|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την βλακεία μου! Να έχω 30 σπόρους και τώρα να μην έχω τίποτα! Εύχομαι καλή ανάπτυξη στα φυτά! Πολύ όμορφο και πολύ ... παιχνιδιάρικο!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
Δεν πειράζει. Του χρόνου θα σου στείλω άλλους σπόρους…….και να δώσεις και στους υπόλοιπους εκεί.
|
|
||||
|
||||
Γιάννο Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ελπίζω οι σπόροι της πελτάτας να ωριμάσουν και θα σου στείλω κι εγώ !!!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
Πωπω... γιαννο σε ευχαριστω που μας εδειξες την μιμοζα... ειχα παρει σπορους και τωρα εχει γινει τεραστια..
..και να φανταστεις οτι πιο πριν το ποτιζα και σκεφτηκα οτι ειναι το πιο ωραιο μου φυτο!!! υ.γ. βασικα ειναι μισο-κλεισμενα τα φυλλα.. κανονικα φαινετε... |
|
||||
|
||||
παιδια ειναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!! ενα παραξενο πραγμα προχτες σε ενα βενζιναδικο ειχε ο βενζινας μια γλαστρα με αυτο το φυτο και μου λεει αγγιξετο, το επιασα και σε μενα δεν εκλεισε τα φυλλα!!!!!!!! ενω σε αυτον εκλεινε
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
ελα βρε loysi με κοροιδευεις ε΄;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μου λεγε ο βενζινας δυνατα να το πιανεις κοντευα να το λιωσω αλλα τιποτα! χαχαχαχαχαχα!!! αχχχχχχ με πηραν χαμπαρει και οι βενζιναδες |
|
|||
|
|||
Αποστόλη οι δική σου σπόροι δεν έπιασαν?
|
|
||||
|
||||
οχι Γιαννο δυστυχως γιατι; τα ειχα και σε θερμοκηπιο!
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Υπάρχει και είδος που κάνει βουτηγμένο μέσα στο νερό. Είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο και κάνη λουλούδι κίτρινο. Ααααα βρήκα μια περσινή φωτογραφία. |
|
||||
|
||||
Αποστολη,
..τους σπορους θα τους μουλιασεις απο το βραδυ και θα τους φυτευψεις σε υγρο χωμα.. Καληψε το με ζελατινα μεχρι να πεταξουν φυλλαρακια... |
|
||||
|
||||
ευχαριστω ηλια μου δε το ξερα! αλλα τωρα που θα τους βρω
|
|
||||
|
||||
Εγώ κάποτε που είχα αυτό με το ροζ-μωβ ανθάκι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους σπόρους. Έτσι απλά τα έβαζα στο χώμα και γινόντουσαν θεριά!
... ααααχ πολλά έχασα σ' εκείνη την πυρκαγιά! Μαζί και τους σπόρους!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Θα κάνεις υπομονή να μαζέψω σπόρους και θα σου στείλω. Αν περίσσεψαν κάποιοι στον Ηλία μπορείς να τους φυτέψεις και τώρα. Όσο για την διαδικασία κάπου υπάρχει στο θέμα εδώ. Ηλία πολύ καλή η διαδικασία που έκανες. Για να φυτρώσουν ποιο γρήγορα εγώ τους βάζω σε βρεγμένο βαμβάκι και στης 3 ημέρες είναι πράσινο! Μετά τους φυτεύω σε χώμα πιτ και αναπτύσσονται. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Απλα υπεροχη....
|
|
|||
|
|||
Μπράβο και πάλι μπράβο
|
|
||||
|
||||
Αυτο ειναι αρμονικο περιβαλλον για χαλαρωση και ξεκουραση . . .
Φωτοβολταικα φωτακια ειναι ολα? Βγαλαν και σε πρασινα ?
|
||||
|
||||
Ομορφη!..
..παντως θα προτιμουσα κιτρινα.. |
|
||||
|
||||
Γιαννο βρηκα το ονομα αυτου του φυτου . Ειναι Neptunia oleracea αλλιως μιμοζα του νερου . Πραγματι μονο αυτη η μιμοζα μπορει να ειναι συνεχεια στο νερο .
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τα πράσινα φώτα είναι τεχνολογίας LED και η κατανάλωση τους είναι 3Watt το κάθε ένα!…..τίποτα δηλαδή. Δεν είναι συνδεδεμένα σε Φωτοβολταικα. Φωτοβολταικα είμαι στο στάδια που παίρνω προσφορές για κάλυψη όλης της στέγης του σπιτιού. Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 8-10 Kw
8,000 – 10,000 Watt σε πλήρη ηλιοφάνεια! Ηλία τα LED αυτά υπάρχουν σε όλα τα χρώματα. Μιχάλη ναι δίκιο έχεις ονομάζετε Neptunia oleracea και είναι του νερού. Ψάξε αν μπορέσεις να βρεις σπόρους από αυτό το φυτό. Όπως έχω πει ξανά είναι το μόνο φυτό που δεν μπορώ να δώσω. Ότι άλλα θέλετε από την λίμνη μου στην διάθεσή σας. |
|
||||
|
||||
Ηδη προχθες κατεβασες απο Λευκωσια σχεδον ολα τα φυτα σου , στη λιμνη μου !
Πληροφοριακα στο βρηκα επειδη σε απασχολουσε που το ειδες στη λιστα με τα υδροβια χωρις ονομα
|
|||
|
|||
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει για πώληση το συγκεκριμένο φυτό.
|
|
||||
|
||||
Ναι μπορεις ! Ειναι αρκετα διαδεδομενο φυτο λιμνης και μπορεις να κανεις παραγγελια μεσω νετ .Ειναι λιγο πιο ακριβο απο την μιμοζα της στεριας αλλα γενικα ειναι σε πολυ καλες τιμες .
Αν ρωτας για τη λιστα του παραγωγου απο κυπρο θα μαθω αυριο και θα σου πω
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στείλε λινκ αν μπορείς. |
|
||||
|
||||
Απο νετ αγορες τα πιο κατω
http://www.watergarden.org/s.nl/it.A...=2&category=52 http://www.pondsplantsandmore.com/Wa...0sensitive.htm Εδω λεει οτι στην Ταιλανδη το τρωνε σαν λαχανικο .. Να το δοκιμασουμε ? http://www.thai-food-online.co.uk/sh...exd.asp?id=470
|
||||
|
||||
Πολλές ομορφιές βλέπω! Τη νύχτα η λίμνη παίρνει διαστάσεις ... εξωπραγματικές ... σαν να περιμένεις να δεις νεράιδες!!!
Βρέθηκε λοιπόν κι η Neptunia oleracea!!! Όχι που θα άφηνε τέτοιο φυτό ο άνθρωπος να μην το εμπορευτεί!!! πάμε αγορά όλοι μαζί;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
¶ντε κάντε παραγγελία να ησυχάσω και εγώ! |
|
||||
|
||||
Ασε να ρωτησω ενα προμηθευτή απο Κυπρο Λουση αν φερνει σπορους ετσι ωστε να μπορουν να σταλούν και Ελλαδα .Εμένα μου εδωσε ο Γιαννος τη μιμοζα της στεριας και μετα που θα την μεγαλωσω αυτη θα προχωρήσω στο επόμενο είδος .
Σιγά σιγά
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |