|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα αυτό που περιγράφετε μου συνέβει δύο φορές
Α)όταν έβαλα μέσα στο ενυδρείο ξύλο χρησιμοποιημένο που το είχα βγάλει και παρατήσει για αρκετό καιρό στον ήλιο και τη βροχή Β)και με ένα καινούριο ξύλο σε ολοκαίνουριο ενυδρείο χωρίς ψάρια!Το αν είναι μύκητας ή άλγη, θα σας πώ την επώμενη φορά που θα το βρώ και θα το κοιτάξω στο μικροσκόπιο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα 2 μέρες μετά την απομάκρυνση αυτού του υλικού, έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του αν και όχι στην ίδια κλίμακα με την πρώτη φορά. Μετα από προσεκτικη παρατήρηση με το Γιάνννη και το Μιχάλη(lasal και mikenuke), συμπεράναμε ότι είναι δύο ειδών. Το ένα αναπτύσσεται κυρίως πάνω στο καινούργιο ξύλο και είναι γλοιώδες, σαν μύξα με χρώμα ανοικτό μπες προς άσπρο και το άλλο αναπτύσσεται πάνω στο παλιό ξύλο αλλά και σε κάποια σημεία του καινούργιου και είναι τριχωιδές.
Σήμερα θα ανεβάσω και φωτογραφίες χάρη στη βοήθεια του Γιάννη και του Μιχάλη για να μου πείτε τη γνώμη σας για το πως θα το αντιμετωπίσω. Ελπίζω να μη σας κούρασα με αυτό το θέμα αλλά καταλαβαίνεται πόσο άσχημο είναι αυτό το φαινόμενο. |
|
||||
|
||||
![]()
Μολις ανεβασα την γκαλλερι του Πανου στο site μου ( www.fotooma.tk ) Θα την βρειτε κανοντας κλικ εδω στην πρωτη σελιδα θα απολαυσετε το ομορφο ενυδρειο του με τους δισκους. Στην δευτερη σελιδα θα βρειτε την γκαλλερυ με τις φωτο του προβληματος.
Η πρωτη φωτογραφια δειχνει την ριζα πανω στην οποια εχουν αναπτυχθει τα 2 ειδη αλγης σε γενικη αποψη και οι επομενες δειχνουν τα σημεια με το προβλημα αναλυτικα. Για να δουμε που θα μας οδηγησει.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Το τριχοειδές πρέπει να είναι μύκητες ενώ η γλίτσα βακτηρίδια και τα δυο κατά την γνώμη μου ακίνδυνα αν και αντιαισθητικά .ΙΜΟ το δεύτερο θα φύγει με Κανά δυο βρασίματα το πρώτο εμένα έφυγε μόνο του με τον καιρό τότε νόμιζα ότι οφειλόταν στον χαμηλό φωτισμό.
Υπόθεση κάνω δεν είμαι απόλυτα σίγουρος . |
|
|||
|
|||
![]()
Ήδη το χνούδι έφυγε από κάποια σημεία. Βέβαια σχεδόν καθημερινά το καθαρίζω με ένα λάστιχο στην άκρη του οποίου τοποθέτησα τρίχες από οδοντόβουρτσα. Το άλλο που λέει ο Ovelix ότι πρέπει να είναι βακτηρίδια εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Θα κάνω ακόμα λίγες μέρες υπομονή γιατί θέλω να αποφύγω τη διαδικασία του βρασίματος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το χνούδι δε λέει να φύγει από το ενυδρείο. Ήδη έβγαλα 2 ξύλα που βρίσκονταν στο αριστερό μέρος του ενυδρείου που είχαν πιάσει το περισσότερο και θα ακολουθήσω τη διαδικασία του βρασίματος.
Τα ξύλα στο δεξιό μέρος τα άφησα γιατί αφενός το χνούδι είναι σε μικρότερη κλίμακα και αφετέρου έκανα πολύ κόπο μέχρι να τα φτιάξω έτσι όπως είναι και τα λυπάμαι τώρα να τα ξυλώσω ελπίζω ντας ότι σταδιακά θα μειωθεί. Από ένα κομμάτι παλιό ξύλο που είχα και έπιασε και αυτό χνούδι έφυγε εντελώς. Αυτό είναι καλό σημάδι; |
|
|||
|
|||
![]()
Το χνούδι έφυγε από τα ξύλα μου
![]() ![]() ![]() Φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου. Το μόνο που έκανα είναι να το καθαρίσω 2-3 φορές. Τώρα τα ξύλα είναι πεντακάθαρα ![]() ![]() Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να αντιμετωπίσω το πρόβλημα |
|
||||
|
||||
![]()
Παντως συμπερασμα περι τινος προκειται ακριβως δεν εβγαλε κανεις και αυτο με στεναχωρει.
![]() Πιστευα οτι θα εβγαινε σιγουρα διαγνωση μετα τις φωτο.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα πάντως μου κάνει για μύκητα. Εξάλλου είναι φυσιολογικό να αναπτύσσονται μύκητες σε ρίζες/ξύλα που πρωτο-εισάγουμε στο ενυδρείο μας.
|
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για μύκητες. Τώρα εξαφανίστηκε εντελώς. Παρατήρησα ότι οι γαρίδες (ghost shrimp) και οι ottos έτρωγαν από αυτό το υλικό.
Φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου για να καθαρίσει το ξύλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ζωντανεύω αυτο το θέμα μετά απο 2 και χρόνια.
Το αντιμετωπίζω αυτη τη στιγμή με το δεύτερο νεοστημένο ενυδρείο μου. Η αιτία βρέθηκε... Το χαλίκι το είχα όλο το καλοκαίρι στην αυλή κλειστό στη συσκευασία του με αποτέλεσμα να πιάσει μούχλα σε πολλά σημεία (Ζέστη+υγρασία+έλλειψη Οξυγόνου), την οποία μούχλα δεν την παρατήρησα όταν το έστεινα. Θα ψάξω μια λύση να το αντιμετωπίσω, ίσως να χρειαστεί να ξεστήσω ... ![]() Καμιά ιδέα?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hypostomus : 17-09-06 στις 11:51 |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω οτι ειναι ιδια περιπτωση. στην δικη σου ενα απλο βρασιμο πιστευω να κανει δουλεια, χωρις αναγεννηση του προβληματος.
|
||||
|
||||
![]()
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω.Μετα απο πολυ καρο "εψησα" ενα φιλο μου να παρει ενυδρειο.για λογους κοστους του εδωσα ενα υποστρωμα που ειχα στο μπαλκονι μεσα σε μια σακουλα(περιπου 6 μηνες). Ειναι ενα μιγμα λαβας και χαλικιου. Την 2η μερα λειτουργιας του ενυδρειου βγηκε αυτο το γλοιωδες μπεζ-ασπρο πραγμα σε 1 απο τα 3 ξυλα που βαλαμε και ειχα αγορασει απο pet-shop. Το εβγαλα,το εβρασα και παλι τα ιδια. δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα φύγει από μόνο του κάποια στιγμή .
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|