λάστιχο που είχα χρησιμοποιήσει ήταν για αυτόματο πότισμα (μαύρου χρώματος) το οποίο είναι πιο σκληρό και δεν λυγίζει εύκολα. Θα κάνεις 1 ή 2 μικρότερες τρύπες στα σημεία που θές έτσι ώστε να σφηνώσει η βαλβίδα για να μην πεταχτεί από την πίεση. Όταν το είχα φτιάξει δούλεψε αψογα…τώρα για πόσο καιρό… είναι ένα θέμα. Για να γίνει πιο κατανοείτο το θέμα με τις βαλβίδες πρέπει να είναι αυτού του τύπου … αν δεν σφηνώνει και πετάγεται συνέχεια μπορεί κανείς να κάψει το κάτω μέρος ώστε να κάνει “χείλη” …χωρίς όμως να φράξει την τρύπα της βαλβίδας.
|
||||
|
||||
Ελα Αντωνη και εχω κατι Montana στην αποθηκη
@aiptek: 1) Αυτο που σε απασχολει ειναι το μανομετρικο. Αυτο θα πιεσει και τα μπεκακια θα βγαλουνε νερο. Οποτε κοιτα πρωτα αυτο και οχι τα λιτρα ανα ωρα. Η αντλια συντριβανιου εκτως απο υπερβολη θα ειναι και ακριβη. Δοκιμασε eheim universal. 2)Ειδα το θεμα σου και νομιζω πως εχεις βαλει λαθος συστημα. Τα συγκεκριμενα μπεκ πετανε νερο περιστρεφωμενα. Θα σου πεταει το μισο στο σαλονι και το μισο στο ενυδρειο οταν θα περιστρεφεται!! Caps δεν δοκιμαζω, θα παρω τα nozzle αρχικα και βλεπουμε.. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
με universal αντλια πιστευω θα γινει δουλεια,τα μπεκακια ειναι ομπρελας(90 μοιρες)και δεν περιστρεφονται. παντος με compact δεν γινετε να φουσκωσουν. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aiptek : 19-11-10 στις 13:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Προσπάθησα κι εγώ να φτιάξω τεχνητή βροχή με μπεκάκια από το Praktiker και 1000άρα αντλία αλλά δεν είχα αρκετη πίεση στο 1,5 μέτρο και τώρα σκέφτομαι να πάω για μεγαλύτερη αντλία. Επίσης πιστεύω ότι ο άκαμπτος σωλήνας ποτίσματος θα λειτουργήσει καλύτερ από τους ενυδρειακούς πράσινους σωλήνες που είναι μαλακοί και με μεγαλύτερη διάμετρο
|
|
||||
|
||||
Μην παρεις αντλια για συντριβανι...
Δοκιμασε η με universal η με compact μεγαλητερη. Μεχρι 5.000 βγαινει και ειναι ρυθμιζομενη. Σου ξαναλεω να κοιταξεις να εχει μεγαλο μανομετρικο. |
|
|||
|
|||
θα δοκιμασω με universal γιατι δεν εχω χωρο στο σαμπ...
|
|
||||
|
||||
υπαρχουν μπεκ υδρονεφωσης στα αρδευτικα μαγαζια η υδραυλικα
(πολυ φθηνοτερα απο πρακτικερ και λιροη) σκεφτωμαι οτι και η 1000αρα αντλια πρεπει να κανει φτανει να μεγαλωσουμε κατα ενα τριτο τη διαμετρο εξοδου της αντλιας (περιπου 12φ) και να καρφωσουμε το μπεκ ταπωνοντας η τσακιζοντας το τελειωμα της σωληνας ο ογκος νερου που πηγαινει στο μπεκ ειναι η πιεση
|
||||
|
||||
Παιδια το συστημα δουλευει!!
Με τη μια παρακαλω, ουτε που πεδευτηκα να εχει λιγο ενδιαφερων! Το δοκιμασα με πολλες διαφορετικες αντλιες (οσες ειχα διαθεσιμες) για να σας μεταφερω καλητερες αποψεις. Με 1000αρα μην περιμενεται και πολλα. Το δοκιμασα με δυο διαφορετικες (eheim compact και hudor) και δεν εγινε τιποτα. Μετα το δοκιμασα με compact 3000 ρυθμισμενη χαμηλα, στα 1500 λιτρα. Δουλεψε!!! Την ανεβασα μεχρι τα 3000 λιτρα αλλα δεν ειδα διαφορα. Το ιδιο νερο πεταγαν τα μπεκ. Εκει που εδωσε ρεστα ομως ηταν με την universal της eheim η οποια αν και μικροτερη (2.400l/h) εκανε παρα πολυ καλη δουλεια. Καταλληγω σε αυτο που ειπα πως εχει να κανει με το μανομετρικο της αντλιας. H universal εχει μεγαλητερο απο την compact. Τα μπεκακια που χρησιμοποιησα ηταν της Gardena, σε συσκευασια των 5 και τα πηρα απο praktiker 3,50 ευρω. Φωτοζ αυριο. Τωρα μενει να δω πως θα χωσω την eheim universal στο paludarium! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παρε μια αντλια sun sun να βρεις την υγεια σου....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σιγα μην κατεβω απο τη ferrari και μπω σε daihatsu... Δεν νομιζω να τα καταφερει....μαλλον θα σπασει απο την πιεση!!! |
|
||||
|
||||
θα μας κανεις και μια παρουσιασουλα σε κανα βιντεακι
την αντλια μην την βαλεις μεσα στο παλουνταριουμ, βαλε ενα βαρελακι διπλα και βαλτην εκει και βαλεμοονο τα λαστυχακια μεσα ! |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Λοιπον οι φωτοζ οπως ειπα...
Τα μπεκακια της Gardena απο Prakticer 3,5 ευρω τα 5: ...πηρα ενα λαστιχο φιλτρου, και με ενα καρφι που ειχα ζεστανει με αναπτηρα ανοιξα 5 μικρες τρυπες. Στην καθε μια εβαλα απο ενα μπεκ και στη μια πλαυρα του λαστιχου το 'εδεσα' με tire up: Την αλλα μερια την συνδεσα στην αντλια και ιδου: Μαλλον δεν μπορω να αποτυπωσω σε φωτο ακριβως το αποτελεσμα, αλλα βλεπω κανονικο ψεκασμα! |
|
||||
|
||||
Ώχου!
Πορώθηκα Όταν μεγαλώσω θα κάνω βιβαριουμ Δεν λέει χωρίς δαύτα!
|
||||
|
||||
Βρηκα φθηνα nozzle που κανουν για αυτη τη δουλεια και θυμηθηκα το θεμα..
http://stores.ebay.co.uk/GreenOzi/_i...sub=1527301017 |
|
||||
|
||||
να ρωτησω και εγω κατι. αυτη η βροχη που θελετε ποσα "λιτρα" θελετε να ειναι; και καθε ποτε;;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κρατας την υγρασια σου ψηλα και τα φυτα σου δροσισμενα. Με βαση αυτο ρυθμιζεις το ψεκασμα και τις ωρες λειτουργιας του |
|
|||
|
|||
Να κανω εδω μια ερωτηση?Την αντλια την εβαλες μεσα στο ενυδρειο τελικα η απεξω σε αλλο δοχειο.Αν την εβαλες μεσα προφανως εχεις το πλεονεκτημα του κοντου λαστιχου κιετσι σου δουλεψε καλα.
Εγω σαυτο που ξεκιναω η αντλια μου θα ειναι μεσα στο σαμπ.Υψος 1,5 μετρο.Εχω την κομπακτ 3000.Πιστευετε θα γινει δουλει η να αρχισω κιεγω να ψαχνω για αντλια? Τα μπεκακια που πηρες λενε οτι πεταει το νερο στο 1 μετρο.Ισχει σεσενα η δεν εχει τοση πολλη δυναμη?Γιατι αν ισχυει θα βρεχουμε και τζαμια μαζι.
|
|||
|
|||
Υποχρεος...ναστε καλα...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ρε παιδια να κανω μια ερώτηση εντελως φιλικα?? Γιατι να δωσω 140 ευρο που κανει η συγκεκριμενη αντλια και δεν περνω με 100 ευρο ετοιμο πακετο ψεκασμου που πουλανε για αυτη την δουλεια?
|
||||
|
||||
Έχεις κάποιο link;
|
||||
|
||||
http://viewitem.eim.ebay.gr/EXO-Terr...016087280/item http://viewitem.eim.ebay.gr/Hobby-Tr...644616094/item Αμερικη http://www.mistking.com/ και Ευρωπη http://vivariumland.com/category.php?id_category=5
|
||||
|
||||
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
co2 complete system??τι παιζει?? | akis7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 10-06-10 13:51 |
diy fog system | 3r4ndo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 28-02-10 11:21 |
Τεχνητη Εκκολαψη Αυγων | Pritanis | Δίσκοι | 44 | 01-01-07 19:50 |
DIY Pressurized Co2 System | Husky_Jim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 08-10-04 19:55 |