|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αναβάθμιση της λιμνούλας
Αναβάθμιση της λιμνούλας μου από τα 400 λίτρα στα 1400 Για να βλέπω τα ψαρια η πρόσοψη θα είναι με μεταλλικό σκελετό και τζάμια τριπλεξ 16 χιλιοστα
η μόνωση στο τσιμέντο θα είναι με Sika® MonoSeal-101 H για δεξαμενές για πόσιμο νερό |
|
||||
|
||||
Ανυπομονούμε να την δούμε γεμάτη! με το καλό φίλε!
|
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ Κλεοβουλε εχω πολύ δουλειά.
|
|
|||
|
|||
Προχωράει και**ο καταρράχτης έναν όροφο ακόμα θέλουμε.*
|
|
|||
|
|||
Αργά και σταθερά ο καταρράκτης είναι σχεδόν έτοιμος, κόλλησα και τα εμπρός τζάμια.
|
|
|||
|
|||
Οι εργασίες συνεχίζονται
|
|
||||
|
||||
Θόδωρε υπερπαραγωγή φτιάχνεις
Εκείνο το ηλεκτρολογικό κουτί δεν το βγάζεις αριστερά καλύτερα? |
|
|||
|
|||
Έχω ρίξει πολύ δουλειά ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλό, θα το μεταφέρω αριστερά έξω από την λίμνη την Κυριακή θα έρθει ένας φίλος.
|
|
||||
|
||||
Εντυπωσιακό με τόσο τζαμί που βάζεις. Και ο καταρράκτης φαίνεται ότι θα βγει ωραίος.
Έχεις κάνει μια τρύπα κάτω δεξιά στο τζαμί ή βλέπω λάθος? |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ! Ναι έχω μια τρύπα θα βάλω βάνα.
|
|
|||
|
|||
Έφυγε το κουτί, αύριο θα βάλω νερό ελπίζω να μην εχω διαρροές.
|
|
|||
|
|||
https://www.youtube.com/watch?v=sahT7sI9J0c
Το γέμισα και είχα διαρροή από την βάνα την έσφιξα πολύ και έκοψα το λαστιχάκι, και μια μικρή στην πίσω αριστερή γωνία. Την άδειασα και άρχισα τη δουλειά. |
|
|||
|
|||
https://www.youtube.com/watch?v=MtxP6q0AK1c
Δεν θα πω ότι τελείωσα έχω πολλά να κάνω ακόμα, μετά από πολύ δουλειά, λύνοντας τα προβλήματα ένα ένα, τα κατάφερα να βάλω τα ψαρια. |
|
|||
|
|||
https://www.youtube.com/watch?v=-SNDYcLk-LQ
35 Ημέρες μετά όλα πάνε καλά, οι πέτρες και τα τοιχώματα έπιασαν άλγη, το νερό είναι κρύσταλλο, και τα τζάμια τα καθαρίζω. Τα νούφαρα μεγαλώνουν |
|
|||
|
|||
Τρεις μήνες λειτουργείας, είχα έξαρση αιωρούμενης άλγης πριν από 15 ημέρες, έβαλα μια μικρή λάμπα uv που είχα και σε 3-4 ημέρες εξαφανίστηκε με τα ψαρια έχουμε γίνει φιλαράκια τρώνε από το χέρι μου.
https://www.youtube.com/watch?v=44CLtHMmOvc |
|
|||
|
|||
Μετά απο6 μήνες λειτουργείας η διαφορά φαίνεται
|
|
||||
|
||||
Πολυ ωραίες οι αλλαγές. Μεγάλωσαν τα φυτα και δείχνει απίθανα. Προσοχή με τον πάπυρο γιατί αναπτύσσεται πάρα πολύ.
Στην επιστροφή του νερό πως τα έχεις καταφέρει και έχεις βρύα και λειχήνες? Είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Είχα βάλει και εγώ στον καταρράκτη μου, αλλά είναι πολύ ευαίσθητα και το καλοκαίρι ξεράθηκαν αμέσως.Τα είχα μεταφέρει πάνω σε κάτι πορωδες πέτρες που είχα βρει, αλλά δεν αντεξαν. Εσύ τα έχεις καιρό? |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Καθαρισμός φίλτρου και καταρράκτη με αλλαγή νερού 50%
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Eυχαριστώ! τα αγαπάω και φροντίζω να περνάνε καλά, και αυτά το ανταποδίδουν είμαστε φιλαράκια!
|
|
||||
|
||||
Τελεια! Τι ειδος βρυα ειναι στον καταρράκτη?
|
|||
|
|||
Δεν ξέρω πήρα μερικά κομμάτια από τον καταρράκτη στην γειτονιά μου και θέριεψε δεν το περίμενα τέλεια ανάπτυξη.
|
|
||||
|
||||
Πολυ ωραια ευχαριστώ!
|
|||
|
|||
Πολύ ωραία. Συγχαρητήρια.
Να κάνω μία ερώτηση σε όσους έχουν λίμνες και λιμνούλες κοντά στο σπίτι. Από κουνούπια υπάρχει πρόβλημα? Ή προλαβαίνουν τα ψαράκια να εξαφανίσουν τις προνύμφες (λάρβες)? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 (0 μέλη και 3 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναβάθμιση φωτισμού | tzetzos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 24-01-12 17:35 |
Aναβάθμιση | arhsb | Φωτισμός | 7 | 25-01-09 20:39 |
Επισκευή λιμνούλας | japetus | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 14-03-07 15:16 |
Ώρα για αναβάθμιση... | unreg | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 2 | 14-06-05 19:36 |
Αναβάθμιση GAB | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 43 | 24-10-04 00:55 |