|
||||
|
||||
ουφ!!!!!
γεννησαμε επιτελους!!!!!
|
|
||||
|
||||
Με τις υγείες σας και εις ανώτερα
|
|
||||
|
||||
αγοράκια ή κοριτσάκια ???
|
|
||||
|
||||
ε,ακομη ειναι πολυ τοσοδουλικα αλλα τα θυληκα ειναι ειναι μεγαλυτερα,ξεχωρισαν κ φυσικα ειναι κ τα περισσοτερα.
αντε κ στα δικα σας |
|
||||
|
||||
Πόσα βγήκαν...? Είναι σε γεννήστρα ή ελευθερα στο ενυδρείο..?
|
||||
|
||||
Να σου ζήσουν!!!!! Όσο για το αν είναι αγοράκια ή κοριτσάκια τα μικρά ποτέ δεν ξέρεις.Εγώ αν και έιχα πάνω από 10 γέννες (μόνο λίγα μικρά επιβίωναν από την κάθε γέννα γιατί τα άφηνα ελεύθερα στο ενυδρείο) ποτέ μα ποτέ δεν έτυχε να βγάλω αρσενικό!!!!
|
||||
|
||||
Ακριβως και εγω το ιδιο παθαινω.Ουτε ενα αρσενικο ,ουτε για δειγμα.Απο μια γεννα εδωσα σε ενα φιλο 8 μικρα και τα δυο ηταν αρσενικα.εγω τιποτα.
|
||||
|
||||
Πώς γίνεται αυτό;;; Είναι πολύ παράξενο και τσατίζομαι!!!!
|
||||
|
||||
Εγω να δεις.Τι να πω,αν μπορει να μας δωσει κανεις παλιος καποια εξηγηση?Εκτος εαν ειμαστε τοσο ατυχοι.
|
||||
|
||||
Ένα βασικότατος παράγοντας είναι η θερμοκρασία του νερού.
Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, αλλά ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι το νερό ή κρύο υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός αρσενικών ή θυληκών. |
|
||||
|
||||
Επίσης από την φύση τους τα θηλυκά είναι ποιο ανθεκτικά και έτσι φτάνουν σε ηλικία ενηλικίωσης ποιο εύκολα από ότι τα αρσενικά … η φύση έχει και αυτοί τους μηχανισμούς της για να κρατάει τις ισορροπίες …
Αν σκεφτεί κάποιος ότι 1 αρσενικό θέλει από 3 έως πέντε θηλυκές για πάρτι του … θα ήταν παράλογο να γιεννιούντε σε ίδιες αναλογίες !! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μήπως να κάνεις έναν κόπο να τα θυμηθείς!
|
||||
|
||||
Αν και βαριέμε αφόρητα, με σκλαβώνεις με τα εικονίδια σου και θα ψάξω στα κιτάπια.
|
|
||||
|
||||
Μερσί!!!
|
||||
|
||||
Sorry, αλλά δεν βρήκα με τίποτα τα νούμερα.
Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ο συνδιασμός υψηλής θερμοκρασίας με χαμηλό ΡΗ παράγει περισσότερα αρσενικά. Το αντίστροφο ισχύει για τα θυληκά. ΥΓ Είμαι και mod στα ζωοτόκα γμτ την τρέλλα μου, ουστ ντροπή μου. |
|
||||
|
||||
27 c βαθμους εχω μονιμα και 7,5 ph.Οσο για την αναλογια ειναι ατοπο πιστευω διοτι εχω γυρο στα 25 και ειναι ολα τσουπρες.
|
||||
|
||||
Σαφέστατα δεν μιλάμε για τέτοιες τιμες stigma98.
Οι τιμή του ΡΗ σου δεν είναι χαμηλή και η θερμοκρασία σου είναι στα πλαίσια του νορμάλ με λίγο τσίμπημα. |
|
||||
|
||||
Πάντως σε διάφορα ξένα site (βεβαία έψαχνα για γέννες appisto και αυτές αφορούσε τα ποστ που διάβαζα) αναφέρουν ότι αν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 28C το φύλο των μωρών είναι 50/50 αν υπάρχουν μικρότερες θερμοκρασίες τότε τα θηλυκά είναι περισσότερα και αντίστοιχα σε υψηλότερες θερμοκρασίες (πόσο ποιο πάνω ? στο τέλος θα γίνουν σούπα) υπερισχύουν τα αρσενικά και ότι το ph παίζει μόνο ένα μικρό ρόλο.
Υ.Γ. αν είναι άσχετο παρακαλώ σβήστε το.
|
|||
|
|||
Σκαλίζοντας το βιβλίο της Ιχθυοκαλλιέργειας από τη σχολή (Δασολόγος γάρ!!!), ανακάλυψα ένα γενικό, όπως λέει, κανόνα για όλα τα ψάρια του γλυκού νερού.
Αν οι συνθήκες σύλληψης, γαλουχίας και γέννησης τείνουν στο μέσο των ορίων διαβίωσης, η αναλογία αρσενικών / θηλυκών απογόνων, είναι 3 / 10. Αν είναι στα άκρα των ορίων διαβίωσης υπάρχει αύξηση των αρσενικών απογόνων. |
|
||||
|
||||
Access τίποτα δεν είναι άσχετο όλα τα λιθαράκια στην συζήτηση δεκτά είναι
Αυτό που βρήκα είναι ακραίο μεν αλλά αξίζει να το πούμε. Έπεσα σε κάτι πειράματα γεννετιστών και σε ένα υπόμνημα έγραφαν ότι σε θερμοκρασίες κοντά στους 35c (Ναι καλά ακούσατε) υπήρχε μεγάλη θνησιμότητα νεογνών, αλλά το ποσοστό (Sex ratio) αρσενικών-θυληκών, έφτασε στο 100% για τα αρσενικά. Καλή η σούπα αλλά δεν είναι για τα χεράκια μας. |
|
||||
|
||||
Απο οταν καναμε την συζητηση εχω ανεβασει την θερμοκρασια στους 28-29 και εχθες ανακαλυψα εναν μικρο επιβητορα.Τωρα δεν ξερω αν ειναι τυχαιο η επηρεασε η θερμοκρασια.:confuse d:
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ουφ Εσκασαν.... | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 30-06-06 11:20 |