|
||||
|
||||
Μείωση ροής σε EHEIM 2213
Καλημέρα σε όλους, μιά τεχνική ερώτηση.
Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα οτι μειώθηκε πολύ η ροή στο φίλτρο μου. Αφού καθάρησα καλά τους σωλήνες εισόδου και εξόδου δεν είδα καμία διαφορά. Σκεφτόμουν μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξω την κεφαλή του φίλτρου και να το καθαρίσω και εκεί αλλά δεν ξέρω πώς. Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα τα φώτα σας. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Φιλώτας |
|
|||
|
|||
τι υλικα εχεισ μεσα?αλλαξες τον υαλοβαμβακα?εγω αυτον αλλαζω καθε φορα που μειωνεται η ροη και μετα ειμαι μια χαρα
|
|
||||
|
||||
Ειναι πολυ απλο ανοιγεις τη κεφαλη αφου εχεις βγαλει τη πριζα,καπου στο κεντρο θα δεις μια φτερωτη,τραβηξε τη εξω κ καθαρισε τη με οδοντοβουρτσα,καθαρισε και τη τρυπα που ηταν μεσα και ξαναβαλτη.τα υλικα τα ξεπλενεις σε νερο ενυδρειου
|
||||
|
||||
Η φτερωτή βγαίνει έτσι απλά ή θέλει κάτι άλλο;
|
|
||||
|
||||
Απλα την τραβας προς τα εξω ..
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ. Θα το προσπαθήσω αύριο. Εκτός απο αυτό τίποτε άλλο για καθάρισμα υπάρχει;
|
|
||||
|
||||
τα σφουγκαρια.
|
|
||||
|
||||
Καθαρισε την φτερωτη,προσεχτικα γιατι ειναι πολυ μιμουαπτου!αλλαξε υαλοβαμβακα,εγω τον αλλαζω καθε 2-3 αλλαγες κ τελος μπορει ναχεις πατησει κανενα σωληνα απο πισω.κοιτα το κι αυτο αλλα πιστευω οτι ειναι υαλοβαμβακας η' ακαθαριστη η φτερωτη του φιλτρου!
|
||||
|
||||
Τα σφουγγάρια καθαρίζονται απαρέτητα μιά φορά τον μήνα όπως τότε αλλάζω και τον υαλοβάμβακα οπότε δεν νομίζω οτι φταίει αυτό. Όπως έγραψα πιστεύω οτι φταίει η φτερωτή μιας που δεν την καθάρισα ποτέ εδώ και 3 χρόνια που δουλεύει το φίλτρο.
Απο ότι μου είπατε μου φαίνεται σχετικά εύκολο. Θα το προσπαθήσω αύριο το πρωί. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. |
|
||||
|
||||
Η φτερωτη βγαινει ευκολα στο βαλσημο θελει πολλη προσοχη γατι σπαει για πλακα το αξονακι.
|
|
|||
|
|||
Δές τους σωλήνες μήπως θέλουν και αυτοί καθάρισμα.
Στο www.eheim.com θα βρείς σε pdf το manual του φίλτρου (άν δεν τόχεις ήδη). Εκεί εξηγεί πώς καθαρίζεις την φτερωτή. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα ροής / απογοήτευση με eheim ecco pro 300 | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 22-10-09 10:38 |
Μείωση ροής εσωτερικού φίλτρου - Προτάσεις | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-04-08 17:59 |
eheim 2213 | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 23-03-05 22:35 |
Eheim 2213 | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-11-04 21:46 |
Μείωση ροής Eheim 2231 | fighterfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-08-04 01:14 |