|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
κρυβονται συνεχως...
γεια!!
εχω βαλει στο ενυδρειο 110 λιτρα μονα τους 4 pseudotropheus zebra κατω του ετους , τα εχω 4 μερες εκει , αλλα βγενουν βολτες μονο οταν λειπω απο το σπιτι, μολις μπαινω μεσα τα βλεπω να κρυβονται. τι ειναι καλυτερο να αναβουν τα φωτα κανονικα? η να τα εχω με κλειστα φωτα μεχρι να συνηθισουν? η να τα σκεπασω? ποσο καιρο μπορει να παρει μεχρι να προσαρμοστουν? |
|
||||
|
||||
τα εχεις όγες μερες και λογικο ειναι να φοβουνται....
τα φωτα να τα εχεις κανονικα, και να καθεσαι να τα παρακολουθεις... θα συνηθισουν.... οταν τα ταιζεις δεν ερχονται???
|
||||
|
||||
με κλειστα τα φωτα του ενυδρειου και αργες κινησεις στο χωρο αρχιζουν να ξεμιτιζουν σημερα...
παντως για φαι σερβιριζονται μονα τους απο τα φυτα και την μπαλα αλγης... |
|
||||
|
||||
και τα δικά μου ήταν έτσι,μην κάνεις αφύσικες ενέργειες(κλειστά φώτα,αργές κινήσεις)
καποια στιγμη θα σε συνηθίσουν οπως λεει κ ο φιλος thanasis76,τα δικα μου τους βαζω το χερι μεσα ερχονται και παιζουν!!
|
||||
|
||||
καλησπερα! παει ενας μηνας που ειναι τα ψαρακια στο ενυδρειο , ακομα κριβονται οταν τα ταιζω βγαινουν τσιμπανε το φαι και ξανακρυβονται.. οταν λειπω κανουν παρτυ και μολις μπαινω σπιτι τα βλεπω να κρυβονται.
σκευτικα να βαλω και αλλα ψαρακια στο ενυδρειο ωστε να δραστηριοποιηθουν λιγο ... τα ψαρακια ειναι 4 pseydotropheus zebra κιτρινα. ειναι απο διαφορετικες γεννες και τα 4 οποτε δεν υπαρχει ακομα ζευγαρι γιατι δεν ειναι ολα ενηλικα. σκευτομουν να βαλω και μερικα lifalili η αλλιως τι αλλο μπορω να βαλω που να βασιζεται η διατροφη του σε φυτα κατα προτημιση.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τα pseydotropheus zebra δεν θα αφησουν τιποτε αλλο μεσα ακομα και αν εσυ βαλεις... στο σπιτι οταν λειπεις εσυ ειναι κανεις εκει?? βλεπουν κοσμο η μονο οταν πηγαινεις σπιτι...??? οταν τα ταιζεις δεν ερχονται?? ποιος τα ταιζει στο σπιτι...?? το ενυδρειο εχει πολλες πετρες???
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Βάλε αν θέλεις μια φωτο του ενυδρείου.
|
|
||||
|
||||
το προβλημα ειναι οτι ειναι χωρις κοσμο οταν λειπεις εσυ....
αλλα κοιτα τι μπορεις να κανεις... τα αφηνεις μια μερα χωρις φαγητο... μην τα λυπηθεις, δεν παθαινουν τιποτα.... την επομενη μερα που θα πας να τα ταισεις κατσε μπροστα στο ενυδρειο και περιμενε 2-3 λεπτα χωρις να ριξεις φαγητο... σιγουρα θα ερθουν πιο κοντα σου και θα περιμενουν φαγητο... και να μην ερθουν πολυ κοντα σου ριξε μετα απο 2-3 λεπτα φαγητο αλλα μην φυγεις... αν θελουν να φανε να φανε παρεα με σενα... και να δεις που θα ερθουν να φανε... παντος αν μπορεις βαλε καμια φωτο να δουμε το ενυδρειο..
|
||||
|
||||
τωρα μολις τις εβγαλα!! μεχρι σημερα ηταν το μισο πανω καλυμενο με κερατοφυλλο , αλλα σημερα αποφασισα να το βγαλω γιατι μου φαινεται οτι το παρακανα με τισ κρυψωνες :/ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zweet : 24-10-10 στις 20:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τι μια μέρα...άστα 2-3 μέρες νηστικά και μετά κάνε αυτό που λέει ο Θανάσης
(το χαλίκι είναι πολύ χοντρό πάντως.Έπρεπε να βάλεις άμμο) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
συμφωνω και για τις παραπανω μερες... αυτο που σου λεμε ειναι να τα μαθεις πως οταν σε βλεπουν στο ενυδρειο ειναι για καλο... ειναι για να φανε και να μην σε φοβουνται...
|
||||
|
||||
θα το κανω αυτο με το φαγητο! ελπιζω να δω ασπρη μερα ! μαλλον κιτρινη :P
Παράθεση:
η πρεπει να το βγαλω τελειως αυτο? αμμο ποταμισια εχω παρει 5 κιλα , αλλα προφανος πρεπει να παρω και αλλη.. θα μπορουσα να χρησιμοποιησω θαλασσινη αν την πληνω καλα?γιατι θελω να σκληρηνω το νερο κι ολας οι τιμες μου ειναι γενικη σκληροτητα =12 ανθρακικη σκληροτητα =3d ph - 7,2 ammonia =0 no3 =15 no2 =0 |
|
||||
|
||||
Βγάλε όλο το υπόστρωμα γιατί η άμμος σιγά-σιγά θα πάει απο κάτω.
Η θαλασσινή άμμος (απο καθαρή παραλία και με καλό πλύσιμο)είναι μια χαρά. |
|
||||
|
||||
ευχαρηστω για τις συμβουλες!! ειμαι σιγουρη οτι θα σας ενημερωσω με καλα νεα !!!
------------------------- και μια απορια ... να τα ξεχασω τα φυτα μου με την θαλασσινη αμμο ε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zweet : 24-10-10 στις 20:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Όχι βέβαια. Φυτά όσα θέλεις σκληροτράχηλα όμως.
(εγώ τα έχω σε αραγωνίτη ) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο απλα εαν αργησεις βαλε τα υλικα του φιλτρου σε εναν κουβα με νερο απο το ενυδρειο και μια αεραντλια μεσα και εισαι οκ... εκτος αν το κανεις για λογους οικονομιας |
|
||||
|
||||
τελικα μαλλον κανει δουλεια αυτος ο τροπος! το ενα ψαρακι αρχησε ηδη να ξεμιτιζει οταν παω κοντα!!! και αρχησα να βλεπω τα ψαρακια σημερα επιτελους !! οχι πολλα πραγματα αλλα τα εχουν προοδο!
απορια τωρα... μετρησα το νερο που επληνα την αμμο που μαζεψα απο τη θαλασσα και ολα ειναι οκ εκτως απο την γενικη ακληροτητα που παει 20 + .... ειναι οκ για τα ψαρακια μου ? ειναι pseudotropheus zebra κιτρινα Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
μια χαρα ειναι
|
||||
|
||||
ευχαρηστω!!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΓΕΝΝΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | jmrkvr | Αναπαραγωγή | 11 | 04-02-10 06:35 |
να συνεχισω ή οχι?? | dinos99 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 03-06-08 07:28 |
ολο κρυβονται | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 08-08-07 20:32 |
Υβριδιων συνεχεια. | dr_yianni | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-12-06 21:30 |