|
Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Η χλωρίδα σαν σημαντικό συστατικό ενός υγειούς υγροβιότοπου. Ενισχύει το έργο της φίλτρανσης και μετατρέπει το χώρο σε μια γωνιά ξεκούρασης του πνεύματος και των οφθαλμών. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Δηλητηριώδη και Τοξικά Φυτά.
Τα φυτα που αναφερονται στο link ειναι πολυ επικινδυνα για τα ψαρια λιμνης και γι'αυτο οσοι εχετε κοντα στις λιμνες σας οποιοδηποτε απο αυτα τα φυτα, λαβετε τα μετρα σας............
http://www.cnykoi.com/articles/plantpoisonous.asp
|
||||
|
||||
Καλησπέρα παίδες. Όσοι δεν γνωρίζουν τα περισσότερα από τα πιο πάνω φυτά, απλά μπορούν να ρωτούν ελεύθερα. Σε πολύ γενικές γραμμές όμως, όλοι οι βολβοί και τα φυτά που παράγουν γαλακτώδες χυμό όταν πληγωθούν είναι σίγουρα τοξικά, τουλάχιστον για τα nishikigoi. Πέρα από αυτά, υπάρχουν και κάποια άλλα που τοποθετούνται στον κατάλογο των ύποπτων που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα μετά από μεγάλη περίοδο.
Κάποια από τα φυτά που παρουσιάζονται όπως οι κολοκάσιες, εντάσσονται στα ύποπτα, αν και συνηθίζονται να τοποθετούνται σε λίμνες κοντά στην όχθη (bog plants) Επίστης, τα κάλλα λίλλις που ανοίκουν στην οικογένεια των Zantedeschia (π.χ. τα λευκά γνωστά μας κρίνα) εντάσσονται και αυτά στα ύποπτα, γιατί όπως και οι κολοκάσιες έχουν κονδυλώματα που περιέχουν τοξικές ουσίες για τα ψάρια. Όλα τα πιο πάνω αναφέρονται γιατί τα συναντούμε πολύ εύκολα στις χώρες μας και σίγουρα κάποια από αυτά θα βρίσκονται σε κάποια γωνιά της αυλής μας. Πολύ εύστοχο το θέμα σου Αντρο.
|
||||
|
||||
Τελικα ειναι καμποσα τα επικυνδινα !
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ευχαριστούμε ¶ντρο! Πολύ χρήσιμο θέμα!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
donkey tail plant
Έχετε καμιά πληροφορία για το φυτό sedum morganianum; Μια γλαστρούλα με το φυτό αυτό κρέμεται στο κάγκελο του μπαλκονιού πάνω από τη γλαστρολίμνη και κάποια "μπαλάκια" πέφτουν μέσα από τον αέρα. Φυσικά τα βγάζω αλλά δεν αποκλείεται να μείνει κανένα μέσα, να σαπίσει ή να το τσιμπολογήσουν τα ψαράκια...
Υ.Γ. Έκανα μια ώρα google εικόνες χθες το βράδυ μέχρι να βρω ότι πρόκειται για το φυτό sedum morganianum ή κοινώς donkey tail plant. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Επίσης πολύ γενικά, τοξικότατα φυτά είναι ΟΛΑ ανεξεραίτως τα μέλη της οικογένειας των Solanaceae (ντομάτες και πατάτες). Παράθεση:
|
||||
|
||||
Τώρα θυμήθηκα που μου έλεγε ο πατέρας μου, όταν ήταν παιδί στο χωριό (δεκαετία 1950) κι ήταν να πιουν νερό από ποτάμι και ιδίως από σχετικά στάσημα νερά ρίχνανε στο νερό μερικές σταγόνες "γάλα" γαλατσίδας, ένα είδος ευφόρβιας, δεν ξέρω ποιό ακριβώς.
Αμέσως ότι ζωντανό υπήρχε έφευγε σαν τρελό και απομακρύνονταν ακόμα και τα σκουπιδάκια στο νερό. Μετά πίνανε αποκλείστεικά μόνο από το σημείο που καθάρισε η γαλατσίδα. Φαντάζομαι τοξικότητα!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Euphordia milli η αλιως, ερωτας.....ετσι δεν ειναι Βασιλη??
|
||||
|
||||
Τουλάχιστον στην Κύπρο, ναι. Δεν γνωρίζω αν και στην Ελλάδα το ονομάζουν έτσι.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το ήμερο που έχεις το ξέρω αλλά δεν έτυχε να το έχω ποτέ το φυτό. Δεν ενδιαφέρθηκα. Δεν ξέρω πως το λέμε εδώ. Εδώ λέμε έρωτα το φυτό impatiens. Μοιάζουν τα λουλούδια τους!
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
https://petbirds.gr/media/%CE%A3-edu...organium.2024/. ------------------------- Έχουμε εδώ έναν κατάλογο ασφαλών και τοξικών φυτών που αφορούν τα πουλιά βέβαια. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και link για να δείτε φωτογραφίες τους. Αν χρειαστείτε κάτι με ρωτάτε, το έχω ψάξει κάπως το θέμα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 22-05-16 στις 16:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εύκολα φυτά και δύσκολα φυτά | mikrosaquaristas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 27-04-11 08:55 |
Φυτά! | vag0s | Ψάρια και φυτά Ελλάδας και Ευρώπης | 5 | 17-08-10 09:37 |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |