|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Στήσιμο ενυδρείου με τη μέθοδο Walstad
Καλησπέρα σε όλους,
μετά από πειραματισμούς (οι οποίοι κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία) στο προηγούμενο στήσιμο, και έπειτα από ώρες διαβάσματος, πήρα την απόφαση να δοκιμάσω τη μέθοδο Walstad. Σας παρουσιάζω το νέο μου ενυδρείο και περιμένω επισημάνσεις και συζήτηση... Τίτλος ενυδρείου: Διαστάσεις: 59×24×38 Λίτρα: ~50 (καθαρά) Χρόνος λειτουργίας: Νέο Τύπος και διάρκεια φωτισμού: Twinstar Light II 450EA 13 ώρες με μέγιστη λειτουργία στο 80% Co2 και τρόπος διάχυσης: οχι Λίπανση: οχι Υπόστρωμα: Κοσκινισμένο οργανικό φυτόχωμα (~2 cm) και για κάλυμμα ενεργό υποστρωμα Tropica Aquarium Soil Powder ( ~3 με 4 cm) Φίλτρανση: χωρίς φίλτρο Θερμοκρασία: 25oC pΗ: 7,5 GΗ: >21o (test stick Aquarium Münster) KΗ: 10o (test stick Aquarium Münster) Λίστα φυτών: Echinodorus bleheri Valisneria spiralis 'Tiger' Hygrophila polysperma Hygrophila corymbosa Bacopa Caroliniana Sagittaria Subulata Ranunculus inundatus Alternanthera Reineckii rosanervig (Ρίσκο το ξέρω...) Aegagropila linnaei (Marimo) Egeria densa Λίστα ψαριών και ασπόνδυλων : 2 Guppy (μητέρα και παιδί από το προηγούμενο ενυδρειο) 4-5 feeder shrimps 7 Amano Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Έχεις στρώσει με κάποιο τρόπο το ενυδρείο ή έβαλες κατευθείαν τα ζωντανά?
|
|
||||
|
||||
Θα γινει ωραιο! Ειναι νωρις ομως για ζωντανά γιατι τα φυτα φαίνεται οτι ακομα δεν εχουν πιασει. Αφου τα έβαλες τωρα κανε συχνες αλλαγές και μεινε σε αυτα τα λιγα γκαπακια.
|
|||
|
|||
@Κλεόβουλος με την κλασσική έννοια δεν έστρωσα ενυδρείο. Απλά ακολούθησα τις συμβουλές της Walstad. @sarpijk δε σκοπεύω να αυξήσω τον αριθμό των ψαριών μέχρι να είναι βέβαιος ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση των φυτών. Σκέφτομαι καθημερινές αλλαγές του 20% του νερού με ταυτόχρονα τεστ. Αλήθεια, πως φαίνεται ότι τα φυτά έχουν μπει πρόσφατα;
Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Μετρήσεις αμμωνίας, νιτρωδών έχεις κάνει?
Με τις καθημερινές αλλαγές νερού κάνεις στρώσιμο με ψάρια. Δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθουν οι γαρίδες που θέλουν στρωμένο βυθό. |
|
||||
|
||||
Βλεπω οτι ο εχινοδωρος και η Alternathera είναι μεγαλωμενα εκτος νερου και δεν εχουν βγαλει φυλλα καινούργια. Προσωπικά μου φαίνεται στη φωτογραφία σαν να εχουν μολις φυτευτει.
Να ξέρεις ότι στις αμανο αρεσει πολυ η Αlternathera δλδ το κόκκινο φυτό. Εαν το δεις φαγωμενο εκει θα οφειλετε. Βαλε και αλλα φυτα με μεγάλο ριζικό οπως κρυπτοκορινες, Aponogeton ή lotus.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αν ειναι να κανεις αλλαγη καθε μια με 25% γιατι δεν αφαιρεις το 1/4 των ψαριών που δημιουργουν το ιχθυοφορτίο και κοπριζουν? γενικα πιστευω αραιότερες αλλαγές και ελάχιστα ψαρακια ωσπου να σταθεροποιηθει και να αρχίσει να παιρνει τα 'πάνω του... |
|
|||
|
|||
@dearangelo 1 και 1/2 είναι τα ψαράκια. Ένα θρυλικό Guppy ενήλικο και ένα μικρό γέννα του προηγούμενου. Τις αλλαγές τις κάνω για να απομακρύνω αμμωνία κλπ από το υποστρωμα και το Soil.
|
|||
|
|||
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μετά από 1 μήνα. Δεν έχασα κανένα φυτό μετά τη φύτευση, ευτυχώς απέφυγα οποιαδήποτε εμφάνιση άλλης και πλέον τα γκαπυ γίνανε 9... Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές!
|
||||
|
||||
Μια χαρά προχωράει και τα φυτά δείχνουν υγιέστατα!
Προστέθηκε και εσωτερικό φίλτρο ε; |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Μια χαρά, πολύ καλά έκανες και κατά τη δική μου γνώμη. Θα κρατάει και αρκετά μικροσωματίδια που θα "αιωρούνταν" στο νερό..
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο Ενυδρείου | Tzem | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 10-02-18 13:10 |
Νέο στήσιμο του ενυδρείου | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 08-01-12 14:07 |
στήσιμο ενυδρείου | JENI | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 14-04-08 01:43 |
Στήσιμο Ενυδρείου | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 03-10-07 10:18 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |