|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
πανεμορφο ειναι μπραβο σου !!!
|
||||
|
||||
πολυ πολυ ομορφο!!!
|
|||
|
|||
Μπράβο ! Να βλέπουμε οι νεώτεροι και να μαθαίνουμε
|
|
|||
|
|||
Μπραβο ρε φιλε !! υποκλινομαι
Θελει ομως κουρεμα και να βαλεις σε ταξη την αριστερη πλευρα που εχει μπουκωσει λιγο. Επισης αρχισε να ξεκαθαριζεις ποια φυτα θελεις και πανε καλυτερα στο ενυδρειο σου γιατι τα πολλα ειδη φυτων ειναι δυσκολο να ταιριαξουν σε ενα μελετημενο aquascape. Το μονο που λειπει ειναι ενα γρασιδακι Δεν βλεπω αλγες Η τριχοειδης σε εγκατελειψε δια παντος; |
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφος υποβρύχιος κήπος!
Και τα ξύλα που έχεις δεξιά (redmoor?) είναι απίστευτα.. Λίγο κούρεμα και συμμάζεμα θέλει και θα γίνει τέλειο! |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ. Την αριστερή πλευρά έχω σκοπό να την κουρέψω αρκετά πλέον, το άφηνα έτσι γιατί μου άρεσε που ήταν κάπως ζούγκλα εκεί αλλά πλέον που άρχισαν να κιτρινίζουν κάτω κάτω που δεν πάει πολύ φως δεν φαίνετε ωραία οπότε αύριο θα φύγει πολύ πραμα. Αλέξανδρε τι εννοείς είναι δύσκολο να ταιριάξουν? Αισθητικά να φανταστώ μιλάς? Όσο για τις αλγες επιτέλους ναι. Ξέμπλεξα τελείως με diatom και η τριχωηδης έχει εξαφανιστεί σχεδον τελείως! =D
|
|
|||
|
|||
Ναι, αισθητικα παντα μιλαω, οτι ειναι πολυ δυσκολο να ταιριαξεις πολλα ειδη φυτων σε λιγο χωρο, χωρις να δειχνουν σαν ακαταστατη ζουγκλα.
Οσο για γρασιδι, εχεις δει την emersed καλλιεργεια απο glosso που εχω...ειναι αρκετη να στρωσεις χαλι με τη μια ! Τι λες; |
|
||||
|
||||
Ναι οντως εχεις δικιο σαυτο απλα δεν μπορω να βγαζω φυτα απο το ενυδρειο κατι με πιανει! aheha Αnw σημερα εχω βαλει μπρος ενα μεγαλο κλαδεμα και μια μικρη ανακαταταξη! Glossostigma ε? Πολυ ενδιαφερον και απο οσο ξερω αν πιασει παει σαν τρελο αυτο καλη φαση αλλα τωρα εχω παραγειλει κατι cuba που σου ελεγα. Σημερα αυριο θαρθουν κατσε να δω σε τι κατασταση ειναι γιατι ταξιδευουν και 7 μερες και ξαναμιλαμε!
|
|
||||
|
||||
Έχω πετύχει πάντως σε αρκετά aquascapes συνδυασμό cuba με glosso (ανακατεμένα) και δείχνει φανταστικό.. Αλλά πρώτα πρέπει να πιάσει το cuba υποθέτω.
|
|
||||
|
||||
Συγχαρητήρια, πάρα πολύ όμορφο ενυδρείο!
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά στην ψαροσύνθεση, έχεις λίγα ψαράκια από πολλά είδη, τα οποία θα έπρεπε να είναι σε κοπάδια.. Νομίζω θα άξιζε τον κόπο να κρατήσεις μόνο ένα ή δύο είδη από τα tetra που έχεις, και να αυξήσεις τον αριθμό τους για να έχεις κοπαδιαστή συμπεριφορά.. Βέβαια, από τα λόγια μέχρι την πράξη είναι τεράστια η απόσταση, καθώς είναι τρομερά σβέλτα τα άτιμα, και αν θελήσεις να τα πιάσεις, θα χρειαστεί να κάνεις το ενυδρείο άνω κάτω..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
Ναι εχεις δικιο απλα τα silver tip και τα lemon τα εχω απο το πρωτο ενυδρειο που το ειχα στησει χωρις να ξερω σχεδον τπτ και τα εβαλα στο 120λιτρα μετα που πηρα και οπως καλα ειπες απλα δεν βγαινουν απο εκει μεσα.. πρεπει να ξεριζωσω ολα τα φυτα για να γινει αυτο! =ρ
|
|
||||
|
||||
Εβλεπα και ξαναεβλεπα το ενυδρειο στις φωτογραφιες και μια μερα πηρα ψαλιδι και εφυγε πολυ πραμα! =ρ Ετσι λοιπον ειναι τωρα.. Καλητερα απο πριν η χειροτερα?
|
|
||||
|
||||
Φυσικα και καλητερα...
|
|
|||
|
|||
Φαινεται η ψαλιδια...χεχεχε Θα ηταν πολυ καλυτερα να εκοβες τις κορυφες και να φυτευες σε ματσακια.
