|
|||
|
|||
Αλλαγή χαλικιού
Απ΄ότι μου είπαν και διάβασα εδώ στο forum, ήταν λάθος το ότι έβαλα φανταχτερά χαλίκια στο ενυδρείο του μονομάχου (μπλέ και κόκκινα ανάμιχτα). Λόγω όμως του ότι έχω στρώσει βακτήρια μέσα στο χαλίκι, πώς θα μπορούσα να το αλλάξω και να βάλω άλλο σκουρόχρωμο χωρίς να χάσω βακτήρια? Θα μπορούσα να το αλλάξω σιγά σιγά προσθέτοντας λίγο καινούριο και αφερόντας λίγο από το παλιό?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα βακτήρια στο χαλίκι σου είναι μηδαμινά.. Το 99% βρίσκονται στο σφουγκάρι του φίλτρου.. ( εκτός και αν έχεις φίλτρο βυθού...)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Όταν λέμε βακτηρήδια, μιλάμε για μικροοργανισμούς αόρατους με γυμνό μάτι... Αυτά τα άσπρα που λες αν δεν είναι τα κόπρανα του μονομάχου σου (που θα έπρεπε να είναι καφέ) τότε μπορεί να είναι και κάτι κακό.. Βάλε μια φώτο...
|
|||
|
|||
δεν πιστεύω να είναι κάτι κακό. παρουσιάστηκαν όταν έβαλα το SERA bio Nitrivec. είναι από το συγκεκριμμένο υγρο που δημιουργήθηκαν. Υπάρχουν στα χαλίκια, πανω στα πλαστικά φυτά και γύρω από το φίλτρο. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει την συγκεκριμμένη μέθοδο για στρώσιμο ενυδρείου με το συγκεκριμμένο υγρό μάλλον θα έχει κάνει την ίδια παρατήρηση
|
|
||||
|
||||
Το nitrivec το χρησιμοποιώ (όχι για στρώσιμο,μετά απο αλλαγές) και δεν έχω εντοπίσει τίποτα τέτοιο...
Για το αν είναι κακό ή όχι, δεν έχεις παρά να ανεβάσεις μια φώτο να το δουν αυτοί που ξέρουν και να σου πουν. |
|
|||
|
|||
Nitrivec i bio Nitrivec vazeis? to bio nitrivec ειναι γαλακτοδες
|
|
||||
|
||||
Bio ...
|
|
|||
|
|||
Να μερικές φωτογραφίες. Διακρίνονται πάνω στα πλαστικά φυτά, στο φίλτρο και πάνω στην πέτρα.
σημείωσε ότι έβαζα για μια εβδομάδα κάθε μερα |
|
||||
|
||||
Φίλε μου δεν βλέπω τίποτα...
Στο φίλτρο τι έχεις? Υαλοβάμβακα?
|
|||
|
|||
δεν βλέπεις αυτά τα άσπρα πάνω στο φίλτρο και πάνω στα φυτά? στο φίλτρο έχω μόνο σφουγγάρι και κάρβουνο
|
|
||||
|
||||
Τι να σου πώ, δεν ξέρω... Ότι και να είναι όμως δεν είναι "βιολογία"... Ίσως κάποιος μύκητας...
|
|||
|
|||
pantos emfanizontai mono ama valo bio nitrivec. isos na einai epd evaza kathe mera.
|
|
||||
|
||||
Μήκυτες εμφανίζονται καμμιά φορά στα νεοστημένα ενυδρεία, και μετά φεύγουν μόνοι τους (τουλάχιστον έτσι έγινε σε 2 που έστρωσα εγώ).
|
|
|||
|
|||
και στα δύο ενυδρεία που έστησα πρόσφατα παρατήρησα το ίδιο πράγμα. απλά είπα αν είναι αποικίες βακτηριδίων να μην αλλάκω χαλίκι. Ή πάλι αν είναι, αν δεν θα χάσω πολλά βακτηρίδια να το αλλάξω επειδί θέλω να βάλω χαλαζιακή
|
|
||||
|
||||
Αυτά που βλέπεις στα διακοσμιτηκά/χαλίκι δεν είναι τα ωφέλιμα βακτηρίδια που θέλεις. Τα τελευταία ζουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία στα υλικά του φίλτρου σου. Οπότε δεν θα "χαλάσεις" τη βιολογία σου αλλάζοντας χαλίκι.
|
|
|||
|
|||
Α οκ τοτε thanks
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τον άνθρακα τον βάζουμε όταν θέλουμε να κάνουμε χημικό φιλτράρισμα στο ενυδρείο μας π.χ. έχουμε ρίξει φάρμακα μετά από κάποια θεραπεία. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε συνέχεια άνθρακα στο φίλτρο μας(κατά άλλους μπορεί να κάνει και κακό). Επίσης αν για κάποιο λόγο κάνουμε χημική φίλτρανση όταν περάσει το πρόβλημα και πάλι τον βγάζουμε. Σε κάθε περίπτωση μετά τις 4 εβδομάδες και ανάλογο την ποιότητα του άνθρακα θα πρέπει να βγαίνει από το ενυδρείο και να αντικαθίσταται από καινούριο αν θα πρέπει να συνεχίσουμε για κάποιο λόγο το χημικό φιλτράρισμα
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
'οχι ph δεν ανεβάζει(τουλάχιστον η καλής ποιότητας άνθρακας).
Αν δεν έχει πρόβλημα χημικό το ενυδρείο σου καλύτερα να τον βγάλεις(τώρα για τα πλαστικά που έχεις μέσα ελπίζω να μην είναι τοξικά) Το βασικό πρόβλημα σου όμως είναι ότι το ενυδρείο σου είναι άστρωτο ακόμα, θα πρέπει να κάνεις μετρήσεις καθημερινά και αλλαγές νερού αν χρειάζεται(λόγω υψηλού ποσοστού αμωνίας). Ξεκίνα το διάβασμα(αν δεν το έχεις κάνει ήδη) σχετικά με το στρώσιμο του ενυδρείου μας κ.λ.π. Ψάξε λίφο μέσα στο φόρουμ και θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι
|
|||
|
|||
θα μετρήσω τώρα την αμμωνία. το πρωί μέτρησα νιτρικά και νιτρώδη και τα βρήκα 0. επίσης GH KH kai pH ήταν σε λογικά επίπεδα. Είχα αλλάξει χθές το 50% του νερού
|
|
||||
|
||||
Επίσης στην υπογραφή σου αναφέρεις ενυδρείο 60 λίτρων με pleco παπαγαλόψαρα κ.λ.π.
Φαντάζομαι ότι έχεις διαβάσει και έχεις καταλάβει ότι είναι λάθος από πολλές απόψεις το παραπάνω. Συνέχισε το διάβασμα φίλε μου και καλή συνέχεια
|
|||
|
|||
ναι αυτό το έχω καταλάβει έκανα το λάθος να αρχίσω πριν διαβάσω
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aλλαγή Χαλικιού | raklif | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 23-09-08 12:39 |
Τι είδος χαλικιού είναι...; | olyon | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 04-04-06 12:44 |
Επιλογή χαλικιού για corydoras | cathyki | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 03-03-06 14:59 |
ποσότητα χαλικιού | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 08-03-05 13:50 |