|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Στον πατο οχι μην το κολλησεις δεν υπαρχει σοβαρος λογος,οσο για το δευτερο ειναι μια καλη λυση,απλωνεις σιλικονη στο μπλοκ και απο πανω χυνεις την αμμο ομοιομορφα και θα κανει ενα ομοφο στρωμα αμμου το οποιο θα ειναι στερεο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η σιλικόνη στο φελιζόλ είναι θέμα καθαρά προσωπικό Εγω προσωπικά δεν βάζω Τα malawi θα σκάψουν σίγουρα μέχρι το φελιζόλ. Εκείνο που πρέπει να κολήσεις καλά είναι, αν τελικά το βάλεις, είναι το σωληνάκι του αέρα και την αερόπετρα, αυτά σίγουρα θα σου τα ξεθάβουν. Αντιχλώριο ποιό έχεις; |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εχεις και το χλώριο του νερού και το αυξημένο χλώριο στις πέτρες. |
|
||||
|
||||
δηλαδη ποσο να βαλω?3 φορες την ποσοτητα χλωρινης που εβαλα?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Απο αυτή θα βάλεις το ανάλογο. |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Εισαι σε πολυ καλο δρομο...
Δες εδω ομως ενα πιστο αντιγραφο βιοτοπου malawi και προσπαθησε αν σου αρεσει να προσεγγισεις. Την αμμο την ξεπλενουμε σε λεκανες με νερο 2-3 φορες. Οσο για την αμμο,βαλε πρωτα την μιση σου μετα τοποθετησε τις πετρες και μετα την υπολοιπη ωστε να μισοθαψεις τις κατω πετρες για πιο φυσικη οπτικη.
|
||||
|
||||
Μολις τελειωσα με το στησιμο των πετρων του ενυδρειου μου!Μπορει να μην ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα οπως των περισσοτερων απο το forum ,αλλα για πρωτη προσπαθεια πιστευω ειναι ικανοποιητικη!
Σχεδον σε ολες τις πετρες εβαλα ενυδρειακη σιλικονη και εχω βαλει μονο το ενα 8κιλο τσουβαλι αμμου.Μου μενουν αλλα δυο που θα τα πλυνω και θα τα ριξω οταν ειναι να βαλω και το νερο!Ποσο καιρο πρεπει ν'αφησω την σιλικονη για να ριξω το νερο?Και τι φυτα μπορω να βαλω για να σπασω την μονοτονια της πετρας? Τα σωληνακια της αεραντλιας ειναι κατω απο τις πετρες.Και λογικα οι φυσαλιδες θα βγαινουν απο μπροστα!ειναι προτιμοτερο να βγαινουν πισω? Φωτος: Ευχαριστω + καλο βραδυ σε ολους |
|
||||
|
||||
να κανω μια ερωτηση?επλυνα πολλες φορες τις πετρες...σε περιπτωση που δεν εχουν πλυθει τελεια με το που με γεμισω νερο το ενυδρειο,το νερο αυτοματα θα βρωμισει?αν ναι πως καθαριζει μετα?συγγνωμη για την ασχετη ερωτηση
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Φωτος:
|
||||
|
||||
Ειτε εχεις πλυνει καλα τις πετρες ειτε οχι την πρωτη φορα το νερο του ενυδρειου θα ειναι θαμπο,καθαριζει μετα απο 1-2 μερες,αν τωρα δεν τις εχεις πλυνει τελεια και ανησυχεις θα καθαρισουν με τις αλλαγες νερου.
Καλο ειναι το στησιμο σου,οχι τοσο φυσικο,αλλα ετσι που το εχεις στησει αμφιθεατρικα θα εχεις την καλυτερη οπτικη στα ψαρια σου... Μια χαρα τα πας!
|
||||
|
||||
άλλαξε διάταξη στις πέτρες γιατί δεν το βλέπω το "οικοδόμημα" σου να στέκεται έτσι ούτε 2 μέρες !!
οι κιχλίδες σκάβουν ... και όταν λέμε σκάβουν ..σκάβουν ΠΟΛΥ !!! Οπότε σκέψου τι έχει να γίνει αν μετακινηθεί κάποια πέτρα από τα χαμηλά στρώματα..... Φτιάξε κάτι πιο "φυσικό" και πιο στέρεο ...
|
||||
|
||||
το set up του ενυδρειου αλλαξε...συντομα νεα φωτο..
|
|
||||
|
||||
προσπαθησε ολες οι πετρες να εχουν το ιδιο χρωμα....θα ειναι πολυ καλυτερο αισθητικα....
