14-01-10, 12:28 | #1 |
Ηρθε η ωρα
14-01-10, 12:28
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπερα και παλι ηρθε η ωρα να βαλω ψαρακια καθως το ενυδρειο εστρωσε!!!Λοιπον εχω μερικες αποριες ωστε να μην γινουν λαθη.Εχω επιλεξει 3 ειδη ψαριων τα Labidochromis caeruleusτα Pseudotropeus demasoni και τα Melanochromis maingano αυτα τα ειδη μπορουν να ζησουν μαζι ?Τι τιμες ph πρεπει να εχω?Και τι τροφη πρεπει να παρω για αυτα τα ψαρακια?Εξηγηστε μου πως γινεται η προσαρμογη στα ψαρια?Στις τελευταιες μου μετρησεις ειχα ΝΟ3 5.0 πρεπει να κανω αλλαγη νερου?Ευχαριστω
|
|
Εμφανίσεις: 7779
|
|
||||
|
||||
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου ;
|
|
||||
|
||||
Θύμησε μας πρώτα πόσα λίτρα έχεις
|
|
|||
|
|||
100 ΑΛΛΑ εχω δυνατο φιλτρο
|
|
||||
|
||||
Χμ..¶γγελε,να μη στα βγάζουμε με το τσιγκέλι
Πες μας και διαστάσεις,ποιό φίλτρο,βάλε και μια φωτο.... Σαν αρχή να σε στενοχωρήσω,αλλά αυτά τα ψάρια θέλουν πιο πολλά λίτρα και μήκος 1,20 τουλ. |
|
|||
|
|||
ειναι πασιγνωστο ενυδρειο το καρφουρισιο εχω που λεει οτι ειναι 120 λιτρα αλλα δεν το πολυ πιστευω!!ειναι παντως 1.10 περιπου μηκος! φιλτρο fluval 205 680lt/h ph 7.5 nh3 0 no2 0 no3 5
|
|
||||
|
||||
Για να το φχαριστηθείς και να βάλεις και αρκετά ψαράκια(μιας και είσαι "υπ' ατμον" όπως βλέπω)θα έλεγα να σκεφτείς για μικρόσωμα πετρόψαρα-κοχυλόψαρα της Τανγκανίκα.Καταπληκτικά ψάρια που απαιτούν πολύ λιγότερα λίτρα απο τα mbuna της Malawi.
Αν επιμένεις όμως,χωρίς να το συνιστώ, βάζεις ένα χαρεμάκι(1 αρσ+3 θηλ)νεαρά Labidochromis.Ph 7,5-8,8 dh 4-6 kh 6-8. |
|
||||
|
||||
και παλι οριακα θα ναι τα labido οταν μεγαλωσουν..και για μενα μη βαλεις malawi
|
|
|||
|
|||
λοιπον να σας πω μια αληθεια...εγω το ονειρο μου παντα ηταν να βαλω αυτα τα ειδη κιχλιδων...οποτε θα το ρισκαρω εστω και βαλω λιγα...θα κανω συχνες αλλαγες νερου και μην ανησυχειτε για οταν θα μεγαλωσουν!εχω στα αμμεσα σχεδια μου την αναβαθμιση του στολου!! τωρα... ph 7.5 που εχω εγω ειναι λιγο?και αν ναι πως το ανεβαζω? τα αλλα δυο που ειπες ειναι η σκληροτητα του νερου σωστα?πως την μετραω γιατι δεν ξερω καθολου!
|
|
||||
|
||||
θες παραπανω απο 7,5. 8 ph εισαι καλα.μπορεις να το ανεβασεις σταδιακα με τη χρηση μαγειρικης σοδας.