Ο amazonicus πιστευω οτι στο κεντρο ακριβως του ενυδρειου ειναι η πιο λαθος θεση που θα μπορουσες να βρεις. Μην τον βλεπεις ετσι, θα γινει τερας ! Σε κεινο το σημειο αν τον εβγαζες θα εμενε ενα σημειο χωρις φυτα, το λεγομενο σημειο διαφυγης. Κατα τα αλλα πολυ καλυτερα απο πριν αν και θα αλλαξεις ακομα πολλες γνωμες και θα κανεις πολλα rescape μεχρι που να βρεις την ισορροπια που ψαχνεις. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αν επιτρεπεις μια παρατηρηση κατι δεν μου κολαει μετην αριστερη μερια. Δοκιμασε να κρυψεις με κατι το αριστερο 1/3 της φωτο και θα το καταλαβεις και εσυ. |
|
||||
|
||||
Αλεξανδρε για εκει το πηγαινα να το αφησω κενο στην μεση αλλα δεν μου αρεσε καθολου..δεν ξερω ισως αν αλλαξω λιγο την αριστερη πλευρα να ταιριαζει καλητερα.
Μπαμπη και εγω εχω προβλημα με αυτην την πλευρα αλλα ειμαι στο ψαξιμο ακομα για το τι θα κανω εκει.. αυτο που σκευτομαι ειναι να βρω μια ριζα αναλογη και μικροτερη της αλλης που εχω να την βαλω αριστερα και να φυγει οτι υπαρχει τωρα (κυριως η egeria densa και η Limnophila sessiliflora που μου εχουν σπασει τα νευρα) και να ξαναστηθει απο την αρχη αυτο το κομματι με χαμηλα κυριως φυτα |
|
||||
|
||||
Πολυ πιο καλο!!!
|
|
||||
|
||||
Φιλαρακο καλησπερα!!
Πολυ ομορφο ειναι ετσι ... Θα ελεγα να μη το αλλαξεις!!! Αν και κατι θα ξερεις που το εχεις αποφασισει!!! Ενα ειναι σιγουρο οτι θα ειναι σιγουρα πιο ομορφο μετα .....
|
||||
|
||||
Kαι εμενα μου αραισει!
|
||||
|
||||
προσπαθώ να φανταστώ το επόμενο
|
|
|||
|
|||
Εγω θα πω οτι ειναι σωστη αποφαση το rescape. Οχι οτι δεν ειναι ωραιο οπως ειναι, αλλα τωρα με νεα γνωση και πλανο για αυτο που θες να φτιαξεις, θα κανεις κατι πραγματικα πανεμορφο ! Θα περιμενω με ανυπομονησια να δω το επομενο layout.
ψιτ..ετοιμασου για AGA |
|
||||
|
||||
Ευχαριστω πολυ αλεξ. Ναι αυτος ειναι ο βασικος λογος, οταν ξεκίνησα αυτο το ενυδρειο δεν ειχα ιδεα απο το τι παιζει, τοσο σε θεμα aquascape οσο και σε λιπασματα,ρουτινες..γενικα! Τωρα που απεκτισα μια ελαχιστη εμπειρια απο αυτο θα το ξεκινησω πιο σωστα. Ο αλλος λογος ειναι οτι θελω οπωσδήποτε να αλλαξω υποστρωμα γιατι εχω τις επιφυλαξεις μου για το συγκεκριμενο επειδη ειναι αρκετα λεπτόκοκκη αμμος πραγμα που δεν ειναι και οτι καλητερο για full planted. Το μονο προβλημα μου ειναι οτι το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι 100χ30χ40 και το 30 πλατος με περιοριζει πολυ σε θεμα aquascape.. εχω αρχισει να σκεφτομαι και το iwagumi που πιστευω θα ηταν οτι πρεπει γιαυτο το ενυδρειο αλλα δεν θα μπορεσω να κρατησω τα apistogramma που θελω να μείνουν
|
|
||||
|
||||
κορυφη το ενυδρειο....
κορυφη το ενυδρειο.... καλη συνεχεια
|
|
|||
|
|||
Oι τελειες αναλογιες θα ηταν 100*50*50. Αφου δεν εχεις αρκετο πλατος, βαλε το μυαλο σου κατω και φτιαξε κατι που να μην απαιτει μεγαλο βαθος. Δημιουργησε για παραδειγμα, μια κλιμακωση με πετρες και ξυλα και ανηφορικο βυθο προς τα πισω. Κατι θα σκεφτεις, ειμαι σιγουρος
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
120λιτρα φυτεμένο(will be)... | Σπύρος Μ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 12-03-09 17:25 |
Παρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 10-03-09 19:08 |
Πρώτη παρουσίαση | chemical mac | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 19 | 03-11-08 11:11 |
Πρώτη παρουσίαση (ωχ...) | AlexandraT | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 21-04-08 14:54 |
Πρώτη παρουσίαση 250 λτ κοινωνικού | ChristosΒ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 25-04-07 19:48 |