Πλάτη απο οτι ειδα δεν εβαλες τελικα ε? Οι πετρες καλο θα ειναι να μην ακουμπανε στο τζαμι του ενυδρειου.... |
|
||||
|
||||
καλημερα...σημερα εβαλα τις πετρες την αμμο το θερμοστατη και τωρα κοιταω τι γινεται με το φιλτρο..μπορει καποιος να με βοηθησει?να υπενθυμισω εχω το eheim 2036
|
|
||||
|
||||
τι ακριβως θελεις να μαθεις για το φιλτρο
|
||||
|
||||
ελπιζω αυτο να σε βοηθησει καπως εαν εχεις προβλημα το πως συναρμολογεις το φιλτρο
|
||||
|
||||
να ρωτησω κατι ακομα..καταρχην ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση..παμε λιγο στην επομενη απορια νου...αφου εριξα την αμμο πανω στις πετρες εχω αρχισει και γεμιζω με νερο το ενυδρειο..η αμμος σε πολλα σημεια μενει πανω στις πετρες ενω ειναι μεσα στο νερο...θα πεσει μονη της καποια στιγμη η να την ριξω εγω?
|
|
||||
|
||||
τωρα ετσι οπως το εκανες θα την ριξεις εσυ κανονικα για να γεμισουμε ενα ενυδρειο πρεπει να βαλεις ενα μπολ να το καθησεις επανω στην αμμο και να γεμιζεις το μπολ αυτο δημιουργει υπερχειληση και γεμιζει το ενυδρειο χωρις να αναταραξει την αμμο
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33541
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Μια χαρα εισαι!!!!
Σουπερ.... ...Οι πετρες τωρα που τις ξαναβλεπω,λαβα ειναι? αν ναι δεν ειναι οτι καλυτερο για malawi.
|
||||
|
||||
ναι λαβα ειναι...γιατι δεν ειναι καλες για τα ψαρακια που προκειται να βαλω?
|
|
||||
|
||||
Διοτι οι κιχλιδες MALAWI ζουν και φωλιαζουν μεσα στις πετρες,η πετρες λαβας ειναι πολυ αιχμηρες και ειναι πολυ πιθανο να πληγωσουν τα ψαρια σου καθως θα μπαινοβγαινουν εκει μεσα,επισης η λαβα ειναι μη ασβεστολιθικο πετρωμα ενω η λιμνη malawi εχει ασβεστολιθικες πετρες.
Περιμενε και κανεναν πιο εμπειρο στα νταμαρια να σου επιβεβαιωσει για να δουμε τι θα κανεις.
|
||||
|
||||
ευτυχως πριν τις βαλω διαλεξα τις πιο λειες..το ειχα σκεφτει αυτο..τωρα αν παλι εχουμε κανενα δυσαρεστο αποτελεσμα(φτου φτου)κατα την εισοδο των ψαριων το μονο σιγουρο ειναι οτι θα τις αλλαξω..
|
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο δείχνει στη τελική του μορφή ! Μπράβο σου ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και με τα ψαράκια μέσα λόγω της ιδιομορφίας της πέτρας αυτής !
|
||||
|
||||
καλησπερα σε ολους..να μια φωτογραφια της σημερινης μορφης του ενυδρειου μου
ας κανω καποιες ερωτησεις τωρα..την κυριακη που μας περασε εκανα την 1η μου αλλαγη νερου μετα απο 2 μηνες λειτουργιας του ενυδρειου 1.καθε ποτε πρεπει να κανω αλλαγη?και ποσο τις 100%? 2.buffer-βακτηρια να φανταστω δεν ξαναβαζω σωστα? 3.πλεον εκτος απο αλλαγες νερου μετρησεις καθε ποτε πρεπει να κανω? 4.τιποτα βιταμινεσ μπορω να παρω για τις κιχλιδες μου? 5.τι χρωμα φοντο θα πηγαινε στο ενυδρειο μου?τι μου προτεινετε μιας και σκεφτομαι να το αλλαξω το υπαρχον. 6.τα ιχνοστοιχεια που βαζω και ειναι για κιχλιδες να συνεχιζω να τα βαζω η οχι αυτα τα λιγα..ελπιζω να ειμαι σε καλο δρομο οσο αφορα το στησιμο..οταν βαλω και την γιγαντιαια βαλνισιερα και αλλαξω το φοντο θα κανω και την δικη μου παρουσιαση.. φιλικα Γιωργος υγ κανεις με καμια βαλνισιερα να μου δωσει? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
buffer και βακτηρια ποσο βαζεις?ενδιαφερομαι εννοειται για βαλνισιερεσ..οποτε μπορεις στειλε μου με πμ το κινητο σου//
|
Tags |
γλυκο, νερο, malawi, ενυδειο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το πρωτο μου ενυδρειο | Dionysia | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 27-09-09 17:42 |
Γνωριζοντας το πρωτο μου ενυδρειο.! | kyriakos giorgas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 06-05-09 16:12 |
Το πρωτο 60 λιτρο ενυδρειο | wcpaeb | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 14-04-09 17:42 |
καινουργειο ενυδρειο απο αρχαριο... | theodwros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 06-05-08 20:30 |