|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
προτασεις
το ενυδρειο ειναι αυτο.μεχρι τωρα ειχα μια λαμπα φθοριου 30 w σε 120 λιτρα.τα φυτα που ειχα ηταν ευκολουτσικα.τωρα προσθεσα μια ακομα λαμπα 30w.και αντηδραστηρα της sera για co2.τα λιπασματα που εχω ειναι τα παρακατω.πιστευεται πως αυτα αρκουν για δυκολοτερα φυτα?
θελω να κουσω και προτασεις για καλυτερη διακοσμιση και για νεα φυτα και καταληλη θεση.ευχαριστω
|
||||
|
||||
Ελπίζω να ανάβεις την δεύτερη λάμπα σταδιακά διαφορετικά ετοίμασε τον κουβά για να μαζεύεις την άλγη....
Κάνε μετρήσεις και συμβουλέψου τον σχετικό πίνακα για την επάρκεια του CO2. Για τα φυτά είναι θέμα γούστου. Μην βάλεις ακόμη φυτά πολύ υψηλών απαιτήσεων αλλά καλό είναι να αυξήσεις την φυτομάζα με φυτά μέσης ανάπτυξης. Με τα λιπάσματα θα πρέπει να πειραματιστείς αλλά όχι ακόμη. Χρησιμοποίησε το 1/4 της προτεινόμενης δοσολογίας ή και λιγότερο. Θα πρέπει να δώσεις αρκετό χρόνο στα φυτά σου ώστε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες διαφορετικά θα το εκμεταλευτεί η άλγη και θα πάρει το πάνω χέρι.. Καλή συνέχεια, Caverman |
|
||||
|
||||
μου αρεσει πολλυ το γρασιδακι για μπροστα.μπορω να βαλω η θα παει χαμενο?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Επίσης θα τη ρίζα θα την έβαζα "ξαπλωτή" και πιο μπροστά, και εκεί που κάνει τη διχάλα, μπορείς βάλεις μια ανούμπια. Παράθεση:
Αν έχεις cory, ή κλόουν (και κάποια άλλα), θα στο ξηλώνουν συνέχεια. |
|
||||
|
||||
θα εχω 3 σκαλαρια
|
||||
|
||||
Τα σκαλαράκια δε σκάβουν, οπότε δεν έχει πρόβλημα το γρασσίδι
|
|
||||
|
||||
Βλεπω java fern και anubia φυτεμενη ή μου φαινεται ???
|
||||
|
||||
...και'γώ κάτι τέτοιο βλέπω...!!!
Σε ποιόν οφθαλμίατρο πας? (Μήπως πάμε στον ίδιο και τον αλλάζαμε...!)
|
||||
|
||||
ναι.... αν την φυτεψεις και το κοτσανι ειναι εξω απο το χαλικι δεν υπαρχει προβλημα
|
|||
|
|||
δηλ εισαι στο 0,5w/l
εγω θα δοκιμαζα να παρω ενα γλαστρακι cuba αν εβρισκα για πειραμα ολοι εδω μεσα θα φωναξουν απαπα και δε γινεται και ενα και το αλλο αλλα εγω αυτο θα εκανα στη θεση σου .... τα λιπασματα σου ειναι νεροζουμια τα εχω δοκιμασει ενα ολοκληρο χρονο seachem και παλι seachem θα σου προτεινα ταμπλετες και flourish το απλο που τα εχει ολα μαζι τι αλλο αν μπορεις να βαλεις και μια τριτη λαμπα η ακομα καλυτερη μια τεταρτη θα κανεις ενα υπεροχο ολλανδικου τυπου πυκνοφυτεμενο καλη συνεχεια |
|
||||
|
||||
η δευτερη με το ζορι μπηκε.δεν εχω χορο για αλλη.αυτο που ειπες εχει πολλες απετισεις?
|
|||
|
|||
εχει πολλες απαιτησεις και κανονικα θα φωναζαμε απαπα αλλά ο ΠΟΠΟ σου λεει να το δοκιμασεις με ατρανταχτα επιχειρηματα......