επισης γενικη σκληροτητα(gh) την οποια τη μετρας με τεστ, πανω απο 12. Για ανεβει μπορεις να κανεις τα εξης.Προσθετεις ασβεστολιθικες πετρες.Προσθετεις μαζι με την αμμο νεκρο αρραγωνιτη.Επισης μπορεις να βαλεις τρυμμενο κοχυλι στο φιλτρο. Υπαρχουν και σκευασματα(Αλατια) της seachem που βοηθουν αρκετα για να ανεβασεις τις τιμες αυτες. |
|
|||
|
|||
οκ οποτε λεω να ριξω καμια 10αρια σταγονες αμμωνια να εχει να διατηρουνται τα βακτηριδια ακμαια και να ελεγξω και τα υπολοιπα!σωστα?
|
|
||||
|
||||
εχεις σκοπο να το αργησεις πολυ το στησιμο?το νερο ειναι ετοιμο δηλαδη?
|
|
|||
|
|||
το νερο δεν πρεπει να το αλλαξω?μηπως ηθελες να ρωτησεις αν το φιλτρο ειναι ετοιμο?εγω ειμαι ακομα με το νερο του στρωσιματος...πρεπει να βαλω καινουργιο σωστα?
|
|
||||
|
||||
αν σου μηδενησε η αμμωνια και το no2 και εχεις no3 Μονο 5 τοτε εισαι ετοιμος..το νερο ειναι οκ απλα μπορεις να κανεις μια μικρη αλλαγη για να φυγουν τυχον υπολλειματα αμμωνιας (εφοσον το εστρωσες ετσι)
Αν εχεις σκοπο να αργησεις λιγο να βαλεις ψαρια αστο οπως ειναι προς το παρον.μη το αργησεις πολυ ομως διοτι δε θα χουν τροφη τα βακτηριδια του φιλτρου σου σε λιγο |
|
|||
|
|||
οκ απλα το ελεγα μεχρι να μετρησω και τα gh kh εθχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου κατι τελευταιο...λαμπα τι να παρω?εχεις καποια να μου προτινεις! μηκος που χωραει : 600mm και σε τι θερμοκρασια το νερο για αυτο το ειδος ψαριων?ααα και τι τροφη να τουσ παρω??? (τελικα εγιναν πολλες οι ερωτησεις)
|
|
||||
|
||||
Nα μη το ρισκάρεις
|
|
||||
|
||||
μια απλη λαμπα λευκου φωτος .
αν μιλαμε για labido 26-27 βαθμους ειναι μια χαρα.. τωρα απο τροφες υπαρχουν καποιες που ειναι για τη συγκεκριμενη λιμνη οπως αυτη http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1777 επισης κατεψυγμενες ειδικες τροφες για ,malawi,και πολυ βασικο μη ξεχνας να τους δινεις spirulina,πρασιναδα δηλαδη.απο εκει και περα τρωνε τα παντα... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ξηρες τροφες που να περιεχουν spirulina ...υπαρχουν σε διαφορες μαρκες.
|
|
|||
|
|||
δεν καταλαβα τι ξηρους καρπους εννοεις σαν αυτους που τρωμε μαζι με το ουισκι??
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
πλακα εκανα! να φανταστω θα βρω σε ενα pet shop ετσι?
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις απαντησεις σου φιλε μου!
|
|
||||
|
||||
Δες κι εδω:
http://www.cichlid-forum.com/articles/ |
|
||||
|
||||
Παράτα τις μετρήσεις, βάλε λίγη αμμωνία να συντηρείς το φίλτρο και το σαββατοκύριακο πάμε για άμμο.
Φέρε κουβάδες σακούλες κλπ και τον αδερφό σου να κουβαλήσει εγώ είμαι γέρος και πονάει η μέση μου, οπότε θα σας πάω μόνο την τοποθεσία. ¶μα έχεις και καμία σήτα ακόμα καλύτερα. |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
γιωργο τι αμμο λες ρε?μου φτανει η αμμος που εχω κατω! θα γινει χαλια αν βαλω αλλη!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Α sorry δεν ήξερα ότι έχεις ήδη.
ΥΓ Ουφ γλύτωσα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε το θηριο..... | Andros | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 10 | 06-08-09 22:35 |
Ηρθε το δώρο μου | chemical mac | Bettas | 12 | 23-01-09 14:00 |
Μηπως ηρθε η ωρα? | Apollwnas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 29-03-08 11:12 |
Ηρθε η ωρα για κολυμπι στα βαθια | glazar | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 77 | 10-03-08 21:46 |