22-04-10, 23:44 | #1 |
Στίγματα πάνω στο ξύλο. – Αναγνώριση.
22-04-10, 23:44
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα. Σήμερα εμφανίστηκαν αυτά τα στίγματα πάνω στο ξύλο, πρόκειται για αυγά σαλιγκαριών; και αν ναι, ποιανού από τα δύο σαλιγκάρια που φαίνονται στην φωτογραφία είναι; Ευχαριστώ.
|
|
Εμφανίσεις: 3518
|
|
||||
|
||||
Είναι αυγά του nerite (το μεγάλο καφέ σαλιγκάρι). Δεν βγαίνουν όμως σαλιγκαράκια καθώς αναπαράγεται σε υφάλμυρο νερό. Κολά τα αυγά στα ξύλα συνήθως τα οποία και δεν ξεκολούν από κεί ακόμη και να προσπαθήσεις. Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν διώχνω το σαλιγκάρι μου γιατί μου αρέσει.
|
|
|||
|
|||
Με τον καιρό, δεν θα αποκολληθούν από το ξύλο;
Ή αν πάρω το ξύλο και το βάλω σε ένα κουβά με υφάλμυρο νερό, δεν θα εκκολαφθούν; |
|
|||
|
|||
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ξαναβαζω ποτε πια τετοια σαλιγκαρια σε ενυδρειο διαγωνισμων. Τα ξυλα γεμιζουν τοσο πολυ με τον καιρο απο τα αυγα τους που στο τελος ειναι για πεταμα.
|
|
||||
|
||||
αν τα ξύσει με κάτι αιχμηρο?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παρόλα αυτά, αυτά τα σαλιγγαράκια μου αρέσουν ιδιαίτερα. Είναι δουλευταράδες.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Όχι, υφάλμυρο νερό απαιτούν για να εκκολαφθούν τα αβγά τους. Στο Μαλάουι, απλά υπάρχουν υψηλές σκληρότητες αλλά όχι αλατάκι... Πάντως...και να εκκολάπτονταν, δεν θα είχαν καμία απολύτως ελπίδα με τα mbuna!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Π.χ. Apple Snail, που θα με ενδιέφεραν κιόλας; |
|
||||
|
||||
τα Apple snail κάνουν αυγά (τσαμπια)εκτός νερού
|
|
|||
|
|||
Και εκκολάπτονται εκτός νερού;
|
|
||||
|
||||
ναι , απλως πρεπει να εχουν υγρασια.
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a_bridgesi.htm |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχισα να βλέπω μαυρη αλγη πάνω στο ξύλο | goazila | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 21-09-09 13:44 |
Αναγνώριση – Ζήτηση | yamas | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-12-08 12:40 |
Εισηγηση – Προταση | pani | Greek Aquarist's Boards | 40 | 04-06-07 16:39 |
Πολλά μαύρα στίγματα πάνω στο ψάρι (???) | manoussos | Malawi | 2 | 11-01-07 17:38 |