|
|
|||
|
|||
υπαρχει καποια περιπτοση να πετυχει τι θα παθει δηλαδη ισα-ισα φτιαχνει αν θελει και μια μικρη καλλιεργεια emersed βαζει το μισο γλαστρακι και το αλλο μισο τρο φυτευει και αν προχοραει στο ενυδρειο του το φυτο
|
|
|||
|
|||
Εγω θα ξεκινησω σχολιαζοντας το χαλικι..Απ'τη φωτο φαινεται αρκετα χοντρο για γρασιδακι(και οχι μονο)..και ειδικα cuba..Απο φωτισμο με 0,5β/λ μπορεις να κανεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο.Υπαρχουν πολλααα φυτα χαμηλων ή μεσαιων απαιτησεων..
Τα λιπασματα που εχεις ειναι καλα αλλα καλο θα ηταν να παρεις κατι καλυτερο πχ seachem. Το co2 που πηρες ειναι με ταμπλετες??
|
||||
|
||||
ναι με ταμπλετες
|
||||
|
||||
Πέρα από τα…. ατράνταχτα επιχειρήματα του ΠΟΠΟ και το ακατάλληλο χαλίκι που υπάρχει τώρα στο ενυδρείο. Just for the record να προσθέσω ότι 0,5w/lμε μπουκάλα CO2 και χαμηλό ενυδρείο γύρω στα 40 εκ. ΙΜΟ και από προσωπική πείρα με Lilaeopsis brasiliensis, το χαλί μπορεί να αναπτυχθεί άνετα.
Φιλικά, Εύα http://www.tropica.com/productcard_1...040&mode=close
|
||||
|
||||
ποιο φυτο ειναι αυτο?
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω αν θεωρείς "γρασιδάκι" αυτό το φυτό, αλλά νομίζω ότι μπορεί να αναπτυχθεί στο ενυδρείο σου.
Το είχα στην αρχή στο ενυδρείο μου, που ήταν κοντά στις δικές σου παραμέτρους. Δεν χρειάζεται καμία συντήρηση παρά μόνο να το αφαιρείς όταν έχει εξαπλωθεί σε περιοχή που δεν θέλεις. http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=067
|
||||
|
||||
ΜΠΑς ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ΚΑΜΙΑ foto απο το φυτο αυτο μεσα σε ενυδρειο για να το δω?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.aquahobby.com/garden/img/lilaebras1.jpg ..και αυτό το Echinodorus tenellus ( στο μπροστά δεξιά μέρος) http://images.google.com/imgres?imgu...lr%3D%26sa%3DN
|
||||
|
||||
ευχαριστω
|
||||
|
||||
Για να δώσεις την αίσθηση του "χαλιού" χωρίς να είναι, μπορείς να προσθέσεις και Micranthemum umbrosum (http://www.tropica.com/default.asp).
Πιστεύω οτι θα καταφέρει να τρέξει στα 0,5w αν και πέρνει γρήγορα ύψος και χάνεις την αίσθηση του χαλιού. |
|
||||
|
||||
Με το ύψος του ενυδρείου δεν νομίζω οτι θα μοιάζει με χαλί! Καλύτερα από αυτά που είπε ο Juan Lilaeopsis brasiliensis ή Echinodorus tenellus
|
||||
|
||||
πως το βλεπεται το ενυδρειο?εβαλα javva
|
||||
|
||||
Θέλει λίγο χρόνο για να δείξει! Από κάτω τι είναι? Το παπαγαλόψαρο που είχες? Φτιάξε από πλεξι ένα καπάκι γιατί η εξάτμιση θα σου χαλάσει το έπιπλο!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρατηρησεις-Προτασεις | water polo | Δίσκοι | 17 | 22-01-07 00:42 |
προτασεις βελτιωσης... | notos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 32 | 11-10-06 09:48 |
Προτασεις... | socrates | Malawi | 11 | 24-03-06 15:35 |
60 Λιτρα Φυτεμενο-Προτασεις? | Cydox | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 17 | 23-03-06 12:01 |
Προτασεις για 'αλγοφαγους'? | Panagiotis | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 18-03-05 12:31 |